Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#144935   kazbekas
 06 Spa 2009 19:17
cesius rašė:Del to valo ysipjovimo y spule tai bredas kazkoks, kaip turetu ysipjaut dzerkai tada, kiek esu gaudes net to buve, o gaudau ne su 0,12, o su 0,22 ir pasakykit dar kad lydeka baidos pintuko apsimysiu :!:
man del to valo isipjovimo, tai irgi tokia "basnia krylova" atrodo. Na neneigiu, kad nuo "smugiavimo" valas isverzia, taciau nei karto nera atsitike taip, kad kokios kilpo darytus.
na as tvicingui neisivaizduoju monofilo nors tu ka. tai juk su monofilu judesiai tai glotnus ir smugiavimas tai amortizuojas, todel judesiai ne tokie staigus-astrus.

#144936   Vitolis
 06 Spa 2009 19:26
kazbekas rašė: na as tvicingui neisivaizduoju monofilo nors tu ka. tai juk su monofilu judesiai tai glotnus ir smugiavimas tai amortizuojas, todel judesiai ne tokie staigus-astrus.
Na jei tvicingu skaityt tai, ka rode Paulius per savo laida, tai tada gal ir mono tiktu :-D O kad Stradikas vija meta, tai tikra tiesa. Tik nepaziurek atydziau priesh uzlenkiant lankeli, ziurek kitu metimu ir kushys. Manau jaunikaitis dar patirs kas tai yra tikras tvicingas ir sutiks su tuo, kuom zvejoja visas svietas. Zinom visi, kad rite nelygi ritei. Tikiu, kai rite netinka pintam valui, tada ir isipjauna vija i vija.

#144938   Airis
 06 Spa 2009 19:35
cia senesnis stradikas meta?ir zauberis uzmeta kilpa per bugneli. naujesnis stradic fi nebemeta
na twicint su mono 0.25-0.27 su 18g vobliku gal ir imanoma, bet meginau su0.3 mono dzerkaut su 50g, tai absoliuti nesamone

#144939   cesius
 06 Spa 2009 19:37
tai Airi tada paaiskint kuom skiriasi dzerkas nuo twico, tik gramatura o technika ta pati :!:

#144940   SauliusM
 06 Spa 2009 19:37
Vitolis rašė: Tikiu, kai rite netinka pintam valui, tada ir isipjauna vija i vija.
vo vo, turejau tokia kazkokia rituke, ale dabar nors uzmusk nepamenu kas ten tokio buo,bet valas tai bukvaliai tarp viju isipjaudavo. betidant ta rituke tokia "gera" buvo tai pas mane ilgai neuzsilaike ir as kas do firma anos buvo net nepamenu... nu bet ne is bragiuju...

#144941   SauliusM
 06 Spa 2009 19:38
Airis rašė:cia senesnis stradikas meta?ir zauberis uzmeta kilpa per bugneli. naujesnis stradic fi nebemeta
na twicint su mono 0.25-0.27 su 18g vobliku gal ir imanoma, bet meginau su0.3 mono dzerkaut su 50g, tai absoliuti nesamone
senas stradicas man jokiu kilpu nemete. bet pas mane su galiniu stabdziu toks.

#144943   Airis
 06 Spa 2009 19:41
cesius rašė:tai Airi tada paaiskint kuom skiriasi dzerkas nuo twico, tik gramatura o technika ta pati :!:
rites skiriasi :-D

#144944   cesius
 06 Spa 2009 19:42
Airis rašė:
cesius rašė:tai Airi tada paaiskint kuom skiriasi dzerkas nuo twico, tik gramatura o technika ta pati :!:
rites skiriasi :-D
Dzerkauja su kiausiais kai ir twicina su kiausiais, tas pac :!:

#144945   Vitolis
 06 Spa 2009 19:45
SauliusM rašė:
Airis rašė:cia senesnis stradikas meta?ir zauberis uzmeta kilpa per bugneli. naujesnis stradic fi nebemeta
senas stradicas man jokiu kilpu nemete. bet pas mane su galiniu stabdziu toks.
Va butent. Pas mane ir yr senesnis 4000 su galiniu stabdziu. Va tas ir meta pas mane laiks nuo laiko. Jei dzigini lengvesnem galvom, da nieko. Bet ik pradedi voblika uzkabines patvicint ir kilpa !:nujop...! Dabar ta mesmale tik ant dugnines naudoju :-D

#144946   cesius
 06 Spa 2009 19:47
Jei priimtume jog dzerkas padidinta twico atmaina, tai ir ant dzerku reiktu naudot monuske statybine :evil: totalus bredas su ypjovom ir monuskem :!:

#144950   Jonvabalis
 06 Spa 2009 19:58
Airis rašė:naujesnis stradic fi nebemeta
meta oi kaip meta

#144952   Vitolis
 06 Spa 2009 19:58
cesius rašė: ...... cia jo ilgis 78, truputy mazokas :?:
Cesiuk, man 100 jau didokas del GL 842. O shitas pats gazas :-D Matysiu, jei duos vaisiu, tada kozna men, po pora yvairiu variantu reikt paimt. Ziurek pavasariui ir visa kolekcija surinksiu :-D Jei zinoma bus naudos. Tadu Rapalinius palaisiu in varzytines papigiai :grin:

#144953   cesius
 06 Spa 2009 20:00
Supratau, as mazesniais kaip 100 negaudau lydeku , nors yra gal du arsenale ir mazesni :grin: :-D

#144954   cesius
 06 Spa 2009 20:02
Blyn noreciau ir as koky suspenderiny 100-130 pasiimt :roll: :oops:

#144955   vital(vilnius)
 06 Spa 2009 20:03
mlia jus dar pabandikit tvicinguoti su gumite nuo triusiku,pipec koks tvicias iseina :twisted: :lol:

#144958   cesius
 06 Spa 2009 20:12
vital(vilnius) rašė:
cesius rašė:Blyn noreciau ir as koky suspenderiny 100-130 pasiimt :roll: :oops:
http://www.jackson.jp/quon/katana.html
13 cm 17 gr
turiu viena nauja galiu uz 30-ka atiduoti ;-)
Kaip suprantu tu cia ne craftus siulai, man reiktu "legendiniu" :grin:
kokios ant LT craftu spalvos ir is craftu kokie suspendingai :?:

#144959   vital(vilnius)
 06 Spa 2009 20:14
cesius rašė:
vital(vilnius) rašė:
cesius rašė:Blyn noreciau ir as koky suspenderiny 100-130 pasiimt :roll: :oops:
http://www.jackson.jp/quon/katana.html
13 cm 17 gr
turiu viena nauja galiu uz 30-ka atiduoti ;-)
Kaip suprantu tu cia ne craftus siulai, man reiktu "legendiniu" :grin:
kokios ant LT craftu spalvos ir is craftu kokie suspendingai :?:
nu pippec o Jackson ka suds :roll: :?: kaip nori :cool:

#144961   cesius
 06 Spa 2009 20:16
nesakau kad suds, bet noris isbandyt padavimuosna paminetus :grin: :-D

#144967   SauliusM
 06 Spa 2009 20:53
as galiu paaiskint, jei tu esi kiets spiningyst, tai znacit tu dzerkauji, a jei siaip koks lochelis pradedantys peiliukus dusint, tai tada znacit tvicingist esi. nu cia kaip tam anekdote, koks tu gejus, tu py...
:lol:

#144981   Vitolis
 06 Spa 2009 21:48
cesius rašė:nesakau kad suds, bet noris isbandyt padavimuosna paminetus :grin: :-D
Reikes ryt nufotkint pardej visa stenda ir indet cia :-D
O ash norec pabandyt shituos mazylius su UL
http://www.luckycraft.com/Virtual/Kingyo40.htm

#144985   orangitto
 06 Spa 2009 23:06
kur tu raiden galima nusipirkt?

#145021   ramkis
 07 Spa 2009 09:32
orangitto rašė:kur tu raiden galima nusipirkt?
Pas many :-D

#145035   donatento
 07 Spa 2009 11:06
kazbekas rašė:tavo susizavejimas suprantamas naujai atradus amerika. taciau, manau daugeliui cia esanciu, tiek tvicingavimas , tiek Lucky Craft nera amziaus naujiena. daugelis gaudo ir Luckiais ir kitais tvicinginiais ir irankius naudoja ivairius.
tiesiog geriau pasidalintum konkretesne informacija , pvz kokia Pointerio 100-inio spalva tau geriausiai pasiteisino, koks konkretus GL modelis ir t.t.
susizavejimo suksniai grazu, bet visiems norisi apciuopiamos informacijos. juk butent is informacijos juros ir renkames pelus nuo grudu.

Dekuj "kazbekuj" uz pastabas, kaip ir minejau esu cia naujokas, tad nelabai ir zinojau ka rasyti, rasiau tai kas galvojau bus idomu... kiti matau smagiai issikalineja ir lazdavoja mano pasisakymus... :) Gryzes i Vln butinai paziuresiu "Pointeriu 100" spalvu kodus,, tada viska tiksliai parasysiu, kurie man geriausiais pasiteisino ir t.t. Kodel norejau pasikalbeti apie "Lucky craftus", todel kad tikrai nedaug zveju sutinku jais zvejojanciu, buvau keliose paskutinese varzybose, tai tik kelios komandos juos turejo, ir jiems sekesi neblogai... Man paciam butu malonu jai kas nors spiningaujantys siais vobleriais pasidalintu patarimais, nes kaip ir sakiau jais gaudau tik si sezona, kolkas sekasi gerai, bet tikiu kad ne visas ju savybes isnaudoju... Kokius dar voblerius patartumete naudoti tvicinguojant? kokius kotus nauodojate patys?? kokie valai?? Planuoju isigyti ir multiplikatorine rite,, kokios pasiteisinusios jums?? Manau sis forumas skirtas pokalbiams apie zukle bei irankius,, tad mieli senbuviai, nesugadinkit mano nuomones savo pizdavojimais ;) Dekuj ... :)

#145036   SauliusM
 07 Spa 2009 11:14
eeee, tai dabar visai nebesupratau, tai koks ten konkreciai tas tavo dzerkinis kotas, jei tu iki siol dar ne su multiku gaudai....

#145041   Vitolis
 07 Spa 2009 11:23
SauliusM rašė:eeee, tai dabar visai nebesupratau, tai koks ten konkreciai tas tavo dzerkinis kotas, jei tu iki siol dar ne su multiku gaudai....
Saulenai, atstok nuo zmogaus. Matai, kad uzejo pas mus su gerais ketinimais. Pasidalino tuo ka patyre pats ir nori ishgirst ish musu konkreciu rekomendaciju ir kitokios RIMTOS informacijos o ne ishsikalinejimo. Mes tai prie tavi priprati ir bosan neimam o vat naujai uzejusi zmogu tavo "nekalti" ishvedziojimai gali atbaidyt. Pamislyk

#145042   gelmės
 07 Spa 2009 11:27
Jo. Aš irgi pritariu Vitoliui. Sauliau M , gal reiktų gražiau klausimus formuluoti. Žinau, kad tai nėra lengva, nors lietuvių kalboje žodžių tai ui, ui ui kiek y. O dar sinonimaiiiiii. Čia tik pastebėjimas ir moderams darbo uždaviau. ;-)

#145044   SauliusM
 07 Spa 2009 11:28
eeee, pedagogai, gal raminkites su savo pamokslais ar kazkatais :lol:

#145045   donatento
 07 Spa 2009 11:33
Na kota pirkau kauno zukles parduotuveje "Zuklys" pas juos gan nemazas G.loomis pasirinkimas, kadangi buvau pradedantysis "tvicingautojas" pasiklioviau pardaveju patarimais, pasakiau jog gaudysiu Luckiais, jis rekomendavo si, iki 28 gr kota,, nes is pradziu siule iki 50 - 60 gr,, man jis tikrai per kietas pasirode... Multiplikatoriu turiu taip pat,, bet padariau klaida pirkdamas, pagalvojau, ai pirmas bus geraiir pigesnis,, us ji nemokejau ne 300 lt,, nusipirkau tikra fufeli... Niekaip nesusitvarkau su juo... Tad planuoju kitam sezonuj nusipirkti normalu,, tad ir noriu patarimo,, gal kas koki patars, daznai vazineju po uzsienius,, galeciau paziureti ir ten, tik noreciau zinoti konkretus patikimesni modeli... Galeciau tam skirti iki 1000 lt,, aisku jai yra geru pigesniu, butu dar geraiu....
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė