atolas rašė:Vitoli. Dekui tau uz paaiskinima. Man labai naudinga tokia info. Turejau omenyje toki dalyka. Sonaras i dugna stuksi 60 laipsniu kampu. Skanuoja kazkokia vertikalia ir horizontalia erdve. Tas spindulys kugio formos. Kaip jis atvaizduoja ta erdve ekrane? Kaip vertikalu kugio pjuvi? Ar kazkaip kitaip?
Jei teisingai supratau, tai tu nori suzinot kaip dirba pats sonaras? Jei jis uzgriebia 60 laipsniu kampa, tai to spindulio erdveje esantys visi kliuviniai, zoles, dumbliai, zuvis, nesvarbu kuriame ji vandens horizonte bebutu, ja parodys displejaus ekrane ir prie zuvies simbolio bus pazymetas skaicius, t.y. gylis nuo vandens pavirshiaus, kuriame ji plaukioja. Galima sakyti, kad tas atvaizdas ir bus to spindulio vertikaleje. Dugnas-horizontalioje padetyje. Pasiguglink ivedes savo echaloto marke ir zodi instrukcija. Arba tiesiog "echalotai instrukcija" ishmes tau ne viena nuoroda i instrukcija ir pastudijuosi. Jei ne taip supratau tavo klausima, prabocyk. Man pvz. da lampecki kokiu principu jis dirba. Svarbu, kad man rodo ta, ko man reikia ir ves x... s priborom