Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #643208   The hound
 08 Lap 2015 18:52
auriux rašė:Kiek pamenu kad corza iki 21 yra ne fastas o moderatas ar reguleras tai gausis mano manymu ne tvicas o letas patempimas :koliorava cia mano asmenine nuomone
regularas , tai del to ir klausiu, ne gi tikrai kuolo reikia tokiem kaip balisongas ir pointeris simtukas?
 #643228   The hound
 08 Lap 2015 19:47
auriux rašė:Manau kad daug kas pritartu kad reiki fast akcijos tvicui. :v-ar
kaip tik del sito manau, kad daug kas nepritars :) cia kaip kam kas patinka, man asmeniskai kai kurie fastai per daug sausi , aisku jie gal ir jautresni, skambesni bet apie koki jautruma cia kalbet kai tokia artilerija gaudom juk ne ul irankis :) aisku cia dar pagal stiliu, nes as is tu kurie nekapoja voblu kaip su kirviu :-D
 #643237   Kipas
 08 Lap 2015 21:13
The hound rašė:
auriux rašė:Manau kad daug kas pritartu kad reiki fast akcijos tvicui. :v-ar
kaip tik del sito manau, kad daug kas nepritars :) cia kaip kam kas patinka, man asmeniskai kai kurie fastai per daug sausi , aisku jie gal ir jautresni, skambesni bet apie koki jautruma cia kalbet kai tokia artilerija gaudom juk ne ul irankis :) aisku cia dar pagal stiliu, nes as is tu kurie nekapoja voblu kaip su kirviu :-D
o buna kai reikia ir pakapoti... su griestu kotu galima ir pakapot ir svelniau pravest kai to reikia o su slanga tas griestumas sunkokai gaunasi.Cia kas kaip moka tas taip soka
 #643283   Menke
 09 Lap 2015 11:08
Nu va, Jus gi gerai zinote, kad tvicui reikia FAST akcijos, o Megabass nezino, del to kuria kotus jerkbaitui Regular akcijos. Praneskite Ito, kad jis nemoka spiningu kurti ;) http://www.tackledirect.com/megabass-or ... g-rod.html
va dar vienas blogas kotas(regular): http://en.megabassstore.jp/fs/megabass2 ... tail-30764
 #643298   Rapolas
 09 Lap 2015 13:15
laucys rašė:Gal galite pasidalinti kas gaudo būtent kastingu su fluorokarbonu, koki stori naudojate ir firma. Kokie įspūdžiai ir pastebėjimai?
Aš gaudau (kartais:D), būtent su kolegos Menkės nurodytu Megabass'u (tik modellis p.Stebelkovo išreklamuotas..:D /Destroyer FX68), būtent Regular!!! akcijos, būtent su FC valu (Seaguar'u) ir būtent su 12Lb valu (storis apie 0,31mm) :gutgut
p.s.: pastebėjimai patys geriausi kokie tik gali būt ,ypač po pinto valo :-D
p.p.s.: tie rašiitojai, kurie FAST'ą reklamoja (sorry jai ką:D), galit ir toliau džigint su tvičinginėm voblom :-D
 #643301   Rapolas
 09 Lap 2015 13:30
Kuo "nematomas" valas geriau už "šniurą" ??
Pliusai: 1) "nenušausi" voblerio (nu reikia lb stengtis) 2) barzdų ,praktiškai, nėra (acidirbus tiekniką:D) 3)giliau pravesi voblerius
4) kitokia voblerio animacija (ypač su regular'u) 5) ž.nuvarginims ir paėmims 6)gali drąsiau gaudyt su trumpu pavadėliu (ar bejo)
daugiau nebevardinsiu ,nes dar kas nors ims ir išmes pintą :-D
 #643304   Rapolas
 09 Lap 2015 13:46
pagrinde, tai TATSU ;) ir dar pavadėlinį vieną (steelhead).. ,ant būgnelio daugiau nei 40-50m nesuku ,bekingas- pintas (nu tas, nuo kurio "nusišauna" voblieris:D)
 #643306   Rapolas
 09 Lap 2015 13:55
Menke, nu aš irgi ne vieną valty turiu komplektą ,kartais net tris ,jei reikia ešerius nuo dugno pakelt ;-)
Dėl FC kliovo pojūčio, tai čia lb sąlyginai, jei nėra vėtros, tai jauti pagal valo įtempimą net ,o kai užsižiopsai, tai net smagiau ,patempi- o ten jau sėdi :-D būtų pints- nepakirtai ir laisvas ;-) bet jo, maloniai dilgina :-D
 #643313   Menke
 09 Lap 2015 14:15
Jurginas rašė:Tai kaip tas haibo, laukiam review :)
Su haibo viskas laba gerai, isputos sestadieni dvi lydekos. Tika dar su tais magnetikais gera nesusigaudziau. Be to dar as jai guolius plausiu ir vidurius pertepsiu, es senesneja Haibo tai tepalo pagaileta buvo.

P.S. Islindo vienas minusas senajai HAIBO, dazi korpuso gana greitai pasitryne.
 #643316   The hound
 09 Lap 2015 14:22
Rapolas rašė:Kuo "nematomas" valas geriau už "šniurą" ??
Pliusai: 1) "nenušausi" voblerio (nu reikia lb stengtis) 2) barzdų ,praktiškai, nėra (acidirbus tiekniką:D) 3)giliau pravesi voblerius
4) kitokia voblerio animacija (ypač su regular'u) 5) ž.nuvarginims ir paėmims 6)gali drąsiau gaudyt su trumpu pavadėliu (ar bejo)
daugiau nebevardinsiu ,nes dar kas nors ims ir išmes pintą :-D
o ar apsimoka pradet mokytis casting nuo fc valo ar geriau su pintu? o kuo fc kitaip nuo pe del barzdu? kad sakai technika atkalti reikia ? :D
 #643318   Rapolas
 09 Lap 2015 14:31
The hound rašė: o ar apsimoka pradet mokytis casting nuo fc valo ar geriau su pintu? o kuo fc kitaip nuo pe del barzdu? kad sakai technika atkalti reikia ? :D
Jei pintas- PE ir plonesnis nei 0,2mm tai labiau apsimoka pradėt mokintis su FC ,net ir su pačiu brangiausiu :-D
Dėl antros klausimo dalies, tai čia labai ilgai ir daug reikėtų rašyti ,vos ne nuotolinės studijos internetu gautųsi :-D
 #643319   MINDULE
 09 Lap 2015 14:32
Rapolas rašė:<...>būtent su FC valu (Seaguar'u) ir būtent su 12Lb valu (storis apie 0,31mm) :gutgut
<..>
Rapolas rašė:pagrinde, tai TATSU ;) ir dar pavadėlinį vieną (steelhead).. <...>
12 lbs Tatsu deklarojamas storis yra 0.285 mm (tik pataisymas - nesikabinejimas)
 #643322   Rapolas
 09 Lap 2015 14:44
Teisingai, Mindule :gutgut
ačiū už pataisymą, prisiminiau, Tatsu (siunčiaus iš Cabelas'o )beveik atitiko deklaruojamus parametrus, 12Lb STS buvo šiek-tiek storesnis ir Sunline FC ;)
 #643325   Rapolas
 09 Lap 2015 14:52
auriux rašė:Atvirai norecau pamatyti kaip deeps balisomgas 130 tvicinasi su fc ir reguler kotu kosmaras turetu buti :ruko
Aš turiu špūles su 8, 10, ir 12Lb FC valais skirtingiems masalams :-D
Balisongas nepatenka į šią "kompoziciją", kaip nepatenka ir pointer'iai didieji arba deepai ,tam yra visai kitas kompliektas :-D
p.s: tarp kito, balisong's nereikalauj lb griežto "džiginimo" :-D
 #643329   Rapolas
 09 Lap 2015 15:30
laucys rašė:Rapolai koks komplektas didiesiems masalams?
Morka 7 pėdų (carrot stix /kiti parametrai neviešinami:D) + scorpionas XT1501 (arba XT1001) + pintas~0,25mm + FC~5-6m pavadys + "viela" 15cm :-D
p.s.: ai, dar Piatro :gutgut (sudėtings ,bet ačiū) mazgą (yra atitinkamoj temoj:D) šiaip taip išmokau sujungt pintą su FC
 #643335   auriux
 09 Lap 2015 16:55
Menke rašė:
auriux rašė:Atvirai norecau pamatyti kaip deeps balisomgas 130 tvicinasi su fc ir reguler kotu kosmaras turetu buti :ruko
o zinojai kad kotu yra ivairaus galingumo? MH, H, XH.
Simtas zmonu simtas nuomonių. Tai gal ir smagu su reguleru žvejoti bet man jo niekaip neikistum nes man asmeniškai jis bukas. Nors aišku ne 100 kotų rankom laikęs ir ne taip senai zuklauju kastingu bet fastas man labiau prie rankos.
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė