Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #188576   ZILVA von jurasemia
 18 Bal 2010 15:33
ZeMeR rašė:Zilva nu tu duodi, omg tik tiek kiek laiko darai?
jei galima aiškiau , nelabai supratau pačio klausimo - kiek laiko darau voblerį ? ... reikia 7-10 dienų minimum jei skaičiuot nuo pačio ruošinio išpjovimo - darai iškarto keletą , paskui kai prasideda laiko tempimas , na džiovinimai visokie , mirkymai , tada galima paleisti kitą partiją iš paskos , dabar aš retai bedarau , kad tik su vienu dirbčiau , na nebent 40cm monstrai , bet ir tuos iškart po du dariau ....
 #188581   Robert
 18 Bal 2010 15:47
;-var-var. Zilva,kuo toliau tuo labiau man patinka tavo gaminiai :lol: reiks kopijuot pradet :lol:
Bet pastebejau,kad nukopijuot sunkiau,nei "nuo lempos"padaryt :lol:
 #188584   ZILVA von jurasemia
 18 Bal 2010 16:23
Robert rašė:;-var-var. Zilva,kuo toliau tuo labiau man patinka tavo gaminiai :lol: reiks kopijuot pradet :lol:
Bet pastebejau,kad nukopijuot sunkiau,nei "nuo lempos"padaryt :lol:
o kam kopint , tiesiog imi ir darai tai kas mintyse - šituos kai dariau mintyse buvo zujančios paviršiuje aukšlikės , ir iš žaidimo gavosi kažkas panašaus , traukiant virpa smulkiai , nesiblaško dideliais vingiais , mėtant maximum 1m ėjo , bet galvoju velke traukiant išleidus ilgesnį valo galą galima 2m pasiekt , tai velkiaujant kur 3m gylio bus pats tas .
 #188967   savas
 19 Bal 2010 21:37
Klausimelis voblininkams-profesionalams: kokiu budu patogiau atsizymeti liezuveliu konturus ant org.stiklo? As pats zaidziu taip: su kompu nusibraizes liezuveli (tikro dydzio), sudelioju kruva klonu i eilute, palikdamas tarpus pjovimui. Tada atsispausdinu ant lipnios, dazytojams skirtos juostos ir ja klijuoju ant org.stiklo. Nu a tada pjukla i dantis ir pirmyn, po to - smirgelio eile, kol liezuvelis igauna tikslia forma.
Sakau gal kas sugalvojo geresni buda?
 #189024   Evaldas Z
 20 Bal 2010 08:25
[quote="Robert"]:/braj; pabaigiau dar keleta malkeliu :roll:
19 cm ,letai skestantys.

ar 2 ir 4 nuo virsaus ne su aerografu padazyti? siaip, masciau isigyt toki zaisliuka masalu tiuningui, tik nzn, ar verta? gal kas naudojat?
 #189070   ZeMeR
 20 Bal 2010 12:08
Gal kas =ino i6 kur gauti org. stiklo? Ar gal kas gali duoti? :)
 #189156   Skumbrotas
 20 Bal 2010 16:12
savas rašė:Yra ir mazesniu lapu 2x250x500mm. Toks kainuoja 6 litus. Tik nzn ar yra Vilniui Bauhof'as.
Ir senukuos yra tokio dydžio lapų, tik nereik tingėt nuvažiuot. Pats pirkau.
 #189179   henyte
 20 Bal 2010 17:29
Vilniui nezinau kaip , Klaipedoj perku kur ivairios medziagos reklamos gamybai , atraizu ivairaus storio ir specifikaciju orgstiklo po 2-3-4 litus , ten pat pilna ivairiu pleveliu , kurios irgi puikiai tinka tiek vobleriu tiek blizgiu apklijavimui...
 #189220   henyte
 20 Bal 2010 18:44
Nezinau gatves pavadinimo , jo pries signala ir sinagoga salia , yra orgstiklo kurio su "arklinem kusackiom" iveikt neina ant tiek stiprus , o storis 3mm , gal ir plonesnio yr , yra labai lankstaus , yra labai skalaus ir dar b...s zino kokio , net nezinau kam tiek modifikaciju reikalinga (cia tik retoriskai , viska kazkur ir kazkaip pritaikyt galima) ...
 #190091   Robert
 22 Bal 2010 16:44
Sveiki ,kolegos.Po sunkiosios artilerijos drozimo,pamaniau,kad neblogai butu sapalui masaleliu pasigamint :roll: ,sezonas gi prasidejo ''plot ,bet labai bijojau,kad nepaklus mano pirstai tokiems smulkiems darbams :( ,(teisybe pasakius is pradziu daznai krito is knebliu :lol: )bet po truputi igudau,pradejau sugraibyt :lol:
Ilgis 3,5 cm,svoris 3,5-4 gr,berzas,plaukiantys
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Tad vakar islekiau i Musa bandyt pagaut zuvi :lol: ir pasiseke ''plot ,kibo daug mazu sapaliuku iki 300 gr.,bet uzkibo ir nemaza zuvele ''plot .Turejau pora kibimu ir ant oranzinio su taskeliais,o kitu "apzuvint" nebebuvo laiko :(

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #190330   savas
 22 Bal 2010 23:25
savas rašė: tik kazko su naujais buratinais nesusitariu: ir liezuviu dydzius, ir forma, ir ju atsilenkimo kampa (ipjovos jau padarytos vienodos) keiciu - a nedirba normaliai, nors tu ka :-niak'
Bandziau visokius ilgius, kampus ir t.t. ... si kart visiskas s...s. Apie paprastus plokscius liezuvius net kalbos ner. Blyn, pasimetes...
Paveikslėlis
Pakenciamai dirba tik pirmas , kuris su liezuviu...
 #190406   ZILVA von jurasemia
 23 Bal 2010 08:28
Gelmes , o ką aš turėčiau pasakyt? ...aš jau rankų nagus iki alkūnių nusigraužiau bežiūrėdamas , dabar bandau prisikast prie kojų nagų ...
Šiaip tai daryt darau , bet va su testavimu sunkoka , o ir pagaut nesiseka , esu truputį apsirgęs tai rimtesniai žvejybai negaliu iššokt , o per trumputes tik tiek ir spėju , kad pasižiūrėt kaip plaukia , kaip dirba ...
Savas -dabar žiūrinėdams aš misliju , kad tokiai kūnelio formai reiktų gal ne tokio lenkto , o Zeto formos liežuvio ...nors kaip veiziu atrodo ir su tokiu turėtų dirbti , o kaip balastas įdėtas ? - aš tai bandyčiau balastą dėti sakysim taip - 2/3 prieš vidurinę kilputę ir 1/3 už jos arba viską koncentruot prieš viduriniąją kilputę ... kas čia per medis ? ta šviesi liepa? o tamsesnis kas? ...beje kas yra nedirba normaliai jie vartaliojasi , nėra stabilūs ? ...ar iš viso nevizga?
 #190487   savas
 23 Bal 2010 12:03
medis visu vienodas - liepa, tik tie tamsesni kliju prigirdyti, kad bandymus padaryt galetu. Balastas idetas tiksliai taip, kaip ir manai: pagrindinis svoris pries kilpa ir truputukas uz jos. Siaip tai laikosi vandeny stabiliai - nevirsta ant sono, bet vizgejimas labai jau vangus. Su ploksciu liezuviu is viso jokio virpejimo. Na pabandysiu issilankstyt Z liezuvi, gal kas pasikeis?
 #190525   linkaz
 23 Bal 2010 13:15
savas,
jei netingi , gal pabandyk tokius dalykus, eiles tvarka:

g.b. kad vobleriai vandeny pasvire priekiu zemyn, tai pakrauk taip, kad pr. ir galine kilputes butu vienoj linijoj kai vobleris vandeny(jau su kabliukais),abi kilpos g.b. panire ar pusiau kysoti is vandens..tai ne taip svarbu, svarbiau vienoj plokstumoj.Tikiuosi , vobleriai plaukiantys..bet ir jei skestantys, pameginti galima kad skestu lygiagreciai vandens pavirsiui..
abieju (3 ir 4 is kaires) priekines kilputes kiek galedamas prilenk prie liezuvio, po to kai vobleris lygiai gules vandeny dabartines kilpu padeties atzvilgiu,
4 is kaires voblerio liezuvi pasildyk ir pabandyk truputi atlenkti link priekio..g.b. kad ir 3 tai nekenks...

nesu tikras kad tai pades :oops: ....bet pabandyk... smagu kai "priverti" dirbti ,atrodo, beviltiska masala :-D
 #190563   savas
 23 Bal 2010 13:57
Vandenyje vobleriai stovi gerai, nei pasvire, nei pasilenke :-D . Kilpute jau lanksciau, bevei nulauziau... Liezuvis tik antrame mirtinai iklijuotas, kituose islupti lauk, nes negyvi buratinai gavos . Visi liezuveliai skirtingi, nes bandziau "mokslinio baksnojimo" metodu surast bent viena, kuris tuos pagalius isjudintu :? Bandysiu dar Z forma issilankstyt, gal dar paplatinta koki istatysiu. Jei neis - teks peciu pakurt :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 savas. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #190614   ZILVA von jurasemia
 23 Bal 2010 15:39
Jei teisybę pasakyt esu ir aš turėjęs tokių su kuriais vargau vargau ir nors tu verk , vos vos gyvi , paėmiau ir atidaviau į vaikų darželį (jie jau buvo nudažyti) tai dabar vaikučiai su magnetukais juos po kibirą žvejoja , o man galvos sukt nebereikia , nes iš tiesų man lengviau padaryt kažką kardinaliai naują nei ištaisyt kažką ....
 #190631   henyte
 23 Bal 2010 17:42
savas rašė: Pakenciamai dirba tik pirmas , kuris su liezuviu...
Cia tokie liezuviai manau sudeti tik isbandzius visus tradicinius ? Nes is formos toks jausmas , kad tokia forma (isskyrus kairi , tas pas tave ir dirba ?) ir uzmusa visa zaidima , pabandyk padaryt apvalu liezuvi gerokai platesni uz kuneli ... Mano vobleriai visi paprastu tiesiu liezuviu ir mazai kuris is ju nedirba , yra zinoma maziau vibruojanciu , bet jie dazniausiai grynos liaunos "minoskes" ir nera dideliu problemu jais tvicinant , padaryt ilga-plona-liauna , kad dirbtu ant paprasto leto traukimo labai sunku , nors is fotkos taviskiai neatrodo labai liauni ...
 #190855   Tanius
 24 Bal 2010 13:57
Leptelsiu ir as kaip man atrodo, gal paprasciausiai per mazas kampas nuo aseles ir liezuvelio... Bent jau man taip susirode.
 #190918   Vaidis
 24 Bal 2010 19:52
:ruko
 #191377   savas
 26 Bal 2010 13:09
Praziurejau viska, ka musu bites darbininkes sukele i si skyriu. Radau tik Rimsos iliustruota reportaza apie visus vobleriu darymo etapus. Daug aprasymu su visokiais drozimo variantais. Deja visi gaminasi buratinus principu - "kazkas galu gale vis tiek gausis". Visi zino, kad yra - kibus ir nelabai "firminiai" gaminiai ir tai lemia ne vien tik spalvos, liezuveliai, bet ir pacio vobleriuko forma. Kaip pasigamint keleta vienodu medinuku, kad ju forma kiek galima labiau atitiktu pageidaujama originala, neturint kopijavimo stakliu?
Ogi yra visai pakenciamas budas, nereikalaujantis ipatingu priemoniu. Taigi bandysiu idet keleta nuotraukeliu su komentariukais, kas nenori - tegu nekreipia demesio.
Taigi imam vobleriuka
Paveikslėlis ir dar toki Paveikslėlis
kompo pagalba susireguliuojam norima busimo gaminio dydi ir priklonuojam ant tarkim A4 formato lapo.
Paveikslėlis atsispausdinam su printeriu.
iskarpom po viena (nereikia tiksliai) ir priklijuojam ant lenteles is kurios gaminsim
Paveikslėlis
ispjaustom gabaliukus, stengdamiesi kuo tiksliau (paskum bus maziau dulkiu)
Paveikslėlis
galima issipjaustyti vietas liezuveliams
Paveikslėlis
dabar atejo eile paprasciausiam slifavimo diskui, tik svarbu, kad stalo plokstuma sudarytu statu kampa su disko plokstuma. Pasiguldom ruosinuka ir atidziai, tiksliai pagal kontura apslifuojam
Paveikslėlis Paveikslėlis
Kadangi pasirinkto vobleriuko kunelis isgaubtas i vidine puse, su ploksciu disku tos vietos nepasiekt. Todel naudojam juostinio slifuoklio apvaluji gala (vobleriam, kurie neturi isgaubimu i vidine puse, sios operacijos neprireiks)
Turim kelis beveik visiskai vienodus (bent jau taip atrodo) ruosinius, is sono tiksliai atkartojancius pasirinkto vobleriuko konturus. Svarbu, kad ruosinio forma (skerspjuvis) ziurint is priekio ar galo butu staciakampe. Dabar teks nusibraizyti nugarele. Tam tereikia prideti popieriaus juostele ant nugareles ir nusipiesti vobleriuko vaizda is virsaus. Kadangi nugarele jau turime pusapvale, istiesus juostele, pastebesime, kad ji siek tiek ilgesne uz pati ruosinuka. Taip turi buti. Tada nusiskenuojam ka nupaisem, jei rankos nepratusios laikyt piestuka, su kompu pataisom, kad nugarele butu simetriska. Klonuojam nugareles ant popieriaus... As darau taip: ant lapo uzklijuoju dazytoju naudojama lipnia juosta ir atspausdinu ant jos. Tada belieka tik atskirti juosta ir uzklijuoti ant ruosinuko nugaros
Einam prie slifavimo disko ir pakartojam tai ka darem su pagaliukais, tik jau paverte 90 laipsniu kampu. Velgi svarbu islaikyti stacius kampus
Paveikslėlis
Gauname kruvele staciakampio skerspjuvio vobleriu, tiek is sono, tiek is virsaus pakartojanciu originalo forma
Paveikslėlis
Dabar pasidare pacia primytiviausia priemone, atsizymime uzapvalinimo ribas. Cia jau kiekvienam skirtingam voblerio modeliui teks atstumus nustatinet atskirai.
Dar karta kreipiames pagalbos i smirgeli, bet si kart jau ruosinuka laikome rankose (sis etapas reikalauja atidumo ir siokios tokios patirties). Nuo to kaip dabar nuslifuosime gamini, priklausys kiek vargti teks rankomis
Paveikslėlis
Galima susigrezioti skylutes kilpoms ir balastui (jei reikes), kol aiskiai matosi plokstumos ir nesunku nustatyt asine linija (si kart as nusprendziau ne det karkasa, o iklijuot suktas kilpas)
Paveikslėlis
Tada peiliuka i rankas ir pasalinam nereikalingus kampus (mano atveju beveik nieko nudrozt ir nereikejo)
Paveikslėlis
Dabar siek tiek stambesnio, po to smulkesnio svitrinio popieriaus ir gaunam kazka panasaus i busima vobleri
Paveikslėlis
Galime palygint su tuo, pagal ka darem
Truputi pasipraktikavus galima pasidaryti keleta visiskai vienodos formos (is akies - nesimato skirtumo) buratinu, kurie maximaliai atkartos "kibiausia", "issvajota" , bet neiperkama vobleriuka.
Iki kitu pasislifavimu ::hai-bai
 #191402   ZeMeR
 26 Bal 2010 15:04
Savas dėkui už gidą. ;)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 194
  • VDS, VPS serveriai