Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

#100839   Dziedas
 03 Kov 2009 08:35
Jau 9m. žvejoju iš gumines "ufimka"22. Dar kaip nauja,reikia nepalikt šlapios suviniotos,ir laiku paklejot ,kur atšoko josteles.Silpna vieta-ventiliai.Plastmasinis korpusas trukineja,bet lengvai remontijamas.Epoksidiniu kliju .Dabar ju kaina apie 600lt. O iš Maksimos ir dovanai nenoriu. :(

#100848   dzonotonas
 03 Kov 2009 09:10
tidass rašė:sveiki.
pernai pavoge man valti. mat durnas buvau, patingejau nest iki palapines kuri nuo kranto apie 100m,palikau apie 11vakaro tai 5 ryte neberadau.. ech gaila, nei numerius uzsirases nei ka, tik buna maximoje pirkti uz 200lt geltona. trumpai apie ja, gal kas matet..: yra keli lopai vienas ant kito uzdeti paciame priekyje kaireje puseje, ir ant dugno ties viduriu, ir paciame gale - dugne irgi, geltonas virsus, sviesiai melyna apacia. jei pamatyciau 100% atpazinciau savaja, nes klijuota su dviraciu kamerom skirtais lopais (krastai rusvi, vidurys juodas).
nu o kad jau pavoge tai dabar galvoju apie nauja.. su teciu susigincyjau, sakau noriu jau gumines, rimtos valties, sako ne - sunku suklijuoti, brangu, nedaug plaukioji. geriau is maximos vel uz 200lt nusipirk - zymiai pigiau gausis, o nuplauksi tiek pat. nu tikrai kiek praplaukiojau su ta maximine valtele visai patiko, ir erdvi (erdvesne nei zvejybine) ir daugiau irangos susikraut galima, labai lengva suklijuoti.. tik minusas labai stabdo greiti. ka man patartumet(daugiau pludine gaudau(manau nuo to daug priklauso))?
Įsigijau naują PVC valtį su priekaba. Lieka dabar nenaudojama Ufimka-21 su pripučiamu dugnu. Valtelė tikrai geros būklės,naudota 2 sezonus, registruota.
Komplektacija: irklai, 2 suoliukai, pompa, remonto komplektas.
8650 43223 Molėtai

#100937   tidass
 03 Kov 2009 15:55
o man patogi labai buvo! ir ten dugnas prisipucia, ir sonai, net 2 sluoksniai, t.y. prabesciau viena dar laikys ir dugnas ir dar vienas sluoksnis.. nu bet aisku, teks galvoti apie rimtesne, kai bus pinigu... o kaip manot uz kokius 200 - 300lt imanoma kai ka naudoto rast?
dzonotonas kaina galima :roll: :?:

#100950   dzonotonas
 03 Kov 2009 16:29
tidass rašė:o man patogi labai buvo! ir ten dugnas prisipucia, ir sonai, net 2 sluoksniai, t.y. prabesciau viena dar laikys ir dugnas ir dar vienas sluoksnis.. nu bet aisku, teks galvoti apie rimtesne, kai bus pinigu... o kaip manot uz kokius 200 - 300lt imanoma kai ka naudoto rast?
dzonotonas kaina galima :roll: :?:
420 tautiškų

#101767   tidass
 07 Kov 2009 20:04
kokios kainos zukles parduotuvese valciu Ufimka-21 ? mano dede labai geras (zunot ka turiu omeny) (tik tiek kad naudotu tikrai man nepirks, bijo kad apgaus, neitikinsi niekaip, nu toks zmogus, ir man dar geriau, gausiu nauja) :roll:
uz 500lt kazka naujo paprasto galima rast?

#101771   Xrapas
 07 Kov 2009 21:01
Gdainius rašė:...Sakyčiau pagal formą, tai labai panaši į brigą :grin:
Na ir, sakyčiau, gan įdomūs Igorio Busho komentarai apie CRAB:

"...Размеры те же, что и у серии КАЙМАН, но форма баллона другая и другая комплектация. У лодки хорошо задраный нос. Разрабатывая ее мы учли критику КАЙМАНОВ о том, что лодку на волне заливает с носа. Как показали ходовые испытания, CRAB прекрасно принимает волну носом. Еще у лодки большая килеватость, что улучшило мореходность изделия. Внутреннее пространство в носу намного шире. Ну и дизайн нам очень нравится, но об этом Вам судить. Цена у лодки будет ниже, чем у КАЙМАНОВ. Это потому, что раскрой CRABa лучше подходит для сварки. И этих изделий можно выпустить больше за то же время. Вообще то не хотелось бы говорить........но ладно, буду правдивым: обратите внимание на то, что во всем мире подавляющее большинство лодок делают по форме КАЙМАНА. Вернее и КАЙМАН мы делали по этой же форме. А Вы никогда не задумывались о том, ПОЧЕМУ? Ответ прост - так дешевле в производстве клейки лодок. Хотя при этом есть один огромный минус. Ткань, сама по себе, растягивается только в одном направлении, по ширине руллона. Когда лодра раскроена по форме КАЙМАНА, в надутом виде материал растягивается по длине окружности баллона. Когда же лодка раскроена как, к примеру, наши SKATE, CRAB и FAVORIT, материал растягивается по длине баллона. Ну а из физики известно, что в надутом баллоне сила направленная на растяжение ткани по окружности в четыре раза превышает силу направленную на растяжение ткани по длине баллона. Вот так. В этом можно убедится очень просто - поставте рядом две лодки, накачайте их до одинакового давления и посмотрите, что происходит с материалом. В случае с КАЙМАНОМ материал будет "пупырчатый"(сквозь слой ПВХ будут сильно проступать переплетения нитей основы ткани). В случае SKATE - гладкий, он не растянется на столько, что бы стать пупырчатым. Естественно срок службы материала на лодке КАЙМАН значительно меньше. Но не пугайтесь владельцы КАЙМАНОВ. Он меньше, но на 10 - 15 лет очень интенсивного использования хватит. У немцев отличный материал. Так что пришлось и нам в 1997 году переходить на общепринятую форму, что бы лодки были дешевле. Сейчас, имея сварочную машину, мы можем себе позволить выпуск более трудоемких моделей лодок. Зато они намного красивее, долговечнее и у них лучшие ходовые и эксплуатационные качества. Плоскостной (каймановский) крой не дает возможности превысить определенные показатели гидродинамики, потому, что не получается в достаточной мере изменить "угол атаки" в необходимых местах, а так же, не дает возможности увеличить объем носового отсека не изменяя диаметры остальных баллонов и не уменьшая при этом ширину кокпита. И материал менее подвержен царапинам и проколам..."

:roll:

#101775   Gdainius
 07 Kov 2009 21:13
Labai bus įdomu paskaitinėt komentarus nesuinteresuotų asmenų, kurie realiai jas išbandys, bus viskas tada aišku,o dėl kainos aišku įdomu kiek gali būti pigesnė :roll:

#101785   savas
 07 Kov 2009 22:30
as ta valtį , ilgai laukes , nusipirkau už 30 lt ,nu sulaukiau...,išpardavimas buvo galbūt jau koks 4-tas. bichiulis nusipirko didesnį chalenger su dviem porom irklų už 50. Anksčiau už mane 01min., nesigailiu nes nuo spalio mėn. noksta ant spintos. ir nežinau kas mane įkalbės suja išplaukt, nors maniau , kad masalams atkabinėt - super. :?:

#101789   savas
 07 Kov 2009 22:43
atleiskit. Čia nuomonė apie maximine. Pats turiu zodiac-350 seną ir dar didelę krūvą problemų su tuo susijusių. p.c. nesu tas , kuris diktanta laimėjo, todėl tolimesniuose rašiniuose neteiskit......

#102108   Vitolis
 09 Kov 2009 19:19
Ash rinkciausi ne Busha. Promarine ir didesne ir pigesne ir pagrindinis privalumas tai, kad grindys aliumines o ne faneros. Cia mano nuomone.

#102150   savas
 09 Kov 2009 23:45
pamenu, kad kazkas jau rase apie parveztu varikliu legalizavima, bet :oops: nerandu. pats turiu ( jau 7 metus ) sena mazyte yamaha 3,5 aj, parvezta is anapus, ir jokiu popieriu jai. plaukiota nedaug, nors vaizdelis nekoks, bet mane pilnai tenkina visi jos duomenys. dabar jauciu turesiu dideliu problemu, sugalvojes isplaukt i kursmares. ka daryt :?: . zmona siulo jau trecia karta ( neradau sypseneles ) - nusisauk! :-:help!

#102210   Mike
 10 Kov 2009 09:54
Nueini į Vidaus vandenų laivybos inspekcijos puslapį. Ten susirandi skyrelį "Prašymų formos" ar kažkaip panašiai. Tarp tų formų berods yra ir variklio ir valties pirkimo - pardavimo sutarties forma. Nu ir pasirašai pirkimą - pardavimą tarp tavęs ir žmonos už vieną litą. Jiems faktiškai nerūpi jokie kiti dokumentai, o tokia pirkimo - pardavimo sutartis yra realus nuoavybės teisę patvirtinantis dokumentas. Jei reikėtų kažkokių techninių dokumentų, tai Lietuvoj didžioji dalis variklių nelegalūs būtų. Aš anais metais ir kolegos pirkau senutėlį, 1967 m. Envirude 2,5 aj, nu ir tą patį teks daryti, nes apie jokius dokumentus net šnekos negali būti, varikliui kaip ne kaip 42 metai, ale veikiantis.

#102313   savas
 10 Kov 2009 17:25
Didziai dekui. Bandysiu ieskoti, gal ant revolverio nebereiks pinigu ismest :grin:

#102607   alkanas
 12 Kov 2009 13:50
mano duraliumine :

Paveikslėlishttp://img115.imageshack.us/img115/7418 ... yl1.th.jpg[/IMG][/URL]
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
jos igis ~2m, plotis ~ 80cm, bortai ~ 35cm
su ja yra beda- ji nestabili- nejauku net plaukt kai vejuota, ir yra bangos, ka gelima butu padaryt kad ji taptu stabilesne ir nebaisu butu isplaukt , o tai dabar su ja plaukioju tik kai visai vejo nebuna, ir pakrasciais , gal sakau is jos kazka pavyktu isspaust, pvz nupjaunu jos smailejanti gala, padarau statu borta gale trancas, gale kazkokius sparnus kaip "kazkankoj" ir gal butu gerai, ir dabar mastau:
juos kad butu pigiau nevrinu, darau skyletus, vanduo isbega, stabdymas dzin, per skyle ieina, per skyle iseina, valtis tai lengva, kas toliau 8-) ps sios busimos valties ismatavimai:1.8 ilgis, plotid 1.2 su sparnais, sparnus kaip dabar mastau galiu daryt povandeninius, ty po vandeniu, gal jie pane pakeltu auksciau.... nu nzn, jusu mintys (cia mano ideja fix, nes noriu kad mano valtis tilptu mao masinoj, ne ant stogo ir pns, noriu viska padaryt pats savo rankom ir pigiiaai, zinua kad jus maliutka zinit, taigi ...
::hai-bai

#102609   gelmės
 12 Kov 2009 14:05
O baną. Pas mus tokia anksčiau buvo. Tai laviramimo įgūdžius teko tobulinti. Nežinau kaip tau pavyks ją stabilesnę padaryti. Mumis vadindavo kamikadzėm. Ir metelių tokia valtelė turi turėti nemažai. O dviese su ja nė pro kur. Iškarto išvirsdavome. :-D

#102630   alkanas
 12 Kov 2009 16:17
zinau, kad atsakyma galima kopijuot ar pns, bet bandau issiasikint ar idedamas minimum vargo galeciau pasidaryt bent minimum komforto, ta prasme is gelldos isspaust kazka plaukiojamo ;-)

#102631   kamstis
 12 Kov 2009 16:17
:roll: Manau ,kad beviltiska, ka nors is jos isspaust :roll: Pasilik kaip antikvara,praejus dar kokiam desimtmeciui,galesi normalia valti su motoru nupirkt ;-) Negaisk veltui laiko,geriau lysna karta nuo kranto pazvejok :grin: :/brazasista

#102634   alkanas
 12 Kov 2009 16:32
Kamstis, ner ji tokia beviltiska, man tereikia kad i mano masina tilptu, ty jos is matavimai butu 1.8 ilgio ant 1.2 plocio, ir nesiruosiu as su ja mariose ar kituose dideliuose vandenysw plaukiot, man svarbu kad is jos pavvyktu kaazka stabilesnio padryt ir kad galas neskestu, tai galvoju ar jai kaip "kazanka" tuos sparnus itaisyt ar dar kazka, na gala jai nupjaut tai reiks, tam jau ir peili galandu, bet vat del to kas iseis idomu, tie papildomi sparnai gal ir nieko nepriduos

#102638   Vitolis
 12 Kov 2009 16:55
Draugishkai.
Palik tu ja sodyboj, sode ar kur, pripilk zemes, susodink gelytes, laiks nuo laiko palaistysi ir parymodamas prie jos, prisiminsi kiek daug graziu zvejybiniu akimirku su ja patirta. Nauda bus tikrai didesne. Kol dar gali su mumis bendraut, savo dushios neptunui neatidaves. Paklausyk patarimu, pataupyk ir nusipirk nors jau guminuke rusishka. Vis saugiau bus. Atleisk, bet sh...a tu tik gali ish jos ishspaust. Cia be ironijos.

#102640   Mantas26
 12 Kov 2009 17:01
vezk i metalo lauza truputi lituku gausi, o tada dasidejes nusipirk pripuciama maximine, bus ir stabilu ir i masina tilps

#102642   alkanas
 12 Kov 2009 17:22
vyrai, jei man reiketu $ as prasyciaus $ papildomo darbo ar pns, man reik valties 1.8 ilgio, 1.2 plocio, kad tilptu i masinos salona :!: ne ant stogo ar pns, i salona :!: butent man i masinos vidu tokie ismatavimai tetelpa, man tokios reik, nes pagrinde vienas zvejoju, ir kadangi esu tinginys, tai ziauriai tingiu savo gumenke pust kad ir su el pompa, ir dar kazka papildomai surinkinet, noriu turet vienviete kazkokia vakti, kuria galeciau veziotis masinoj pastoviai paruosta zuklei, gumines netinka, nes susprogs jei paliksiu pripusta masinoj, pvc tokiu nera, nes man i salona telpa 1.8- nu is bedos 1.9 ir 1.2 plocio valtis, tai ir mastau ka cia padarius, ps ta "maliutka" jei niekaip nepanaudosiu galiu ir parduot uz metalo lauzo kaina :'blud;/ bet maloniau but pritaikyt kazkaip

#102644   Gdainius
 12 Kov 2009 17:37
alkanas rašė:vyrai, jei man reiketu $ as prasyciaus $ papildomo darbo ar pns, man reik valties 1.8 ilgio, 1.2 plocio, kad tilptu i masinos salona :!: ne ant stogo ar pns, i salona :!: butent man i masinos vidu tokie ismatavimai tetelpa, man tokios reik, nes pagrinde vienas zvejoju, ir kadangi esu tinginys, tai ziauriai tingiu savo gumenke pust kad ir su el pompa, ir dar kazka papildomai surinkinet, noriu turet vienviete kazkokia vakti, kuria galeciau veziotis masinoj pastoviai paruosta zuklei, gumines netinka, nes susprogs jei paliksiu pripusta masinoj, pvc tokiu nera, nes man i salona telpa 1.8- nu is bedos 1.9 ir 1.2 plocio valtis, tai ir mastau ka cia padarius, ps ta "maliutka" jei niekaip nepanaudosiu galiu ir parduot uz metalo lauzo kaina :'blud;/ bet maloniau but pritaikyt kazkaip
Jeigu jau negali išsisikirt su šita valtele, tai kabink po vieną pripučiama pantoną iš šonų ir drąsiai plauk :)

#102648   alkanas
 12 Kov 2009 17:56
vajezau, kur ta valty det :aliukas-2 as pats zinau, jus neisiskaitot i esme : man pns parametru reik kaip kad ana yra, man reik jos keliama galia ty subine kad turetu didesne kelaiam galia turetu ir kad stabilesne butu padaryt, as ja ir padovanot galeciau zmonos apdraustam kolegai, bet nedovanosiu, visi esam zmones, noriu pasikonsultuot ar is jos pavyktu vaska isspaust perdarant kazka, nes mano galva gal ir pavyktu, bet neisivaizdoju kokiu minimum parametruy reiketu vienvietei skardiai valciai, kartoju: galvoju apie sparnus kaip "kazanka" ir kaip isivaizduojat kokius tokiai valciai ismatavimus reiketu daryt sparnus, ir gal juos gilyn leist bandyt, ty i vandeny daugiau, nu nzn, nes variklis ir as sversim ~ 120- 130kg

#102682   Vitolis
 12 Kov 2009 20:32
A tu jai kily prishpindolink kaip jachtoms, su geru shvino gabalu. Tai tadum gal ir neapsivoshi :-D Ka jai bekonstruotum, ji gi i gabaritus dides ir i tavo vezimaiti nebetilps. O patarimas, kad ish shonu jai pritaisyt kokius nors papildomus, pripuciamus ar kitokius irengimus, yra racijos. Susirask zilo mashinos ar kitokios kameru, atsipjauk po gabala, shonus uzklijuok, o i vidu per kokia skyle privaryk montaziniu putu. Po tokia "deshra" pritaisyk prie savo eldijos shonu ir keliamoji galia padides zymiai. Vienas mano pazystamas panashiai buvo pasidares iir pritaises prie motociklo Javos priekabos. Puikiai plaukiojo vienas. :-D

#102689   Xrapas
 12 Kov 2009 20:40
Vitolis rašė:...Vienas mano pazystamas panashiai buvo pasidares iir pritaises prie motociklo Javos priekabos...
Ar tik ne Valerijus? :roll:

#102698   savas
 12 Kov 2009 21:14
na ir istikimybe juoda. kaip reik but prisirisusiam , kad nesuprast, kad is tokios skarbonkes vistiek nieko gera nebus? Aisku galima ir gala nupjaut, ir plytas kokias trancines pakabint prisukamas, ir varikli ( nebent nuo modeliuko ) prisabacint. Ale tiek laiko ir darbo paaukojus , rezultatas vistiek apgailetinas, nevertas nei lesu , nei pastangu. Kazkur ru. tinkle sekiau valteles kurimo ir gamybos procesa. Norejo kad butu 2 metrai, ir kad variklis , ir kad stabili, i kad ant gliso, ir kad koki vaiki paplukdyt... Nu padare... Is stebejusiu bandyma naturoj: " beshenyj pelemen " ( pamises koldunas ). Tiesa, jie ten varikli 5 aj uzkabino. VAIZDZELIS :lol: :lol: :lol:

#102764   alkanas
 13 Kov 2009 09:19
na prie ko cia istikimybe ar pns, man gi norisi turet valty 1.8/1.2 kad tilptu i masinos salona, tokiu pirkt neguminiu nera, gumine susprogs, jei paliskiu pripusta, kitokiu variantu nerandu, tai ir mastau arba pasidaryt is skardos, arba is "maliutka" kazka bandyt konstruot, zinoma as nesiruosiu su tokia plaukiot dideliuose vandenyse, tam turiu valtele, bet kadangi beveik pastoviai zvejoju vienas ir mazuose vendenyse ir noriu turet kazkokia pastoviai paruosta gelda prie vietos, ty masinoj, tai ir mastau kaip cia padarius, jei parodytumet kur tokiu ismatavimu kad ir pvc, nusipirkciau ir galvos nesukciau, ir ta savo skarbonke uz prirodyma atiduociau, deje, yra kaip yra :grin:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė