Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#102047   Agis
 09 Kov 2009 15:15
Gal Arunasbaze parasys, nes jis ta dalyka jau yvaldes ;-)

#102115   ensteinis
 09 Kov 2009 19:54
Man rodos gal daugiau sansu `ota` pagauti o ne pleksne ;)

#102118   okuma
 09 Kov 2009 20:21
kolkas negaudo teisingai Agi....siaip esu pagaves keleta ir kitus girdejau tikslingai gaudant su sia "Tazmanijos velnias" vuobleriu :shock:

Paveikslėlis

#102119   Airis
 09 Kov 2009 20:29
kad jisai labiau pavirsium eina ir labai blaskosi i sonus, tas "tasmanijos velnias" onsai labiau lasisoms ir vejazuvems turetu tikti.

#102126   okuma
 09 Kov 2009 21:02
siaip su tuom kur asai zvejojau kunas buvo-svinas,pats dydis apie 5 cm berods tai gerai skesdavo..

#102137   savas
 09 Kov 2009 22:20
jeigu kunas - svinas, tai, "teisingai" traukiant, vobleris turetu vadintis - HITLERIS. Pries +/- 25 metus laaabai daug trumpakelniu su panasia masina pleksnes ir uotus lupo, tik kabliai ilieti buvo. O gal tuos svino gabalus vobleriais reikejo vadinti :?:

#102142   savas
 09 Kov 2009 22:48
juokas, bet pro asaras. prisimenu :oops: nuo molo iki karkles kas 100 metru po "zveja" stovejo, mandresni su chimzachitom isibride..., tik baisu budavo, kad tie kur nebrenda i pakausi nepataikytu. tarp kita ko tais laikais auksarankiai ir is polietileno pleveles brydkelnes pasidarydavo :lol: . Tikrai!

#102155   Agis
 10 Kov 2009 00:09
savas, zinok jie dar neismire :evil: atvaziavus kartais i Juodkrante tenka pamatyti tokiu veikeju ir dabar, tik anie greitai pasisalina toliau :evil: Arba tiesiog eina pakrante ir meto, kai prieina netoli iki taves, paeina atokiau nuo kranto, aplenkia, o toliau vel nueina pakrante metydami.

#102164   Agis
 10 Kov 2009 01:22
Pagal "masalo" kritimo garsa , pravedimo "technika" ir yrankius ( spaga su nevskaja) tai turetu buti zvejyba "Hitleriu" antraip anie nesiskubintu pasisalinti.

86-88 metais Melnrageje prie siaurinio molo zavedavausi tokia zvejyba :oops: tada man atrode, kad anie labai saunus zvejai ir toks budas visai normalus, nes visi ten taip gaudydavo.Pats Klaipedos kraste pradejau zvejoti tik tada, kai vaikiai praaugo ;-)

#102352   spiridonas
 10 Kov 2009 21:32
Šiandien prisėdau gana po ilgo laiko prie staklikių. Gal pades truputi?
Paveikslėlis
Paveikslėlis
pernai pajamiau 4 ant blizges su apristu kabliu. Viena- 2,6 kitos mazos ir apturejau ta ŽIAURŲ :shock: kažkokios žuvies smugi...

#102451   okuma
 11 Kov 2009 16:16
airis rašė:nors jau raseme apie ismetimo valo naudojima , kad neisipjaut i pirsta ,uzmetant su plonu pintu valu, bet taip ir nepameginom. dabar ismeginsiu , nes prie 0.21 pe super, pririsau 0.27 mono valo kokius 5 metrus. mazga naudojau
http://www.animatedknots.com/albright/i ... dknots.com ismegintas, tikrai gerai laiko

ar penn super surf turi omenyje?Yra cia to valo pirkt?

#102452   Airis
 11 Kov 2009 16:19
yoz ami pe super. made in japan

#102836   spiridonas
 13 Kov 2009 15:13
7.00 jau esu prie jūros. Apsivelku drabužius ir einu link kranto. Pasisveikinu su jūra: pasilenkęs pateleškenu vandenį. Šiais metais pirmasis įbridimas. Nubridus apie 30 metrų nuo kranto užsidedu akinius. Akiniai ne nuo saulės- akiniai, kad geriau matyčiau į tolį. Vaizdas iš karto paryškėja, dar už kokių 30 metrų šiek tiek kairiau matosi kažkoks keistas plūduras. Supratau , kad tinklas, bet tokio tinklo žymėjimo nebuvau matęs, ėjau pasižiūrėti. Žiūriu tinklas eina ne išilgai kranto, o gylyn į jūrą. Smalsumą patenkinau, tad pasitraukiau apie 30 m į šoną ir pradėjau svaidyti blizgę į jūrą. Po kokiu penkių minučių išgirdau automobilio variklio garsą, atsisuku link kranto, o ten kažkokia mašina su priekaba ( tokia auto važinėdavo mano kaime su raudonu kryžiuku tik buvo be priekabos) važiuoja pajūriu. Ji sustojo tiesiai priešais mane: „ Svečiai...“ pagalvojau. (toliau kalba siek tiek cenzūruota).

„ėėė, ple, ka tu ten *PYP* darai!!??!?“
atsisuku, ant kranto stovi dviese.
„Žvejojų !!!“ – šaukiu garsiai, nes iki kranto gana didelis atstumas.
„dink *PYP* iš ten!!!!“ ir moja su ranka rodydamas link „Olando Kepurės“- „ Čia tinklai, ką tu , ple, nematai?!? ?“
Sakau (šaukiu) : “ o, kur pažymėti???”
“pluduro nematai, ar ką?!?!” Nu galvoju, gerai, matau aš tą plūdurą – pusplasčio gabalėlį ir viskas...
“ o ten tinklų nėra?“ Klausiu ir rodau link Olandų Kepurės ir po truputi brendu link tos pusės...
„YRA !, bet tarpas yra” ir matydami , kad aš jau slenku į „teisingą“ pusę ruošiasi lipti automobilin.
„ Ir čia visur jūsų tinklai ?!? !“ dar užklausiu, bet tie tik atsisuko ir nieko neatsake susėdo į auto ir nudardejo iš kur atvyko. Na ka g,i mėtau aš toliau tarpe tarp tinklų. Kibimo nėra. Bet mintimis „nuplaukiu“ į praeitus metus, į tas akimirkas, kai tekdavo pajusti galingos žūvies smugius per rankas, į tuos momentus, kai sidabrinės žūvies siluetas sužiba vandens paviršiuje, o spiningo valas su rite „groja muziką“....

Brrrrrrrrrrrrr..... girdžiu . Atsisuku į tą pusę, į kur nuvažiavo „svečiai“. Matau tolumoje išplaukia valtis. „Tinklus tikris“ pamanau ir spiningauju toliau. Po dešimties min. Valtis iš vienos vietos pajuda ir žiūriu, kad kurso kryptį laiko į mane. Spiningauju toliau. Padarius lanką valtis stoja tatmenai kranto linijos ir tiesiai pasileidžia link manęs. Kiek supratau ruošėsi pagazdinti, nes greitis buvo gana didelis, bet ir atstumas apie 150m. Maloniai tikrai nesijaučiau. Galiausiai likus apie 50 m. “numetė gazą“ ir likusi atstuma atplaukė palengva.
Žiūriu į valtį, HONDA 80 Ag kabo, valtis registruota, ne taip kaip pernai Nidiškių, kur jūroje be numerių plaukiojo. Vienas ant laivo pirmgalio stovi toks, lieknesnis, jūros vėjų nugairintu ir gyvenimo patirties raukšlių išvagotu veidu. Įdomus pasirodė- tokią ilgą (30 cm) smailėjančią barzdą užsiauginęs. Kitas dručkis, keikūnas, už pirmąjį labiau pykstantis, kad aš šiandien čia žvejoju...
„Ko tu čia žvejoji?“- pyksta..
„ o kas neleis man žvejot ? ką aš jums trugdau?“ – pykstu ir aš “jei čia statot tinklus tai ko nepažymit? Nueičiau 50m į šalį kaip priklauso ir žvejočiau.“
„Mums per nakti po dvi eiles tinklų per tokius dingsta. Eina, *pyp*, visokie ir traukioja“.
„Vyrai, pažymėkite tinklus ir neisiu aš prie jų ir nežvejosiu, o kad ten kažkoks bambaliukas i vandeni įmestas tai aš ir nematau, va žiūrėkite, net spicialiai akinius pasiėmiau, kad į tolį matyčiau - parodžiau (ir tikrai tada buvau su akiniais, nors i žvejybą niekada jų nesiimu).O kur dar čia tokie tinklai, kad neįlipčiau?“
„Va ten“ parodė link Olando Kepurės-„ ties tuo akmeniu“ parodė į krante pūpsantį akmenį.
Ir kažka pradėjo burbuliuoti apie tinklų vagystes ir pan. Aš jiems vėl tada sakau, o kodėl tinklai nežymėti, juk yra tvarka ir taisyklės, kaip reikia statyti ir žymėti tinklus (nors apie tvarką tikrai nieko pats nežinau tik girdėjęs esu :D) tada prabilo tas su barzdele:
„Vagims nėra taisyklių...vagia vis vien...“
Nežinau, kas man tada šovė į galvą , bet nevalingai pats pratariau: „puikiai save įvardijot...“ Gal tas žmogelis galvoje turėjo tuos tinklų ir iš tinklų vagiančius, aš nežinau.
„Tikriausiai ir šie tinklai nelegalūs?“ – dar pridūriau, bet tas dručkis stipriai užsiputojo kiek supratau, tad ir aš biški gazą nuleidau, dėl viso pikto, kad neprisišaukt bėdos.
„Viskas legalu, eik ten, ple, į šoną ir žvejok, kad neužkabintum tinklų !“.
„O tai pagaunat ką?“, klausiu- “ Kas į tinklus lenda?” klausiu, bet tie tik užsikūrė varyklį ir nulėkė link akmenyno, netoli Olando Kepurės.......

.....išlipau į krantą ir aš iš paskos link akmenyno. Pakrante eidamas dar mačiau tą vieną, vienu plūduru pažymėtą tinklaiti, apie kurį mane įspėjo, kad neįmesčiau blizgės. Nuėjęs link akmenų įsibridau, bet ten gyliai didesni, o tų žvejų tinklai pupsojo toliau nuo kranto apie 250-300 m, bet šį kartą matėsi, kad tinklai pažymeti : priekyje ir gale vėliavos ir einantys plūdurai. Dar šiek tiek pamėčiau ir patraukiau namo, nes šiandien žvejybai turėjau tik 2 valandas. Kibimų nesulaukiau, mailiaus nemačiau. Išbandžiau naujus drabužius (neoprenines kelnes su nupjautais batais ir neoprenines kojnes : ) ) šalta nebuvo. Vanduo skaidrus, bangos nebuvo visiškai. Kol išlipau ir nuėjau iki tos vietos, kur buvo pirmasis tinklas, verslininkai jau buvo nurūkę jo patikrinti, tad ką jie „pagauna“ šiuo metu galima tik spėti, tačiau 4 dėžes (tiek suskaičiavau, gal buvo ir daugiau) su savimi plukdosi.

#102844   Edosius
 13 Kov 2009 15:24
Gražiai dėstai mintis, malonu skaityt ;-) , nors ir ne apie malonius dalykus pasakoji :evil:
O šiaip jūroje ištisus metus galima plaukioti? Negi nėra jokio apribojimo :?

#102862   okuma
 13 Kov 2009 17:03
nu be rysio visai...tai kaip butu jei tu spiningautum o jie atvaziuotu dar tik tinklu statyt??? irgi manau tas pats...varytu lauk.. tipo ir vel trugdai??:evil: Tai susidaro ispudis,kad ten vos ne jiems priklauso visa teritorija...aina jie nafik,zvejoju kur noriu ir ju reikalas toliau tinklus statytis jei trugdau,aisku 2 pries viena nieko gero,bet jau tikrai ambulatorinio gydymo jiems neuztektu.Negi yra koks istatymas,kad ten kur net ir pazymeti tinklai,negali nei braidyt,nei zvejot??? :shock:

#102864   Vegys
 13 Kov 2009 17:15
Betvarke dar pas mus ... Betvarke .... Va nesenei Gamtos Patrulius ziurejau. Sugavo medziotoja, kuris namuose turejo prisaudytu nesciu stirnu. Tuo metu stirnu medziokle buvo draudziama, stirnos - pas ji namuose. Ar kam nors dar kyla kokiu nors abejoniu kas kaltas ? Pasirodo - KYLA! Jis gi tas stirnas SURADO kazkur maisuose ! Uz suradima - jokios bausmes ner. Tik tiek, kad nepranese apie tai medziotoju bureliui. Uz tai kazkokia tai smulkia bausmele gavo.

Jei tikima tokiom nesamonem, tai irodyt kad kazkas pastate nelegalu tinkla arba kad tinklas ne vietoj - manau is vis "mission impossible" ... :evil:

#102888   Rolas
 13 Kov 2009 18:52
Maciau ir as ta laida Vegy, absurdas didziausias. Uzvire kraujas matant tokias nesamones ant musu saleles. Kokioj mes bananu respublikoj gyvenam? Net ir tu stirnu zarnas pas juos namuose rado, su gemalais... Ir kokiu reikia buti debilu ir asilu, kad patiketum, kad jie mesa maisuose rado. Tai gal ir zarnas namo parsinese, gal vedarus zadejo kept???
Toliau tesiant tema apie tinklus. Vel verlininkams visos teises ir pirmenybes. Jei jie jau pastate tinklus, vadinasi nuo ju turim laikytis 50 metru atstumo, o jei tu zvejoji su spiningu isibrides ar nuo kranto, tai jie, turi pilna teise tau pries nosi isvynioti savo tinklus, o tu jau buk malonus pasiieskok sau kitos vietos...

#102902   vacys
 13 Kov 2009 20:15
spiridonas rašė:7.00 jau esu prie jūros.
...
Aš jiems vėl tada sakau, o kodėl tinklai nežymėti, juk yra tvarka ir taisyklės, kaip reikia statyti ir žymėti tinklus (nors apie tvarką tikrai nieko pats nežinau tik girdėjęs esu :D)
...
o gal kas zinot ta tvarka- del zymejimo, del atstumo nuo kranto, del statymo savaitgaliais ir svenciu dienom?
kauno mariose verslininkams galioja laiko, teritorijos, atsumo nuo kranto apribojimai, negalima statyti tinklu savaitgaliais, svenciu dienom.
o kokia tvarka juroje? kokie istatymai ja reglamentuoja?

#102907   spiridonas
 13 Kov 2009 20:29
Jeigu, kas dar nematet sio puslapiuko geru foto su daniskais lasiais yra

http://din-fangst.dk/?Fangster , archyvai siekia 2003 metus

(permesiau is bites+) :roll:

#102909   Airis
 13 Kov 2009 20:35
13, penktadienis, pilnati , nafik.
metau "musu" vietoj. 17.30 absoliutus stop. pakertu. pirma mintis--isegiau i akmens zoles, antra mintis-- neteisinga pirma mintis, nes jauciu vibravima, trecia mintis--laikyk, nes vala traukia is rites. issivercia pavirsiuje :/nu/n/x tokios dar nebuvau mates, parodo uodega ir :/braj;
ant zilvino. ismeginau sistema su mono ismetimo valu. atgaudziau 2 val, mazgas laiko be problemu, tik reikia laikas nuo laiko patikrinti mono valo gala, nes atsiserpetoja i akmenis. gal geriau naudoti florokarbona, jis kietesnis nei mono, arba kitoki atsparu dugnui vala. mes dar susitiksim lasini ::hai-bai

#102911   Vaidis
 13 Kov 2009 20:42
ui kraujas verda, audžiu mintį sekmadienį pabraidyt, gal bus dar norinčių :twisted:

#102913   Vitolis
 13 Kov 2009 20:58
Na dabar tai jau nenurimsi Airi ane :grin: Bet adrenalino tai gavai. Gaila toli man iki taves. Baisiai norec pakirkint lashi :-D

#102945   espo
 13 Kov 2009 22:12
kaimas palangoje, ties kunigiskiais, netoli to buvusio pagranicininku boksto. imanoma sitose lygumose kazka ikabint?vaziuoju kita savaitgali mastau ar verta spinigeli paiimti?

#102979   Vaidis
 13 Kov 2009 22:41
airis rašė:
Vitolis rašė:Na dabar tai jau nenurimsi Airi ane :grin: Bet adrenalino tai gavai. Gaila toli man iki taves. Baisiai norec pakirkint lashi :-D
kad as visa laik neramus pavasari :-D
sekmadieni vel brisim
airi :!erzina:! , manęs nepaliekat :!: :twisted: , kada, kas, kaip? gal į pm, ar pasukti tau rytoj :?:

#103172   Donis
 14 Kov 2009 20:20
Siandien gaudeme Nidoje, 4 zmones,veliau prisijunge dar 2, as jameiau viena slaki ir viena lasisa,kolega vienas slakis viena lasisa,kitas kolega viena lasisa,likusiems si karta laime nenusisypsojo :( ,vieniem timtelejo,kitiem atsivijo,be sugautu zuvu,dar turejome apie 10 kibimu ir dar kelios lasisos atsivijo iki koju,kibo,kol sviete saule,apsiniaukus kibimas baiges,vakarop pradejo drumstis vanduo,bet jura rimo,aplinkui gaude kiti zvejai matesi,kad kelis kartus taip pat traukia,tinklu nerealiai daug :evil:

#103181   Vaidis
 14 Kov 2009 21:12
karklėj šiandien per septynis rybokus nei vieno barškt :evil:

#103278   Airis
 15 Kov 2009 12:33
dviese karkleje nei barkst. atmeciau 4 valandas su 0.3 ismetimo valu . naudojau karpini vala , atsparu trinciai. reiktu kartais apziureti pati gala, nes serpetoja i akmenis ir nutruksta, taip pateriojau viena blizge. siaip pasiteisino super.

#103321   andrius
 15 Kov 2009 16:14
sendien tryse tarp juodkrantes ir pervalkos tame Nagliu gamtos rezervate visiskas 0 'viarkt , nei bumt nors ismaisem kokius 2km pajurio. Taipat buvom ir 3 surfus uzmete-irgi 0 :donknow' . Gal kad vanduo susidrumstes smarkiai

#103525   menkė
 16 Kov 2009 13:30
Manau neprošal būtų ir tokia tema, kad žinotume apie visas taisykles, kurios galioja mūsų žvejojamose vietose.Nenorejau jungti prie žvejybos taisyklių, kad lengviau atrastume.
Taigi pradedu :
http://www.nerija.lt/naujienos/KNNP_lank_taisykles.pdf

Čia Agio žinutė iš kitos temos. Skiriu Andriui ... ("sendien tryse tarp juodkrantes ir pervalkos tame Nagliu gamtos rezervate ")
:roll:

#103531   Agis
 16 Kov 2009 13:39
Dabar ir as zinau, tada dar neturejau tokios info :oops:

SUDERINTA :
Neringos savivaldybės administracija
2008-10-13 raštu Nr. (4.16) V15-2860

zinute buvo berods anksciau parasyta :roll:

O tema tokiomis taisyklemis jau sukurta pernai metu gale ;-)
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 73
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė