Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #164665   Gedasas
 11 Sau 2010 19:17
Vaidotas rašė:Nusipirkau visgi Exteme 2, tai man po visokių kamufliažinių universalkių kosmosas kažkoks ;-var-var.
jo super daigtas, as jau antra sezona su juo , ypac antkeliai ir antsiknis :lol: rudeni jamem menkes juroj, tai tie antkeliai ypac padejo nuo trankymosi is suolus ir borta..
Kiseniu galetu but maziau :lol: nes viena karta pusdieni sedejau ant ledo nerukes, kadangi galvojau, kad cigaretes dzipe palikau, kai netycia grabaliodamas amtyliau dezite radau dviguboj kisenej .
 #164760   dzonotonas
 12 Sau 2010 08:30
Gedasas rašė:
Vaidotas rašė:Nusipirkau visgi Exteme 2, tai man po visokių kamufliažinių universalkių kosmosas kažkoks ;-var-var.
jo super daigtas, as jau antra sezona su juo , ypac antkeliai ir antsiknis :lol: rudeni jamem menkes juroj, tai tie antkeliai ypac padejo nuo trankymosi is suolus ir borta..
Kiseniu galetu but maziau :lol: nes viena karta pusdieni sedejau ant ledo nerukes, kadangi galvojau, kad cigaretes dzipe palikau, kai netycia grabaliodamas amtyliau dezite radau dviguboj kisenej .
Dėl cigarečių laikymo- kišeninių galėtų būti dvigubai daugiau, tai gal tuomet išvis jų nerastum ir tai būtų tik į sveikatą :gutgut Tai rašau todėl, kad pats :ruko 30 metų ir prieš 3 metus mečiau, tai dabar ;-var-var.
 #164765   tomasitas
 12 Sau 2010 08:59
makaulė rašė:po metu intensyvios expluatacijos-ziema,ruduo pavasaris plysho klynas (che gal ma kas nors netelpa),virshutine medzhiaga gleznesne,striukine,bijo ypjovimu,uzkabinimu.Lengvesnis kombinzonas,lengviau shalinamas purvas dregnos shluostes pagalba,patogesnes rankoves,maziau kisheniu,kvepuoja,laiko vandeny kaip extream2.
Dekui uz issame info!
 #167134   blight
 20 Sau 2010 18:08
Gal kam teko susidurt ar shiaip ka galetu paporint apie firmikes GRAFF apranga, keli medziotojai labai giria, sako lenkishkas produktas pagal vokieciu technologija. Idomu kaip ten ish tikro :roll:
 #167204   Tironas
 20 Sau 2010 22:31
blight rašė:Gal kam teko susidurt ar shiaip ka galetu paporint apie firmikes GRAFF apranga, keli medziotojai labai giria, sako lenkishkas produktas pagal vokieciu technologija. Idomu kaip ten ish tikro :roll:

Visu pirma atpraskit vertinti ruba tik pagal firmos pavadinima. jei klausiat, tai visada klauskit apie konkretu modeli, nes ir garsiausios firmos prigamina nereikalingu arba nebutinu dalyku, o ir brokelio pasitaiko.
GRaff firma is principo gera, bet kalbet reik apie konkretu modeli, tada ziuret kokios galimos alternatyvos, ar tai pigesnes ar tai funcionalesnes ir t.t.
Todel is pradziu atsakyk sau ir mum pasakyk kokio drabuzio tau reikia ir tada gal ka patars zmones
 #167266   blight
 21 Sau 2010 00:22
Na taip, ten tu modeliu nemazai yra, bet kolkas pats tarp ju nesusigaudau. O ir apie konkretu paklausus bijau, kad galiu visai atsakymo nesulaukt, nes kazin ar kas toki tures :-D Shiaip labiausiai tai mane domina ta prakaito pralaidumo sistema BRATEX, ar nera problemu su jos "kvepavimu" ir pan :roll: O shiaip tai galvoju kazka shaltai ziemai, na mazdaug Norfin Extreem I analogo :roll:
 #167335   LAURUX
 21 Sau 2010 13:02
kokiu budu galima pasalinti purva, demes ir kita sh... nuo norfino? tik prisilieti su slapiu skudureliu-tai dar labiau issimozoja, vanduo tai vapse bega kaip nuo zasies :piktaz
 #167379   makaulė
 21 Sau 2010 18:17
Visu pirma nereik but murzium :-D ,o visu antra,galima skalbt skalbiankej,be jokios grezimo funkcijos,30laipsniu temperaturoi rankiniu ,ar sintetiniu skalbimu,naudojant spec.impregnantus nikvax.Apie tai kuriuos kam naudot,galim pasiskaityt salmo.lt puslapy.O jaij taip-paliava,tada pasikabini ant vieshalkos vonioj,pasijiemei muilino vandens drabuziu shepety,lieji vondeny ish dusho i bruuuuuuzhini. ;uolrait
 #167385   Vitolis
 21 Sau 2010 18:32
blight rašė:Na taip, ten tu modeliu nemazai yra, bet kolkas pats tarp ju nesusigaudau. O ir apie konkretu paklausus bijau, kad galiu visai atsakymo nesulaukt, nes kazin ar kas toki tures :-D Shiaip labiausiai tai mane domina ta prakaito pralaidumo sistema BRATEX, ar nera problemu su jos "kvepavimu" ir pan :roll: O shiaip tai galvoju kazka shaltai ziemai, na mazdaug Norfin Extreem I analogo :roll:
Turiu Graff firmos ziemini kostiuma jau 5 metus. Taip pat kjau kokius 3 metus vis roshiuosi ji mest lauk. Shudas paskutinis. Pirmas dvi ziemas dar buvau patenkintas, taciau jau trecia ziema, pavasariop, papuoliau ant gero esheriu kybio ir nors lijo lietus, taciau buvau isitikines, kad mano graff atlaikys viska. Deja. Sausas buvo tik krutines shmotas. Pamidorai tai net nekalbu. Vandens nelaiko visishkai. Kelnes kleshnes vidines dalys prasitryne jau antruose metuose. Be to kleshnes siauros, neprasegamos ir ant batu aulu neuzsimauna. Vien zo, NEREKOMENDUOJU niekam. Tai nutiko ne man vienam. Dabar jau uzsakiau Norfino Kostiuma žiemini 2 dalių Norfin Active. Jau ishbandyti gal 10ties mano pazystamu zveju. Be galo shiltas, vandens tikrai nepraleidzia, kvepuojantis. Tik va viena beda. Ju visu kelnes yra per daug placios, nesvarbu kokia ishmiera beimtum. Striukes :gutgut. Musishkiai kai kurie neshe kelnes i siuvyklas, tai siaurino tik nuo liemens ir aukshtyn. Kiti devi taip. Taciau shiuo metu beveik viskas Salmolitoj jau parduota. Na kai tu Kaune, gal bus lengviau gaut. Toki pati devi ir Makaule, paklausk atsiliepimo jo. Dar geri Ekstrim2. Taciau del vandens pralaidumo, tai jau ne tas rubas. Nors shiltas tai tikrai. Ne vienas tau ta pati pasakys. Geras rubas ir tiek.
 #167393   AndriusK
 21 Sau 2010 19:26
Dar geri Ekstrim2. Taciau del vandens pralaidumo, tai jau ne tas rubas. Nors shiltas tai tikrai. Ne vienas tau ta pati pasakys. Geras rubas ir tiek.

rimtas aparatas, pats va nusipirkau simet. 4 zuklej jau buvau ;-var-var. , lliuks aparatas, del siltumo ir oro pralaidumo tai negaliu atsidziaugt.. ''plot ;-var-var. Ejau cia gerus 1.5km ledu tai net lasas prakaito neatsirado,. visiskai sausas.. :superšokas :cig. -liežvis tikrai geras rubas istikru, o del vandens pralaidumo tai jo cia bisky prasciau, nu bet kai lyja nelabai ir zvejot varai, o blogiausiu atveju ploscius gelbsti.;DD :[anuol
 #167524   cyma
 22 Sau 2010 11:07
Nu ir aš šiuo metu mėtausi tarp viejų: extrim'o 2 ir Activo....,Manau, kad dėl activo kelnių galima išspręst problemą imant atskirų išmierų (kelnes mažesnes),dar jis truputį per šviesus, ale kaip makaulė sako, nereikia būti terlium :) O ir su activu žymiai laisviau ir lengviau jautiesi, bent man taip atrodo. Duomenys jo ir lenkia visus panašius, tiek dėl kvėpavimo,tiek dėl vandens pralaidumo...,tik bėda, kaip Vitolis sakė nėra išmierų pasirinkimo, net ir Kaune... :(
 #167550   dagys
 22 Sau 2010 12:46
Pasinaudojau proga, kad Active iškomplektavo ir pirkau tik striukę. Šilta, patogi, nelabai sunki, žodžiu, patenkintas. Daugiau laikas parodys. Kelnes matavausi slidininkams Audimo, labai patiko kad yra tam pačiam ūgiui skirtingos apimtys (pvz. ūgis iki 192cm L, XL ir t.t.) tikrai galima prisimatuot. Medžiagos kvėpavimas ir atsparumas vandeniui didesnis nei Active, berods 10000(dėl skaičių galiu klyst), labai lengvos. Kaina 240 lt. Trūkumas tik tas, kad liemuo neaukštas, bet Active striukės nugara prailginta, tai komplektas turėtų būt geras, jei slidininkai neišpirko reiks imt.
 #167551   Vitolis
 22 Sau 2010 12:59
Todel ir leido tuos Aktyv ishkomplektuot, kad negalejo ju parduot kitaip. Produktas tikrai vertas pagyrimo. Striukes visos atitinka ishmieras, taciau kelnes, kokio nori ishmatavimo imk, vistiek bus placios. Kaip minejau, musishkiai kai kurie susisiaurino nuneshe siuvejui ir tik ta dali nuo liemens i virshu. kadangi ta dalis bus po striuke, tai ne tiek ir svarbu del siuliu hermetishkumo. O shiaip, tai tikrai komplektukas ;uolrait Kas liecia Audimo kelnes, tai turiu ir ash jas. Rudeni viskas ciki. Spiningavau ir per lietu ir kai buvo nedidelis minusas. Taciau ziemai, jos daugiau skirtos aktyviam sportui. Man pomidorams per vesu, nors jei su to paties Audimo drenazinem ir Norfino flisinem apacioj, gal ir gerai butu. Nebandziau.
 #167552   Vitolis
 22 Sau 2010 13:02
Tiesa dar. Rudeni mano biciuliai menkiavo Baltijoj per nemazas bangas su PVC valtimi. Vienas devejo Extrym2, kitas Aktyva. Su Aktyvu liko visishkai sausas, kai su Extrym2 kiaurai permirko.
 #167565   Agis
 22 Sau 2010 13:36
Antras extrymas skirtas žiemai, taigi su juo sėdėti per lietų ar voliotis purvyne ir nenumatyta :-D
KOl kas jokių priekaištų neturiu, man kišenių skaičius nemaišo, galiu ir masalus šiltai laikyti ir fotiką ir kitus pričindalus.Prakaitavimo jokio nepastebėjau nei einant ledu, nei grežiojant eketes, kiek pastebėjau pasidairęs aplinkui, tai žvejai naudoja ir vietoj miegmaišio ant ledo :-D
 #167594   Vitolis
 22 Sau 2010 15:45
Sutinku Agi. Extrymas ziemai, taciau kai patenki kaip rashiau ziema lyjant kad ir nestipriai, taciau ilgokai, tai jis tam tikrai nepritaikytas. :n.nee: O ashariai kai kultuvai viens po kito ish skyles lipa. !-kliovas-! Ka daryt? Varyt namo? :-car va ir sedi ir gaudai, !-kliovas-! !-kliovas-! net ir shlapiais pomidorais ner kada dometis. :aina-sikt Tik po to buna rezultatai ne kokie 'viarkt
 #167596   kamstis
 22 Sau 2010 15:53
giedriuzzz rašė:O kaip Norfin All Seasons kostiumukas?
Sis ne ziemai,tai daugiau pavasariui ir rudeniui,siaip nieko,tik po poros metu kelias siules reikia persiut(prairo) vandeni irgi nekaip laiko,vienu zodziu siaip sau daigtas.
 #167598   AndriusK
 22 Sau 2010 15:54
o kiek buna tokiu dienu? Vitoli? ir jei pranasaun lietu manau geriau likt name.;D ;-var-var.
 #167599   cesius
 22 Sau 2010 15:56
Nesamone, jei zinai kad kibs ir esi nekart uztaikes , tai hren issedesi namie :!:
 #167602   Vitolis
 22 Sau 2010 16:05
AndriusK rašė:o kiek buna tokiu dienu? Vitoli? ir jei pranasaun lietu manau geriau likt name.;D ;-var-var.
Na kaip sakoma kiekvienam savo. :ruko O tokiu dienu kiekviena ziema pasitaiko ir ne viena ir ne dvi. Tas pats buna per shlabdriba. Galima zinoma ir namie sedet. tadu pomidorai tikrai visad bus sausi :-D
 #167608   AndriusK
 22 Sau 2010 16:16
pomidorai tikrai visad bus sausi.

tai vat. Yra teke ant lietaus zvejot, tai aik anas naken, praskeikiau tik tai ir daugiau nieko, dar ir salo atmenu.. tai tada po tokios zvejybeles, ramiai porai dienu atguliau su sloga.;DD
 #167610   giedriuzzz
 22 Sau 2010 16:17
As va siuo metu butent ieskausi kostiumuko, kad tiktu ziemos pabaigai - pavasario pradziai. Kai orai dar siluma nelepina ir oras buna permainingas, tai slabdriba, tai lietus krapija. Svarbu kad labai greit neperslaptu ir butu kvepuojantis. kadangi esu kudas, tai pas mane to prakaito daug ir nebuna, bet nesinori apsivilkus koki lietpalti sedet kaip pirty :oops:
Tai vat ka galetumete pasiulyti? Aisku ir kainos noretusi protingos :oops:
 #167611   Kairys
 22 Sau 2010 16:25
Žiuriu, Giedriuzz Norfin all seasons paminėjo. ;-) Aš kažko tinkančio pavasariui ir rudeniui galvoju ieškot, tai šitą variantą, sakiau, reikėtų gyvai apžiūrėt, rankose palaikyt. Svarbu, kad būtų lengvas, neperpučiamas kiaurai, o kad vandens daug nelaiko, tai čia kaip ir nieko tokio - kai labai lyja, nežvejosi arba kokį lietpaltį užsimesi. Beje, gal kas žinot, kur Vilniuje Norfino įvairiais modeliais prekiauja, pačiupyt norėtųsi. :?:
 #167632   Tironas
 22 Sau 2010 18:00
giedriuzzz rašė:O kaip Norfin All Seasons kostiumukas?
cia vasarinis rubas
 #167645   AndriusK
 22 Sau 2010 19:11
griauzmas ji zino, minejo kolegos apie norfin active, va tas tau tinkamiausias butu manau..
 #167646   giedriuzzz
 22 Sau 2010 19:14
tai kad anam sake kelnes baisiai placios, o as kudas kaip dviratis :grin: tai ant manes kaip maisas atrodys :grin: :grin: :grin:
 #167647   AndriusK
 22 Sau 2010 19:15
tai tada is larusu kazka pasidairyk, pazistamas turi ir nebrangas ir nera prastas labai.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 56
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė