Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #187518   Ignelis
 15 Bal 2010 23:25
toki pinta patikek zuvis matys geriau negu 0.35 mono, jei jautrumo nori tj kam toki agromna iranki naudoji ir el signalizatorius..?? juk jie ir jautrumas tj du nesuderinami dalykai. beje gal pradek nuo to kokias tu zhuvis planuoji gaudyti...? :roll: nes ash, labai kuklus zvejys ir tai toki iranki (negaudydamas karpiu) gal is bedos ant pleksniu panaudociau... ;-) ir tai susiraukes buciau + be signalizatoriu :) daugiau neisivaizduoju kur ji pritaikyt mozhna butu..., :roll: ir bendroi sumoi dar tiek pinigu ishtashkyti... ;-) visa nauda ka ish tokio irankio gautum tai tik signalizatoriaus pypsejima pasimaisius kokiam zuveliokui... :-D nei komforto, nei jautrumo, nei kazkokiu spec pojuciu savo poreikiams tenkinti, geros isvaizdos ir tai negauni... nafik tada :roll: ;-) :lol:
 #187519   MinimaLTechno
 15 Bal 2010 23:33
Paprastas žuvikes, kas užkibs,tas :}} Bet norėtusi ir karpį gal pabandyti kažkada.
Aš nežinau ar čia suderinama ar ne. Papasakok tada kas negerai. Maniau kaip tik stabilus kietas kotas, pintas valas aiškiai rodys signalizatoriui kada pypsėti. Nes su feederiu,tai galūnė linksta,o signalizatorius tyli. Tai su draugu pašnekėjom ir nutarėm kad geriau karpinį kotą imti...
Tai pasakok kodėl blogai čia ir ką reikia keisti. Ir kodėl tą valą labiau matys,nei mono 0,3..
Be to, manau mano pasirinkita ritė netinka, nes ten valo telpa 380m 0.28,o mano pasirinktas valas 100m ir 0.13. Tai ką, ketvirtadalis bugno tik būtų užpildyta?
 #187524   Ignelis
 16 Bal 2010 00:46
pamegink i stikline vandens ikishti pinta vala ir mono, tada suprasi... ;-) kaip bebutu mono valas yra skaidrus, pinto skaidraus nlb buna jis labioau primena sintetini siula, na esu girdejes kazhkoki "ghost" kur ale slapias nuskaidreje bet tik girdejes apie ji ir isviso ne apie tai kalba, nes tau pinto valo istikruju visishkai nereikia-patikek manim. feederis ir el signalizatorius visiskai nesuderinami dalykai. feederis tam ir yra sukurtas kad jo TIK GALUNE RODYTU KIBIMA ir jokie papildomi dalykai visiskai nereikalingi, tik blogiau prisidarysi. tada nei galune rodys kibima nei tavo el. ar dar kox kitas signalizatorius. ;-) ehh pradzia feederiu yra pati idomiausia... !yeee! nesinoretu ish taves atimti ta dziaugsma pasakojant, o ne leisti tau paciam ta "amerika" atrasti... :/brazasista apeik kelias parduotuves, ishsirink feederi(butu dar geriau pikeri iki 40g uzmetimo) imk ta kuris atrodys mieliausias tavo akiai ir i kuri noretum ne tik pats visada ziureti, bet ir savo draugams rodyti ;-) :gutgut graziu yra daug ir pigiu manau 60/90lt tam uzhtenka. ishsirink ritele kokia negiliu bugneliu kad graziai atrodytu prie tavo koto.... :grin: :gutgut nedaryk klaidos nedek storesnio kaip 0.18mm mono. serykleles nenaudok, megink serti ranka, ir vietoi serykleles uzsidek 15gr svino slyvute :cool: :gutgut susirishk paternoster sistemele, o tada gali pasikviest savo draugeli i zhukle kuris atsinesh donke :cool: :cool: :lol: :ruko ''plot svarbiausia yra tai kad uzmetus tavo feederio virshunele neitu lygiagreciai su valu, o sudarytu 90/100 laipsniu kampa. na vnz jei atejai prie vandens ir uzmetei tiesiai, tai meskere pastatyk shonu, o ne kaip donke tiesiai. ir lauk... jei zhvejyba tau patinka ir megsti matyti kaip tau kimba as garantuoju, kad tavo pasiekti rezultatai feederiu pranoks visus tavo lukescius ir draugeli savop i vienus vartus sudesi. ''plot
gaila kad as savo pirma pikeriuka atidaviau uz simbolinius 20 pinigu ir uz juos buteli degtines nusipirkau :oops: nes baisiai nemalonu buvo atsisveikint su juo, juolab kad juo 3metus mokiausi zhvejoti o buvo tox koki ish parduotuves nusipirkes ishsinesiau :cry: butu tau nepamainomas daigtas buves pradziai :gutgut na nezhinau ka tau daugiau net pridurti... cia reikia tik teisingai, viena karta pameginti, butu dar geriau jei stovinciam vandenyje ir isimylesi shita buda... :grin: :gutgut :/brazasista o pt tik tobuleti.... paharai.., masalai.., kabliukai.., valai ir t.t...
sekmes nelinkesiu.. :liež-uvis bet kad savo xebra i vienus vartus padarysi tai jau dabar isitikines esu.... ;-var-var.
 #187566   MinimaLTechno
 16 Bal 2010 08:49
Ačiū. Na atkalbėjai nuo pinto valo galbūt. Nors kiek žmonių,tiek nuomonių. Na galbūt imsiu tada ploną mono, kokį tarkim šitą http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=19055 , bet man šitas patinka pagal aprašymą http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=19058
Tačiau ploniausias 0.20 . Nu norėčiau,jog laikytų kokius 3.5kg, tai čia spėju koks 0.18 turėtų būti. Blemba tuomet vėl norisi pintą pirkti ir kokį ploną , tarkim 0.9, bet laikytų 8-9kg, tikrai galėčiau ir apie karpį pagalvot.
Gražiai čia apie feederį parašei, sudominai tikrai, bet yra bet, aš sakau,jog man patinka su signalizatoriu žvejoti ir bezdžionėle. Atsisėdu į krėslą ir kimarinu ar šiaip kažką veiki,nebūtina akis varginti. Be to mano esama plūdinė meškerė dirba kaip dugninė su signalizatoriu, tai antros normalesnės į kompaniją noriu ir tiek :) Tikrai ir feederio užsimaniau, bet bet bet... netinka pagal mano norus. Tad noriu geriausio varianto žvejojant su bezdžione ir signalizatoriu. Galvojau karpinę susidėčiau,tai viskam tiktų. Ko jau ne.
 #187588   Wytux
 16 Bal 2010 09:47
Tai jei pludine dirba kaip dugnine su signalizatorium, tai imk spininga ( jei toki turi) ar bet koki kita kietesni kota ir naudok kaip antra donke. Kazkada su pludine nedameciau iki ten kur man reikia, tai abu matchus persidariau i donkes- dejau 5gr svrelius, pavadeli ir kabliuka- uzsimete toli, bezdzioneles laike kibima, o su 0.18 valu traukti karsius virs kilo buvo pats malonumas :) Bet cia is bedos. Jei gaudysi kuojas su karpiniais kotais ir signalizatoriais rezultatai bus tragiski, nes ju aplamai nebus!
 #187596   Wytux
 16 Bal 2010 09:58
Tai tu pats pagalvok- ar auksle ir karpis turi vienodai jegos ? Didesniu krovinius vezioja su fura, o ne su ziguliu, nors galima megintti ir su ziguliu, bet rezultatai bus kiti. Jei nori geru rezultatu, turi naudoti tam skirtus irankius arba bent jau artimiausiai ka turi. Kuo toliau nugrybausi- tuo mazesni rezultatai, arba ju isvis nebus.
 #187609   renaldas
 16 Bal 2010 10:29
Jei tu taip nori to signalizatoriaus, lygiai taip pat ji gali naudoti ir su fyeedriu, tiesiog meskere statyk lygegriaciai vandeniui ir kad valas eitu tiesiai, kitaip sakant kad koto galune isvis nedirbtu. Tada galesi gaudyt ir su signalizatorium, o jei po to persigalvosi nebenaudot jo, perstatyk kota statmenai valui ir gaudysi kaip zmogus, o ta karpini kota pamirsk, zmones tau tiesa raso is savo patirties.. :ruko
 #187646   Antas
 16 Bal 2010 12:29
MinimaLTechno rašė:Nu tuomet jaučiu rimtai fyderiu jamu ;/
gali jamti net iki 120gr ar 150, jei eisi zvejoti i didziasias upes.
fideriai iki 120 - 150 gr nedaug kuo skiriasi nuo karpiniu kotu, tik tas kad virsunes mainomos ir siek tiek kiti pribumbasai
 #187648   MinimaLTechno
 16 Bal 2010 12:30
Tai blogai,jei vos skiriasi nuo karpinių, juk sakė karpinis kotas negerai :}}
Na šiaip žiūrėsiu fyderio 70-120gr maždaug.

Pakomentuokit mano draugo žodžius:
tai wa, jei kotas yra ilgas, 3+ metru, ir jo virsune yra laiuna kaip saka jauno medzio, ji linksta labai gerai, nereikia jegos jokios praktishkai
+ ziedeliai gale yra max siauri
ka mes gaunam, isvada: jei zwejosi su signalizatorium, ir meshkere tiesiai statysi su walu, kai timptels, walas per ziedus slys sunkiai, todel gausis galo lankstymas, ne valo tempimas, na nebent arshi zuwis

Gerardas turi spino kota, kuri pats matei
pirmas nuo koto ziedas dydzio kad pora pirshtu ikishi :D
sekantys ne ka mazesni, ir ziedu nera daug, o ant feederio ju buna kuo daugiau tuo geriau
kadangi siekiama menkiausiu timptelejimu sulenkt ko didesne jautraus galo dali
spino tu nesulenksi taip paprastai, ypac su amza zuwele

todel ka mes gaunam, jei spino zieduose valas juda labai gerai, reiskia ziedai nesprieshina walo judejimui
tai gaunas, kad per signalizatoriu wiskas juda
nu menkiausio timpt
aisku, jokiu 90 ir panasiu lapisniu
tik tiesiai
 #187662   MinimaLTechno
 16 Bal 2010 13:15
Manau aš visdėlto pirksiu visą tai,ką parodžiau. Tik pintas valas bus 0.09 ir ritė su mažesniu būgneliu. Reikia išbandyti pačiam, nes keik žmonių,tiek nuomonių :) o praktika ir logika rodo pokolkas tai, ką išsirinkau.. :roll: Aišku bus įdomu dar paskaityti jūsų nuomones.
 #187675   Antas
 16 Bal 2010 13:57
senelis rašė:
Antas rašė:jei butum pirkes uz 150 lt, butum gaves 3 virsunes 1, 2 ir 3 ozu.
Nenoreciau sutikt su nuomone,kad kuo daugiau virsuneliu su perkamu kotu gauni,tuo geriau. Pirkdamas kita fyderi,tikrai nebekreipsiu demesio i virsuniu kieki ir ju lankstuma. Paaiskinsiu kodel. Visu pirma,tai virsuneles yra,kaip sakoma,mazavertis turtas,kuris devisi (luzta). Kad ir kaip jas besaugotum,vistiek tai ziedeli nulausi,tai iskils ar panasiai. Antra : prie dazniausiai perkamu,populiariausiu biudzetiniu kotu virsuneles paprastai buna gana prastos kokybes,minkstais ziedeliais,kurie "eda" pinta vala,uzrasytas svoris (gr. arba oz) dazniausiai visiskai neatitinka realybes. O atskirai parduodamos Browning,Shakespeare,shimano (na pastarosios tai nesamoningai brangios) yra visai padorios kokybes ir kaina 20-25 Lt nera jau tokia didele,jei nori gerai matyti kibima ir negirdeti,kaip pintuka "pjauna" kokie prasti ziedeliai. Zinoma,yra toks bjaurus dalykas,kaip virsuneliu diametras,kuris retai atitinka turima kota... Na bet tikrai nera taip sudetinga padirbet keleta minuciu su smulkiu svitriniu popieriumi ir pritaikyti diametra. Taigi jei teks pirkti dar fyderi,tai pirsiu nors ir su viena virsunele . Na bet cia jau mano asmenine nuomone,kuri susiformavo is patirties,ir su ja galima nesutikti ;-)
truputi nesutikciau seneli, gi kotai uz 150 lt pardavineja visai geros firmos, kaip shakespeare iki 90 gr labai lengvai gali nusipirkti. salmon diamond iki 80 gr irgi kainuoja iki 150 lt ir ten virsunes geros, greiciausiai ne anglines, bet bus stiklines. browning prasideda nuo 250. aisku apie kotus kurie kainuoja > 600 lt as nesneku.
manau kai seneli pirksi kita fideri ten bus 4 virsunes ir jis kainuos >200 lt.
Paskutinį kartą redagavo 1 Antas. Iš viso redaguota 16 kartus.
 #187682   senelis
 16 Bal 2010 14:18
Antas rašė: truputi nesutikciau seneli, gi kotai uz 150 lt pardavineja visai geros firmos, kaip shakespeare iki 90 gr labai lengvai gali nusipirkti. salmon diamond iki 80 gr irgi kainuoja iki 150 lt ir ten virsunes geros, greiciausiai ne anglines, bet bus stiklines. browning prasideda nuo 250. aisku apie kotus kurie kainuoja > 600 lt as nesneku.
manau kai seneli pirksi kita fideri ten bus 4 virsunes ir jis kainuos >200 lt.
Galiu tik pasakyti,kad pirkau kelis Romada river feeder kotelius visai be virsuneliu uz sarmata kiek sakyti pinigu,prisitaikiau virsuneles ir tikrai nekeisciau ju ne i viena cia jusu minetu fyderiu :)
P.S. labai tau aciu,mantai ;-) Super irankeliai gavosi,tiesiog mano skonio :gutgut
 #187685   ksarinis
 16 Bal 2010 14:26
Laba diena. Norejau patarinmo. renkuosi antra feederi sau uz vidutine kaina apie 170 lt. Du modeliukus pazejau Larus Hunter ir Jaxon Favorite. Abieju kaina panasi. perku iki 80 g uzmetimo, kadangi senasis feederis sunkesnes klases. Gal patartumem kuris vertesnis demesio?, aciu.
 #187717   Ignelis
 16 Bal 2010 16:55
MinimaLTechno rašė: Tad noriu geriausio varianto žvejojant su bezdžione ir signalizatoriu. Galvojau karpinę susidėčiau,tai viskam tiktų. Ko jau ne.
na jei tau to reikia mes tave bereikalo bandom perorientuoti... ir ant teisingo kelkio uzhvesti... :roll: jei tau norisi donkes tai ir pirk donke, sedek kepk shashlus ir kai kox zhuveliokas pats pasikirs galesi ji ishtraukt i kranta. ;-) :gutgut
tokiu atveju tada tau patarimu nereikia, nueini i parduotuve nusiperki ko sirdis geidzia ir zvejoji kaip nori, ten subtilybiu nera... :)

Re:

#187756   riba
 16 Bal 2010 18:38
siuksles butinai susirink ,nes itariu mikado per pirmas krikstynas ju paliks kruva.....isbandyta ir siukles ismestos ...daugiau jokiu "MIKADO"
 #187791   MinimaLTechno
 16 Bal 2010 19:13
Ignelis rašė:
MinimaLTechno rašė: Tad noriu geriausio varianto žvejojant su bezdžione ir signalizatoriu. Galvojau karpinę susidėčiau,tai viskam tiktų. Ko jau ne.
na jei tau to reikia mes tave bereikalo bandom perorientuoti... ir ant teisingo kelkio uzhvesti... :roll: jei tau norisi donkes tai ir pirk donke, sedek kepk shashlus ir kai kox zhuveliokas pats pasikirs galesi ji ishtraukt i kranta. ;-) :gutgut
tokiu atveju tada tau patarimu nereikia, nueini i parduotuve nusiperki ko sirdis geidzia ir zvejoji kaip nori, ten subtilybiu nera... :)
Taip, aš nenoriu į galūnėlę žiūrėti 12 valandų ir pan :) O ką, jau donkė toks blogas dalykas, o feederis stebūklas? Juk seniau nebūdavo feederių, o kiti ir dabar su bambukinėm kaimuose taip traukia lynus... Viskas čia bus gerai su ta donke man atrodo.
 #187823   Skumbrotas
 16 Bal 2010 19:38
Nei feederis stebuklas, nei donkė. Paprasčiausiai neskubėk su kažkokiais teiginiais, pažvejok metus kitus ir tau labai akivaizdžiai pasimatys skirtumai tarp feederio ir donkės. O visa esmė jautrume - kai žuvis godžiai griebia, įryja ir tempia tada jokio skirtumo nėra. Kada žuvis atsargiai ima tada ta donkės bezdžionėlė daugeliu kibimu jau bus sunki ir žuvis spės išspjaut tau net nesureagavus į kibimą. Nekalbu jau apie atvejus, kai žuvis kimba ant tiek atsargiai, kad net storesnė feederio viršunėlė yra blogai, o gelbėja tik pikerio jautrumo įrankis.
 #187879   Grantas
 16 Bal 2010 20:30
Na, pagaliau atejo ir i mano kiema svente :) . Pirkau siandien Larus Hunter, Okuma Longbow2 rite, pintuka 0.13...
Bandysiu palengva istoti i zveju gretas :).

Gavosi komplektelis toks gana grubokas, daugelis jusu ji isjuoktu, bet pradziai manau bus gerai. Reikia ismokti normaliai uzmesti, pakirsti ir nepamesti serykliu, o paskui eisime link subtilybiu, labai plonu valu ir t.t.

Sekmadieni isbandysiu komplekteli Kauno mariose, sekanti savaitgali Sventojoje ant molo, o geguzes pabaigoje zemupyje :). Butent todel pirkau kiek sunkesni feeder'i, didele rite ir storelesni pintuka. Manau, pigesnis variantas bus mokytis tokiu budu, nei atvirksciai - pametant karmuskes ir lauzant virsuneles :grin:
 #188420   MinimaLTechno
 17 Bal 2010 21:59
Galų gale nusprendžiau, kad pirksiu dvi meškeres ;]] Tą ką prieš tai išsirinkau - karpinę, didesnėm žuvim,didesniais kabliukais bandysiu laukti su signalizatoriu didesnių žuvų. O antrą pikerį, va tokia komplektacija:

Meskere Spro prion power picker 270 63lt
Rite Larus Sensitive 2000 79lt
Valas Berkley Fireline Crystal 110m 0.038 baltas/skaidrus 89lt

Ar toks valas tiks pickeriui? Man jis patinka dėl to,kad skaidrus ir labai plonas. Tik kaina nepatinka. Gal neapsimoka tokio pirkti,geriau tokį už 35lt http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4768 ?
 #188443   senelis
 17 Bal 2010 23:09
MinimaLTechno rašė: Ar toks valas tiks pickeriui? Man jis patinka dėl to,kad skaidrus ir labai plonas. Tik kaina nepatinka. Gal neapsimoka tokio pirkti
kad plonas,tai gerai,bet turi viena minusa -mazgu nelaiko... Na,zinoma,risant firmini berkley mazga,nupiesta ant pakuotes,gal ir geriau laikys,bet man ta savybe tai nelabai... Gal cia tik man ... :roll:
 #188965   Guru
 19 Bal 2010 21:33
retai matau kad zmogus vala pirktu brangesni uz meskere ar rite... na cia gal tik as.. manau rinkis tu geresni vidutines kainos monofilomenta- jei anksciau nebandei su pickeriu, kai iprasi ir nebetenkins- ieskok ka geresnio- patikek mazai pas ka ir geriau patyrusiu labai brangus valai. Beja ar tu tikras kad Larusas gerai klos tavo pintuka- nesu tikras - bet kazkaip tavo pasirinktos rite ir pintukas man asmeniskai nedera... Manau kad geriau pataupyk valui ir kol priprasi dirbk su paprastesniu- bet negailek ritei...(pickeriui jau pagailejai :) )
 #188969   Guru
 19 Bal 2010 21:41
P.S skumbrotas- visiskai su tavimi sutinku- Draugas pirko du sunkenius, pigesnius teleskopus, pasikabino bezdziones, sedi ir laukia. As sumokejau apie 25 proc. brangiau isigijau du skirtingo ilgio +- panasaus uzmetimo federius (abu sunkoki), man maloniau- nes as visad (beveik) pastebius net atsargu ragavima- be to pliusas ir tame kad mano irankis bet kada (jei vercia salygos) gali tapti elementaria donke su bezdzione ar pypiliatorium (ka tik sugalvojau :) ) o vat jo sunkus telikas su kietom virsunem - nelabai. Nors tiesa sakant mieliau metau federi - ir ziuriu kada gi prades spurdet virsunele :)
 #188972   Guru
 19 Bal 2010 22:05
na ir dar- matau kai kurie taip ir nesuprato esminiu skirtumu tarp federio ir elementariu donkiu-
jei nori kepti saslus ir laukti kol zuvis pati pasikirs (sory kad kopijuoju kazkieno zodzius bet jie labai taiklus) be abejones gali nusipjauti alksnio saka ir sedet laukti, bet jei nori matyti kas tiesiogiai dedasi kitam gale valo- feederis tau. Nepamirskim kad ju virsuneles irgi ne vienodos- beje ir klasifikasina nuo picerio iki ...tiesa esme nuo to nedaug keiciasi tik uzmetimas ir virsuneles jautrumas.
Na bet vel pasikartosiu- kas nebande - greiciausiai savo nuomones nekeis. Vat prisiminiau- praeita vasara sedejau per gera kibima- tai federi laikiau kaip pludine tik kampu i kranta ir itemptu valu (bet rankoj) - na malonu ir tiek nes maciau ir kilbuku aisku kibima ir didesniuju puskarsiu - o rezultatas - apie 80 proc tempiau i kranta. Beja manomanymu tai universaliausias irankis- nori pagert ir prie lauzo pasedet nakti- dekis ant signalizatoriu, nori azarto stebek kaip jautri virsunele virpa ir pranesa apie edru pugzly... :
 #188978   Agis
 19 Bal 2010 22:20
Dabar jau matau ir aš, kad pradžioje buvo pasirinktas klaidingas visos temos pavadinimas, tai ir užklysta vis rašinėjantys apie senasias "donkes".Gaudyt nuo dugno galima praktiškai su viskuom, net ant šakotinės valą užsivyniojus, bet ne visi taip nori, tai kartais manau tiesiog bereikalingai mes čia kitiems bandome yrodyti kas yra maloniau : ar žvejoti su vienu feederiuku/pikeriuku ar užsimesti tris keturias "donkes", todėl ir kenčia tema, nes ne apie tą rašinėjame, ne tam skirtus įrankius lyginame.Tikėkimės, kad dabar atsiradus nemažai pasiūlai ekonominės klasės įrankių pabandys daugiau žmonių ir užsikabins ir po keletos metelių atrasime 50 metrų ruože žvejojančius 4-5 su feederiukais, o ne vieną "donkininką" lakstantį nuo krašto prie krašto :-D arba miegantį užmiršus savo įrankius ;-)
 #189138   senelis
 20 Bal 2010 14:34
Giesha666 rašė:Sveiki. Susiviniojau pinta 0,09 mm. Kaip manot ne per plonas? karmuškės nenulaksto?
O tai ziurint,koks kuolas,kokio svorio serykla,kokia sistema risi,kiek patirties turi metymo ir t.t. I toki klausima,atleisk,bet tau niekas atsakyti negales... O 0.09 pintukas fyderiui tai labai tinka ;-)
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė