Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #563996   SauliusM
 28 Bal 2014 23:04
Slovak rašė:...linkiu atlaidziau ziureti i musu pasiulymus ar sampratavimus...
stengiuos pagal galimybes :-D bet kartais sugebat dapi... :twisted:
 #564012   Agis
 29 Bal 2014 07:33
[quote="Slovak"idomu kaip sia problema sprendzia latviai arba estai, vis del to is tuos pacios sistemos isejome, mentalitetas turi buti panasus.[/quote]
Nu aš irgi kažkada mąsčiau, kad turėtume būti panašūs, deja praktika rodo kitaip, nes po kiekvienos žvejybos Latvijos pajuryje parsivežu surinkęs lietuviškos kilmės šiukšles, jau nešnekant, kad "laukinėje gamtoje" pas mus nerasi neapderktų lauko tualetų su kabančiu tualetiniu popieriumi ir dar vienu ritinėliu padėtu atsargai, nerasi neprikaltų kamsčiais ar su geziškais įsiamžinimais lauko suoliukų, stalų.Tikrai didelis skirtumas tarp "žirgo galvos" ir "kiauliško būdo"Taigi net su artimaisiais kaimynais negalime lygintis.Teigti, kad tai tik sovietinis palikimas, manau būtų neteisinga, pas mus viskas paremta ant naudos sau.Netgi iki sovietizmo brolis broliui dantimis kuoliukus iš žemės liepė traukti :lol: o kur dar mūsiška šaunioji tautosaka : Švogerį dalgiais užkapojo iš pavydo, kad sesuo prabangiai gyvena :-D (Eglė žalčių karalienė) :lol:
 #564090   Sokratas
 29 Bal 2014 12:03
mano nuomone, tiek latviški, tiek lietuviški murziai- viens prie vieno... :lol:
Jei tose vietose Latvijoje žvejoja 10 lietuvių ir vienas latvis, tai ir šiukšlės daugumoj lietuviškos, o kur dauguma žvejų latviai, tai ir šiukšlės- latviškos

O kad prisivytumėm Anglijos šiukšlynus, tai turim dar bais daug padirbėti šiukšlindami ;-) ... nekalbu apie paupius, kalbu apie pakeles dabar...
 #564094   Agis
 29 Bal 2014 12:10
Jei tose vietose Latvijoje žvejoja 10 lietuvių ir vienas latvis, tai ir šiukšlės daugumoj lietuviškos, o kur dauguma žvejų latviai, tai ir šiukšlės- latviškos Nesiginčysiu su Tavimi, nes žinau koks būna santykis tarp latvių/lietuvių mano žvejybinėse vietose.Visi mes turim savo išvadas apie mus kaip lietuvius :lol:
Nesiplėsiu, nes ateis liūts ir duos pylos, kad nusigrybavom šitoje temoje :oops:
 #565748   SauliusM
 05 Geg 2014 20:48
Slovak rašė:http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/siulos ... d=64707783

butu tikrai protinga padidinti jiems kaina ir gal but ju pinigus i atskira saskaita rinkti ir is ju izuvinti tuos 19 ezeru.
aciu Dievui, o tai as jau poterius kalbet buvau pradejes, kaip cia mane delfis po situo straipsniu pacituos ir kaip cia viska isvartys...
sakyciau "isvarte" viska proto ribose dar.
 #567398   Arturijus
 13 Geg 2014 08:13
Labai geras pasiulymas, narai t.p. zmones turintys savo hobi, atskira saskaita izuvinimui tikrai butu protingas sprendimas. Juk jie ne tik tuos pinigelius uz ledimus valstybei palieka, bet ir skatina povandenines ekipuotes versla, o verslas LT visada gerai. Man dar patiko siulymas del lydeku pasiemimo skaiciaus mazinimo, ir butu labai super jei upetakiu paemimo didis padidetu iki 35 cm. ne tik Merkio licenziniam ruoze, o visuoje LT.
 #567694   martiz-zz
 14 Geg 2014 13:13
Slovak rašė:http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/siulos ... d=64707783

butu tikrai protinga padidinti jiems kaina ir gal but ju pinigus i atskira saskaita rinkti ir is ju izuvinti tuos 19 ezeru.
paskaitinejau ju foruma dabar, ka jie mano apie tai, tai kazkaip jie labai piktai nusiteikia... ir po teismus vaikscioti ir Jonauska mest lauk is pareigu nes jis pries medziokle kaip supratau ir t.t... paskaicius ju komentarus, ju hobio niekaip neimanoma ribot... bet kaip beveik visur tai uzdrausta? kokiais argumentais?
 #567715   predas
 14 Geg 2014 15:11
Jei tavo hobi noretu pradeti stipriai riboti ar net uzdraust remiantis tik nuomone, o ne tyrimais ar faktais, tai ir tu nebutum labai patenkintas.Beveik visur uzdrausta povandenine medziokle su scuba, tai yra su autonominiais kvepavimo saltiniais, o paprasta pov. medziokle, mano ziniomis, tikrai ne retai yra legali, kad ir musu kaimyninese salyse, Latvija, Estija, Rusija, Baltarusija, Ukraina, Lenkija. Tarkim Latvijoje ji praktiskai leidziama visur, netgi nakti ir kazkodel daznas lietuvis giria LV , kaip ten sureguliuota zukles sistema ir vyksta ten zvejoti sakydami, jog ten daugiau zuvies.
Visa sita makalyne tik nepagrysto neigiamo poziurio ir isankstinio nusistatymo pries pov. medziokle.
Vakar Grynas.lt ispausdino straipsni apie valtis su benz. varikliais, ten uzsimenema ir apie pagautus zvejus be bilieto su nelegaliom lydekaitem, na ir ka, pasipiktinimo nulis, o ne duok dieve ikliutu koks pov. medziotojas, tai komentaruose gyva suestu.
 #567716   martiz-zz
 14 Geg 2014 15:22
predas rašė:Jei tavo hobi noretu pradeti stipriai riboti ar net uzdraust remiantis tik nuomone, o ne tyrimais ar faktais, tai ir tu nebutum labai patenkintas.Beveik visur uzdrausta povandenine medziokle su scuba, tai yra su autonominiais kvepavimo saltiniais, o paprasta pov. medziokle, mano ziniomis, tikrai ne retai yra legali, kad ir musu kaimyninese salyse, Latvija, Estija, Rusija, Baltarusija, Ukraina, Lenkija. Tarkim Latvijoje ji praktiskai leidziama visur, netgi nakti ir kazkodel daznas lietuvis giria LV , kaip ten sureguliuota zukles sistema ir vyksta ten zvejoti sakydami, jog ten daugiau zuvies.
Visa sita makalyne tik nepagrysto neigiamo poziurio ir isankstinio nusistatymo pries pov. medziokle.
Vakar Grynas.lt ispausdino straipsni apie valtis su benz. varikliais, ten uzsimenema ir apie pagautus zvejus be bilieto su nelegaliom lydekaitem, na ir ka, pasipiktinimo nulis, o ne duok dieve ikliutu koks pov. medziotojas, tai komentaruose gyva suestu.

na tavo isvardintos valstybes vieninteles turbut ir yra kuruose leidziama medziokle vidaus vandenyse. pas norvegu, svedu maziau zuvies? nemanau, bet ten negalima. tai kuom jie remesi uzdraudziant tai? :roll:
 #567723   predas
 14 Geg 2014 15:54
Sito nezinau nes nesidomejau, bet ir Lietuvoje nera pateikta nieko, jokios informacijos kodel sis hobis turetu buti taip stipriai ribojamas. Jai atsiras tyrimais patvirtinti faktai, kad povandenine zukle turi nepalyginamai dideli pranasuma pries kitus zukles budus, tai ir as busiu uz tai, kad ja uzdraustu, bet kadangi pats ne pirmus metus uzsiimineju nardymu (freedivingu), nors sautuvo rankose nei karto nelaikiau, bet zinau kas vyksta po vandeniu ir kaip daznai pasitaiko sutikti didesne zuvi. Taigi tas daugelio isitikinimas, kad surasti zuvi po vandeniu kai matomumas 1-2 metrai ir kiekvienam nerimui reikia ruostis 3 minutes, o jis pats trunka iki minute, labai lengva, man nesuprantamas. Su vieninteliu tik sutinku, tai drausti naktine medziokle, zuvis tada buna nejudri ir prie jos priplaukti, net ir esant prastam matomumui tikrai lengviau. Beje siemet buvau 4 kartus panardyti, maciau tik 1 viegele apie kg, daugiau tik mailius ir smulkme kokiu 100g, ir keli mazi lydekiukai. Va praejusiais metais Plateliuose teko sutilti ir rimtesniu egzemplioriu.
 #567732   predas
 14 Geg 2014 16:22
http://grynas.delfi.lt/aplinka/kodel-ma ... d=64787617
Man labiau geda ne uz povandenininkus, o uz kolegas zvejus.
Beje kai pagalvoji, kad nelabai as ju esu apskritai sutikes, buten medzuotoju, o ne naru, nes sautuvo tai nesimato, o kaf ir sutinkciau jie man ne daugiau trukdytu nei pro mano dugnines praplauke velkiatojai ar koks uz 5m.sedintis girtas pludininkas traukentis cigarete po cigaretes.
 #567734   martiz-zz
 14 Geg 2014 16:25
predas rašė:http://grynas.delfi.lt/aplinka/kodel-ma ... d=64787617
Man labiau geda ne uz povandenininkus, o uz kolegas zvejus.
Beje kai pagalvoji, kad nelabai as ju esu apskritai sutikes, buten medzuotoju, o ne naru, nes sautuvo tai nesimato, o kaf ir sutinkciau jie man ne daugiau trukdytu nei pro mano dugnines praplauke velkiatojai ar koks uz 5m.sedintis girtas pludininkas traukentis cigarete po cigaretes.
gerai tau kai nesi sutikes :) o as esu sutikes ir ne viena ir ne du kartus... ir nakti saudant ir diena neleistinuose tvenkinuose. skambinau ir GA bet atsakymas buvo, sorry juk jie sautuva numes ant dugno ir viskas o mum vazuot 50km... arba kaip velai rudeni saudo karpius,amurus, karosus ju ziemojimo viesuose...
 #567735   predas
 14 Geg 2014 16:40
Tai dabar atsiprasant del kazkokiu keliu urodu reikia kenteti saziningiems medziotojams? Tikslingiau butu reikalauti veiksmingesnes kontroles, o ne draudimo ar per didelio ribojimo. Kas bus kai juos suleis i tuos 19 ezeru, ar net i 6, kas ten liks kai toks bus zveju ir povandeninku spaudimas? As tikrai nenoreciau, kad keli simtai zveju kiekviena diena, vienu metu, kaskart zvejotu viename ir tame paciame ezere, zuvi issemtu greitai ir nebutu jokiu pagavai paleisk.
 #567736   martiz-zz
 14 Geg 2014 16:44
predas rašė:Tai dabar atsiprasant del kazkokiu keliu urodu reikia kenteti saziningiems medziotojams? Tikslingiau butu reikalauti veiksmingesnes kontroles, o ne draudimo ar per didelio ribojimo. Kas bus kai juos suleis i tuos 19 ezeru, ar net i 6, kas ten liks kai toks bus zveju ir povandeninku spaudimas? As tikrai nenoreciau, kad keli simtai zveju kiekviena diena, vienu metu, kaskart zvejotu viename ir tame paciame ezere, zuvi issemtu greitai ir nebutu jokiu pagavai paleisk.
kai suleis i 19? juk dabar maziau yra :-D o noretum, kad leistu visur? ir lystu i mazus ezeriukus, karjerus kur viskas kaip ant delno ir ten praretintu ir taip mazai esamu trofeju? ir nemanau, kad ju tiek daug, kad kasdien po pora simtu eitu
 #567741   predas
 14 Geg 2014 17:15
Zinau kad dabar maziau, bet sis hobis populiareja ir po keliu metu tikrai bus anksta, o jei tarkim leisti medzioti visur, nors nuo 100ha ezeruose ar upese, aisku su tam tikrim islygom, tai jauciu jie pasiskirstytu po visa Lietuva ir sutiktum juos ne dazniau nei GA. Vyrai bukime tolerantiski, tai rimtas hobis ir sportas, nardymas sulaikius ora reikalauja nemenko fizinio pasiruosimo, o jei kazkas dar sugeba tokiam matomume kai istiestos rankos nesimato surasti ir nusauti zuvi tai mano oagarba jiems. Kas nori pabandykite mano treniruotes, ikvepkite kiek galite ir neskubedami lipkite laiptais po viena pakopa, tai tarsi mojavimas plaukmenimis, ir stebekite laika, 30s arba 2 aukstai, jau butu visai neblogai, o isivaizduokite kad visa tai darote po vandeniu, kur visa aplinka priesiska jusu iprastai aplinkai ir dar zinoma vandens spaudimas kuris tave suspaudzia it kempine ir stengiasi istumti ora is tavo plauciu, ir viso to metu dar reikia surasti zuvi musu skaidrumu nepasizyminciose vandenyse. Patikekite vyrai, tai ne kiekvienam.
 #567744   SauliusM
 14 Geg 2014 17:27
martiz-zz rašė:paskaitinejau ju foruma dabar, ka jie mano apie tai, tai kazkaip jie labai piktai nusiteikia... ir po teismus vaikscioti ir Jonauska mest lauk is pareigu nes jis pries medziokle kaip supratau ir t.t...
tai kad AM i teisma duot ir Jonauska mest lauk ne jie vieni nori. Kaikurie muselininkai pasisako identiskai. Tuoj itariu ir velkiautojai su karpininkais irgi ta pati sakys...
predas rašė:...Tikslingiau butu reikalauti veiksmingesnes kontroles, o ne draudimo ar per didelio ribojimo...
+10. tik kad musu aplinkos ministerija yra praktiskai neigali kazka veiksmingiau kontroliuot. o kitiem atiduot, to ko patys nesugeba, nenori.
 #567756   predas
 14 Geg 2014 18:01
Is prasziu palaikiai pona Mazuroni, nors kai kurie jo sprendimai buvo sakyciau perdrastiski, bet jie buvo reikalingi. Bet kuo toliau tuo labiau isitikinu, kad einama lengviausiu keliu, drausti ir bausti, deja bausti nera kam. Paziurekite visus paskutinius pakeitimus, vien tik sugriestinimai, baudu sukelimai (zvejyba, medziokle, siuksles, tvoros) ir iskarto po jais sekancios kelios pazeidejus gaudancios parodomosios akcijos, o su tvorom isvis cirkas, tas istatymas del 5m. jau yra seniai, bet prisimine ji tik dabar, per telika parode, zmones kuriu tai neliecia ir kurie nieko tame nenuraukia rankytemis ministrui paplojo ir darbas padarytas. Nesakau kad viso to nereikejo, deja naujus draudimus kurti lengva, bet priziureti, kad butu laikomasi senuju butu zymiai veiksmingiau. Idomu kokia sritis bus sekanti.
 #567757   SauliusM
 14 Geg 2014 18:04
predas rašė: Idomu kokia sritis bus sekanti.
Europarlamento rinkimai. geguzes 25 d. :twisted: prabalsuokim visi draugiskai uz Mazuroni, tegu vaziuoja jis i ta Evrosajuza, ramiau visiem cia likusiem gyvent bus... :-D
 #567759   predas
 14 Geg 2014 18:07
Siektiek ne taip issireiskiau, ne bausti nera kam, o priziureti, kontroliuoti, vykdyti prevencija, kad istatymu butu laikomasi. Bausti visada bus kam, tai lengviausia ju darbo dalis.
 #567762   martiz-zz
 14 Geg 2014 18:19
SauliusM rašė: tai kad AM i teisma duot ir Jonauska mest lauk ne jie vieni nori. Kaikurie muselininkai pasisako identiskai. Tuoj itariu ir velkiautojai su karpininkais irgi ta pati sakys...
o delko merkieciai to? :roll:
 #567766   predas
 14 Geg 2014 18:27
Sauliau begdami nuo vilko galime uzsirauti ant meskos, neaisku koki ministra ir su kokiom paziurom gautume, rukyta zuvi visi megsta, o jei tau ja dar ir verslininkai reguliariai i namus pristatytu, tai isvis butu pasaka. Kad ir kas valdzioje bebubu, kaip dulkino paprasta zmogeli taip ir dulkins. Atsiprasau uz issireiskimus.
 #567767   SauliusM
 14 Geg 2014 18:30
nu kad nei vienas aplinkos ministras meskeriotoju nedulkino, kiek as pamenu, nei Paulauskas, nei Kundrotas, nei Kazlauskas...
Va Mazuronis tai jo, su draudimais tai "uztrauke" meskeriotojus per ne viena punkta :-D
 #567768   martiz-zz
 14 Geg 2014 18:31
SauliusM rašė:tai tu ju ir paklausk :-D
aj... del ko pyksta tai aisku, kad merki ateme o daugiau tai nezinau... kad ir su tais +40 tai nesuprantu ju :roll: :-D
 #567771   SauliusM
 14 Geg 2014 18:34
martiz-zz rašė:
SauliusM rašė:tai tu ju ir paklausk :-D
aj... del ko pyksta tai aisku, kad merki ateme o daugiau tai nezinau... kad ir su tais +40 tai nesuprantu ju :roll: :-D
jaunas dar, pagyvensi, suprasi :-D o Merki is ju tai ne jis ateme jeigu ka :-D
 #567774   Agis
 14 Geg 2014 18:45
Lipa brekai per akis, negerai, bandoma tvarka įvesti- negerai,,,kaip tam lietuviui įtikti :-D kol meškeriojimas netaps tik hobiu, o ne maisto programos vygdymu ar laiko užmušinėjimu begeriant alų, tai ir būsim amžinai nepatenkinti tuom, kas bevyktų :lol:
 #567780   SauliusM
 14 Geg 2014 18:51
Agis rašė:Lipa brekai per akis, negerai, bandoma tvarka įvesti- negerai,,,kaip tam lietuviui įtikti :-D kol meškeriojimas netaps tik hobiu, o ne maisto programos vygdymu ar laiko užmušinėjimu begeriant alų, tai ir būsim amžinai nepatenkinti tuom, kas bevyktų :lol:
as tai kitaip siandienine situacija apibudinciau. mane tai stebina siandienines ministerijos sugebejimai viena ranka paduot pyraga, o kita ranka iskart liuobt i snuki. ir pykt negali i snuki gaves, nes pyrago tai irgi kaip ir gavai...
ir momentais kyla labai rimtas klausimas, kas is tikruju yra tvarkos darymas,o kas tik lengvo pijaro paieskos.
 #568143   TheStyl
 15 Geg 2014 19:25
Palaikau predas, tenka paciam panardyti ir su ir be sautuvo (galit smerkti), is tikruju sudetingas ir gana geras malonumas, kai priplauki prie zuvies is nugaros ir ja gali paciupinti ir ji nuplaukia, kiekvienas ezero dugno reljefas skiriasi zoles zoles ir smelis ir matai pilna kruva mailiaus istikruju kas kaip supranta taip ir elgiasi. Jei nardytojai issaudys zuvi, geras pvz kodel aplinkosauga negaudo breku kada lasiai lizdus suka arba i juos ieina.. daug snekama rekiama bet naudos nemaciau. AM darbuotoja prie vandens sutinkti per metus yra sansas 1 proc. Aisku priemus tokias baudas zmones pagalvos pries imdami zuvi, bet yra tokiu vietu kur nevietiniai neuzklysta, ir jie gaudo ir kas su jais? jie baimes jausmo netures... Daug minciu ir daug suoliu. Nematau del ko smerkti nardytojus nematau del ko gerbti zvejus :)

P.S. Kaip su merkiu nes kolega sake kad ji ateme, as kiek ieskojau info, tai nerada kad ateme. Negi pralosiau lazybas? ;//
 #568149   martiz-zz
 15 Geg 2014 19:39
nesuprantu, kodel jus rasot vis, kad patikrina i metus karta ir t.t... o tai kiek turi GA buti, kad i kiekviena bala kasdien patikrintu? patys daryti turim kitaip... norvegijoje kiek zvejojau, taip pat nesutikau nei vieno GA taciau ne vienas ir ne du praeidami paklausdavo ar turiu leidima, ir zinau, kad negalima to ir to...
apie medziokle rasot abu ir tik apie tai, kaip smagu nardyti, bet ne apie tai, kaip smagu saudyti, tai juk nardyt galesit ir jei nebus galima medzioti
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė