Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai

#89654   zaimonas
 07 Sau 2009 16:58
Ačiū :!:

#90009   zaimonas
 08 Sau 2009 21:29
As gal ir ne ten rasau bet nezinojau kur dar galiu apie tai paklausti tai noreciau suzinoti ka reikia tureti su savimi ka nestis i poledine zukle nes ruosiuosi eit pirma karta i ja :?:

#90017   MatasM
 08 Sau 2009 21:55
Butelį pasiimk, užkandos, jei imsi meskerėlę tai ir peikeną ar gražtą pasiimk :-D nusipirk uodo lervų (motyliuko liaudiškai). Nieko ten nereik daugiau. Apsirenk šiltai tik. Nu dar virvė, nagai išlipimui įlūžus ar liemenė nepakenktų. Dar lopetą mašinai atsikast pusnyse :!:

#90018   zaimonas
 08 Sau 2009 22:00
MatasM rašė:Butelį pasiimk, užkandos, jei imsi meskerėlę tai ir peikeną ar gražtą pasiimk :-D nusipirk uodo lervų (motyliuko liaudiškai). Nieko ten nereik daugiau. Apsirenk šiltai tik. Nu dar virvė, nagai išlipimui įlūžus ar liemenė nepakenktų. Dar lopetą mašinai atsikast pusnyse :!:
Zmogau man tik 16 :-D :-D :-D

#90020   MatasM
 08 Sau 2009 22:06
Tada tam tikrų daiktų neimk, o vairuojančiam asmeniu irgi neleisk jų imt. Dėžėje atsirado vietos :-D Pasiruošk porą meškerėlių - vieną su 0,1 valu avižėlei, kitą, jei nori, su kokiu 0,16 blizgutei. Kirminus laikyk kišenėj, kitaip sušals į ledą :-D atsarginių avižėlių reik. Skylėtas samtis eketej išvalyt kartais praverčia. Nepyk už nereikalingus paistalus..

#90024   zaimonas
 08 Sau 2009 22:22
tai kad as dar tik ant paprasto kabliuko zvejosiu :(

#90027   MatasM
 08 Sau 2009 22:41
Su plūde? Nieko apie žiemines plūdes nesuprantu :neutral:

#90036   gelmės
 09 Sau 2009 07:24
Labai maža plūdikė. Ji sureguliujama švino pagalba taip, kad liktų vandens lygyje. Gali būti ir šiek tiek panirus. Ant kabliuko mauni masalą ir sėkmės. Tiesa, reiktų pasišerti. Gaudoma balta žuvis. Masalas, kaip kam. Naudojama mankė, motylius, sliekutis, krokodilas, pinkai. Čia jau kiekvieno reikalas ir vandens telkinio ypatumai.

#90490   AntanasM
 11 Sau 2009 21:21
O ant plūdinukės naudojat vieną kabliuką ar du? Dar įdomu ar kabliuką ant dugno guldot ar truputį virš dugno?

#90508   gelmės
 12 Sau 2009 08:02
Aš naudoju vieną. Yra kas naudoja du. Masalas virš dugno.

#90535   dagys
 12 Sau 2009 09:35
Jei tik pradedi naudok vieną kabliuką- mažiau painiavos ir geresni rezultatai. Pavasariop pakraščiose gaudydavom taip- nedidelė plūdelė, valo gale švinukas, kuris plūdę panardina, bet neperdaug sunkus, na toks ant ribos, blyn, sunku paaiškint. Tinka užspaudžiamas šratelis. Apie 20cm. aukščiau riši pavadėlį apie 18 cm. tada masalas bus 2cm. virš dugno. Rišdamas skirtingo ilgio pavadėlius masalą išlaikysi aukščiau ar žemiau- teks eksperimentuot. Pavadėlio gale kabliukas, arba lengva avižėlė, yra tokios tarsi kabliukas su mažu blizgučiu ant kotelio- kuojom patinka. Žvejodamas plūdę laikai vos vos panardintą po vandeniu- kai šąla mažiau vargo. Tinka tik stovinčiam vandeny.

#93364   vava
 27 Sau 2009 13:31
Tikiuosi ziurejot makaules paskutine laida. tai klausimas, kur gal matet pirkt tu stebuklingu avizeliu? Apvariau kelias parduotuves ir pamaciau :!fig!

#93451   cyma
 27 Sau 2009 16:23
nu salmolitoj gi....,reklama veikia :-D

#93491   šelvys
 27 Sau 2009 19:00
sveiki kokiom avizelem karsius geriausia gaudit savaitgali karsius kai gaudziau su raudona akute kibo nedideli gal galit ka pasiulit :?:

#93496   blight
 27 Sau 2009 19:16
vava rašė:Tikiuosi ziurejot makaules paskutine laida. tai klausimas, kur gal matet pirkt tu stebuklingu avizeliu? Apvariau kelias parduotuves ir pamaciau :!fig!
Niekur! Kaip tik shiandien Salmolitos pardavejas shnekejo apie jas. Sako "kas cia darosi, visi kaip ishproteje ieshko ju". O ju tik pavyzdini stenda turejo, o sake gaut net neisivaizduoja kur :lol:

#93497   vava
 27 Sau 2009 19:21
nu bet tai tada nesuprantu prasmes jas reklamuot :donknow'
kam bashliuot uz reklama, kai parduot nera ko.... absurdas kazkoks.

#93502   Skumbrotas
 27 Sau 2009 19:26
Nu aš niekad taip ir neperpratau tų lietuviškų žvejų pasaulio prekybininkų, metai iš metų tas pat - avižėles atveža ledui nutirpus, lašišines blizges kai jau ir vėjažuvės pasibaigia, vasarinį asortimentą vasarai įpusėjus, ir t.t.....
Vienintelė logiška išvada - užsiperka viską sezonui baigiantis per išpardavimus už trečdalį kainos, nors paskui pardavinėja brangiau nei Švedijoj ar Anglijoj. :nujau-ne

#93503   blight
 27 Sau 2009 19:27
Nu ash tai irgi nesuprantu, gal cia makaulė pakomentuos daugiau :roll:

#93504   makaulė
 27 Sau 2009 19:30
vava rašė:nu bet tai tada nesuprantu prasmes jas reklamuot :donknow'
nu blemba kas jas reklamavo :?: :?: :?: reklamuoti buvo grazhtai,o ant avizeles TIESIOG gaudziau.......ir gerai pagavau-vsio,kur problemos :?: man keista ta panika,nu blyn nebutet ant TOS-TOKIOS PACIOS avizeles gaudyt,tiesiog gaudymo technika,virpinimo dazniai-va kur buvo esme.Uzsidek ant bet kurios avizeles karoliuka,nedek motyliaus ir fsio :!: Nu kodel reikia viska i burna ydet dar sukramcius :?: na ir vieliniu sargeliu suktu nera parduotuvese,ir ka?.....ir sportinio lafsaninio sargelio negausi.....ta masine panika-briedas man,kai zmones mano-va tik ant tos,ant kurios ir jis :shock: drdoms

#93509   Dziedas
 27 Sau 2009 19:33
Alytuje vienai parduotuveje nu labai daug aviželiu,o vasara kabliuku-o tokios nera :)

#93511   makaulė
 27 Sau 2009 19:37
mano galva bezmotylke-bet kokia aviza,tempto lasho formos,ant kabliuko gan normalus 1.5-2mm stiklinis geriau geltonos spalvos karoliukas (bizuterinis)ir kembrikas juodas-ribotuvas,neleidziantis karoliukui nukrist nuo kablio.Karoliuko skyle gana didele,kad lakstytu laisvai po kably.Man pasiteisino tamsiu spalvu avizhos-fsio ir turi ,,bezmotylke,,.Esme kietame sargelyje ir labai aukshtuose jos virpinimo dazniuose-purtyme.

#93512   Airis
 27 Sau 2009 19:40
makaulė rašė:
vava rašė:nu bet tai tada nesuprantu prasmes jas reklamuot :donknow'
nu blemba kas jas reklamavo :?: :?: :?: reklamuoti buvo grazhtai,o ant avizeles TIESIOG gaudziau.......ir gerai pagavau-vsio,kur problemos :?: man keista ta panika,nu blyn nebutet ant TOS-TOKIOS PACIOS avizeles gaudyt,tiesiog gaudymo technika,virpinimo dazniai-va kur buvo esme.Uzsidek ant bet kurios avizeles karoliuka,nedek motyliaus ir fsio :!: Nu kodel reikia viska i burna ydet dar sukramcius :?: na ir vieliniu sargeliu suktu nera parduotuvese,ir ka?.....ir sportinio lafsaninio sargelio negausi.....ta masine panika-briedas man,kai zmones mano-va tik ant tos,ant kurios ir jis :shock: drdoms
tu mums neaiskink, greitai kolys kur gavai, kiek kainuoja ir t.t. ir panasiai, o tai virpinimo dazniai, gaudymo technikablia-zinom mes tokius...

#93513   Airis
 27 Sau 2009 19:40
o karoliuka pats uzsidek ant bet kurios avizeles ir pagauk...

#93514   makaulė
 27 Sau 2009 19:42
airis rašė:o karoliuka pats uzsidek ant bet kurios avizeles ir pagauk...
ir uzsidesiu ir pagausiu :cool: ot

#93515   Airis
 27 Sau 2009 19:44
zinom mes taveblia ;-)

#93525   vava
 27 Sau 2009 20:11
nu bet jis po senovei atkakliai tyli :evil: Mes *BLYN*, kai durneliai ishsizhioje ziurim nuo anksciausiai telika savaitgaliuose, po to norim naujienomis parodytomis pasinaudot... o jis :!fig!
makaule, buk zmogus, atsakai kur pirkai, kiek kaina, kada dar tures ju ten? ir vel bus taika ant Lietuvos :aliukas-2
o su tais karoliukais tai tiksliai pats vark ....

#93527   Skumbrotas
 27 Sau 2009 20:18
vava rašė:... makaule, buk zmogus, atsakai kur pirkai, kiek kaina, kada dar tures ju ten? ....
Pirks jis tau... Čia juk darbinė medžiaga... Rėmėjai iš savo pavyzdinio stendo atsegė, tai vot tačiau anok ir prašom :!:

#93695   saciokas
 28 Sau 2009 11:08
Na siek tiek apie tas bezmotylkes. Visu pirma ju yra Rovanoj, bent jau Kauno. pats turiu ;-) ir gaudziau ant vieno marijampoles ezeriuko. Tik keisciausia tai, kad nu niekaip neprisiverciau nedet matyliaus. faktas vienas, kliovas suaktyvejo. Nezinau ar nuo avizeles ar siaip prasidejo kibimas. Del virpinimo zinau, kad kazkaip specifiskai reikia virpint. Joms atskira taktika yra. Bent jau Scerbakovai taip sneka. Ir jos skiriasi nuo paprastu avizeliu atrodo kabliuko tvirtinimo kampu. Irgi patsn neisitikinau, pasak Scerbakovu :grin: Negaliu sakyt kad stebuklas, bet ispudi ir zvejybos nesugadino, o biskeli pagerino.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė