Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #295678   grazvis
 26 Lie 2011 00:24
Seip tos pirmos dvi priezastis parasiau nes pats priejau tokiu isvadu :roll: man kaip zvejai sako jos pasiteisino, o ir kolegoms taip pat. Nes teko matyti kai zmogus ir staigiau ir svelniau bando uzkirsti ta zuvy, o jam ji tai atsikabina, tai neuzsikerta. Po shoko pradejo viena kita tik zuvis nepasikirsti zodziu jai buvo efektyvumas be shoko 50/50 tai su juo 90/10 ;) (as neturiu galvoje feedermasteriu) Aisku prasides "patarimai" pavadelis kabliukas ne tas, ne taip, bet esme, kad uzrisus jy ir sistemos, ir kabliukai, ir pavadeliai staigiai susitvarko ;)
Kada turi keleta meskeriu ir gali laviruoti kai atejo stambesne ar smukesne zuvis, bet kaip nori universalumo man tia sprendimas/ iseitis as tiap manau.
Ir seip nenorejau plestis su ilgias paiskinimais ir jau ysitikinau, kad geriausiai aiskinti tiems kuriems neaisku ant kranto, o ne rasinejant ar video beziurint... :/braj;
 #295685   EDVD
 26 Lie 2011 07:42
Sveiki, vat su tuo pakirtimu ir as turiu kelis klausimus, nes daznai nepasikerta man. Tai vat pirmas klausimas, jeigu buna vienas stiprus ganetinai timptelejimas(kuojos kibimas) ar jus iskart kertat ar ne? Dazniausiai taip buna neuzilgo uzmetus. Ir kaip reaguojate i kibima(tampymus) besileidziant seryklai?
 #295706   detomkis
 26 Lie 2011 09:54
EDVD rašė:masalas? turiu owner nusipirkes nepamenu kelinto nr bet dar neisbandziau :)
Masalas pradedant nuo musiu lervu, slieku, kukuruzo ir ju sumustiniu. Manau, kad esme kazkiek pasikirtime priklauso nuo kabliuko dydzio. Jau ne karta kalbeta, kad feederiui nereikia naudot dideliu kabliu.
 #295769   vyrgaz
 26 Lie 2011 17:44
EDVD rašė:Sveiki, vat su tuo pakirtimu ir as turiu kelis klausimus, nes daznai nepasikerta man. Tai vat pirmas klausimas, jeigu buna vienas stiprus ganetinai timptelejimas(kuojos kibimas) ar jus iskart kertat ar ne? Dazniausiai taip buna neuzilgo uzmetus. Ir kaip reaguojate i kibima(tampymus) besileidziant seryklai?
Čia jau tavo reakcijos priklauso,jei speji pakirst kai tik tempia masala žuvis,tai valio,jei nespeji-lauki kito galbūt lėtesnio patraukimo..O skestant šėryklai,jei jau jauti kad anam gale žuvis su skęstančiu masalu kadrilį šoka,tai kodėl gi nesurizikavus..Aš kai iš vakaro pasišėręs kitos dienos ryte toj pat vietoj tuo pats atstumu žvejojau,tai net valo nebetempdavau,tik užmeti ir jau žiūri galas fyderiuko maskatuoja,tadu fyst ir sėdi..vė meti,vė tas pats..ir taip kol atsibodo..Taigi kiekviena žvejyba yr skirtinga,ir tik nuo pačio žvejo ir kai kurių aplinkybių priklauso kaip elgtis kiekvienu atveju..
 #295778   HIPIS
 26 Lie 2011 18:24
Zuvis dazniausei nepakertama, del nemokejimo parinkt kabliuka konkreciam masalui..
Dazniausei masalo buna perdaug o kablys permazas..
Tai yra, kabliukas renkamas ne pagal zuvi o pagal masala..cia taisykle kuri galioja visur ir visada.
Po metimo, negali visas geris tupintis ant kablio, susismaukt ant smaigalio ji paslepdamas,..tai negerai..
Todel i kabliuko forma, bei dydi reik rimtai ziuret...
Is praktikos, bent karsis didziaja dalimi, visada pats pasikerta..
As kabli renkuos toki, kad uzdejus masala jo gylys su dalim iki pradeda lenktis, visada butu atviri Ir masalas esantis ant kotelio, jei tai sliekas, nebutu issikises toliau nei pats kablio lenkimo plotis..Zuvei tai dzin, tikrai nesibaido.O pakirtimas gaunas tikrai efektyvus..

Beje su Kristal lenkimo kabliais Fideriu zvejot patogiau..
Visu pirma po metimo apkrovos, masalas neslysta toliau kablio ilinkio, stataus kampo..O naudojant apvalu linki, visko buna, gali ras visa dziku kuoksta susismaukusi ir uzsistoparinusi, konkrecei ant kablio barzdeles.O tai pakirtimui negerai..
 #295799   EDVD
 26 Lie 2011 20:49
gal kas koki traktata parasytu: "Kaip parinkti kabli pagal pasala" :) ir kaip atsikratyti mailiaus? atsibodo auksles ir plakiukus traukti, kuti pasikerta dar nenusileidus masalui? sunkinti serykla? didinti masala?
 #295802   Agis
 26 Lie 2011 21:16
Grazvi, jei galima pratesiam diskusiją :lol:
Visų pirma nedideliu, nu tarkim iki kokios 40 m. atstumu verta rinktis ne pintuką, nors čia vėlgi, kaip žadi kovoti su srove ar plonindamas valą, naudojant pintuką ar didindamas šėryklėlės svorį.Užmetus didesnį atstumą, bet kokį valą srovė išlenks ir tai jau nebus "dubova" sistemą, visiškai nesvarbu bus tas išmetamasis valas ar nebus, o dėl dreisenų poveikio pintukui, paprasčiausia pasirenki ilgesnį sistemėlės valą.
Taigi kol kas aš manau, jog jis reikalingas pagal savo pavadinimą "išmetamasis valas" kada reikia sunkias šėryklas ar svarelius, jūrinėje žūklėje sviesti nuo dūšios, o tolesnis valas suplonintas iki minimumo, kad išvengti srovės ar bangų įtakos.
A tie pakirtimai, jautrumai, žuvies lūpų išplėšimai, man kažkaip netinka ;-)
Primenu, aš tik apie srovę kalbu :cig.
 #295816   grazvis
 26 Lie 2011 22:43
Tai va Agi kas del sroves nepulsiu gintis ,kad taip nera nes mano 90% zvejybu vyksta kauno mariose ir 10 % kitokiosie balose kur nera sroves vadinasi sroveje as esu visiskai zalias, :) bet nuo rudens perkelsiu didesne daly zvejybu y Nemuna ir Nery tada ir galesiu yvertinti ar tas shokas man maiso ar ne.
HIPIS kalbejo apie kablius ir masalus kaip jie turi buti ant kablio visa sita mokykla praeita teko nemazai pavargti kol atsirinkau man patinkancius kablius galiu pamineti kelis cormoran firmos feeder 10 nr, o pagrinde naudoju (KM) OWNER chinta nuo 8 iki 14 nr ir esu patenkintas jais. Geluonis visada atvertas masalas taip dedamas ir parenkamas ,kad butu vietos ir karsio lupai.
Beda ne kiek uzkirtime naudojant pintuka, o zuvies traukime. Kaip zuvis ylenda y zoles serykla kabina kuoksta zloliu, bet del to, kad ji laisvai kabo zuvy gerai jauti ir tai nemaiso isleto tempiant isvikti ir zuvy ir kuoksta zoliu. Papildomas tamprumas kovojant su karsiu ~1.5kg manau yra gerai. Mono valas veikia kaip amortizatorius jai pintukas kliuna uz ju mono taip nesipina uz ju, valas suamortizuoja papildomai jai duosi laisvumo is rites zuvis pasimals zolese ir seryka taip gali uzpainioti jose, kad paskui gali but sunku isplesti. Zolese as nelupu zuvies per jega tiesiog ytempiu vala meskere svelniai issilenkia mono valas irgi isitempia ir laikydamas karsy zolese meskere ir valas patys visa darba atlieka o man tik reik pavynioti rite. Kaip karsis pakirstas ir traukiamas jis menkas priesininkas, bet duok jam atsikvepti, o dar zolese va tada pats linksmumas ir prasideda. Tokiose situacijose schoklyderis man padeda. ::hai-bai
 #295818   Agis
 26 Lie 2011 22:57
Žodžiu gavosi pilna nuomonių priešingybė pamastymui ir diskusijai apie išmetamojo valo naudojimo tikslingumą tiek stovinčiame tiek tekančiame vandenyje :lol:
Nu laukiam ką kiti paporins, gal kur nugrybavom :lol:
Gal ne to gamintojo valą naudojam , kad reikia visokių niuansų :koliorava :-D
 #295852   hamis
 27 Lie 2011 09:19
Agis rašė:Žodžiu gavosi pilna nuomonių priešingybė pamastymui ir diskusijai apie išmetamojo valo naudojimo tikslingumą tiek stovinčiame tiek tekančiame vandenyje :lol:
Nu laukiam ką kiti paporins, gal kur nugrybavom :lol:
Gal ne to gamintojo valą naudojam , kad reikia visokių niuansų :koliorava :-D
cia gal nevisai i tema, bet prie to pacio. ana diena filma ziurejau, ten rusu zvejai pries pradedant zvejyba. pasistate meskeres ant kranto issitempia vala kazkokiu tai atstumu, kokiu cia tikslu?
cia pagal zvejojama nuotoli jie ta vala taip "mankstina", kad poto uzmesti butu geriau, ar kaip?
 #295887   trukeris
 27 Lie 2011 12:04
[quote="Wytux"]Cia turbut atsimatuoja tikslu atstuma ant visu donkiu kad vienodu nuotoliu butu.[/quote]
ne turbut,o istikro atsimatuoja uzmetimo nuotoli,nes jau ne 1-ma syk toj vietoj zvejoja,
skridazas gal kokiose 5-nkiose savo vietose zino tuos atstumus
 #295915   Sokratas
 27 Lie 2011 14:20
toks klausimukas ,,pasistojo"

jei, pavyzdžiui , žvejojat kukurūzais, imat tik geltonus kabliukus, ar nekreipiat į tai dėmesio ?
 #295924   Diver
 27 Lie 2011 15:37
na as kazkaip anksciau geltonais kamatsu zvejojau. dabar paprastais owner. kibimas nepastebejau, kad suprastetu. vakar raudes kaip isprotejusios puole ant pilko kabliuko ir ant jo uzverto kukuruzo ir lervos sumustinio. tai ir nesulaukiau karsioko... :(
pabanbymui su naktiniu slieku pasiemiau 3 nr. tokiu http://www.atlaspazarlama.com/59330-4-O ... 683.html#0 ziuresim ar raudona spalva kazka duos.
beje pamastymui... nuo 10 metru po vandeniu raudona spalva aplamai isnyksta. ji tampa pilka. jei vanduo drumzlinas tai gal dar greiciau. su kitom spalvom kitaip.
http://divelogsanddecostops.com/2010/04 ... nderwater/
http://www.thedivingblog.com/colors-underwater/
http://johnrander.chez-alice.fr/absorption_en.html
cia daugmaz su chemom. nepykit jei perdaug cia isijauciau. tiesiog nardau ir tenka su tuo susidurti.
 #295932   Tironas
 27 Lie 2011 16:59
bobis rašė:toks klausimukas ,,pasistojo"

jei, pavyzdžiui , žvejojat kukurūzais, imat tik geltonus kabliukus, ar nekreipiat į tai dėmesio ?
aga, o sliekui tik raudoni, o matyliui tik balti. o karpininkai kabliuku spalva renkasi pagal boiliu spalva. O kazin kam naudojami melyni kabliukai?
 #295974   Raukšlys
 27 Lie 2011 20:31
Reikia patarimo. Isigijau kota http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2295 Issirinkau ir rite http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=7302 Liko tik isirinkti rites dydi. Kokia imt: 2500 ar 4000? Meskerioju daugiausia ezere, karta kita per metus palekiu i komercini nedideliu iki 2kg karpiuku, dar koki karteli i metus upen. Ne esme tie 10 Lt., bet man rodos, kad 2500 turetu uztekti. Kaip jus manot?
 #295983   trukeris
 27 Lie 2011 21:14
shimano 26 rašė:o tai ko netinka karpine heavy feederiui? jin galinga,daug suvinioja valo,turi dvigubus stabdzius.. sita,kur nuorodoj 4000 rite manau tikrai puikiai tiktu prie tavo feederio
as matai dar daug ko nesuprantu kam feederiui sok lyderis jei ji as naudoju tiik surf zvejyboj kam feederiu dvigubas stabdis,jei feederis nepaleidziamas is ranku
 #295990   trukeris
 27 Lie 2011 21:44
shimano 26 rašė:na dvigubas stabdis gal ner toks svarbus,nors buna,kad uzmeti feederi ir eini kazko pasiimti ar atsitrauki nuo jo,tai tada tas stabdis nemaiso..
kota issirinkot tikrai gera,bet rites ne,pabandykit su karpine rite feederiu uzsimest 40-50 g seryklas,
koks koto balansas
 #295992   trukeris
 27 Lie 2011 21:56
shimano 26 rašė:o nebandei paziuret i tos 4000 rites svori,jin sveria viso labo 350 gramu ,cia daug????? kitos karpines sveria po puse kg ir i virsu..
nesiincysiu,tik bandziau suprast kam,jei yra pilna geru feederiui tinkamu riciu su tinkamu perdavimu ir negiliu bugneliu vadinamu long cast
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė