Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #199087   Skumbrotas
 24 Geg 2010 09:58
Mano požiūriu swimbaitai tėra tik džerkavimo masalų rūšis. Ar aš klystu :?: :roll:
 #199090   SauliusM
 24 Geg 2010 10:02
anei tu klysti anei tu teisus. gincytis del terminu siuo atveju manau beprasmiska. nes vieni teip kiti kiteip vadina. nors swimbaitai nera is tu masalu, kurie yra ziauriai kapojami su kotu, kai iprasta "klasikiniam" dzerkavime. anuos vos ne tolygiai traukt gali ar kokiu stop&go...
 #199101   Airis
 24 Geg 2010 10:18
visokiu swimbaitu yra ir 9g ir 107g. 50g ,jei eina galima ir su paprastu kotu traukti be problemu, bet trukciojant jis dar ziauriau atrodo, tiesiog pridauzta zuvele. super masalai, ypac patiko savage 4play ir izumi shad alive.sunku bus lydziams atsispirti nepajamus.
 #199107   Xrapas
 24 Geg 2010 10:28
Airis rašė:... ypac patiko savage 4play ir izumi shad alive.sunku bus lydziams atsispirti nepajamus...
Prie tų dar galėčiau pridėti 6 colių BBZ- 1. Penktadienį išbandžiau- lekia labai gerai, kabliai nepersimetinėja, o vaizdelis žiūrint į jo darbą tiesiog nepakartojamas :lol: ...
 #199123   Airis
 24 Geg 2010 11:05
kaip tik vakar lyginau visus tris is karto,tai bbz judesiai vangesni,nei tu ,nes jo galva ilgesne. o paminetieji eina kaip gyvates ir kadangi yra siauroki,tai uztvojus pasivercia ant sono.
tada latvijoje meginau 4play klona "water wolf" firma gamintoja nezinoma,bet identiski,rainbow trout spalva,tai turejau kibima pavirsiuje,bet nepasikirto.
lydekinis spalvinimas turetu varyt is proto muskius,o ypac sitoks http://www.youtube.com/watch?v=kux33sSNDLI pats pasigaves iskepciau
 #199124   Airis
 24 Geg 2010 11:05
SauliusM rašė::!erzina:! o Airiui BBZ nepatiko kaip suprantu. :klasta!:
:-D
ne nepatiko,bet vangesnis vingiavimas
 #199125   Skumbrotas
 24 Geg 2010 11:08
Klaipėdoj yra kur nors tų swimbaitų :?:
 #199130   SauliusM
 24 Geg 2010 11:20
Skumbrotas rašė:Klaipėdoj yra kur nors tų swimbaitų :?:
aises murzis ir vivingros pleksne irgi yra swimbaitai, bent situ tai manau turetu but.

man dar labai patinka river 2 sea arba hakko gaminama v-joint minnow (sitas net su liezuvium kaip vobleriec), labai teisinga kaina anu, nors yra jackal hamakuru kopija. kaina ju labai tautiska, gal ir klaipedoj butu. cia irgi Xrapas man anuos uzrode kazkada:
http://www.river2seausa.com/t/vjoint.html

nu savagear produkcijos esu mates klaipedoj tai gal ir 4 play swimbaitu turetu jie.
a vo izumi ir spro tai labai abejoju ar klaipedoj rasi.
 #199131   Vaidis
 24 Geg 2010 11:22
hobio centre yra tų 4 play savagear
 #199139   Skumbrotas
 24 Geg 2010 11:35
SauliusM rašė:man dar labai patinka river 2 sea arba hakko gaminama v-joint minnow (sitas net su liezuvium kaip vobleriec), labai teisinga kaina anu, nors yra jackal hamakuru kopija. kaina ju labai tautiska, gal ir klaipedoj butu. cia irgi Xrapas man anuos uzrode kazkada:
Šitokių turiu kelių firmų - Ilex ir Effzet. Gražiai dirba :gutgut Įdomiausiai effzetai - nors vadinasi plaukiantys, bet plaukia panirę stabiliai apie 30-40cm vinguriuodami kaip gyvatės, jei traukiami tolygiai, o trūkčiojant tai mėtosi kaip priglušinta žuvelė.
 #199141   Skumbrotas
 24 Geg 2010 11:37
Vaidis rašė:hobio centre yra tų 4 play savagear
Reiks užsukt pasidomėt :roll:
 #199144   SauliusM
 24 Geg 2010 11:41
Skumbrotas rašė:Šitokių turiu kelių firmų - Ilex ir Effzet. Gražiai dirba :gutgut Įdomiausiai effzetai - nors vadinasi plaukiantys, bet plaukia panirę stabiliai apie 30-40cm vinguriuodami kaip gyvatės, jei traukiami tolygiai, o trūkčiojant tai mėtosi kaip priglušinta žuvelė.
ilex tas pats jackalas tik europos rinkai skiratas. visi swimbaitai raitojasi kaip gyvates. va grazus multikas apie savagear 4 play:
http://www.youtube.com/watch?v=xxcUKbkkx_8
 #199165   Vaidis
 24 Geg 2010 12:36
Pasiėmiau čia prieš kelias dienas tą aisės murzių, nu gražiai vinguriuoja labai ir trukčiojant ir paprastai traukiant, bet beveik kiekvieną metimą užsimeta kabliai ant pavadėlio '''bum
 #199171   Xrapas
 24 Geg 2010 12:54
Vaidis rašė:... beveik kiekvieną metimą užsimeta kabliai ant pavadėlio...
Verk į nosies kilpą styginį pavadį su "skrutke", plieninės vielos, diametras kažkur 0.3- 0.4 mm
 #199175   Xrapas
 24 Geg 2010 13:00
Airis rašė:... vangesnis vingiavimas...
Amplitudė mažesnė, nei 4-play :-ou-je , bet labai įdomiai riečiasi grimzdamas + labai natūraliai atrodo ypač lėtai traukiamas. Na bet čia lydekos tinkamiausiai įvertins, nes kolkas tai ignoravo visas tas grožybes ;-) :-D
 #199192   Airis
 24 Geg 2010 14:01
ant plaukiancio izumi shad uzdejau 1/0 owner kablius,plius plienins pavadelis 20cm ir gaunasi letai skestantis modelis. ;uolrait
 #199193   Xrapas
 24 Geg 2010 14:03
SauliusM rašė:...man dar labai patinka river 2 sea...labai teisinga kaina anu...
Aptikau vieną dulkantį lentynoj "teisingų išmierų" :lol: - 16 cm/75 gr suspending. Surinkimas ir dažymas gana aukštos kokybės, vandeny stovi griežtai horizontaliai. Pauzių metu perlinksta "kabliu" ir pakimba vandeny. Pabandžiau pamėtyt- visai patiko, vinguriuoja labai išraiškingai, darbinis gylis ~ 2 metrai. "Mažesni broliai" pernai ir užpernai neblogai pasirodė vidurvasario karščių metu :roll: .
Kainavo 15 Lt- analogų už panašią kainą įvardinti tikrai negalėčiau :donknow' . Gamina šitą modelį dabar su įvairiausių firmų pavadinimais, be jau paminėtų R2sea, Effzet ir HAKKO esu užmatęs jį dar ATEMI ir Kamasan Vibra vardais.
 #199199   SauliusM
 24 Geg 2010 14:28
jo kaina anu teisinga. geresne net uz vivingros pleksnes 19lt kainuojancios...
:-D

o kad jau sitoj temoj apie V-Joint uzkalbejom tai uzduosiu ta klausima, kur Skumbrotas uzdaves buvo. Tai swimbaitai visgi dzerkai ar ne dzerkai? :roll: tiesa slypi matyt kazkur anapus....
 #199203   Xrapas
 24 Geg 2010 14:35
Airis rašė:xrapas greiciau uz mane parase '''bum
dar toki turiu-kaina super gera,tik apie 15lt,giliau neriantis , 16cm, 2oz
Yra visai giliai neriančių versijų:
Paveikslėlis
Viršutinis- 110su velkiaujant panyra į kokius 4- 6 metrus. Tik žaidimas jau gerokai skiriasi...
Apatinis 7 cm jau paragautas, viršutinis dar "sausas"
 #199210   Xrapas
 24 Geg 2010 14:56
SauliusM rašė:...Tai swimbaitai visgi dzerkai ar ne dzerkai...
Terminologijos problemos...Matyt nelabai sutarsim :lol:
Pažiūrėjus, pavyzdžiui, ką jie swimbaitais vadina išvis jokios sistemos nematyti :lol: :
http://www.tacklewarehouse.com/brandswimbaits.html
Aš tai šituos, apie kuriuos kalbam gal vadinčiau tiesiog daugianariais masalais...o toliau jau- pagal pritaikymą...16 cm R2sea, pavyzdžiui, galima pilnai naudot kaip džerką, mažesnis modelis- puikus spininginis/tvičinginis masalas :donknow',
Izumi atveju- Shad alive145 swimbaitu galima puikiausiai džerkauti, bet yra juk 10 cm/22 gr ir net, mačiau, 5 cm modeliukai... :roll:
 #199213   SauliusM
 24 Geg 2010 15:03
va va, tik kad 16cm R2S su liezuviu, tai kaikurie dzerkeriai isizeist gali jei ana dzerku pavadinsi. apie tuos guminius swimbaitus as net nekalbesiu tada... as tai kaip suprantu, jie swimbaitais vadina mazdaug tai kas vingiuoja S raidem kaip zalciai. tas kur tau rodziau black dog lunker punker irgi swimbaitu vadinamas beje:
http://www.tackletour.com/reviewlunkerpunker.html
 #199787   Taacis
 25 Geg 2010 19:53
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...Tai swimbaitai visgi dzerkai ar ne dzerkai...
Terminologijos problemos...Matyt nelabai sutarsim :lol:
Ir kogero nelabai yra prasmė. Kai sakoma kaip pavadinsi nepagadinsi.
Tik gal vistik dazhniau reikia glaiderio pavadinima vartot, nes visokie Busteriai/Slideriai/Deviatoriai yra glaideriai (butent pastebiu, kad kaikas glaiderius vadina, labiau bendriniu pavadinimu- Jerkais). O visokie pulbeitai/svimbeitai ir tie kur pavirshium "glaidina" (pavadinimas uzhkrito)- tai kogero irgi Jerkai.
O amerikonu masalu sistematika- tai nu ix načiort...
 #199803   Airis
 25 Geg 2010 20:19
svarbu,kad kimba ant tu dzerku geruliai maskiai
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis