Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #168773   Vitolis
 27 Sau 2010 21:00
Mano Garminas irgi ish uz kalno atveztas. Sukrove Lietuvos Topo zemelapius, lietuvishka meniu ir veikia kuo puikiausiai jau gal 5 metai. Cia, jis tuo metu kainavo 1750Lt. Man atveze uz 500Lt. Zemelapiai 400Lt.
Jei tik yr galimybe, imk ir negalvok.
 #168813   Gdainius
 27 Sau 2010 23:15
Siūlyčiau imt 1500, nes foto kameros kokybė yra apgailėtina, nebent reiktų elektroninio kompaso ir aukštimačio, daugiau jokių skirtumų tarp jų nėra, apart kainos ;-) .Žemėlapiai kainuos apie 350 lt, jei norėsikalbos LT +50 lt , dar yra galimybė suintaliuoti IGO8 ir t.t O veiks jis puikiai ir Lietuvoj ;-) , kaip ir Vitolis minėjo apie saviškį.
 #168849   LUODIS
 28 Sau 2010 09:32
Aciu kolegos, supratau, kad atveztinis cia dirbs be problemu. Va dar toks klausimelis - kiek blaskausi tarp MAGELANO ir GARMINO ( oregon 550 ), pastarojo lyginant lyg ir parametrai daugeliu atzvilgiu kiek geresni, ir kaina zemesne. Butu idomi jusu nuomone siuo atzvilgiu. P.S. Juk ir pas Vitoli - garminas, suprantu, kad pries 5 metus magelanas dar nebuvo toks zinomas, kaip siandien, kas ir nuleme pasirinkima. Ar as klystu?
 #168869   Gdainius
 28 Sau 2010 10:40
Tritonus (1500 ir 2000) galima naudoti, (jeis uintaliuoji IGO8) kaip pilnavertę mašininę navigaciją( nurodymai balsu), aišku ekranas yra šiek tiek mažesnis, lyginant su kitom mašininėm navigacijom, bet jo pilnai pakanka.Kažkada galvojau pirkt mašininę navigaciją, dabar man to nereikia, pilnai užtenka ir šito. Kas link Garmino, tai , kad nereiks mokėk už žemėlapį, nes jį gali atsisiųst už dydą, o magelanui kainuos.
 #168965   henyte
 28 Sau 2010 15:22
Nieko negaliu pasakyt apie Magelanus,kaip supratau jie naudoja IGO zemelapius,kurie daugiau miestui skirti,bet tarp Lietuvoj populiariausiu GPS manyciau Garmino zemelapiai geriausi (naudojant Lietuvoj),pasakiskas Kursmariu zemelapis su visom duobem ir akmenynais,atsinaujina po kelis kartus per metus,nors klaidu visada lieka nemazai,bet svarbiausia,kad Garmino zemelapiu (TOPO) tiekejai pastoviai atnaujina Lietuva,ne taip kaip kitu firmu atstovai ir turint nevisai "kreivas" rankas,atsinaujint galima nemokant ne "kapeikos"...
Pats turiu 3 leideju zemelapius (Garmin,Sygic ir TomTom),bet apie 99% naudoju Garmino zemelapius del ju detalumo.Siaip perkant pati GPS aparata reiktu galvot ar esi pasirenges papildomom islaidom ar ne,pvz.: jei nusipirksi Garmin GPS moduli,tai jis ir bus priristas prie Garmin firmai tiekiamu zemelapiu,t.y. jei noresi pvz i savo Garmina suinstaliuot IGO ar TomTom turesi savo moduli programiskai "lauzt",o tai jau arba papildomos islaidos arba prarastas laikas.Iseitis pirkt pigu GPS moduli (Lark,GoClever ir t.t.),kuris nera priristas prie jokios konkrecios programines irangos,ir isigijus kelias atminties korteles,naudotis tuom kas daugiau patinka...
 #168971   Gdainius
 28 Sau 2010 16:04
Neklaidink , magellanai naudoja savus žemėlapius, kurie yra žymiai smulkesni negu Garmino, palyginimui:
Garmino:<a href="http://www.atings.com/uploads/1264700263.jpg">File #1</a>
Magellano:<a href="http://www.atings.com/uploads/1264785744.jpg">File #1</a>
Ta pati vietovė.
Garmino Lietuvos miestų žemėlapis yra tikslesnis( už LT ribų naudoja tokius pačius žemėlapius kaip ir kitos navigacijos), šitoj vietoj sutinku, bet kolega renkasi imtuvą aktyviam laisvalaikiui, o ne mašininę navigaciją, taigis tavo paminėti imtuvai tikrai šioj vietoj netinkami.O be tritonus 1500 ir 2000, kaip jau minėjau ,galima naudot kaip pilnavertę mašininę navigaciją (igo8), nes nurodymai duodami balsu, o garminuose ant ekrano ir su įspėjamaisiais signalais.
 #169044   Vitolis
 28 Sau 2010 19:08
Mano Garminas mane pilnai tenkina. O ir bendradarbiavimas su Garminu :gutgut
http://www.garmin.lt/lt/disp.php/lt_pro ... pping/2574
Esu juo daugiau nei davolnas. O Lietuvos Topo zemelapis tai tikrai yra pats detaliausias kol kas ant LT. Kai atsidarai kompe norima vietove, ash sutinku, jis ne taip detaliai viska parodo. Taciau instaliuotas paciame GPSe, ir vietoveje, visai kitas vaizdas. Parodo net smulkiausius shunkeliukus. O juk ne loptopa mes neshiojames po gamta o butent pati GPSa. Reguliariai ateina papildymai ar klaideliu taisymai. Pasijungei prie programos, viska persikelei ir ;-var-var. O batimetriniai vien ko verti.
 #169053   Gdainius
 28 Sau 2010 19:46
Vitolis rašė: O Lietuvos Topo zemelapis tai tikrai yra pats detaliausias kol kas ant LT. Kai atsidarai kompe norima vietove, ash sutinku, jis ne taip detaliai viska parodo. Taciau instaliuotas paciame GPSe, ir vietoveje, visai kitas vaizdas. Parodo net smulkiausius shunkeliukus. ...

Juk tas pats žemėlapis tiek kompe, tiek pačiam GPS'e, tai iš tie skirtumai gali atsirasti.Pasižiūrėkit ežerų kontūrus,keliukų kiekius miškuos, kur jūs ten matot didžiausią detalumą, turbūt nematėt Magellano žemėlapių,tai neklaidinkit tuomet žmonių su tokiais pareiškimais, įrodymus " v studiju" ;-) .O batimetrinių planų tai juokingai mažai ir tai dalis nugrybautų.Magellanui yra apie 20 didžiausių ežerų batimetriniai, kurių internete nerasit ::hai-bai
 #169057   henyte
 28 Sau 2010 20:08
henyte rašė:Nieko negaliu pasakyt apie Magelanus
Pacituoju pradziai save ir stengiuosi nieko neklaidint :lol: ,malonu,kad kazkas gali papasakot ir apie magelanus,o dar puikiau,kad galima pamatyt ir zemelapiu fragmentus,butu idomu pamatyt Magelano Kursmariu zemelapi,palyginimui pridedu Garmino.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #169068   LUODIS
 28 Sau 2010 20:54
Idomus, ir mano atzvilgiu labai vaisingas diskusas cia issirutuliojo, kury sekdamas baigiu susiformuot savo nuomone - ko labiau noretusi is siu dvieju GPS-u :) . Visiems dalyvavusiems, nuosirdus aciu. But idomu sulaukt dar alternatyviu pasisakimu - GARMINAS ar MAGELLANAS.

P.S. man paciam sis prietaisas butu reikalingas vienas, ivairiapusiam naudojimui (kaip cia auksciau teisingai pastebejo Gdainius).
 #169069   Vitolis
 28 Sau 2010 21:01
Gdainius rašė:

Juk tas pats žemėlapis tiek kompe, tiek pačiam GPS'e, tai iš tie skirtumai gali atsirasti.Pasižiūrėkit ežerų kontūrus,keliukų kiekius miškuos, kur jūs ten matot didžiausią detalumą, turbūt nematėt Magellano žemėlapių,tai neklaidinkit tuomet žmonių su tokiais pareiškimais, įrodymus " v studiju" ;-) .O batimetrinių planų tai juokingai mažai ir tai dalis nugrybautų.Magellanui yra apie 20 didžiausių ežerų batimetriniai, kurių internete nerasit ::hai-bai
Nieko ash neklaidinu. Puikiausiai jis man tinka ir mashinoj. Ir apsieinu be fotiko jame ir be kitu bereikalingu pribambasu. Jei nei karto nesi ciupines Garmino su LT Topo zemelapiu, tada viskas aishku. Matau mes nesusishnekam. Tai tuo ir baigiu niekur nevedancius gincus. Pats kada nors pabandyk paimt Garmina i rankas ir isitikinsi. Nors nieko neturiu ir priesh kitus GPSsus. Ka turiu, apie tai ir rashau.
 #169072   Gdainius
 28 Sau 2010 21:14
Vitolis rašė:
Gdainius rašė:

Nieko ash neklaidinu. Puikiausiai jis man tinka ir mashinoj. Ir apsieinu be fotiko jame ir be kitu bereikalingu pribambasu. Jei nei karto nesi ciupines Garmino su LT Topo zemelapiu, tada viskas aishku. Matau mes nesusishnekam. Tai tuo ir baigiu niekur nevedancius gincus. Pats kada nors pabandyk paimt Garmina i rankas ir isitikinsi. Nors nieko neturiu ir priesh kitus GPSsus. Ka turiu, apie tai ir rashau.
Spalio pradžioj su kolega nulėkėm pasivaikščiot Žeimena,ieškojom naujų vietų, pas jį buvo, kaip tik toks pats kaip ir pas tave t.y. 60 scx, pas mane Triton 1500 , tai finiše kolega pardavė saviškį ir įsigijo Tritoną, manau tai daug ką sako :roll: .
Į ginšus tikrai nelinkęs, bet kai turėjau galimybę sulygint šiuos du imtuvus ir jų žemėlapius, tikiuos galiu pareikšt savo nuomonę, o sprendžiant iš to ką skaitau,mielas kolega, MAgellano ten rankose neturėjot ::hai-bai
 #169085   henyte
 28 Sau 2010 21:57
Gdainius rašė:Spalio pradžioj su kolega nulėkėm pasivaikščiot Žeimena,ieškojom naujų vietų, pas jį buvo, kaip tik toks pats kaip ir pas tave t.y. 60 scx, pas mane Triton 1500 , tai finiše kolega pardavė saviškį ir įsigijo Tritoną, manau tai daug ką sako :roll: .
Tikrai nieko nesako :lol: ,jei nesunku imesk Kursmariu zemelapio fragmenta,kuris naudojamas Magelan aparate...
 #169088   Gdainius
 28 Sau 2010 22:11
henyte rašė:
Gdainius rašė:Spalio pradžioj su kolega nulėkėm pasivaikščiot Žeimena,ieškojom naujų vietų, pas jį buvo, kaip tik toks pats kaip ir pas tave t.y. 60 scx, pas mane Triton 1500 , tai finiše kolega pardavė saviškį ir įsigijo Tritoną, manau tai daug ką sako :roll: .
Tikrai nieko nesako :lol: ,jei nesunku imesk Kursmariu zemelapio fragmenta,kuris naudojamas Magelan aparate...
Šiuo metu "Vantagepoint"as užlinko pas mane, o atsisiųst negaliu, nes puslapis atnaujinamas.Galiu atsiust Kauno mariu dali duomenu, kuriuos naudojant buvo padarytas batimetrinis, taipogi elektrenu,antalieptės .O vėliau galėsiu Kuršmarių ir baltijos priekrantės ;-)
 #169090   Gdainius
 28 Sau 2010 22:18
Jei pažįsti gerai kokią vietovę, galiu atsiųst tos vietovės Magellano žemėlapį, galėsi palygint
 #169097   Rolas
 28 Sau 2010 22:41
Idek ir tu henyte, jei turi ta Kauno mariu dali, kuria idejo Gdainius, tikrai butu idomu palyginti....
 #169103   Rolas
 28 Sau 2010 22:55
Dekui. Skirtumas tikrai matosi. Tik man kazkaip Garmino grafika labiau priimtinesne, sakyciau lengviau suprantama. Vot, dabar ir issirink tu zmogau...
 #169107   Gdainius
 28 Sau 2010 23:01
Čia tik duomenys, o realiai kaip atrodo, šiuo metu negaliu įmest, bet vėliau, jei bus norinčių tikrai pateiksiu
 #169109   Rolas
 28 Sau 2010 23:03
Butinai imesk, nes manau, kad cia tokiu stovinciu pasirinkimo kryzkeleje ne as vienas esu :ks>
 #169112   Gdainius
 28 Sau 2010 23:27
Rolas rašė:Butinai imesk, nes manau, kad cia tokiu stovinciu pasirinkimo kryzkeleje ne as vienas esu :ks>
Matai čia tas pasirinkimas dažniausiai atsiremia į pinigus, nes už Magelano žemėlapius reikia mokėt, o Garmino gausi už ačiū, jeigu kerti nors kiek tame reikale ,arba sumokėsi simboliškai.Tuo tarpu Magelanui GPS50 žemėlapis kainuoja apie 300 lt, o nulaužtų nėra, bent jau aš nežinau, kad būtų.O ten tas įdėjimas manau nieko neišgelbės, nes kiek teko žiūrinėt, bet kokiu atveju magellano žemėlapis yra žymiai detalesnis , kas liečia miškus ir bekeles.Iš kitos pusės Garmino miestų žemėlapiai ir adresai yra be konkurencijos, tikrai lenkia Magellaną.Na, bet jei perkant tritonus 1500 ar 2000( pastarąjį nesiūlyčiau), į juos galima instaliuot IGO8 ir tą bėdą galima iš dalies išspręst, nes turėsit pilnavertę mašininę navigaciją,tik ekranas mažokas, bet didesnis ekranas būtų tik privalumas, o ne būtinybė.
 #169229   henyte
 29 Sau 2010 13:27
Bandziau truputi pasidomet Magelanais,tai Lietuvoj infos apie juos praktiskai nulis,radau kelis pasisakymus gps forume,kad zmones nepatenkinti Magelano zemelapiais ir noretu juos pakeisti i kitus.
Tai is to kiek suprantu,kad Magelano populiarumas beveik nulinis,Magelanas kazkas tokio kaip tarp automobiliu Ferari ar Porshe,t.y. ne kiekvienam pagal kisene arba nieko gero lyginant su kitom "dezutem"...
Googlint po visa net'a nelabai laiko yr,kad aiskintis jo kainas ar ieskot nepopuliarumo priezasciu.Galvojau,kad pas amerikosus cabelas'o ju rasiu,bet ir ten tuscia,gal blogai ziurejau.
 #169236   Vitolis
 29 Sau 2010 13:56
Gdainius rašė: Į ginšus tikrai nelinkęs, bet kai turėjau galimybę sulygint šiuos du imtuvus ir jų žemėlapius, tikiuos galiu pareikšt savo nuomonę, o sprendžiant iš to ką skaitau,mielas kolega, MAgellano ten rankose neturėjot ::hai-bai
Tu teisus. Neturejau ash jo ir net nesiruoshiu turet. Cia kiekvieno pasirinkimas. :/braj;
 #169245   Gdainius
 29 Sau 2010 14:32
henyte rašė:Bandziau truputi pasidomet Magelanais,tai Lietuvoj infos apie juos praktiskai nulis,radau kelis pasisakymus gps forume,kad zmones nepatenkinti Magelano zemelapiais ir noretu juos pakeisti i kitus.
Tai is to kiek suprantu,kad Magelano populiarumas beveik nulinis,Magelanas kazkas tokio kaip tarp automobiliu Ferari ar Porshe,t.y. ne kiekvienam pagal kisene arba nieko gero lyginant su kitom "dezutem"...
Googlint po visa net'a nelabai laiko yr,kad aiskintis jo kainas ar ieskot nepopuliarumo priezasciu.Galvojau,kad pas amerikosus cabelas'o ju rasiu,bet ir ten tuscia,gal blogai ziurejau.
Pasiskaitinėk čia:http://www.gps.lt/forumas/viewforum.php ... 939848b943

Ginčas kilo dėl žemėlapių detalumo, dabar žiūrim tą vietovę, kur buvau keletą postų anksčiau įmetęs ir skirtumų matau daug:
1. Ežero kontūrai Magellano yra daug tikslesni
2. Kažkur dingo namai ir privažiavimas prie jų Gramine
3.Kelio, einačio per mišką, virš šiaurinės ežero pusės nėra

Na o jei dar kyla kažkokių abejonių dėl detalumo, siūlyčiau įmest kokią vietovę iš Garmino , o aš įmesiu savo ir pažiūrėsim kas :ruko ::hai-bai
 #169294   henyte
 29 Sau 2010 18:15
Pries talpindamas atsakyma atidziai perskaityk oponento atsakyma,as juk parasiau,kad ieskojau infos gps forume,tai kam tu vel man kisi gps forumo linka? Jei labai nori pamatyt ka mano zmones tame forume idedu pavyzdi (nuomone perbraukta geltonai) : Paveikslėlis
Tavo ideto ezero konturai nieko nesako ir isvis abejoju,kad ten galetu buti tiek ilanku,kaip garmine nera to siaurinio kelio taip magelane nera kitu keliuku,kurie matomi garmine,cia galima issprest tik nuvaziavus i vieta,ko manau tikrai nedarysim.
Siulai imest kokia vietove,tai juk imeciau,Kursmares,tu sakai,kad negali...Imeciau Kauno marias, imetei ir tu,tik nepyk,tavo Kauno marios is vis brezinys kazkoks briedovas nuskenuotas ir ikeltas i zemelapi :lol: ... Tai ka man dar imest ?
Savo GPS naudoju Kursmarese,miske grybaudamas,kad nepasiklysciau,uzsienyje,kad kelia iki viesbucio atrasciau ir niekur jis nebuvo manes pavedes,jei buciau koks prekybos agentas ir vazineciau po kaimus prekes siulydamas,gal ir rasciau ka negero,kaip tavo pavyzdy.Beje jei ten butu tokia klaida man tereiktu pranest TOPO Lietuvos leidejams ir po kurio laiko klaida butu istaisyta...
Dar karta pasikartosiu,jei Magelanas butu toks geras kaip bandai irodyt,jis ir butu nr1 sioi srity,o ne Garmin :/braj;
 #169333   Gdainius
 29 Sau 2010 21:29
henyte rašė:Pries talpindamas atsakyma atidziai perskaityk oponento atsakyma,as juk parasiau,kad ieskojau infos gps forume,tai kam tu vel man kisi gps forumo linka? Jei labai nori pamatyt ka mano zmones tame forume idedu pavyzdi (nuomone perbraukta geltonai) : Paveikslėlis
Tavo ideto ezero konturai nieko nesako ir isvis abejoju,kad ten galetu buti tiek ilanku,kaip garmine nera to siaurinio kelio taip magelane nera kitu keliuku,kurie matomi garmine,cia galima issprest tik nuvaziavus i vieta,ko manau tikrai nedarysim.
Siulai imest kokia vietove,tai juk imeciau,Kursmares,tu sakai,kad negali...Imeciau Kauno marias, imetei ir tu,tik nepyk,tavo Kauno marios is vis brezinys kazkoks briedovas nuskenuotas ir ikeltas i zemelapi :lol: ... Tai ka man dar imest ?
Savo GPS naudoju Kursmarese,miske grybaudamas,kad nepasiklysciau,uzsienyje,kad kelia iki viesbucio atrasciau ir niekur jis nebuvo manes pavedes,jei buciau koks prekybos agentas ir vazineciau po kaimus prekes siulydamas,gal ir rasciau ka negero,kaip tavo pavyzdy.Beje jei ten butu tokia klaida man tereiktu pranest TOPO Lietuvos leidejams ir po kurio laiko klaida butu istaisyta...
Dar karta pasikartosiu,jei Magelanas butu toks geras kaip bandai irodyt,jis ir butu nr1 sioi srity,o ne Garmin :/braj;

Matau reklamos auka, jūsų žiniai žemėlapius daro lietuviai o ne Garminas,ir tai , kad Garmin nr1 nieko nereiškia, jei jei neturi normalių žemėlapių.O kas link ežero kontūrų,gali pažiūrėt čia:
http://www.maps.lt/map/query.aspx?actio ... faa91b27ea
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 76
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė