Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#105407   savas
 23 Kov 2009 19:08
Okuma, atrodo planavai pasismagint pajury ir oras savaitgaly buvo nieko, ar pavyko?

#105509   okuma
 24 Kov 2009 08:24
savas rašė:Okuma, atrodo planavai pasismagint pajury ir oras savaitgaly buvo nieko, ar pavyko?
Buvau vakar,neilgai nes telefonas sugadino viska :evil: ,turejau greitai baigt ne neisibegejes,be to nebuvau kur planavau,buvau tik ant tilto. Ryt vaziuoju,tikiuosi nieks nepakis kojos si karta...parasysiu kaip sekes.

#105986   Sumo
 25 Kov 2009 19:31
Kaip ten nuo Palangos tilto, a kimba jau kas, noreciau info.
Aciu

#106122   ssierass
 26 Kov 2009 07:00
tai jau saunu... aciu uz info...

#106219   Percas
 26 Kov 2009 13:54
o kaip nuo melnrages puses gaudo kas ar ne ir strimeles is ryto kimba ar per visa dien??? aciu

#106226   Percas
 26 Kov 2009 14:21
galvoju ar vakarop verta vaziuot ar ryt is ryto geriau pashokt iki juros.. nes sian tai biski vejelis kyla... vesokoka gali but:0

#106235   okuma
 26 Kov 2009 15:38
katik nuo juros,zvejojau 2 kotais apie 4 valandas..2 kibimai-2 pleksnes,siaip nieko ypatinga,mazokai sakyciau per 4 valandas :oops:

#106653   okuma
 27 Kov 2009 15:17
apsvieskit tamsoli, kokie skirtumai tarp zvejybos smiltynes molo-melnrages-palangos tilto ? nuo tilta zvejojau a nuo molo neteko dar...

#106661   jashas
 27 Kov 2009 15:41
ant smiltynes molo ir vietos daugiau ir priejimas geresnis nei ant melnarages ;-)

#106687   okuma
 27 Kov 2009 16:40
jashas rašė:ant smiltynes molo ir vietos daugiau ir priejimas geresnis nei ant melnarages ;-)
ten kiek suprantu irgi is akmenu supiltas? jei taip tai kaip kotus statot. Be to kas liecia zuvis-dydziu didesnes nei pvz ant Palangos tilta (pleksnes) ar tas pats? dekui uz info
:gutgut

#106746   TIX
 27 Kov 2009 20:25
okuma rašė:ten kiek suprantu irgi is akmenu supiltas? jei taip tai kaip kotus statot.
Ashai tai atsisakiau trikojo stovo, nors dar tebeturiu, ale pasidariau 4is ismeigiamus stovukus surfams. 1,5m aliuminio nusmailintu galu kampuocio, ir 40cm kanalizacijos vamzdys kitam gale,ish santchnikos skyriaus, uzglushintu galu. Viskas pritraukta "sutraukom" ant hermetiko. Jei krantas kazkiek akmenuotas - tai susirandu smelingesne vieta. Tai tuos kuolus ir ytvirtinu kur nors tarp molo akmenu. Kotus kishu i tuos vamzdzius. Kitu atveju - gaudyciau TIK su stikliniais teleskopais uz 20 lt. kuriu negaila i akmensi braizyt.

#106752   Airis
 27 Kov 2009 20:39
asai irgi pardaviau trikoji, kai du kart nuvirto ir isdauze ziedelius.dabar naudoju tris i smeli smeigiamus stovus.dar nebuvo taip, kad neismeigciau. gerai stovi, gerai smeigiasi ir draugui rekomendavau

#106799   okuma
 28 Kov 2009 07:32
aiskus...reiks su laiku ir man koki vamzdi isidrozt-molui...zinau kaip atrodo kotas po to kai bandai ji tarp akmenu itaisyt :oops:

#106986   okuma
 29 Kov 2009 08:40
Citata..is Stepono Pucinsko knygos ``Megejiska ir sportine zukle``.....``Kai kas puikiu masalu laiko jūros slieką, randamą seklumos smėlyje arba Kuršių marių pakrantės dumble, tačiau man pačiam jo išbandyti neteko....``- gal kas esat susidure,kiek beieskojau jokios informacijos ant Marijos zemes apie ji neradau..kitur minimas juros sliekas kaip sandeel,kuris su kirminu nieko bendra neturi...tai paprasciausias smelinis ungurys...atrodo va sitaip-Paveikslėlis
esam juos gaude bet ne Lieuvoj... :roll: ....negi esat kas nors su juom susidures gyvai??

#107020   Skumbrotas
 29 Kov 2009 11:19
okuma rašė:..kitur minimas juros sliekas kaip sandeel,kuris su kirminu nieko bendra neturi...tai paprasciausias smelinis ungurys...atrodo va sitaip-Paveikslėlis
esam juos gaude bet ne Lieuvoj... :roll: ....negi esat kas nors su juom susidures gyvai??
Tas jūros sliekas su sandeel'u nieko bendro neturi, ir pas mus priekrantėj jo neteko nei matyti, nei girdėti.
O iš sandeel giminės pas mus gyvena mažasis ir didysis tobiai, ir jų yra gausiai.

#107060   okuma
 29 Kov 2009 14:55
:gutgut tai kazi koks tas ``jurinis sliekas`` minimas autoriaus knygoje... :? jauciu niekoks.... :-D Skumbrotai dalyvausi Papeje? Kaip ten su registracija viskas vyksta? nenurodyta skelbime kur kreiptis nei ka...tik kad max 50 sektoriu ir viskas,negi registracija tik ivikio vietoje vyksta??....nesmagu butu nuvykus suzinot ,kad esi 51.... :? anksciau irgi teip pat budavo?...

#107094   rokas1984
 29 Kov 2009 16:40
Kilo klausimas - ar imanoma Lietuvos teritorijoj susigaut masalui mazuju tobiu (ar neuzaugusiu didziuju)? Gal ju ir gausiai yra, bet prikrantej ne taip jau daznai matosi..
Esu skaites anglisku straipsniu apie tai - rekomenduoja atoslugio metu ieskot smelyje, bet Baltijos juroj toks variantas visiskai netinka..

#107113   okuma
 29 Kov 2009 18:10
rokas1984 rašė:Kilo klausimas - ar imanoma Lietuvos teritorijoj susigaut masalui mazuju tobiu (ar neuzaugusiu didziuju)? Gal ju ir gausiai yra, bet prikrantej ne taip jau daznai matosi..
Esu skaites anglisku straipsniu apie tai - rekomenduoja atoslugio metu ieskot smelyje, bet Baltijos juroj toks variantas visiskai netinka..
Siaip mes su chebra Airijoj tinklu traukdavom ten kur gyliai iki 1.5 metro,tinklas specialus mazom akutem ir kisene panasei kaip ant keseles tik zymiai didesne.Ten toks budas visiskai legalus,per diena patraukes masalo turedavai metams ir daugiau saldyklyje....cia turbut brakoneriavimas butu su tinklu..net nezinau...manau kas nors cia is klaipedieciu zinos ta reikala.

#107155   rokas1984
 29 Kov 2009 19:17
okuma rašė: Siaip mes su chebra Airijoj tinklu traukdavom ten kur gyliai iki 1.5 metro,tinklas specialus mazom akutem ir kisene panasei kaip ant keseles tik zymiai didesne.Ten toks budas visiskai legalus,per diena patraukes masalo turedavai metams ir daugiau saldyklyje....cia turbut brakoneriavimas butu su tinklu..net nezinau...manau kas nors cia is klaipedieciu zinos ta reikala.
na, keseliais mailiu gaudyt lyg ir leidzia, tai cia gal galima pasiteisint, kad diiideli keseli naudoji :D
Praejusia vasara maciau, kaip Karklej su "uzuolaida" (smulkus tinkliukas) gaude stintu mailiu, bet tada jo ten buvo tirsta, su paprastu smulkesniu graibstu buvo galima prisigaudyt..

#107158   okuma
 29 Kov 2009 19:23
rokas1984 rašė:
okuma rašė: Siaip mes su chebra Airijoj tinklu traukdavom ten kur gyliai iki 1.5 metro,tinklas specialus mazom akutem ir kisene panasei kaip ant keseles tik zymiai didesne.Ten toks budas visiskai legalus,per diena patraukes masalo turedavai metams ir daugiau saldyklyje....cia turbut brakoneriavimas butu su tinklu..net nezinau...manau kas nors cia is klaipedieciu zinos ta reikala.
na, keseliais mailiu gaudyt lyg ir leidzia, tai cia gal galima pasiteisint, kad diiideli keseli naudoji :D
Praejusia vasara maciau, kaip Karklej su "uzuolaida" (smulkus tinkliukas) gaude stintu mailiu, bet tada jo ten buvo tirsta, su paprastu smulkesniu graibstu buvo galima prisigaudyt..
a kokio dydzio stintu mailius??

#107163   rokas1984
 29 Kov 2009 19:38
okuma rašė: a kokio dydzio stintu mailius??
po 5-6 cm, gal vienas kitas didesnis.

#107258   Skumbrotas
 29 Kov 2009 23:05
okuma rašė::gutgut tai kazi koks tas ``jurinis sliekas`` minimas autoriaus knygoje... :? jauciu niekoks.... :-D
Aš irgi jaučiu kad "niekuoks" :-D Atmink, kad visos knygos apie jūrinę žuklę, parašytos lietuviškų autorių,yra paremtos ne jų asmenine patirtim, o prisigraibyta informacija iš užsienio žurnalų. Tad ten galima rasti visokių grybų nebūdingų mūsų pakrantėms... :-D
okuma rašė: Skumbrotai dalyvausi Papeje? Kaip ten su registracija viskas vyksta? nenurodyta skelbime kur kreiptis nei ka...tik kad max 50 sektoriu ir viskas,negi registracija tik ivikio vietoje vyksta??....nesmagu butu nuvykus suzinot ,kad esi 51.... :? anksciau irgi teip pat budavo?...
Pažiūrėsim, laiko dar yra daug, dar nesu pasisprendęs ir dar net datos nežinau :roll:

#107262   Skumbrotas
 29 Kov 2009 23:13
rokas1984 rašė:Kilo klausimas - ar imanoma Lietuvos teritorijoj susigaut masalui mazuju tobiu (ar neuzaugusiu didziuju)? Gal ju ir gausiai yra, bet prikrantej ne taip jau daznai matosi..
Įmanoma. Su krabine gaudant krabius jų papuola nemažai, tik kadangi krabinės akys yra 5x5mm, tai beveik visi išlenda lauk. Užsilieka tik tie, kurie prisispaudžia šonu ir dar kokių jūržolių yra spaudžiami pie tinklelio.
Bet yra vienas paradoksas - nors tobiai yra visų žuvų mėgstamas maistas ir grobis, bet kiek esu bandęs (o bandęs labai daug kartų) naudoti tobio gabaliukus masalui jie kažkodėl mane visiškai nuvildavo - tai buvo paskutinis dalykas, ką žuvys pasirinkdavo... Per savo gyvenimą taip ir nesupratau kodėl :donknow'

#107304   okuma
 30 Kov 2009 06:34
Skumbrotas rašė:
okuma rašė:
Pažiūrėsim, laiko dar yra daug, dar nesu pasisprendęs ir dar net datos nežinau :roll:
geguzes 16-17 d. Viskas tas patc tik nebeleis bristi i vandeni -metimai tik nuo kranto.

#107307   Airis
 30 Kov 2009 06:59
ziuresim, gal vaziuosiu sudalyvaut varzybose.dar daug laiko

#107310   okuma
 30 Kov 2009 07:11
nu as irgi,jei darbs nesusikirs tai reiks pavaziuot....idomu vizgi

#107313   kamstis
 30 Kov 2009 07:18
okuma rašė: geguzes 16-17 d. Viskas tas patc tik nebeleis bristi i vandeni -metimai tik nuo kranto.
Skambink Saciokui ;-) tel .kontaktuose,galesi uzsiregistruot is anksto ;-)

#107315   okuma
 30 Kov 2009 07:43
kamstis rašė:
okuma rašė: geguzes 16-17 d. Viskas tas patc tik nebeleis bristi i vandeni -metimai tik nuo kranto.
Skambink Saciokui ;-) tel .kontaktuose,galesi uzsiregistruot is anksto ;-)
o dekui.... :)

#107364   rokas1984
 30 Kov 2009 13:24
Skumbrotas rašė: Įmanoma. Su krabine gaudant krabius jų papuola nemažai, tik kadangi krabinės akys yra 5x5mm, tai beveik visi išlenda lauk. Užsilieka tik tie, kurie prisispaudžia šonu ir dar kokių jūržolių yra spaudžiami pie tinklelio.
Bet yra vienas paradoksas - nors tobiai yra visų žuvų mėgstamas maistas ir grobis, bet kiek esu bandęs (o bandęs labai daug kartų) naudoti tobio gabaliukus masalui jie kažkodėl mane visiškai nuvildavo - tai buvo paskutinis dalykas, ką žuvys pasirinkdavo... Per savo gyvenimą taip ir nesupratau kodėl :donknow'
Reiks pabandyti su krabine. Tik pirmiau ja reikia susimeistraut ;)
Keista, kad zuvys nejama.. Nors.. kiek masalu juroj esu isbandes, tai iki siol pats sekmingiausias buvo kuojos ar ziobrio porcija.
As galvoju kabint visa tobi (gyva ar negyva), tikintis sugaut starki ar uota.

#107373   okuma
 30 Kov 2009 13:56
Skumbrotas rašė: Bet yra vienas paradoksas - nors tobiai yra visų žuvų mėgstamas maistas ir grobis, bet kiek esu bandęs (o bandęs labai daug kartų) naudoti tobio gabaliukus masalui jie kažkodėl mane visiškai nuvildavo - tai buvo paskutinis dalykas, ką žuvys pasirinkdavo...
...kiek paciam teko susidurt,ir prisiskaityt ir prisiziuret-tai jurinej zvejyboj kalbant apie masalus sakykim 60 proc. sekmes sudaro pats masalas, o 40 proc. jo pateikimo budas...ir tikrai tai turi reiksmes pats tuom isitikinau ir tikiu,o kas liecia tobius ar sandeels`us tai isvada padaryta tokia kad ji kabina visa,arba jei per didelis puse,bet kad galva isliktu ir kablys iseitu per galva butent...su gumele paverzdavom gale prie kabliuko akeles kad tik kuo naturaliau atrodytu...ir cia ne mano israsta,o paimta is jau nusistovejusios zveju kartos. Galbut tobio isvaizda ir tai kad jis mazas-zadina plesruniskus instinktus,o paprastas ispjautas gabalelis-vien del skonio nekelia pleksnems jokio susidomejimo... :donknow'
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė