Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Šalia žūklės...

#70189   DainiusM
 02 Rgs 2008 09:53
Siuo metu tik "akvariumuka"- 25 ltr nanorifas, is zuvu tik sitas banditelis, plius kelios ofiuros, sraiges, keletas nelepiu koralu- viskas gerokai paprasciau negu atrodo, prieziura minimali. Didysis akva dabar tuscias, laukia eilinio projekto... :-D Su jura jau penketa metu zaidziu, pries tai dar dvidesim su gelu... ;-)

#70201   Vegys
 02 Rgs 2008 12:02
niuxa rašė:Cia matosi, kaip prazioplina kuojuke ir nurepliojas is paskos tik pasiziuri kaip ja sekmingai tvarko ofiura. :twisted:
http://picasaweb.google.lt/dainius.medz ... 8585729170
Niuxa, pries dedamas tokius video / foto, reiktu uzdet zenkliuka N14 - gi sapnuotis tokie padarai gali ;-)

O jei rimtai - liuks. Grazu. Pavydziu.

#96940   Vegys
 13 Vas 2009 13:09
Rysium su tuo, kad meistrai buvo isjunge sildytuva/burbuliatoriu/kitka ir po to pamirse pajungt (mes tuo metu name dar negyvenom), dauguma mano zuvyciu, kokia 30 vnt - numire :(

Dabar akvariumas pusiau tuscias. Tik kelios botijos, barbosiukai, ancitrusai, samukas. Cia kazkada, bezvejodamas eseriukus dydziu sulig pirstu, pamasciau - reik isivesit eseriu grupele ! Parsiveziau as to mailiaus nemazai, gal kokia 10. Sakiau, visi gali neisgyvent ir tt. Sekmingai parsiveziau visus. Neziurint to, kad zinau kas yra termosokas, viena ryzausi ileist is kart i akvariuma (akvariumo sildymas nustatytas 23 laipsniai). Galvojau, gal ezerines zuvys - atsparesnes. Eseriokas mire per pora sekundziu :oops: Po to sumasciau, kad reik temperatura kelt po truputi. Ty pasemiau salto vandens i maximini maiseli, idejau zuvyte, o maiseli - i akvariuma. Taip vanduo maiselyje po truputi turejo silti. Kai atrode, kad vanduo susivienodino, ileidau eseriuka i akvariuma. Isgyveno ne kazin ka daugaiu nei pirmasis. Po to seke dar ivairus bandymai ileist eserioka i akvariuma, ale ne viebas nesibaige sekmingai. Bandziau kibire laikyt pusdieni, akvariumo apsildyma atjungiau (kambaryje ~ 20 laipsniu) kad susivienodintu temperatura. Suds. Tik eserioku gaila. Sakau, gal jiems 20-23 laipsniai jau per didele temperatura ? O gal kiti parametrai netinkami ? Daugiau eserioku veisti i akvariuma nebandysiu ....

#96947   lydekiukstis
 13 Vas 2009 13:39
Vegys rašė: Daugiau eserioku veisti i akvariuma nebandysiu ....
Bandyk drasiai, tik lukterek geroko pavasario isigalejimo ;-) Tada tikrai prigis. As ir kiek ziema parvezu samui esti, tai niekas nepadeda. Arba sueda iskarto, arba visus tenka ismesti - gala gauna per keleta minuciu... :donknow'

#96993   EIMANTAS
 13 Vas 2009 16:08
Kadangi atskiros temos apie terariumus nera tai nusprendziau parasyti cia .Kaip ir daugelis is cia esanciu, taip pat ir as, turejo minciu ir noru augint Lietuviskas zuvikes,bet taip isejo ,kad besidomedamas "akvais" nusprendziau isigyti terariuma ,kurio prieziura ir gyventojai yra kurkas atsparesni zmogaus isikisimui.Ilgai negalvojes nusprendziau auginti graziausia LT-je gyvenancia rupuze(Žalioji rupūžė - Bufo viridis), bet taip ir neteko su ja susidurti.Visus ka nors zinancius apie si varlegivi, jo isigyjimo vieta (mielai priglausciau ) prasau rasyti i PM. :roll:

#96994   Vegys
 13 Vas 2009 16:13
is wikipedijos "Lietuvoje aptinkama visur, bet dažnesnė pietvakariniuose rajonuose." Gal todel ir nerandi ? Nors .... As pats is Lazdiju/Alytus puses, bet neteko tokios "grazuoles" sutikt .... Gal reta ?

O jei jos nesutikes - tai ka terariume laikai ? :roll:

#96999   EIMANTAS
 13 Vas 2009 17:00
Nieko.Po kolkas ieskau .Speju reiks pavasari keliaut i kokias ekspedicijas po gamta ,vakarais su britkelnem ir proziku.Prie to pacio galvoju ir veziaut iseitu... :lol: !-kliovas-! :ks>

#97944   diego
 19 Vas 2009 10:57
siek tiek ismanau apie akvariumus, tai leisiu sau kazka parasyt :roll: augines esu nuo gupiju iki piraniju. Piranijas is tikro labiausiai patiko augint.. :twisted: blem arsios zuvikes. O ir marmiskes ziauriai gerai isbandyt ant anu :lol:
siuo metu pas tevus auga lynukas, karosiukas ir pora gruzliuku ar slyziuku :cool:
dar auginau guramius, molinezijas ir t.t.

A patom piranijas paleidau panevezio rajone :lol:

#97946   hamis
 19 Vas 2009 11:05
tai dbr jauciu gyvena kartu su krokodilais :lol:

#97960   Agis
 19 Vas 2009 11:44
As neismanau apie akvariumus, nors anas jau kokia 20 metu pas mane, bet tik neseniai atradau viena akvariumo privalima :shock: Manau pas visus yra filtras, kur srove iseina vanduo prisotintas oru.Taigi ta srove yra nepamainomas dalykas patikrinti jusu suristos museles darbui(strymeriai, zonkeriai).Puikiai matosi ar ana virsta, ar sukasi...ne y tema, bet gal ir kiti akvariumistai tuo pasinaudos :-D

#97978   blight
 19 Vas 2009 12:41
Agis rašė:As neismanau apie akvariumus, nors anas jau kokia 20 metu pas mane, bet tik neseniai atradau viena akvariumo privalima :shock: Manau pas visus yra filtras, kur srove iseina vanduo prisotintas oru.Taigi ta srove yra nepamainomas dalykas patikrinti jusu suristos museles darbui(strymeriai, zonkeriai)
Galima paziuret ir zuvu reakcija ishkart - susidomejo, nekreipia demesio ar lenda i tolimiausia akvariumo kampa :lol:
diego rašė:siuo metu pas tevus auga lynukas, karosiukas ir pora gruzliuku ar slyziuku :cool:
O shiaip diego, kaip gruzliukai ir shlyziukai jaucias stiklinej dezej? Ash vis svajoju ju uzsiveist... Kokio dydzio ten akvariumas? Ir kuom maitinat juos? :roll:

#97981   diego
 19 Vas 2009 12:44
pas mane 50 litriuku akvariumas, ten lynukas, karosiukas ir du slyziukai siaucia :roll: maistas tai matyliukas arba visai nieko sueina tos Kretingos grudu granuliuoto pasaro granules - jama tolka tak :cool:

#98081   tidass
 19 Vas 2009 15:49
as auginau 2 lynukus ir karosiuka, jie buvo 7cm berods, auginau 2 metus, karosiukas ugtelejo o linukai beveik ne.. :shock: del maitinimo visos zuvys buvo kaip "pripompuotos" :lol: bet siaip labai patiko, reiks si pavasari vel pasigauti tokia trijule, visai neatsibosta spoksot ;-)

#135791   Vegys
 25 Rgp 2009 09:38
Ar dygles esat auginę ? Ar gražu ? Suradau netoli namų kažkokį upeliūkštį, mačiau plaukioja. Sakau, gal reiktų pasgaut ....

#135848   Ef
 25 Rgp 2009 11:58
na nzn is esmes ar cia tikrai pasiteisina toks daiktas ar tik sutapimas bet va pvz vienas is mano daugelio dedziu tai turi akvariuma su lietuviskom zuvelem tai sake pasiemi uodo truklio lervu imeti i vandeni ir ziuri ar zuvis maitinas jai maitinas eini zvejot jai ne sedi toliau prie tv ir gurksnoji aluti :grin: bet kai maitindavos ir jis eidavo zvejot visad pagaudavo normliai o kai ne tai vienas kitas laimikis tebudavo :)

#135877   diego
 25 Rgp 2009 16:38
tevukas augina lynukus su karosiukais, tai lynukai laaaabai sparciai auga, o karosiukai pamazeliau.. :roll: dar turi kirtiklius kelis (dugnine zuvis), tai labai graziai dugne ziurisi jie, isirausia, tik galvas iskisa :cool:
beja, ar tai legalu??? cm legalumo prasme.. :shock:

#135922   cesius
 25 Rgp 2009 18:00
Ef rašė:na nzn is esmes ar cia tikrai pasiteisina toks daiktas ar tik sutapimas bet va pvz vienas is mano daugelio dedziu tai turi akvariuma su lietuviskom zuvelem tai sake pasiemi uodo truklio lervu imeti i vandeni ir ziuri ar zuvis maitinas jai maitinas eini zvejot jai ne sedi toliau prie tv ir gurksnoji aluti :grin: bet kai maitindavos ir jis eidavo zvejot visad pagaudavo normliai o kai ne tai vienas kitas laimikis tebudavo :)
Veikia dar ir kaip , Tauragej vienoj pardej budavo akvariums su karosiukais ir peiliuku, tai uzejas matydavau peily pasisiaususy ir akurat

#136053   Smilga
 26 Rgp 2009 12:17
Akvariumą turiu jau daugiau nei 10 metų... ir kas jame tik negyveno... Ir akvariuminės žuvytės ir upinės, visokios... Bet faktas tas, kad žuvys akvariume visada maitinas, praktiškai vienodai: kiek duosi tiek maitinsis... Bent jau pas mane jos visada vienodai "alkanos" :-niak' Akvariumo temperatūra daugmaž pastovi ir nei oro salygos, nei jų pokyčiai akvariumo žuvim neturi jokios įtakos. Todėl man atrodo, kad gryna nesąmonė spręst apie laukinių žuvų maitinimosi įpročius pagal akvariumines... ;-)

#136067   Fiskius
 26 Rgp 2009 13:30
Vegys rašė:Ar dygles esat auginę ? Ar gražu ? Suradau netoli namų kažkokį upeliūkštį, mačiau plaukioja. Sakau, gal reiktų pasgaut ....
Dygles esu augines. Savotiskai idomios zuveles, charakteri turi, kazkiek primena ziklidus. Mastancios zuveles, ne siaip malasi kaip kokios saulazuves ar barbusai, o paplaukia, sustoja, akis pavarto. ir plaukioja praktiskai uodegos nejudindamos.
Na o jei pavyktu ju nersta suorganizuoti tai tikrai butu idomus reginys ;-)
 #161381   Agis
 24 Gru 2009 12:38
Čia ruošiuosi pereiti į aukštesnį lygį akvoje, tai gal kas iš mūsiškų paporins kam reikalingas CO2 lašelių skaičiuotuvas (lygiai toks pats deguoniui tai būtų drėkintuvas) ir koks geresnis reaktorius>Persdkaičiau krūva forumų ale atsakymo tokio neradau, daugumoje tik reklaminiai aprašymai apie jų gerumą prieš kitus, bet visumoje tai nieko skirtino neįžvelgiu, todėl ir klausiu.
 #161568   Fiskius
 26 Gru 2009 22:11
CO2 burbuliuku skaiciuotuvas reikalingas tam kad zinotum kiek to CO2 paduodi. Pvz sureguliuoji CO2 padavima ir paskaiciuoji kiek burbuliuku per sekunde eina. Po paros pasimatuoji kiek CO2 yra akvos vandeny (Kh/Ph bei lendeles arba Dropchecker pagalba) jei per daug prisuki ir vel skaiciuoji, per mazai, atsuki ir vel skaiciuoji. Tiesiog tokiu butu turi kazkoki CO2 padavimo mata.

O apie reaktorius, tai kiek skaiciau, geriausia yra difuzoriai, tik pirkti reikia ne pati brangiausia.
Kokio turio tavo akvariumas ir ar minkstinsi vandeni ar naudosi is ciaupo. Nuo to priklausys kiek to CO2 reiks paduoti i akvariuma kad palaikyti reikiama koncentracija, o nuo to priklausys kokio reaktoriaus pakaks.

As pats dabartiniam savo 250l akvariume naudoju aktyvu reaktoriu. Vertikaliai stovintis vamzdis, i kuri is virsaus mazas filtriukas pucia srove su co2 burbuliukais ir jie ten malasi kol istirpsta. Manau tai vienas efektyviausiu CO2 tirpinimo budu. Vanduo pas mane kietas, tiesiai is krano, todel CO reikia tirpiti labai daug, 5kg balionas sueina per 5-6 menesius.
 #161868   Agis
 29 Gru 2009 02:00
Jau susiradau info ir manau viska sukisiu į buitinį vandens filtra (čia tas mėlyna galva su permatomu užsukamu korpusu) tiek CO2 padavimą tiek vandens šildytuvą ir per jį pratekės vanduo išeinantis iš išorinio filtro JBL CristalProfi 900.Balionas, reduktorius, "burbuliatorius", el.vožtuvas, srauto matuoklis su labai smulkaus reguliavimo adatiniu ventiliuku bus panaudoti nuo med.įrangos.Dar mastau apie gruntą :roll: Nesugalvoju kur čia jo pasiplovus.Seniau naudodavau iš pajūrio tamsiai rusvą persijotą per du sietelius ir atskirtą 3-5 mm frakcijos.
Iškilo kita dilema :
dekoratyvinė sienelė viduj, lauke ar iš viso nafik jos reikia :roll: kiek pastebiu tai jau senamadiška :roll: nors kita vertus vis viena gražiau negu popieriai arba matoma siena.
 #161872   Fiskius
 29 Gru 2009 08:30
Na gruntas tai svarbiausia kad nebutu tirpus. As visuomet naudoju granito skalda, rami galva, tikrai zinau kad netirpsta ir nekietina vandens.
O baliona su reduktorium irgi nu med. irangos naudosi? Tik nenaudok nuo O2. Reduktoriams membranos nelaiko, plyshta ir buna bul bul i akvariuma visas CO2.
 #161876   Agis
 29 Gru 2009 09:18
NU reduktorius ir kitą dujų įrangą aš truputį čiupinėjęs :-D taigi žinau kur ir ką naudoti ;-)
 #174826   Agis
 25 Vas 2010 16:07
Fiskiau Aūūū
Mačiau tavo kūrinį :-D Sakau gal jau ir apie tokį apšvietimą galvoji
http://www.youtube.com/watch?v=F-R5xi0n ... re=related
arba bent jau tokį
http://www.youtube.com/watch?v=oggv8gYU ... re=related

Beje tokių lempų jau ir Lietuvoje galima nusipirkti ;-)
http://www.elmo.lt/goods/cat,249/sub,30 ... YA-13.html
Kažkur dar mačiau ir raudono spektro.
 #174854   Fiskius
 25 Vas 2010 18:18
Agi, apie koki mano kurini tu kalbi? :shock:

Mano galva kol kas LED visiskai neapsimoka. Ekonomija tokia pat kaip liuminescenciniu, o kaina kelesdesimt kartu didesne :roll:
 #174943   Fiskius
 25 Vas 2010 22:04
A, nu jo, cia mano :) Ale kaip pasikeites... parodziau zmonai, sako cia kieno toks akvariumas? :shock: :-D Is pradziu net pats suabejojau :lol:

Liuminescencines tai "dienos sviesos lempos". Pas mane 4x30W. Akvariumas 250L, tai biski mazoka. Siaip kaip ir pakanka, bet norint auginti pieva, reiktu dar poros lempecku ;-) Lempos: Phillips aquarelle, Oram Flora, Phillips 830, Phillips 840.

Dabar tas akvariumas atrodo va taip :grin:
Paveikslėlis

Tos priekines kriptokorines biski ugtelejo... :roll: O kai pirkau, tai sake kad jos dideles neaugs, labai tinka pirmam plane sodint :lol:
 #174948   Agis
 25 Vas 2010 22:17
Aš dar vis įrangos surinkimo stadijoje manau iki vasaros paleisiu.Daug naujovių per 20 metų atsirado :lol: tai net keista, kad šviesos srityje niekas bepasistūmėjo, o su LEdais niekas dar nenori prasidėti, nors ne taip jau ir brangu paskaičiavus kelių metų išlaidas.Beje tam forume daug gudročių yra, tačiau kai perskaitai per pusvalandį kelių metų nuomones, tai truputį juokinga būna, kai pastebi kaip nuomonės keičiasi.

http://www.vejoekspertai.lt/shop/37-led-lemputs-t8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė