Okuma, atrodo planavai pasismagint pajury ir oras savaitgaly buvo nieko, ar pavyko?
savas http://savastudija.blogspot.lt" onclick="window.open(this.href);return false;
Buvau vakar,neilgai nes telefonas sugadino viskasavas rašė:Okuma, atrodo planavai pasismagint pajury ir oras savaitgaly buvo nieko, ar pavyko?
ten kiek suprantu irgi is akmenu supiltas? jei taip tai kaip kotus statot. Be to kas liecia zuvis-dydziu didesnes nei pvz ant Palangos tilta (pleksnes) ar tas pats? dekui uz infojashas rašė:ant smiltynes molo ir vietos daugiau ir priejimas geresnis nei ant melnarages
Ashai tai atsisakiau trikojo stovo, nors dar tebeturiu, ale pasidariau 4is ismeigiamus stovukus surfams. 1,5m aliuminio nusmailintu galu kampuocio, ir 40cm kanalizacijos vamzdys kitam gale,ish santchnikos skyriaus, uzglushintu galu. Viskas pritraukta "sutraukom" ant hermetiko. Jei krantas kazkiek akmenuotas - tai susirandu smelingesne vieta. Tai tuos kuolus ir ytvirtinu kur nors tarp molo akmenu. Kotus kishu i tuos vamzdzius. Kitu atveju - gaudyciau TIK su stikliniais teleskopais uz 20 lt. kuriu negaila i akmensi braizyt.okuma rašė:ten kiek suprantu irgi is akmenu supiltas? jei taip tai kaip kotus statot.
Tas jūros sliekas su sandeel'u nieko bendro neturi, ir pas mus priekrantėj jo neteko nei matyti, nei girdėti.
Siaip mes su chebra Airijoj tinklu traukdavom ten kur gyliai iki 1.5 metro,tinklas specialus mazom akutem ir kisene panasei kaip ant keseles tik zymiai didesne.Ten toks budas visiskai legalus,per diena patraukes masalo turedavai metams ir daugiau saldyklyje....cia turbut brakoneriavimas butu su tinklu..net nezinau...manau kas nors cia is klaipedieciu zinos ta reikala.rokas1984 rašė:Kilo klausimas - ar imanoma Lietuvos teritorijoj susigaut masalui mazuju tobiu (ar neuzaugusiu didziuju)? Gal ju ir gausiai yra, bet prikrantej ne taip jau daznai matosi..
Esu skaites anglisku straipsniu apie tai - rekomenduoja atoslugio metu ieskot smelyje, bet Baltijos juroj toks variantas visiskai netinka..
na, keseliais mailiu gaudyt lyg ir leidzia, tai cia gal galima pasiteisint, kad diiideli keseli naudoji :Dokuma rašė: Siaip mes su chebra Airijoj tinklu traukdavom ten kur gyliai iki 1.5 metro,tinklas specialus mazom akutem ir kisene panasei kaip ant keseles tik zymiai didesne.Ten toks budas visiskai legalus,per diena patraukes masalo turedavai metams ir daugiau saldyklyje....cia turbut brakoneriavimas butu su tinklu..net nezinau...manau kas nors cia is klaipedieciu zinos ta reikala.
a kokio dydzio stintu mailius??rokas1984 rašė:na, keseliais mailiu gaudyt lyg ir leidzia, tai cia gal galima pasiteisint, kad diiideli keseli naudoji :Dokuma rašė: Siaip mes su chebra Airijoj tinklu traukdavom ten kur gyliai iki 1.5 metro,tinklas specialus mazom akutem ir kisene panasei kaip ant keseles tik zymiai didesne.Ten toks budas visiskai legalus,per diena patraukes masalo turedavai metams ir daugiau saldyklyje....cia turbut brakoneriavimas butu su tinklu..net nezinau...manau kas nors cia is klaipedieciu zinos ta reikala.
Praejusia vasara maciau, kaip Karklej su "uzuolaida" (smulkus tinkliukas) gaude stintu mailiu, bet tada jo ten buvo tirsta, su paprastu smulkesniu graibstu buvo galima prisigaudyt..
Aš irgi jaučiu kad "niekuoks"okuma rašė:tai kazi koks tas ``jurinis sliekas`` minimas autoriaus knygoje...
jauciu niekoks....
![]()
Pažiūrėsim, laiko dar yra daug, dar nesu pasisprendęs ir dar net datos nežinauokuma rašė: Skumbrotai dalyvausi Papeje? Kaip ten su registracija viskas vyksta? nenurodyta skelbime kur kreiptis nei ka...tik kad max 50 sektoriu ir viskas,negi registracija tik ivikio vietoje vyksta??....nesmagu butu nuvykus suzinot ,kad esi 51....anksciau irgi teip pat budavo?...
Įmanoma. Su krabine gaudant krabius jų papuola nemažai, tik kadangi krabinės akys yra 5x5mm, tai beveik visi išlenda lauk. Užsilieka tik tie, kurie prisispaudžia šonu ir dar kokių jūržolių yra spaudžiami pie tinklelio.rokas1984 rašė:Kilo klausimas - ar imanoma Lietuvos teritorijoj susigaut masalui mazuju tobiu (ar neuzaugusiu didziuju)? Gal ju ir gausiai yra, bet prikrantej ne taip jau daznai matosi..
Esu skaites anglisku straipsniu apie tai - rekomenduoja atoslugio metu ieskot smelyje, bet Baltijos juroj toks variantas visiskai netinka..
Reiks pabandyti su krabine. Tik pirmiau ja reikia susimeistraut ;)Skumbrotas rašė: Įmanoma. Su krabine gaudant krabius jų papuola nemažai, tik kadangi krabinės akys yra 5x5mm, tai beveik visi išlenda lauk. Užsilieka tik tie, kurie prisispaudžia šonu ir dar kokių jūržolių yra spaudžiami pie tinklelio.
Bet yra vienas paradoksas - nors tobiai yra visų žuvų mėgstamas maistas ir grobis, bet kiek esu bandęs (o bandęs labai daug kartų) naudoti tobio gabaliukus masalui jie kažkodėl mane visiškai nuvildavo - tai buvo paskutinis dalykas, ką žuvys pasirinkdavo... Per savo gyvenimą taip ir nesupratau kodėl
...kiek paciam teko susidurt,ir prisiskaityt ir prisiziuret-tai jurinej zvejyboj kalbant apie masalus sakykim 60 proc. sekmes sudaro pats masalas, o 40 proc. jo pateikimo budas...ir tikrai tai turi reiksmes pats tuom isitikinau ir tikiu,o kas liecia tobius ar sandeels`us tai isvada padaryta tokia kad ji kabina visa,arba jei per didelis puse,bet kad galva isliktu ir kablys iseitu per galva butent...su gumele paverzdavom gale prie kabliuko akeles kad tik kuo naturaliau atrodytu...ir cia ne mano israsta,o paimta is jau nusistovejusios zveju kartos. Galbut tobio isvaizda ir tai kad jis mazas-zadina plesruniskus instinktus,o paprastas ispjautas gabalelis-vien del skonio nekelia pleksnems jokio susidomejimo...Skumbrotas rašė: Bet yra vienas paradoksas - nors tobiai yra visų žuvų mėgstamas maistas ir grobis, bet kiek esu bandęs (o bandęs labai daug kartų) naudoti tobio gabaliukus masalui jie kažkodėl mane visiškai nuvildavo - tai buvo paskutinis dalykas, ką žuvys pasirinkdavo...