Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #315241   SauliusM
 29 Spa 2011 19:59
is tu ka idejei riciu tai as pasirinkciau kardinala turbut. bet siaip tai geriau kokio ryobi ar dar geriau daiwa 2000 dydzio pasiieskok.
 #315422   Artūras-
 30 Spa 2011 13:06
kiek skaiciau susidariau nuomone kad ryobi jau per sunki bus UL :)
 #315437   SauliusM
 30 Spa 2011 15:00
nu tas spinas irgi labiau L o ne UL jeigu ka...
 #315444   AIVARIUKSTIS
 30 Spa 2011 15:14
Sveikas.siulyciau uzeiti i ulspiningas.lt foruma ir pasiskaityti apie rites,kotus ir aplamai tai vienintelis forumas kur gali pasisiemti tikros info.O visokius zauberius ant ul ir light spiningu gali pamirsti,nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja+tai rite skirta visai kitokiai paskirciai.Siulau maziau klausyti SauliusM sapalioniu.Nes pas ta vyruty apart tuscios teorijos daugiau nieko nera.IMHO.
 #315455   SauliusM
 30 Spa 2011 16:04
AIVARIUKSTIS rašė:O visokius zauberius ant ul ir light spiningu gali pamirsti,nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja+tai rite skirta visai kitokiai paskirciai.
o prie ko cia zauberis jei ne paslaptis? cia del to, kad as zmogui ryobi pasiuliau paziuret pamates is kokios kainos klases riciu jis renkasi? ar tipo tokiam ekspertui kaip tu naujiena, kad ryobi gamina ne tik zauber modeli?
 #315468   henyte
 30 Spa 2011 16:37
AIVARIUKSTIS rašė:...nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja...
o kodel nedraugauja ? "Rolikas" nesisuka ar kazkas panasaus ?
 #315477   vandenis
 30 Spa 2011 17:28
henyte rašė:
AIVARIUKSTIS rašė:...nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja...
o kodel nedraugauja ? "Rolikas" nesisuka ar kazkas panasaus ?
Barzdos , barzdos ir dar karta barzdos :/nek, bet jei daugiau patinka barzdas narplioti nei zvejoti, tai galima bandyt laime ir su zauberiu zvejot su UL. Tiesa, zauberis dar UL koteli rankoje piestu pastatys... :-D
 #315567   Artūras-
 30 Spa 2011 21:38
AIVARIUKSTIS rašė:
Sveikas.siulyciau uzeiti i ulspiningas.lt foruma ir pasiskaityti apie rites,kotus ir aplamai tai vienintelis forumas kur gali pasisiemti tikros info.O visokius zauberius ant ul ir light spiningu gali pamirsti,nes zauberis su plonu pintu isvis nedraugauja+tai rite skirta visai kitokiai paskirciai.Siulau maziau klausyti SauliusM sapalioniu.Nes pas ta vyruty apart tuscios teorijos daugiau nieko nera.IMHO.
su pintu kolkas nezvejoju :D jus nepradekit cia pyktis gi visi zvejai turetu buti ramus, megti gamta ir turi but draugiski :)
 #315621   henyte
 31 Spa 2011 16:51
vandenis rašė:Barzdos , barzdos ir dar karta barzdos :/nek, bet jei daugiau patinka barzdas narplioti nei zvejoti, tai galima bandyt laime ir su zauberiu zvejot su UL. Tiesa, zauberis dar UL koteli rankoje piestu pastatys... :-D
Ta tai as suprantu, kas yra "nedraugauja", bet kodel tos barzdos atsiranda ? Vien del rites pavadinimo ? Esu turejes ivairiu "ryobi" riciu, bet barzdu su jomis ne, neskaitant bedu, kurios buvo kilusios del paties neapsiziurejimo... Pintuku zvejoju turbut penkiolika metu ir "barzdos" budavo su ritemis kuriu "rolikas" strigdavo ar nesisukdavo... Pas "zauberi" nesu lygtai pastebejes, kad strigtu ar nesisuktu si dalis. Aisku ja reikia priziuret. Del to man ir idomu, kodel pas mane nera bedu su "zauberiu", o kiti isvis kategoriskai teigia, kad su ja "pipiec". Kas del svorio, tai manau kas skaicius pazysta, tai ant dezutes jos svori pamatys ir nuspres ar statys ji ka ar ne...
 #315657   Kleckas1978
 31 Spa 2011 21:46
jei norisi tai ir imk, ko cia dar klausti :shock:
geriau nusipirkti iskart padoresni kota, nei po to gailetis kad sutaupiai 200 lt ir vistiek galu gale eiti pirkti geresni, tik dar bereikalo paklojus pinigu tarpiniam variantui ir taip be reikalo sokus papildomai i minusa ;-)
 #315766   vandenis
 01 Lap 2011 21:24
henyte rašė: ...Del to man ir idomu, kodel pas mane nera bedu su "zauberiu", o kiti isvis kategoriskai teigia, kad su ja "pipiec"....
Tai gal stora ir kieta (tipo PowerPro) pinta vala nudoji ant zauberio, kad bedu neturi...
 #315776   Evaldas Z
 01 Lap 2011 21:47
turiu du zauberius. ant 3000 pintas 0.14 lydekoms - iki 10 barzdu nuo pavasario, is kuriu daugiau nei puse per neapsiziurejima, kai laisvai vyniojamas valas uzsimeta ant priekinio stabzio reguliavimo "rankeneles". su plonesniais pintais ant 2000 zauberio gaudant sapalus ar eserius panasiai. taip kad nelabai matau as cia to zauberio nedraugavimo su pintu... lydekinis valas kietokas, maziems voblikams ir kitiems mikro masalams tik minkstas.
 #315998   Marius1
 02 Lap 2011 22:34
Vat ir man pasidarė įdomus šitas kotashttp://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3306 :?:
Mąstau per žiemą susikomplektuot laitinį įrankėlį vobleriukams, guminukams mėtyt, voblikus kokių 5 gr. pointerius 65 ir lengvesnius tipo crackjack patvičint ašariams.
Iš turimų ričių komplektuočiau excia 2000.
Tad kokia jūsų nuomonė? Ar pavež minėtus voblas? Gramatūra imčiau 0,6-8 gr.
Gal kas turite tokį spiningėlį, juo labiau, kad išankstiniams užsakymams 30 proc. nuolaidą taiko ;uolrait
 #316003   OMar
 02 Lap 2011 22:52
Rite vienareiksmiai netinka, visiskas diskomfortas bus.
O arsenala pavardinta paves be problemu.
 #316004   Jurginas
 02 Lap 2011 22:55
Jei voblerius su calzante tvičint, nu tai max iki 5 cm sakyčiau. Nu man taip bent atrodo, nes šlagatovumo ji turi gan daug, aštresnį pravedimą jau sunkiau su ja padaryt. Kažkada su draugu Rubikiuos ešerius bandėm mikrint, gumos nenorėjo, užsidėjau stoop mr-ą ir iš kart pasipylė kliovai. Draugas užsidėjo tokį patį voblerį, tai jam vos vienas kitas kliovas. Aš žvejojau su finezza T, draugs su calzante T. Apsikeitėm spiningais ir rezultatai pasikeitė iš karto ne mano naudai. Po valandos susigrąžinau finezzą ir vėl pradėjo dobrai kibt. Nu tai čia tokie tik pastebėjimai mano, įžvalgas neverčiu kažkokias daryt. Gal kartais žuvis nori ir to vangesnio pravedimo? Nors man patinka jaust galios rezervą, kartais net mikrinant ta pati finezza net su ~5 g galvakabliu atrodo per minkšta :grin: Praeitą savaitgalį labai maloniai mikrinau su Major Craft basspara castinginiu kotu iki 28g mėtydamas 8 g volframinę galvą. Ir čia aš nejuokauju :grin: Labai toks gražus staigiai šokčiojantis pravedimas gavos, ešeriokai nebrokyjo. Kaip sakant kiekvienas savaip išdurniavęs.
O ritė tavo paminėta tai nivtemu su calzante visiškai, per sunki.
Paskutinį kartą redagavo 1 Jurginas. Iš viso redaguota 2 kartus.
 #316006   Marius1
 02 Lap 2011 22:56
Omar
Gal kokią ritę parekomenduotum, kad su pintu minkštu draugautu?
Kiek suprantu excia per sunki
Ir kokio svorio +- žiūrėt reikėtų?
 #316009   SauliusM
 02 Lap 2011 23:02
Marius1 rašė:Omar
nu as ne Omar, bet kas gramais smarkiai serga, tai kiek pastebiu, tai dazniausiai renkasi arba shimano rarenium arba daiwa luvias. o jei pradeda metytis, tai arba pasveiksta nuo gramu ligos arba vistiek anksciau ar veliau prie situ dvieju sugryzta. bet cia tik mano pastebejimas toks. ar kas kitokiu pastebejimu turit?
 #316011   Marius1
 02 Lap 2011 23:04
SauliusM rašė:
Marius1 rašė:Omar
nu as ne Omar, bet kas gramais smarkiai serga, tai kiek pastebiu, tai dazniausiai renkasi arba shimano rarenium arba daiwa luvias. o jei pradeda metytis, tai arba pasveiksta nuo gramu ligos arba vistiek anksciau ar veliau prie situ dvieju sugryzta. bet cia tik mano pastebejimas toks. ar kas kitokiu pastebejimu turit?
Tai čia tipo į gramus labai užsiciklint nereiktų? Ar kaip?
 #316014   SauliusM
 02 Lap 2011 23:07
Marius1 rašė:Tai čia tipo į gramus labai užsiciklint nereiktų? Ar kaip?
cia niekaip. as tik parasiau pastebejimus savo. o isvadas jau kiekvienas sau pasidarykit. nes jei reziumuot labiau pradesiu. tai bus daug triuksmo ilgma eilini syki... kam to reik (bent jau apynormalej temoj)?
 #316015   OMar
 02 Lap 2011 23:08
Jurginas rašė:...... Kaip sakant kiekvienas savaip išdurniavęs...
As su Finezza T -> Kauno mariose 30gramu droziu :) esherius starkius. :) nu cia aisku jau metimas atsargus nes priedo ir valas 8lb, bet pravodke pasidaro normaliai, o ir zuvu pagaunu ir dar kokiu ashariu. O traukimas tu monstru su lengvu kotuku viska atperka....
 #316016   Jurginas
 02 Lap 2011 23:09
Aš tai manau kad reikėtų. Bent byški. Nes nu prie 90 gr sveriančio spiningo 280 gr ritė tai nei šis nei tas.. Ir, manau, net ir Saulius sutiks, kad su mažiau sveriančia rite maloniau žvejot. Aišku, kai kam labai malonu žinot, kad viduriuos nerudyjančio plieno kilogramais prigrūsta ir katuškę kaip palikimą galės anūkam palikt, bet kai spiningėlis piestu stoja, bent man nelabai malonu.
 #316019   OMar
 02 Lap 2011 23:11
Jei Calzante ilgesne nei 7,9 pedos tai gal ir ta exia sueis, bet rrumpesnei tai jau nepatogumas tikrai jauciasi. Cia gi renkiesi glamura. Max rites svoris iki 220g. O jei neziuret gramu nu tai ir i kota kita koki prastesni ziuret reikia.
 #316022   Jurginas
 02 Lap 2011 23:17
OMar rašė:
As su Finezza T -> Kauno mariose 30gramu droziu :) esherius starkius. :) nu cia aisku jau metimas atsargus nes priedo ir valas 8lb, bet pravodke pasidaro normaliai, o ir zuvu pagaunu ir dar kokiu ashariu. O traukimas tu monstru su lengvu kotuku viska atperka....
Tai taip.. Bet mane va pvz. sužavėjo nesenai buvusiose varžybose matytas pontoono kažkoks kotelis iki berods 7 gramų (?) , kuriuo gaudė Lukšta iš Molėtų. Tai žodžiu mėtė 8 gramų volframą, pravedimas panašiai kaip žiemą - drebinant ir keliant viršun. Tai kotuko dirbo galima sakyt tik pati pati viršūnėlė (nu pati pati pati viršūnėlė kažkiek linksi), šiaip visas kotas po tokia apkrova tiesus kaip styga būna. Kažkaip neįtikėtinai net atrodo... Mano durna galva, stangresniu kotu vis tik gali geriau varijuot, įdomesnius pravedimus daryt, o ne tik bukai dugną daužyt.
 #316023   HIPIS
 02 Lap 2011 23:19
Aukso viduriuks..koto svori dvigubinam, ir gaunam arti idialo rites svori..Isbandyta, tikrai geras santikis :gutgut ..Cia ne as taip ismastes, o tie kas tame dantis praede :)
 #316024   SauliusM
 02 Lap 2011 23:20
Jurginas rašė:Aš tai manau kad reikėtų. Bent byški. Nes nu prie 90 gr sveriančio spiningo 280 gr ritė tai nei šis nei tas.. Ir, manau, net ir Saulius sutiks, kad su mažiau sveriančia rite maloniau žvejot. Aišku, kai kam labai malonu žinot, kad viduriuos nerudyjančio plieno kilogramais prigrūsta ir katuškę kaip palikimą galės anūkam palikt, bet kai spiningėlis piestu stoja, bent man nelabai malonu.
gerai kad daugiau nieks piestu nesistoja :lol: o su lengvesne, tai jo, maloniau, pakol ana su kotu balansuojas ir ner per lengva kotui... as va pats ant finezos T nuovo uzsidejes 2000 exceleri TSH ir vargo nematau. Nors Xrapas tai bamba, kad imciau lengvesni shimana man, bet gal ir jam jau busiu irodes, kadshimano realiai tik tris dydzius turi 1000, 2500 ir 4000 nu balanemate. man betkokiu atveju abu revo neos ant finezos maloniausiai atsigula. arba certeitas 2506 finesse custom. dabar jau galit sakyt kad as durnius.
 #316025   OMar
 02 Lap 2011 23:24
Jurginas rašė:
OMar rašė:
Tai taip.. Bet mane va pvz. sužavėjo nesenai buvusiose varžybose matytas pontoono kažkoks kotelis iki berods 7 gramų (?) , kuriuo gaudė Lukšta iš Molėtų. Tai žodžiu mėtė 8 gramų volframą, pravedimas panašiai kaip žiemą - drebinant ir keliant viršun. Tai kotuko dirbo galima sakyt tik pati pati viršūnėlė (nu pati pati pati viršūnėlė kažkiek linksi), šiaip visas kotas po tokia apkrova tiesus kaip styga būna. Kažkaip neįtikėtinai net atrodo... Mano durna galva, stangresniu kotu vis tik gali geriau varijuot, įdomesnius pravedimus daryt, o ne tik bukai dugną daužyt.
O Tu bandei su Finezza ta padaryt? Ir paimt is jo pantuna pabandyt? Cia ne tik koto reikalas tas drebulys.
 #316027   OMar
 02 Lap 2011 23:28
SauliusM rašė:
Jurginas rašė:Aš tai manau kad reikėtų. Bent byški. Nes nu prie 90 gr sveriančio spiningo 280 gr ritė tai nei šis nei tas.. Ir, manau, net ir Saulius sutiks, kad su mažiau sveriančia rite maloniau žvejot. Aišku, kai kam labai malonu žinot, kad viduriuos nerudyjančio plieno kilogramais prigrūsta ir katuškę kaip palikimą galės anūkam palikt, bet kai spiningėlis piestu stoja, bent man nelabai malonu.
gerai kad daugiau nieks piestu nesistoja :lol: o su lengvesne, tai jo, maloniau, pakol ana su kotu balansuojas ir ner per lengva kotui... as va pats ant finezos T nuovo uzsidejes 2000 exceleri TSH ir vargo nematau. Nors Xrapas tai bamba, kad imciau lengvesni shimana man, bet gal ir jam jau busiu irodes, kadshimano realiai tik tris dydzius turi 1000, 2500 ir 4000 nu balanemate. man betkokiu atveju abu revo neos ant finezos maloniausiai atsigula. arba certeitas 2506 finesse custom. dabar jau galit sakyt kad as durnius.
NU pasakysiu Sauliau, nes neos tai kazkoks keistas tvrinys uz keista kaina. Bilda, barska visa nu kazkokia nesamone. :)
O vat man su Corto 7" labai fine susibendravo stela 1000fb, nu toks komplktuks kad neina papasakoti, pries tai buvo ultegra 2000 advane ji virs 215gr ir nieko buvo, bet kol nepabandziau lengvesnio. pabandyk Sauliau, nustebsi. :)
 #316029   Jurginas
 02 Lap 2011 23:34
Nu gi nei revo neos nei tavo certeitas tikrai 280 gramų nesveria, da nei Vasaros gatvėn nei Rokiškin nereikės tavęs vežt, bet aš vis tik sutikčiau su HIPIO išsakyta mintim, kad, ko gero, arčiausiai idealo būtų ritė sverianti ~ dvigubai daugiau nei kotas. Nu bent man taip maloniausia. Pvz ant avs70mlf2 pradžioj sezono mitcheliuką mag pro lite 200 gramų sveriantį naudojau, tai man balansas buvo idealus, totali nirvana. Tik bėda tame, kad čia stipriai nesutapo ritės ir spiningo pajėgumai, tai sugalvojau šiųmetį biomasterį c3000sdh užkraut - nu ritė jaučias kad smarvės turi, bet jau meškerę rankoj laikyt toooli gražu netaip malonu. Ir šiaip, būtų tų pinigų normaliai, būtų steezas arba stella ir nereikėtų raudot dėl balansų kažkokių ir čia diskutuot :-D
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė