Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

#28563   pypkorius16
 11 Bal 2007 13:08
Matai Gelmes , yr dar skirtumas <tureti> ir <nauduoti> , esant reikalui ir panauduoti. Pamegink kada vasara apsikabinus pagalvele nuplaukti nors ir 200 m. :grin: . Faktiskai ir su liemene nepatogu plaukti, o ypac pludurioti vertikaliai, liemene lipa ant ausu. Ko gero jei rimtai ziureti i liemene, reiketu jeskoti su dirzu per tarpkoji, tada neslinks ant ausu.

#28565   Skumbrotas
 11 Bal 2007 13:20
gelmes rašė: Aš ir mąstau apie tas pagalvėles, kad nereiktų pirkti tų liemenių.
A iš kur toks savo gyvybės nevertinimas :?: :roll:
Iš kito kampo žiūrint - reik gerbti tuos žmones, kurie ieškos tavo lavono :!: Su liemene būsi - viens du ir išgriebė tave tą pačią dieną. Be liemenės būsi - ieškos, vargs savaitę, paskui turės tąsytis su išpampusiu, pasmirdusiu ir ungurių apgraužtu...Feee... :evil:

#28597   Vitolis
 11 Bal 2007 19:27
Taigi Biciuliai, liemene reikia deveti plaukiant o ne tureti valtyje. Tik va ta liemene kaip ir rasote labai nepatogi. Pirkau kaip ir reikalaujama sertifikuota su daugybe kiseniu, kad nereiketu papildomai spec. liemenes vilktis. Man, kaip nedidelio ugio zmogenui, vos prisirinkau pagal ismieras, taciau sutraukus sonuose esancius dirzus, atrode ;-var-var. Prisikroviau kaip visada reikalingiausiu pribambasu kisenes, atsisedau ant suoliuko valtyje ir liemenes apacia vos nesieke ausu. Patogumas - !:fak! Po to pabandziau isokti i vandeni ir paziuret kaip atrogysiu kai prispirs reikalas. Tiksliai pastebejot, vos neishsineriau is jos. Tiesa atlaike ne tik mano 85 kg. bet dar ir draugelis prikibo apie70 kg. i dugna nejom. Tada pirkau paprastesne, ne tokia jau firmine, tai su ja kur kas patogiau, nes trumpesne. Be liemenes tikrai nereiketu plaukti i didesnius vandenis. Ne karta buvau patekes i tokias bangas, kad maniau jau bus batai. Taciau liemene dave ir saugumo jausmo papildoma porcija ir siaip nereikes artimiesiems taves be reikalo apraudoti. Niekas kitas nepasirupins tavo saugumu, tik tu pats. Taigi visokias pagalves dekime po siknom, gumines barankas maukimes ant savo pasididziavimo, tiktai ne del gyvybes apsaugojimo.

#28606   Skumbrotas
 11 Bal 2007 20:13
Užtat ir nepatogi, kad su visokiom kišenėm. O ir kam tos kišenės valtyje :?: Valtyje visad visą turtą tašėj laikau ir neapsunkinu savo judesių bereikalingu apsikarstymu. Liemenę nusipirkau paprastą, Marinepool, ir tikrai ji manes nevaržo. Vieną kartą iš žemupio parvažiavau net namo su ja - tiesiog vakare skubėjau iki sutemų susikelti valtį ir susitvarkyti, tai tiesiog užmiršau nusivilkti ir to net nepastebėjau... :lol:

#28639   gelmės
 12 Bal 2007 09:12
Na, jau supratau :lol: , kad į gelbėjimo priemonių sąrašą įeina liemenės(klausimas kiek lengvai ir kiek toli nuplauksi su ja, nes jos skirtos daugiau išsilaikymui ant vandens, o ne plaukimui), "paduška"(ant kurios ir minkščiau sėdėsi ir didelis klausimas, ar ne toliau nuplauksi nei su nepatogia liemene), gelbėjimo pripučiami ratai (kurių nebūtinai reik mautis kai kur ir su jais žvejoti ;-) , o nelaimės atveju pagelbės).
Bet mano klausimas buvo , kas įeina į gelbėjomo priemonių sąrašą, kurį privalu turėti valtyje varžybų metu?(Aišku viena iš priemonių)
Tris atsakymus jau turiu. Liemenė.Gelbėjimo ratas. Pripučiama pagalvėlė. Gal dar yra kas ? Rimtai.

#28670   Vitolis
 12 Bal 2007 14:27
Patarimas Gelmes,
Visada su savimi turek NZ (neprikosnovennij zapas) 200 gr. Ugninio vandens ir neslampanciu degtuku ekstra atvejui. Nors apie tai niekur nerasi parasyta, taciau visa tai su manimi visada keliauja kartu.

#29077   SenasVilkas
 17 Bal 2007 07:11
Deveti privaloma vaikams iki 11 metu visa laika, suaugusiems virs berods 3 balu bangavimo

Vitolis rašė:Taigi Biciuliai, liemene reikia deveti plaukiant o ne tureti valtyje.ne del gyvybes apsaugojimo.

#29884   Edosius
 23 Bal 2007 13:24
Vienu žodžiu paskolinau savo guminukę "Ufimka21" keliems chebrantams pažvejoti.. Tie pametė antgalį pūsti valčiai, gal žinote kur tokį gauti pirkti? Antgalis - plasmasinis, sukasi i valties "ventylį".

#29889   Agis
 23 Bal 2007 14:01
Kazkada buvau pametes, tai tekintojas is kaprolono istekino, nors dabar manau turetu buti pardese, juk ir ventiliu viskokiu rusiu yr, tik reikia pasidairyti.

#30229   Skumbrotas
 26 Bal 2007 14:30
spiridonas rašė:siandien praejau savo valties technikine. nieko neziurejo nieko nesake, tik paklause kur laivukas, sakau namuose.. ir viskas. seniau tech pasas buvo toks mazas patogus tilpo i pinigine, dabar isdave dvigubai didesni- laminuota. tai kujakt as ji per puse ir perlenkiau.
beja pradzioje pas mane buvo C kategorija valties. dabar ziuriu uzrasyta D kategorija. ka tai galetu reiksti :shock:
Šiandien ir aš savo geldą per tecnikinę prastūmiau. Man nieks nepasikeitė - talonas tokio pat dydžio kaip buvo, kategorijos nesumažino, C paliko. Dar paklausiau ar nėra kokių pakeitimų taisyklėse lyginant su pereitu sezonu - sakė nėra, plaukiok spakainas. Daip ir darysiu :-D

#31366   Donis
 13 Geg 2007 08:07
Gal kam teko tureti vienviete pripuciama rusiska valti,norejau poaklausti,ar su ja neapsiversiu,nes ji man kazkotai nestabilokai atrodo :roll:

#31370   alkanas
 13 Geg 2007 09:41
tai ju ivairiu firmu buna- as pats neturejau, tik esu plaukiojes pora kart su tokia juoda, vienviete, ir irklai jos buvo tokie tik rankose laikomi, nebuvo kur ju ystatyt, na tokie panasiai kaip teniso raketes, ir nieko- ji tokia lengvute, ir nelabai stabili, ir tiesiai paplaukt sunku, ir isvis toliau su tokia neplaukciau, bet apsiverst :roll: nu jei i jura per bangas neplauksi :lol: neapvirsi ;-)

#31373   kamstis
 13 Geg 2007 10:12
Donis rašė:Gal kam teko tureti vienviete pripuciama rusiska valti,norejau poaklausti,ar su ja neapsiversiu,nes ji man kazkotai nestabilokai atrodo :roll:
Jeigu ten Nyrok,tai drasiai gali plaukti bet kur :twisted: (tik ne i jura),bet visdelto reiktu modeli suzinot pries klausiant ../;nzv ir duodant patarimus ;-)

#31481   Vegys
 14 Geg 2007 12:59
Sveiki,

gal patartumet kur Vilniuje pirkti elektrini varikli ? Domina kad ir pats silpniausias, nes ezeras mazas, kuriame bus plaukiojama. Ar skiriasi kainos skirtingose parduotuvese ? Koki akuma pirkt reiktu ?

Reik ne man, bendradarbe cia pas mane uzklause ....

#31491   Vitolis
 14 Geg 2007 15:06
Nemini kokiai valciai reikia. Taciau manau, kad bet kuri ne jurine, kurios svoris iki 400kg. uztenka sociai 32lbs. Zinoma geriausia pirkti Minnkota. Cia mano nuomone. Akumo sociai uzteks 100Ah. Taciau jis turetu buti energetinis, nebijantis daugelio ciklu gilaus iskrovimo. Didesnio nereikia, o ir vargu ji patempsi
Nepaminejau, kad pvz. Shnaider firmos Akumuliatoriu centre Vilniuje, yra daug pigesnis nei firminis Minnkotos.

#31505   Vegys
 14 Geg 2007 16:11
Valtis velnias zino kokia. Patys berods gaminosi (ar tai jiems kazkas gamino). Plastikine arba medine. Valtis kaip rasiau ezerine. Svoris tikrai kad<400 kg, iskaitant ir zvejus.

#31563   Gintaras B.
 15 Geg 2007 09:14
Kiek laiko krauti akumuliatoriu? Kroviklis automobilinis... Kuo geresni Minnkota krovikliai?

#31576   Agis
 15 Geg 2007 10:05
Minnkotos krovikliai geresni tik kaina :lol: Puikiausiai tinka automobilinis 10 A pakrovejas, zinoma anas prastesnio dizaino ir didesnis :lol: 6A automobilinis pakrovejas man nepakraudavo pilnai ir nors Minnkotos indikatorius rodydavo pilna pakrovima, taciau jau nuplaukus keliolika metru sumazedavo viena padala.Po graudaus issiskyrimo su Minnkotos pakroveju ysigijau paprasta automobilini 10 A pakroveja.Zinoma svarbu, kad pakrovimo lygio indikatorius butu, tai nereiktu stoveti ir priziureti, kad neuzvirtu :lol: Visos tos pasakos, apie automatiny iskrovima, kai to reikia akumui, apie automatiny atsijungima ir t.t. man su Minnkotos pakroveju ir liko pasakomis.Tikrai nematau priezasties kam moketi 300 litu vietoj 100, na nebent prestizo reikalas, ar tiesiog is meiles Minnkotai.Gal as neteisus, gal mano nuomone klaidinga, taigi galite kritikuoti :lol:

#31580   Vitolis
 15 Geg 2007 10:17
Agis raso:
Tikrai nematau priezasties kam moketi 300 litu vietoj 100, na nebent prestizo reikalas, ar tiesiog is meiles Minnkotai.Gal as neteisus, gal mano nuomone klaidinga, taigi galite kritikuoti

Pilnai pritariu Agiui. Turejau ir as Minnkotos pakroveja. Nesigailiu ji pardaves. Naudoju automobilini 10Ah sroves galingumo. Pvz. Shnaider firmos akume yra imontuota lempute. Pradeda degti zaliai -akumas ykrautas. Man vieno karto pilno ikrovimo (100Ah) uztenka dviems savaitgaliams, nes dabar isigijau varikli 32lbsu. Jo pilnai uztenka mano 3m. PVC valciai. Kai naudojau 46lbs ar 50lbs, tai akumas veikmingas budavo tik vienai zvejybai.

#31902   Gintaras B.
 17 Geg 2007 22:17
Visos tos pasakos, apie automatiny iskrovima, kai to reikia akumui, apie automatiny atsijungima ir t.t. man su Minnkotos pakroveju ir liko pasakomis.

[/quote]
Tai ar nera tu funkciju (auto atsijungimo, automatinio iskrovimo) Minnkotos kroviklyje ar kaip cia ...

#31930   Edosius
 18 Geg 2007 08:20
Gintaras B. rašė:Visos tos pasakos, apie automatiny iskrovima, kai to reikia akumui, apie automatiny atsijungima ir t.t. man su Minnkotos pakroveju ir liko pasakomis.
Tai ar nera tu funkciju (auto atsijungimo, automatinio iskrovimo) Minnkotos kroviklyje ar kaip cia ...[/quote]

Na auto iskrovimo tai pas mane nera, bet auto atsijungimas tai yra.

#31944   Agis
 18 Geg 2007 09:27
Kai ji issiardai, tai pagalvoji, o kur cia visa tai galetu buti :lol:

#32677   Gintaras B.
 30 Geg 2007 10:55
Dar vienas klausimėlis :?: : ar Minnkotos akumą reikia dapildyt laiks nuo laiko skysčiu ar ne. Siaip lyg ir nesimato, kur butu kamsteliai dapildymui (kaip automobiliniam akumui).

#32686   pypkorius16
 30 Geg 2007 11:25
Jei nera kur pilti, tai kaip ipilsi :?: :grin:
Nauduoju jau 4 meta, juokiu problemu , svarbu gerai pakrauti , ir ziureti kad ant sraigto nepriveltu zoles. Tai kad rasoma instrukcijoi kad kerta zoles = nesamone . Kai apsivelia krenta greitis , ir tuo paciu padideja vartojimo srove , zymiai greiciau seda akumas.
Ir klausimelis kas senai turit Minkotas , ar nepastebejot kad issitiesina sraigto sparneliu galiukai, prie pagrindo storas liejinys viskas tvarkoi yra polinkis, bet patis galiukai (apie 3-4 cm) yra tiesus sukimosi plokstumoi , t.y. jokio vandens stumimo . Pardei nagrinejau naujus truputi palinke. Ar nebandet kas palenkt pasildant karstu oru . Nesinoris eksperemintot nes ko klausiu niekas atsarginiu neveza.

#33134   skwazi
 07 Bir 2007 09:42
Ka manote apie tokia valtele?
http://www.avtovega.lt/valtis.php?id=14

Anksciau lyg ir neteko matyti kolibri valteliu Lietuvoj
Kaina kaip tai mazoka kaip valciai is PVC

#33138   Skumbrotas
 07 Bir 2007 10:26
skwazi rašė:Ka manote apie tokia valtele?
http://www.avtovega.lt/valtis.php?id=14

Anksciau lyg ir neteko matyti kolibri valteliu Lietuvoj
Kaina kaip tai mazoka kaip valciai is PVC
Kodėl skaitai kad kaina mažoka :?: Kai palygini analogus KM360 ir Suzumar360 tai matosi kad Kolibris ant 410lt brangesnis, nors PVC audinys panaudotas šiek tiek paprastesnis.
O tas modelis kurio nuorodą davei nevertas dėmesio, nes nėra kilio. Be kilio plaukiosi kaip karvė ant ledo, tokio tipo valtims jis tiesiog būtinas jei planuoji plaukioti su varikliu.

#33180   pypkorius16
 08 Bir 2007 07:20
Vakare imesiu foto, Kaip tik vakar palikau valti ant masinos. :grin:

#33212   pypkorius16
 08 Bir 2007 23:15
Na kazka padariau, nors :-grazi? nelabai sekesi filmot su fotiku.
Pradziai valties uzmetimas
http://loadup.ru/video/view/?id=u44938b3bc
Remas - metalinis keturkampis . Isilginiai strypai tvirtinami prie ragu (ankstesniei masinoi 1992 Astroi hecbekas, prie bagazniko tvirtinimo), skersiniai 15' apvalus , apvilkti plastikiniu vamzdziu, kad geriau slystu.
Skersiniu trys galai gerokai pariesti i virsu - valties centravimui
Paveikslėlis
Kadangi per viduri valtis platesne , tai vienas skersinio galas yra horizantalus ir labiau atsikises , kad stumiant valtis nenukristu. Aisku ir uzverzejas visai kitoks
Paveikslėlis
Irklus pakisu po valtim , ant skersiniu
Paveikslėlis
Na ir bendras vaizdas
Paveikslėlis
Na nezinau ar aiskiai isdesciu, gal suprasit, bet uzmetu lengvai nors ir nugara dabar kamoja :twisted: :lol:

#33493   senuks
 14 Bir 2007 11:20
Gal kada varikliuką pakabysiu.Mat man čia po vietinius nedidelius vandenis reiktų.Ir kaina padori-berods apie 700lt.Ant ufymkų nėr galimybės kabint matoriuko. :cool:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė