Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #163593   vandenis
 08 Sau 2010 08:41
Kokie atsiliepimai apie amerikos rinkai gaminama team daiwa advantage 2500A ? Gal kas naudojate ?
 #164169   Lamiglas
 10 Sau 2010 13:28
Sveiki , turiu galimybe nusipirkti rite twin power mg 2500 sdh , suprantu kad rite skirta ne galingam spiningui o greiciau laitui , visgi idomu butu suzinoti kokiems masalams , su kokios gramaturos spiningu butu geriausia naudoti sita rite .
 #164235   Vitolis
 10 Sau 2010 18:18
Lamiglas rašė:Sveiki , turiu galimybe nusipirkti rite twin power mg 2500 sdh , suprantu kad rite skirta ne galingam spiningui o greiciau laitui , visgi idomu butu suzinoti kokiems masalams , su kokios gramaturos spiningu butu geriausia naudoti sita rite .
O galinga spinas tai cia koks tavo manymu. Ir kokie masalai tinka galingiems spinams?
Tavo nurodyta rite yra viena ish geriausiu ka sukure Shimano. Jei dar yra galimybe ja paimt gera kaina, tai net nedvejok. Pas mus nera tokiu zuvu, su koriomis nesusitvarkytu tavo minima rite. Zinoma jei netampysi metriniu "malku" :-D
 #164244   Lamiglas
 10 Sau 2010 18:49
na fabai jau nerekomenduoja jos deti ant spino iki 35g ir as su jeis sutinku , nors man toks spiningas neatrodo galingas juolab kad del savo letesnes akcijos ( spinas waldriveris 290cm , 10-35g ) ir lengvesnius masalus iki 10g dzigas ir vartikles meta neblogai , taip pat 2 numerio meps long aglia irgi normalei meciau plonesniu valu ( mono 0,2) , vobleriu su tuo spiningu beveik nenaudojau . Seip ir man si rite patinka bet ir kitu nuomones isklausyti visada pasiruoses
 #164257   Vitolis
 10 Sau 2010 19:18
Lamiglas rašė:na fabai jau nerekomenduoja jos deti ant spino iki 35g ir as su jeis sutinku , nors man toks spiningas neatrodo galingas juolab kad del savo letesnes akcijos ( spinas waldriveris 290cm , 10-35g ) ir lengvesnius masalus iki 10g dzigas ir vartikles meta neblogai , taip pat 2 numerio meps long aglia irgi normalei meciau plonesniu valu ( mono 0,2) , vobleriu su tuo spiningu beveik nenaudojau . Seip ir man si rite patinka bet ir kitu nuomones isklausyti visada pasiruoses
Man tai taip atrodo. Pardese daugumoj sedi tie, kurie nelabai ir zvejoja. Na zinoma ishimciu yra ir nemazai. Taciau kad ta rite but skysta, kai jie porina, tai visishka nesamone. Tuos masalus kur ishvardinai ji vesh tolko tak ir neklausyk nesamoningu kalbu. Rashiau gi, kad jei netvicinsi malkom, ar sukrem kokio 5 Nr. rite laikys pilnai. Turiu TWP 2500 ir dziaugiuos. Ne kliutis jai ir su dideliu lydoku susitvarkyt.
 #164384   Xrapas
 11 Sau 2010 08:05
Lamiglas rašė:... fabai jau nerekomenduoja jos deti ant spino iki 35g...
Ritukė "panarstyta" ČIA : ;-)
Tavo išvardintus masalus "paveš" be problemų, bet nuo sunkesnių (ir ypač giliavandenių voblerių) jau susilaikyčiau.
Šitam modelyje būgnelio ašis ir "sliekas" aliumininiai- ritei gali nepatikti stipresni smūgiai džigaujant arba kertant. Daug prieštaringų vertinimų, ypač iš gaudančių plonais pintukais turi ir "super slow oscillating" sistema, sumontuota šituose modeliuose :roll: ...
Dviguba "stradikinė" rankenėlė- aišku, skonio reikalas, bet patinka ne visiems.
O iš esmės tokiam galingam kotui, manyčiau, geriau derėtų kas nors iš 4000 dydžio (jei shimano). Spiningas nelengvas, sveria 193 gr., ar yra prasmė statyt tokią ryškiai "laitinę" ritutę?
Aš ant savo 260 cm 10- 36 gr Wildriverio dedu 310 gr sveriantį Biomaster 3000S- balansas daug geresnis, nei su 2500 dydžio modeliu.
 #164415   Fabai
 11 Sau 2010 09:43
Vitolis rašė:
Lamiglas rašė:na fabai jau nerekomenduoja jos deti ant spino iki 35g ir as su jeis sutinku , nors man toks spiningas neatrodo galingas juolab kad del savo letesnes akcijos ( spinas waldriveris 290cm , 10-35g ) ir lengvesnius masalus iki 10g dzigas ir vartikles meta neblogai , taip pat 2 numerio meps long aglia irgi normalei meciau plonesniu valu ( mono 0,2) , vobleriu su tuo spiningu beveik nenaudojau . Seip ir man si rite patinka bet ir kitu nuomones isklausyti visada pasiruoses
Man tai taip atrodo. Pardese daugumoj sedi tie, kurie nelabai ir zvejoja. Na zinoma ishimciu yra ir nemazai. Taciau kad ta rite but skysta, kai jie porina, tai visishka nesamone. Tuos masalus kur ishvardinai ji vesh tolko tak ir neklausyk nesamoningu kalbu. Rashiau gi, kad jei netvicinsi malkom, ar sukrem kokio 5 Nr. rite laikys pilnai. Turiu TWP 2500 ir dziaugiuos. Ne kliutis jai ir su dideliu lydoku susitvarkyt.
Parduotuvese sedi tie kurie mato ka padaro su ritemis naudojamomis ne pagal paskirti.Lydeka galima ir su 1000 rite sutvarkyti be jokiu bedu,bet kada lengvo tipo ritem pradeda 28g+ dzigus tampyt....
O del isvardintu masalu(10g dzigelis ir 2-o numerio sukre) tikrai jokiu bedu
 #164450   Vitolis
 11 Sau 2010 12:37
Fabai rašė: ........Parduotuvese sedi tie kurie mato ka padaro su ritemis naudojamomis ne pagal paskirti.Lydeka galima ir su 1000 rite sutvarkyti be jokiu bedu,bet kada lengvo tipo ritem pradeda 28g+ dzigus tampyt....
O tai skaitai, kad Twinas 2500 yra lengvo tipo rite? Su shia rite ir jau ne vienus metus ir dzigais 28 gr. ir voblom 110mm ir kitais masalais gaudau be jokiu problemu. Droziu ne viena shimano rite jau daugel metu ir da nei vienos nesudroziau. Viska reik daryt su galva.
O kad su 1000 rite meto kas 28g. tai tu cia turbut nematei da nei vieno ant tiek nupushusio shiame forume
 #164464   kazbekas
 11 Sau 2010 13:14
Vitoli, as skaitau kad Twinas ne lengvo tippi rite, taciau...MG Twinas manau kad lengvo tipo. AS jau buvau susigundes pries metusa isigyt mg Twina , taciau rankose atidziai pastudijaves, radau pora detaliu kurios manes neramino. Visu pirma krito i akis, ant po bugneliu esantis(salia guolio) stabdzio dantratukas padarytas is plasmases (xrapo nuorodoj jis berods pazymetas 7 numeriu kartu su guoliu). Rites nepirkau, nes ir pats rites turetojas gana grieztai pasisake pries dideli pasipriesinima turinciu masalu naudojima. Manau kad vis tik tai lengvos kategorijos rite,
 #164507   Fabai
 11 Sau 2010 14:20
Vitolis rašė:
Fabai rašė: ........Parduotuvese sedi tie kurie mato ka padaro su ritemis naudojamomis ne pagal paskirti.Lydeka galima ir su 1000 rite sutvarkyti be jokiu bedu,bet kada lengvo tipo ritem pradeda 28g+ dzigus tampyt....
O tai skaitai, kad Twinas 2500 yra lengvo tipo rite? Su shia rite ir jau ne vienus metus ir dzigais 28 gr. ir voblom 110mm ir kitais masalais gaudau be jokiu problemu. Droziu ne viena shimano rite jau daugel metu ir da nei vienos nesudroziau. Viska reik daryt su galva.
O kad su 1000 rite meto kas 28g. tai tu cia turbut nematei da nei vieno ant tiek nupushusio shiame forume
Jau juokinga darosi.Gal galit nurodyt kokiu cia modeliu riciu per daugel metu sudrozt neistengiat?Ar prie kompo jas droziat :)
 #164509   Vitolis
 11 Sau 2010 14:22
Na gali but, nes ash su MG negaudes, tai tiesa. Jei kalba eina vien apie shi modeli, tada atsiimu savo mintis atgal. Ko nebandes, negaliu teikt :)
 #164512   Xrapas
 11 Sau 2010 14:23
kazbekas rašė:...stabdzio dantratukas padarytas is plasmases ...
Tas dantratukas tai nieko rimta, grynai terkšlės "akustika", apkrovų praktiškai negauna. Tokie stovi ir ne magniniuose variantuose :grin:
 #164592   DainiusM
 11 Sau 2010 15:47
Fabai rašė:Jau juokinga darosi.Gal galit nurodyt kokiu cia modeliu riciu per daugel metu sudrozt neistengiat?Ar prie kompo jas droziat :)
Kiek pazystu sita zmogu, Sauliau, tai jis zvejoja tankiau negu tamsta (speju), tiesiog kulturingai elgiasi su irankiais... :roll: O visumoj tai didelis klausimas ar sunkesnis dzigas pjauna rite labiau uz nemoksiska elgesi tarkim pakabinus kuoksta zoles ir traukiant link saves. :roll:
 #164597   kazbekas
 11 Sau 2010 16:00
na Dianiau, ziurint kur ta dziga, koki ir kiek tu laiko ji taskysi. jei dirbsi su 28 gramu galva daznai Nemune tai toki mg Twina greit uzlenksi.
 #164619   Vitolis
 11 Sau 2010 16:51
Na jei tamsta mano ishsireishkima "droziu" supranti tiesiogine prasme, tada zinoma. Bet koki daigta gali sudrozt. O daugeli metu naudoju Shimanines rites (daugiausiai) Jei idomu, pasiskaityk anksciau ash apie tai rashiau ir be reikalo kiekviena kart to nesiruoshiu kartot. Pernai i pabaiga sezono, pirma kart isigijau Daiwa Caldia 2506. Tiesa, vienai Shimano ritei, kuriai jau virsh 20 meteliu, reiketu nezymaus meistro isikishimo, taciau ji yra dirbanti ;uolrait Kas mane pazysta, zino kiek ash zvejoju ir kaip priziuriu savo irankius. O uzdrozt ash per diena galiu ir pvz. Stela. Nenoriu ash cia tushciai gincytis ir veltis i bereikalingas diskusijas kaip tai darydavo SauliusM.
 #164649   Lamiglas
 11 Sau 2010 18:32
Dekoju visiems parasiusiems kad taip audringai atsiliepet i mano klausima . Na dabar gal kiek mano pamastymo , sakysiu tiesa ir tik tiesa . Rite parduoda draugas pirkes gal pries keturis metus fabuose uz 950 lt , bet rite tikrai mazai naudota tas is kart matosi , parduoda kaip man uz 350lt, kaina nera didele kas is kart mane sugunde. XRAPAS buvau jusu nurodytoj svetainei ir anksciau , bet ten tvinas ar tvinai 05 metu , manasis 03 gal ir ne esme bet kaikas gali ir netikti . Na neviskas kas mg yra laitas , bet si rite butent tokia , nes mono valo telpa 0,16 apie 150 metru . Svoris 225g, butu dar mazesnis jei ne dviguba rankenele . Manau ,kad pinto valo 0,12 turetu tilpti nors 100m . Pasikartosiu ko as is jos noriu - rite tik laitui , galvoju ant lumiso 1083 gl2 274cm iki 21g , buvau uzdejas ir nulekes ant tvenkinio ledo pabandyt, balansas man tvarkoj , kaip ir sakiau dzigas 10g , sukres 2-3numerio , vartikles iki 16g . Bijau kad visdelto del savo silpnesnio mechanizmo , rite nebutu visdelto jau biski pavargus .Tai va pakolkas tiek , suprantu kad jau gal kiek uzknisau jus su ta rite , suprasiu jeigu niekas daugiau nieko ir neparasys
 #164657   DainiusM
 11 Sau 2010 18:55
kazbekas rašė:na Dianiau, ziurint kur ta dziga, koki ir kiek tu laiko ji taskysi. jei dirbsi su 28 gramu galva daznai Nemune tai toki mg Twina greit uzlenksi.
2 sezonus laikys ir dar du suksis :liež-uvis
 #164660   Xrapas
 11 Sau 2010 19:00
Lamiglas rašė:... gal kiek uzknisau jus su ta rite , suprasiu jeigu niekas daugiau nieko ir neparasys...
O koks čia "užknisimas" ? :grin: ...Tema juk tam ir skirta.
Jei senesnis modelis- gali būti tik geriau ;-)
 #164671   Fabai
 11 Sau 2010 19:39
Lamiglas rašė:Dekoju visiems parasiusiems kad taip audringai atsiliepet i mano klausima . Na dabar gal kiek mano pamastymo , sakysiu tiesa ir tik tiesa . Rite parduoda draugas pirkes gal pries keturis metus fabuose uz 950 lt , bet rite tikrai mazai naudota tas is kart matosi , parduoda kaip man uz 350lt, kaina nera didele kas is kart mane sugunde. XRAPAS buvau jusu nurodytoj svetainei ir anksciau , bet ten tvinas ar tvinai 05 metu , manasis 03 gal ir ne esme bet kaikas gali ir netikti . Na neviskas kas mg yra laitas , bet si rite butent tokia , nes mono valo telpa 0,16 apie 150 metru . Svoris 225g, butu dar mazesnis jei ne dviguba rankenele . Manau ,kad pinto valo 0,12 turetu tilpti nors 100m . Pasikartosiu ko as is jos noriu - rite tik laitui , galvoju ant lumiso 1083 gl2 274cm iki 21g , buvau uzdejas ir nulekes ant tvenkinio ledo pabandyt, balansas man tvarkoj , kaip ir sakiau dzigas 10g , sukres 2-3numerio , vartikles iki 16g . Bijau kad visdelto del savo silpnesnio mechanizmo , rite nebutu visdelto jau biski pavargus .Tai va pakolkas tiek , suprantu kad jau gal kiek uzknisau jus su ta rite , suprasiu jeigu niekas daugiau nieko ir neparasys
Imk net negalvodamas,jei rite mazai naudota.Gera versija kaip sakiau jau anksciau
 #164673   Lamiglas
 11 Sau 2010 19:49
Supratau , taip ir padarysiu , visgi rite imu tik laitui , manau kad man jos uzteks tam reikalui .....
 #165940   Tomas_G
 15 Sau 2010 03:26
Diskusijai:http://www.tcfmagazine.com/images/revie ... arcia2.jpg
http://www.tcfmagazine.com/images/revie ... arcia1.jpg

Kitas (prastesnis sx serijos)modelis taip pat kloja graziai: http://cms.outdoorsfanmedia.com/resourc ... ld_574.jpg

abu garcia soron stx 40, lygiai tokia pat turiu susukes su 15Lb spiderwire valu, na taip jis storokas toks,bet susuktas ir gaunasi du kalneliai ties bugno galais (man nemaiso ) ,bet idomu kodel daugumoj foto matau lygu klojima o pas mane kalniukai du? gal blogai vala suvyniojau kazkaip ar ten reguliuoti imanoma? Siaip kai abu parneriuose pirkau,tai jokiu papildomu tarpiniu reguliuoti nebuvo.

Siaip idomu del skirtumo:)
 #165941   vital(vilnius)
 15 Sau 2010 07:01
Turbut bloga rite nusipirkai :-D pirmam foto eigu gerai paziureti galima irgi "pris..." pre to kaip valo kloja :cig. imes foto kaip tavo abushke kloja vala :)
 #166127   eimantasv
 15 Sau 2010 17:48
kas ka galit paporint apie spro red arc rites,ar istvermingos,ar verta pirkt butu? :)
 #166153   henyte
 15 Sau 2010 18:37
Pirma nuotrauka tragedija,kaikurios bevardes-kinietiskos rites uz 30 lt vala kloja geriau,apie antra sunkiau pasakyt,nes ten skaidrus mono ir dar tokiu kampu nufotkinta,jei nori pamatyt kaip atrodo geras "klojimas",paieskok kazkur buvo Xrapo fotkes idetos...
Jei tavo rite dar blogiau kloja,tai tikrai nekas,iseitis tik su bekingu kazka "burti"...
 #166218   Tanius
 16 Sau 2010 00:12
judesys rašė:kas ka galit paporint apie spro red arc rites,ar istvermingos,ar verta pirkt butu? :)
Rite zauberio klonas, kiti sako, kad net labiau pavykusi uz zaubery. Draugas turi 3 sezona suka, baisi patenkintas.
 #166221   Tomas_G
 16 Sau 2010 03:47
henyte rašė:
Pirma nuotrauka tragedija,kaikurios bevardes-kinietiskos rites uz 30 lt vala kloja geriau,apie antra sunkiau pasakyt,nes ten skaidrus mono ir dar tokiu kampu nufotkinta,jei nori pamatyt kaip atrodo geras "klojimas",paieskok kazkur buvo Xrapo fotkes idetos...
Jei tavo rite dar blogiau kloja,tai tikrai nekas,iseitis tik su bekingu kazka "burti"...

Pagrisk kodel tragedija? neuztenka tik taip pasakyti (valas nesisuka,nesipainioja), gal tik kokiu 1mm suvyniojau permazai ir per stora 15Lb.
 #166222   Tomas_G
 16 Sau 2010 04:02
vital(vilnius) rašė:Turbut bloga rite nusipirkai :-D pirmam foto eigu gerai paziureti galima irgi "pris..." pre to kaip valo kloja :cig. imes foto kaip tavo abushke kloja vala :)

Nusipirkau gera daikta Vital (turi savu minusu- per pigi kaip jums) ,bet man kolkas minusu nerasta (nera nei valo nukritimu,nei barzdu,nei susukimo, kaip uz tokia kaina ilgaamziskesnio nieko neradau kas lt yra), nors kazkam atrodo jeigu spoole ne ABS daiwa sistemos tai jau viskas Total koshmar valo klojimas ir bus visiskas sudas, uz 30lt net kloja geraiu rites;DD geraiu 9kart pagalvokit ir 10 sakykit:) ( neisizeiskit kolegos).

Visu pirma valo susukimam didziausia itaka daro valo pirmas susukimas i rite (tai pagrindine problema kur zmones klaida padaro belekaip sukise vala), antra svarbu ir zukles budai (mano rite twicingo nemacius jeigu kalbame apie labai staigu smugiavima daznom amplitudem).

Taip pat valas turi "zmogiskai" atitikti rites parametrus, neturi buti per storas ar labai labai plonas ir didziule rite.

Taip pat reikia laikyti rekomendaciju palikti bent 2mm iki bugnelio krasto, o ne privanoti iki galo ir skustis kad nukrenta ar painiojasi valas. (net su golden rite turgine neturejau jokiu barzdu)

Abu gracia stx pricipas pacio bugno atvirkstinis Daiwos ABS sistemai, i isore pas Abu konusas ploneja ,o i vidu storeja, todel ir gaunasi mazas nuolydis zemyn- tokia jau konstruota bugno forma, ir manau jeigu ji butu bloga, tai Abu G nemanau ,kad sudetinga kelis milimetrus bugno padaryti storesnius ir islyginti ar padaryti kaip Daiwos (nebent kokie patentai neleidzia).

Va imetu pora foto, tik valas 15Lb storokas:

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #166233   vital(vilnius)
 16 Sau 2010 09:42
"Nusipirkau gera daikta Vital (turi savu minusu- per pigi kaip jums)"
man ir Aplausse(teisinga) gera rite,o tavo soron per brangi man :)
beja kuo nervuojasi?kaip matau is foto tavo abushke normalei kluoja vala ;)
 #166239   henyte
 16 Sau 2010 10:30
Tomas_G rašė:Pagrisk kodel tragedija? neuztenka tik taip pasakyti (valas nesisuka,nesipainioja), gal tik kokiu 1mm suvyniojau permazai ir per stora 15Lb.
jei sunku Tomai iziuret pasisuk pirma foto kokiam nors grafiniam redaktoriui tiesiai,tada pazumink iki 200% ir paziurek,kaip tu rasai nuolydis t.y. konusas yra gerai,blogai yra tas,kad ta rite ir is bugno virsaus ir is apacios nedavynioja valo,ir tose vietose valas slys zemyn,painiosis,strigs,bus kilpu,neis normaliai uzmest...Nedavyniojimas labai didelis,tad su "saibom",tu gali patvarkyt tik viena bugnelio krasta.Ir aplamai tai parodo,kad "Abu" inzinieriai,pasirupino tik nauja isvaizda,o kas viduj nelabai jiems rupejo...
O su tavo rite,nematau,kad,kazkas butu,blogai,jei valas butu minkstesnis,jis sugultu truputi graziau.
 #166240   vital(vilnius)
 16 Sau 2010 10:31
'Ir aplamai tai parodo,kad "Abu" inzinieriai,pasirupino tik nauja isvaizda,o kas viduj nelabai jiems rupejo"
vishishkai sutinku su tavim,uz tokies pinigus kurie praso uz soron galima 2 Aplausse paimti,dar eigu pakeisti pora "saibu" Aplausse, tai ant 10 metu uzteks pilnai :)
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė