Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #171555   Edga
 08 Vas 2010 22:30
Sveiki upėtakininkai :-) aš taip pat šios nuostabios žuvies gerbėjas.gal kas esat bande juos gaudyt ant žiogo imitacijos vobleriuko,ar kibus?dėkingas už informacija
 #171572   Taacis
 09 Vas 2010 07:07
Man nekibus. Manau ant ju tik zhvejai pasirasho. Zhuvys- ne. Logishka- neplaukia joks gyvas zhiogas virpedamas kaip zhuvyte....
 #171670   Edga
 09 Vas 2010 13:47
As kadangi pradedantysis,si zuvis mane kazkuo traukia,jega verzlumu paslaptingumu.jau senokai uzsikabliavau sios zuvies zukle,daug apie ja skaiciau ir atrodo viskas elementaru,bet kaj nueinu prie upes,(as beje is skuodo raj. Ten yra mano 3 megstami upeliai) ir pradedu zukle suprantu kad teorija nuo praktikos lb daug skiriasi,daug yvairiu niuansu.man si zukle tuom ir ydomi kad kaskart randi kazka naujo,nerasyto.negaliu pasigirt dideliais laimikiais tik pora kartu buvau sugaves 1.200 kg. Ir 1.050 kg Upetaki,o dazniausiai taj nedidukai 20 cm. Ir keletas legaliu 34-38cm upetakiai.zinoma visi keliavo atgal i upe."pagavai paleisk" siuo posakiu ir vadovaujuos.
Gal kas esat bande vobleriukus kujagalvio,veziuko imitacijas kaip pasiteisina?kokio storio vala rinktis?as naudoju nuo 0.10 iki 0.16 ar ne per ploni?
 #171673   Edosius
 09 Vas 2010 13:49
Edga rašė:as naudoju nuo 0.10 iki 0.16 ar ne per ploni?
Čia tas 0.1 mono ar pintas :superšokas :?:
0,18 gaudydavau.
 #171683   Edga
 09 Vas 2010 14:08
Mono. taj koki geriau naudot,nes jei gaudant mazais masalais taj valo storis turi gan didele reiksme,su plonu geriau masala jauti? As gaudau 2-4cm vobleriukais
 #171691   audrutis
 09 Vas 2010 14:38
Bliamba su 0,1 mono valu nedrysciau ait upetakio gaudyt prie upes :shock: O jei eiciau - pries tai pasventinciau visus masalus plius sukalbeciau malda, kad legalus upetakis geriau nekibtu :-D
 #171698   Edga
 09 Vas 2010 14:59
audrutis rašė:Bliamba su 0,1 mono valu nedrysciau ait upetakio gaudyt prie upes :shock: O jei eiciau - pries tai pasventinciau visus masalus plius sukalbeciau malda, kad legalus upetakis geriau nekibtu :-D
as 0.10 jau nebegaudau db naudoju 0.16 mono ir visai gerai
 #171699   Edga
 09 Vas 2010 15:01
O taj koki pats naudoji?kokie masalai tau labiausiai pasiteisina?
 #171704   ramkis
 09 Vas 2010 15:29
Daug cia klausimu uzdavei :grin: As asmeniskai naudoju 0.18 mono, kartais kai vanduo neskaidrus ir aukstokas( dazniausiai pavasari) naudoju pintuka 0.10. Voblos ivairios, kujagalvis salminis gerai veikia. Naudoju tiek F tiek S modifikacijas. Daznai gaudau sukremis, is pavasario tvisteriukai kartais sudirba. Na bet visa tai veikia ne visur, o tu turi atrasti tai kas labiausiai tinka tavo upeliuose. Ir naudok storelesni vala, nes jei uzsirausi ant kokio upelio senbuvio, tai pats susinervinsi ir "mohikana" su auskaru, o dar blogiau su valo galu paliksi, oi kaip jis tuom nesidziaugs ::hai-bai
 #171706   Edga
 09 Vas 2010 15:41
ramkis rašė:Daug cia klausimu uzdavei :grin: As asmeniskai naudoju 0.18 mono, kartais kai vanduo neskaidrus ir aukstokas( dazniausiai pavasari) naudoju pintuka 0.10. Voblos ivairios, kujagalvis salminis gerai veikia. Naudoju tiek F tiek S modifikacijas. Daznai gaudau sukremis, is pavasario tvisteriukai kartais sudirba. Na bet visa tai veikia ne visur, o tu turi atrasti tai kas labiausiai tinka tavo upeliuose. Ir naudok storelesni vala, nes jei uzsirausi ant kokio upelio senbuvio, tai pats susinervinsi ir "mohikana" su auskaru, o dar blogiau su valo galu paliksi, oi kaip jis tuom nesidziaugs ::hai-bai
Dekui uz informacija,ir patarimus tikrai jais pasinaudosiu,taip tikrai man dar ieskot reikia.tik kiek pastebejau upeliuose kur gaudau,kad upetakiukas pasiteisina gan daznai,bandziau ir guminukus bet nieko,tik pakeisdavau i vobleriuka ir sulaukdavau kibimo.tikriausiai to upelio margiams "guma" nepatinka arba nemoku jais ju viliot
 #171713   Edga
 09 Vas 2010 16:01
Noriu su jumis pasidalint vienu nuotikiu kuriuo pats buvau lb nustebes.
Karta vasaros pradzioj nuejau pazuklaut upetakiu i savo megiama upeli diena buvo sila ir sauleta tik vienas kitas debeselis buvo apie 11val. Nemaniau kad ka pavyks suviliot tiesiog maniau pasivaiksciog pasigrozet upelio vaizdais.taip ir buvo ne kibimo tik keli pasivydavo mano siuloma vobleriuka eserio imitacija,bet negriebdavo.Po poros valandu oras pradejo zenkliai keistis pakilo vejas,pradejo debesuotis pradejo griaudet griaustinis,bet nelijo.pamaniau viskas zukle baigta,bet viskas pasikeite upetakiai eme kibt kaip pasiute griebe visus siulomus masalus,net ir tuos kuriuos laikiau beviltiskais.net nesupratau kas jiems pasidare nejau juos taip patrauke maitintis prasidejes griaustinis.tada pamaciau kad ju yra tikrai nemazai siame upelyje ir gan padoriu 42cm ir keletas 36cm o like iki 30cm.nors daznai atrodydavo kad ju jame tik vienas kitas.
Pirma ir paskutini karta susiduriau su tokiu reiskiniu kaj upetakiai tapo tokie neatsargus,nebaikstus.ta diena man paliko ispudi visam gyvenimui :-) gal kam yra kas panasaus nutike.nes logisko paaiskinimo nezinau kas jiems tada uzejo?
 #171718   Agis
 09 Vas 2010 16:23
Niekas neužėjo, tai tik instinktas :lol: Kur griaustinis, ten lietus, vėjas, krentantys į vandenį vabalai, kirmėlės, musės....žodžiu daug maisto ant vandens, tai negi gulėsi po akmeniu :-D
 #171858   audrutis
 10 Vas 2010 08:23
As naudoju 0,1 mm pintuka arba 0,16-0,18 mono vala, nors dazniau apsistoju ties pintuku. Labai megstu jaust kiekviena, net ir menkiausia, tiek zuvies, tiek kliuviniu prisilietima
 #171878   cesius
 10 Vas 2010 09:17
0,2-0,25 mono, nelygu upe ar upelis, bet 3nr sukrem ir 5cm voblikam budavo pac tas, yskaitant jog pasitaikydavo daznai lydekos ir slakiu budavo :idea: .Cia kalbu apie tikslinga UPĖTAKIŲ žūklę :!:
 #171905   DainiusM
 10 Vas 2010 10:12
Man labiausia patiko gaudyti su 0,08-0,1mm minkstu pintuku (SEB). O labiausia patike masalai tam reikalui buvo vobleriukai jackson (ne jaxon) trout tune (skestantis ~5cm). :)
 #171928   Edga
 10 Vas 2010 11:49
SatanKlaus rašė:Mano nuomone pintas valas upėtakių žūklei netinka :roll:
o kuom jisai netinka?
 #171930   Edga
 10 Vas 2010 12:05
Upeliai kuriuose gaudau gylis nuo 30cm vietomis iki 1.50m vietomis ir giliau daug akmenu,su nemaza srove. Yra du upeliai,poto jie susijungia o ten jau ir gyliai didesni apie 2m vietomis.tie upeliai salia latvijos sienos.
Pats db naudoju o.16-0.18 mono vala ir tikrai pakanka ir masalus jauciu ir su zuvim ydomu kovot.masalus taj vobleriukai iki 5cm ir sukriukes 1-2 nr.
 #172089   Edga
 10 Vas 2010 20:27
Kaip manot kaip geriau traukt masala pasroviui ar pries srove,ar taj turi dideles reiksmes?as dazniausiai traukiu pries srove jei gera vieta taj masala galima prilaikyt pazaist ir margi isprovokuot
 #172097   Fiskius
 10 Vas 2010 20:50
Nuo konkrecios vietos priklauso, bei nuo masalo kuriuo gaudai, o taip pat kuria kryptim judi palei upeli ;-) Kartais buna, kad pries srove tempiami masalai, aikomi vietoj niekaip nesudomina, apeini ta vieta, pabandai pasroviui, bac ir yra. Ypac man taip buna kai zvejoju sukrem.
O kiek suprantu ventos intakuose gaudai, ar ne? ;-)
 #172119   Edga
 10 Vas 2010 22:09
Fiskius rašė:Nuo konkrecios vietos priklauso, bei nuo masalo kuriuo gaudai, o taip pat kuria kryptim judi palei upeli ;-) Kartais buna, kad pries srove tempiami masalai, aikomi vietoj niekaip nesudomina, apeini ta vieta, pabandai pasroviui, bac ir yra. Ypac man taip buna kai zvejoju sukrem.
kad ne,gaudau skuodo rajono upese tiksliai pasakyt negaliu viena is ju "...." upelis jis iteka i ".....",poto tampa "....."
 #172182   vital(vilnius)
 11 Vas 2010 09:44
Edga rašė:
Fiskius rašė:Nuo konkrecios vietos priklauso, bei nuo masalo kuriuo gaudai, o taip pat kuria kryptim judi palei upeli ;-) Kartais buna, kad pries srove tempiami masalai, aikomi vietoj niekaip nesudomina, apeini ta vieta, pabandai pasroviui, bac ir yra. Ypac man taip buna kai zvejoju sukrem.
kad ne,gaudau skuodo rajono upese tiksliai pasakyt negaliu viena is ju "....." upelis jis iteka i ".....",poto tampa "....."
eigu nori kad dar isliktu ten upietakiu,geriau istrink upiu pavadinimus :cig.
 #172231   Edga
 11 Vas 2010 14:09
Fiskius rašė:Na nebuvo butina tiksliai isvardint ;-)
jei kada vaziuosi i ta puse galesi jas isbandyt ;-) tik neik i spigina ten draustinis iskart bauda gausi jis taip pat jungias su siom upem tik zymiai toliau
 #172406   Fiskius
 12 Vas 2010 10:59
Edga rašė:
Fiskius rašė:Na nebuvo butina tiksliai isvardint ;-)
jei kada vaziuosi i ta puse galesi jas isbandyt ;-) tik neik i spigina ten draustinis iskart bauda gausi jis taip pat jungias su siom upem tik zymiai toliau
Dekui uz pasiulyma ;-) Tik tikimybe man ten nusibelsti is tiesu nedidele :?
 #172535   Edga
 12 Vas 2010 21:55
Kaip zinai visko buna :-) taip niekas ir neparase ar pintam valui reik kitokiu yrankiu spiningo,rites,nei mono valui?
 #172544   Bratka
 12 Vas 2010 22:39
Edga rašė:Kaip zinai visko buna :-) taip niekas ir neparase ar pintam valui reik kitokiu yrankiu spiningo,rites,nei mono valui?
Nereikia,nebent spinas labai prastos kokybes su plasmasiniais ziedais,priekini ziedeli pakeiti ir pirmyn...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė