Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #375790   Rapalas
 24 Geg 2012 08:34
Dar prie to pacio norejau paklausti ar nuimat priekini ziedeli jei jis buna ant voblerio? Man kazkaip atrodo kad jis nereikalingas, bet gal jis duoda voblerio pludurumui kazkokia itaka? Kam juos deda? Juk uz metalines stacionarios kilputes ir pakabinti langviau nei uz judancio ziedelio.
 #375796   DainiusM
 24 Geg 2012 08:50
Ziedelis reikalingas jeigu prie jo tiesiai risi vala... nors galima per rapalos mazga rist ir prie kilpos, o kai naudojamas segtukas tai ir isvis neturi prasmes. As nuimu visus... na kai kuriems deepams palieku, kur kilpele liezuvelyje slepiasi ir segtuka uzsegt sunku.
 #375803   Rapolas
 24 Geg 2012 09:12
Rapalas rašė:... Tai tipo Slabo irgi vaziuot prie vandens? Tipo lydekos juoksis? :D Ar cia kas daugiau vezasi tas krutesnis? :D Cia nepiktai, nesugalvok tik isizeisti ;)
Matau su humoru pas tave viskas gerai :-D
Pažystu keletą žvejų, kurie vežasi į žvejybą po vieną-du-tris masalus ir pagauna daugiau žuvies... už tuos, kurie vežiojasi "čemodanus" (aš irgi tarp pastarųjų), prikrautus įvairiausių voblerių ir kitokių blizgių. Man pvz. jeigu gamtoje prie vandens šalia nėra bent 100masalų, tai aš geriau einu uogaut arba grybų rinkt, o kitas gali su ta pačia blizge visą dieną vienoj vietoj upę drožt.. O vat vieną voblerį drožt visą dieną namuose aš lengvai galiu ;-)
Gerai, atsakau apie taviškius...
1. Velkiavimui arsenalas tai sakyčiau ne tai, kad "slabo", o jo net "nėra"... (magnumas, salminė lydeka ir dorado klasikas gal dar), tai lydekos ne tai kad juoksis, bet dar ir tyčiotis gali pradėt :-D
2. Aišku, jei anos pradės tyčiotis, tai tu jas "uždubasinti" gali bandyt twičingu ir slaideriais, bet va vėl... tikrų džerkų kaip ir "nema"..(neskaitau ten to švediško zalto:D)
Reziumas: lydekoms, ponas, esate visai nepasiruošęs, ir "kolebalkos" nematau kokios geros tam laikui ;-)
 #375812   giedriuzzz
 24 Geg 2012 09:56
Va pasidairiau truputi po USAMI vobleriukų katalogą ir pamačiau,kad yra gana gerai atrodančių modeliukų ir spalvų gama stipriai nustebino :gutgut
Tik niekaip nesuprantu, kodėl pas mus į Lietuvą niekas negali atvežt įvairesnių spalvų vobleriukų. Dabar pažiūrėjau keletą el.parduotuvių su Usami asortimentu, tai nieko gero nėr :(
 #375820   Rapalas
 24 Geg 2012 10:24
Rapolas rašė:Velkiavimui arsenalas tai sakyčiau ne tai, kad "slabo", o jo net "nėra"... (magnumas, salminė lydeka ir dorado klasikas gal dar), tai lydekos ne tai kad juoksis, bet dar ir tyčiotis gali pradėt :-D
Velkiavimui yra salmo lydeka, dorado pagaliukas, zaltas, rapala x-rapas (14cm) svg bucher, rapala magnum, du crankai gyliau einantys ir dvi gumas 15-16cm turiu, ir tiek uztenka nes nieko nepagaunu ir su jais, tike meskeriu neturiu kad viska sudeti :D, turejau dar ir ttm rapalos dar pora, bet pernai km visus tris palikau :(
 #375824   Xrapas
 24 Geg 2012 10:40
Rapolas rašė:...Pažystu keletą žvejų, kurie vežasi į žvejybą po vieną-du-tris masalus ir pagauna daugiau žuvies...
1980- 1985 metais pilnai pakakdavo šito arsenalo:

Paveikslėlis

Plius pora Mepps, Jūra ir Jūratė...Laimikių tikrai pakakdavo ;uolrait , galvos dėl masalų nesukau :lol: .
O 1986, kiek pamenu, pusbrolis parvežė iš Suomijos pirmąją Rapalą, na ir :donknow' [Sv{in :-D ...
 #375825   SauliusM
 24 Geg 2012 10:41
Rapalas rašė:...tiek uztenka nes nieko nepagaunu ir su jais...
luzau ;-var-var.
 #375829   Rapalas
 24 Geg 2012 11:35
O tai niekas nezinot kas ten tie du per ciudai?
 #375830   Rapalas
 24 Geg 2012 11:41
apatini radau, cabelas escape minnow, o virsui matyt raiden deep zander 90. Niekas negaudot tokiais? :)
 #375832   Rapolas
 24 Geg 2012 12:28
Rapalas rašė:apatini radau, cabelas escape minnow, o virsui matyt raiden deep zander 90. Niekas negaudot tokiais? :)
Tas "deep"-as tai labai simpatiškai atrodo, bet lydekai man jo gaila būtų siūlyt.. Jei gerai užsimeta ir dirba, tai gali bandyti pavasarį ir rudenį kokį salatį iš duobės iškrapštyt, gal ir dabar dar nevėlu ;-)
O tas "escape" tai gali visai ir vasarą pasiteisint... Vienas pažystamas buvo atnešęs panašių kinietiškų minoškių perdažyt (mūsuose pirktų po ~10lt), nes buvo tokie baisūs juodi pilvai, bet dirbo ir metėsi puikiai. Tai perdažiau ir atidaviau, atsiliepimų dar negirdėjau, bet man anie kažkaip panašūs į rapalos long cast-us:
Paveikslėlis
 #375881   Rapalas
 24 Geg 2012 16:02
As cabelese paziurejau ir akurat kad cabelaso tas modeliukas, o raidenas tai raso kad iki 4 metru neria, gal kiek per giliai.
 #376020   Rapalas
 25 Geg 2012 09:05
O gal kas esat perprates rapala subwalk 9cm? Nu man jis visiskai nezaidzia, kaip pagali tampai ir neina nei i sonus nei ka, i prieki paplaukia ir tiek :(
 #376038   Valdas S
 25 Geg 2012 11:20
Man pernai buvo pats geriausias vobl ar bent jau vienas geriausiu ir butent sitas spalvinimas
Paveikslėlis
Per kiekviena zvejyba budavo zuvies :) Tik tiek kad jis man pasiteisino tik vienam ezeriuke, kitur beveik nebandziau. Skaidrus vanduo, sauletos vasaros dienos ir kibdavo labai gerai :) Kitos spalvos taip gerai neveike.
Zvejojau su dzerkiniu kotu, prastu multiku ir mono 0,30 valu. Traukdavau sukdamas be pauziu su didesniais ismusimais.
Siemet pasikeiciau rite, uzsidejau normalu pinta vala ir manes jis jau nebenori klausyt :D

Cia dar 2 pirkti pernai. Bet siemet nelabai mirkyti vandeny nes dezes uzkistos japaskem :)
Ant hot steal'o dar pavyko pagaut. Bet taip tai jau galvoju apie situ dvieju pardavima :)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #376041   Xrapas
 25 Geg 2012 11:41
Rapalas rašė:O gal kas esat perprates rapala subwalk 9cm? Nu man jis visiskai nezaidzia...
Pamėgink dar paieškot traukimo būdo.
9 cm nesu bandęs, bet su 15 cm. neturėjau jokių problemų. Ne toks nartus, kaip slaideris :) , bet dirba labai gražiai.
 #376050   Rapalas
 25 Geg 2012 12:11
Xrapas rašė:
Rapalas rašė:O gal kas esat perprates rapala subwalk 9cm? Nu man jis visiskai nezaidzia...
Pamėgink dar paieškot traukimo būdo.
9 cm nesu bandęs, bet su 15 cm. neturėjau jokių problemų. Ne toks nartus, kaip slaideris :) , bet dirba labai gražiai.
Dar pameginsiu, bet kazkaip nerandu ar didesniais mostais ar trumpais daznais, vistiek man jis negraziai veikia, turiu sito spalvinimo:
Paveikslėlis
Sakiau jau irgi desiu pardaviman, bet zmona neleido, kadangi ji isrinko spalva tai sako, nenori nezvejok, bet neparduok, bus vaikui zaisliukas :D Kablius nuimsim ir psio :) tarpkitko ir grazus pakabukas butai :D
 #376052   Rapalas
 25 Geg 2012 12:18
Turiu dar rapala skitterwal'a, tai anas dirba labai graziai, net esant bangeliai, musasi kai tanklaivis, bet tas sratas viduje tai taip garziai dirba, atrodo kad visas zuvis atbaido, pora eserioku stuktelejimu teturejau ant sios spalvytes:
Paveikslėlis
 #376092   Aruunis
 25 Geg 2012 14:12
Dirba tie subwalkai normaliai, tik ju tampyt nereik stipriai. Svelniai timpciojant graziai vaiksto i sonus.
Geriausia man pravodke: 4 staigus svelni patempimai, pauze ir tt
 #376096   Tironas
 25 Geg 2012 14:29
giedriuzzz rašė:Va pasidairiau truputi po USAMI vobleriukų katalogą ir pamačiau,kad yra gana gerai atrodančių modeliukų ir spalvų gama stipriai nustebino :gutgut
Tik niekaip nesuprantu, kodėl pas mus į Lietuvą niekas negali atvežt įvairesnių spalvų vobleriukų. Dabar pažiūrėjau keletą el.parduotuvių su Usami asortimentu, tai nieko gero nėr :(

bandau aiskint kodel neveza.

Stai atsiveza zmones kokiu MEGA... 200 modeliu ir spalvu. jus sulekiat ir VALIO, isperkat tai kas jum patinka, lieka kokia 70 ( geriausiu atveju), kur jum negrazus. tada rasot va yra Lukiba... atsiveza prekeivis tu 300 modeliu, jus sulekiat ir isperkat 200. vel randat kad yra BLA BLA super grazus ir geri. gerai vezam vel 200, vel kokia 60 lieka ( MODELIU ne VIENETU),
tada XUINUI randat vel atsiveza 300, parduoda 220 tarkim. vel jus USAMI randat. o paskaiciuokit kiek pas prekeivi tu vobleriu voliojasi dabar sandeli? :) pinigai baigesi, nes tikrai ne po 200% uzdirba ant vobleriu ir net ne po 100 kogero. va taip va mazdaug yra.
 #376104   Menke
 25 Geg 2012 15:29
Toks klausimas? O kam tada reklama reikalinga? Korsakui pareklamavus, nezacipleikas ispirko visas, net tas kurios gal 99 metais buvo veztos. As suprantu, kad kiekvienas pardavejas nenusipirks tv programos, bet manau su kiekvienu brandu reikia dirbti, o ne tik atsiveti ir stengtis padaryti greita bizny.
 #376312   siJonas
 26 Geg 2012 20:41
Kokie atsiliepimai apie Cormoran-Daiwa vblerius? Zinau, kad grynai Daiwa tai geri, bet sita dukterine imone man kol kas neaiski.
Palyginus su visokiais panasiai kainuojanciais Salmo ar Dorado, kaip jie?

dekui ;)
 #376514   Rapolas
 28 Geg 2012 08:12
siJonas rašė:Kokie atsiliepimai apie Cormoran-Daiwa vblerius? Zinau, kad grynai Daiwa tai geri, bet sita dukterine imone man kol kas neaiski...
Normalūs tie Cormoran vobleriai ir kaina jų visai „nesikandžioja“. Kiniečiai jau senai „išmoko“ voblerius gamint (tiksliau, „liet“) ir galima tokių ekonominių variantų įsigyt, kad „originalai“ dar tikrai neaišku ar geriau bus... Va pavyzdys... Norfoj kitaicus burbuliukus po 8lt (tai čia dar brangiai, nes buvo po 3lt) pirkau, tiesa persidažiau nes spalvos buvo tai šiaipsau.. 3cm, 5.2g metasi ir dirba puikiai. Aišku, kad kažkokio brendo (ir pas cormoran-ą panašų mačiau) kopija, bandysim šalia grifono kokio pamėtyt ;-)
Paveikslėlis
 #376540   Vaidis
 28 Geg 2012 10:07
Apie subwalkus, ten kur negilu, vienas megstamiausių mano masalų, kaip tarkim Liepojos ežeras kur gyliai max iki 1,5m, Gaudau su 9cm,stipriai mušt jų nereikia, tokie truputį sulėtinti patempimai ir reik pauzelę padaryt,kad jis nueitų į šoną kiek jam priklauso, paskui vėl tympt ir t.t. Per kokias tris ar keturias žūkles virš 50vnt tikrai pasikabino :cool:
 #376551   Rapolas
 28 Geg 2012 10:51
Tironas rašė:... XUINUI randat vel atsiveza 300, parduoda 220 tarkim. vel jus USAMI randat...
O kur dar BENT IMA DUO ir visi kiti....
Ar jums kartais nekyla mintis, kad 2ia daugmaž tie patys vobleriai skirtingais pavadinimais :-D
Beje, kam labai reikia, be didelių problemų šiais laikas galima ir internetu nusipirkt (vistiek mūsų parduotuvėse baseinų nėra, nepatikrinsi kaip anie dirba) ;-)
 #376585   Artūras-
 28 Geg 2012 14:05
Kokia cheerful einamiausia spalva jums ? Kadangi pinigu eksperimentams noro skirti nera tai klausiu :roll: o mastau apie HG arba CB
 #376588   Rapolas
 28 Geg 2012 14:17
Artūras- rašė:Kokia cheerful einamiausia spalva jums ? Kadangi pinigu eksperimentams noro skirti nera tai klausiu :roll: o mastau apie HG arba CB
Sukonkretink spalvas, o tai neaiškūs trumpiniai:
http://pontoon-21.com/catalog/Cheerful.html
 #376593   Artūras-
 28 Geg 2012 14:41
Rapolas rašė: Sukonkretink spalvas, o tai neaiškūs trumpiniai:
http://pontoon-21.com/catalog/Cheerful.html
108 Ghost HG Gill ar 729 Alumina CB Iwana. Šiaip labiau klausiu kokios jums spalvos einamiausios, manau nera labai svarbu į kurias
aš įsižiūrėjau.
 #376595   SauliusM
 28 Geg 2012 14:45
Artūras- rašė:Kokia cheerful einamiausia spalva jums ?
kolkas 111, 317 ir 211
 #376740   Rapolas
 29 Geg 2012 08:43
Artūras- rašė:... Šiaip labiau klausiu kokios jums spalvos einamiausios, manau nera labai svarbu į kurias
aš įsižiūrėjau.
Man iš pantoon21 einamiausios 050 (silver amago) ir 317 (natural brown) buvo praeitais metais.
Šiemet norėčiau pabandyti šapalams "pramušti" 021 , anksčiau aš jos kažkaip neįvertinau, o ir nepastebėjau ;-)
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė