Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #186552   ard
 13 Bal 2010 18:35
Nu gerai subariux, as parasysiu zinias apie lasius. Kai kurios zinios ziaurios- obs pranesimai apie lasiu skerdynes- situ nerasysiu- ne visi gerbia sia zuvi.
Siandien du pazistami zvejojo ryte preiloj, per abu 1 konkretus kibimas po geru zvakiu atitruko. tiek
 #186988   drakonierius
 14 Bal 2010 22:08
išbandžiau mazgus mazgelius. visi bandyti patiko, jokių problemų. jokių barzdų. šoklyderio ilgis - kad mazgas nesivyniotų ritėn. nežinau, gal nuskambės kiek savotiškai, bet man pasirodė, kad blizgė skrenda toliau nei be pavadžio (šį kartą be pavadžio net nebandžiau, tad čia greičiau labiau svaičiojimas). pavadys - 0,3mm owner broad.
o apie pačią dviejų dienų žūkle nidoje neturiu ką daug ir pasakoti. 4 asmenys, po kelionės, be miego subrenda jūron.
taigi, pirma diena, nuo aušros iki sutemų - 0 žuvies. apie kibimus, kurie "buvo/nebuvo" nesakysiu nieko, tik vienam mūsų buvo rimtai prispaudę įrankį.
sutemus seka vakarinė programa - pasivaikščiojimas po nidą ir miegas viešbutukyje. sekančią dieną viskas daug rimčiau. vandenyje atsiradome apie 10:30, bangos retesnės, bet didesnės. pirmas ir vienintelis realizuotas kibimas žmogui, kuriam šeštadienį net "buvo/nebuvo" nebuvo. 46cm žuvaitė po trumpos fotosesijos paleista atgal, su viltimi susitikti rudenį neryje. dar po kelių h apturėjau kibimą ir aš, pirmą kibimą šeštadienį - nepamačiau žuvies, tad jo neužskaitau, dabar viskas taip pat, jokio staigaus bumbt, tiesiog masalas pradeda dirbti "prislėgtai", po akimirkos spurdėjimas ir... blyn, gerai kad pati atsipurtė. jei ištikrųjų, tai nesupratau, kaip mama jai leido iš upės išeiti. žuveliokas vos už delną didesnis, duok dieve 25cm...
dar po valandžiukės einame pietų. miškelyje užsikaičiam arbatos/kavos, išsidžioviname kiek įmanoma ir po 2h grįžtame pas jūrą, o ten bangos sulig manimi, o gal dar didesnės, nes kai įsibridęs iki kelių buvau, karts nuo karto klojo per galvą.
ačiū Dievui jos ganėtinai retos, 3-4 bangos ir minutėlė poramio vandenio. atidirbome sąžininingai - iki tamsos.
labai nustebau pamatęs mailių sėkliuje - pasirodo jam tos bangos ir nereali šiaurinė srovė nieko nereiškia, toks įspūdis, kad be jokių pastangų tvarkosi.

beje, dar dėl lyderių. visi abu kibimai, kurie parodė žuvį - su šoklyderiais.

p.s. atradau akmenukų padėliotą "žvejo tribuna" :)
 #187025   subariux
 15 Bal 2010 08:25
ard rašė:Nu gerai subariux, as parasysiu zinias apie lasius. Kai kurios zinios ziaurios- obs pranesimai apie lasiu skerdynes- situ nerasysiu- ne visi gerbia sia zuvi.
Siandien du pazistami zvejojo ryte preiloj, per abu 1 konkretus kibimas po geru zvakiu atitruko. tiek
Tai gal parasyk tuos ziaurumus,gal prabus sazine tiem izvergam kai paskaitys apie save,blyn but gerai apie tokius isgamas koki fotoreportaza kokiam lietuvos ryte patalpin,ot tai butu jiems.O skambint GA turbut jokios prasmes tokius matant :roll: .As sutikciau,jei kas palaikytu kompanija,pabut kur pliaze,kur daugiau tokiu izvergu, su kamera ir pafilmint,o paskui kur reikia atiduot vaizdialius .Juk yra zmoniu kurie galetu padet ir per telika parodyt tokius "myletojus gamtos",kad ir per zvejams skirtas laidas.
Papui - o kur varysi?Jei pavyks ipirkt briedkelnes gal pasijungciau :roll: .
 #187624   Tadass
 16 Bal 2010 11:11
Papas rašė:Poryt Vazhiuosiu kiaushuku posalt, Spiridons gal pasijunksi ? O gal ir Tadas bus ? :/braj;
Papas, kur reportaziukas :?: jeigu buvai :roll:
 #191190   Vaidis
 25 Bal 2010 19:57
matamode rašė:ar buvo braidanciu kas?
Buvau šiandien nulėkęs iki Karklės, :aina-sikt vėjo nebuvo, o bangos :superšokas , vanduo mutnas, tai net nebandžiau brist :?
Nepavyko uždaryt lašinių sezono :evil:
 #191194   ard
 25 Bal 2010 19:59
siandien karklej 16-19 val vienas neaiskus pasikabinimas ir viskas.
 #191195   Vaidis
 25 Bal 2010 20:00
Kiap bangos, kaip vanduo? gal jau aprimę buvo?
Aš tai 09:00 buvau :roll:
 #191216   ard
 25 Bal 2010 20:25
su bangom tai retkarciais pavarydavo pusmetriniu, svarbiausia nepraziopsoti tokios, o vanduo- ant trisakio zoliu neparvilkdavau, 1m gyly saulei spiginant ejo iziureti dugna, isibridus iki puses nebe
 #191261   Vaidis
 25 Bal 2010 21:57
Tai, kad tie vėjai jūriniai užpimpino '''bum , kitą savaitę vėl žiūriu tas pats :evil: , nebier sveikatos....
 #191268   Vaidis
 25 Bal 2010 22:05
matamode rašė:as tik tikiuos kad tie vejai taip pat neleis ir priekrantes vandenims isilt pergreit :roll:
Na tas tai taip, bet va meteo.lt rodo, kad jau 6-7C yra, dar keli laipsniukai + ir ::hai-bai lašiniai :(
 #191270   Tadass
 25 Bal 2010 22:10
sindien ryte iki 10 val Neringoj bandziau. Iki 9. val banga buvo dar didele, sunkiai ibrist sekesi, o po to jau buvo puse bedos. Vanduo skaidrus tik zoliu daugokai, ypac kai banga rimti pradejo. Is 5 traukimu - 4 partrauki su zolem. Tsakant - ravejau shiena. '''bum Rezultatas sh...dinas. :-niak'
 #193819   Tadass
 05 Geg 2010 12:49
Ka, uzdaret jau lasisu sezona? Rusai dar si savaitgali pagavo keleta. Turetu ir pas mus gal dar likuciai kokie pakibti. Nieks nebandet?
Galvoju savaitgali ar pleksnes tik gaudyt, ar dar ir spininga pametyt...
 #193821   SauliusM
 05 Geg 2010 12:50
gal... va ir matamode ziuriu kazkokius panasius pilkerinius vobleriukus Grifui pardavimuose siule. galetu brukstelt kas ir kaip su jais...
is tokiu sunkiuju tai turiu jackson trout tune heavy weight(55mm 6gr). tai darbas toks sakyciau "unikalus" kaip pilkerio su liezuveliu... va tas pintailas 7cm 20gr tai kazna kaip dirbtu.
 #193968   Vaidis
 05 Geg 2010 20:56
Tadass rašė:Ka, uzdaret jau lasisu sezona?
Tai, kad inbrist neįmanoma :evil: , vakariniai, pietvakariniai vėjai jau kokias dvi savaites vyrauja, bangos nemažos, vanduo brudnas :/nek
Nors vanduo dar nėra įšilęs, tai turėtų dar koks viens kits šlakys sukiotis :roll: , kai tik orai leis, reiks brist uždarymą daryt :mėlynvarla
 #194017   Ceslovas
 06 Geg 2010 08:36
Siandien karklej nuo 7 iki 9h - baranka.. bangu beveik nera, o vanduo tik prie kranto cystas, pabridus toliau mutneja..
 #194662   matamode
 07 Geg 2010 19:33
SauliusM rašė:o gal kas bandet situos pilkerinius voblerius musu pajury?
http://www.jackson.jp/lures/pintail.html
Fabai sake buvo uzsiveze bet visus ispardave, vakar buvau uzlekes, tai nei vieno nebeturi...
Znacit kazkas ispirko ir matyt kazka daryt su jais visgi bande.
''plot turiu ir toki,tik sito dar net nebandziau kazkodel
 #194993   drakonierius
 09 Geg 2010 19:27
iki prarasdamas sąmonę nuo ugninio (realiai gerai degančio) vandens, balandžio mėn., bandžiau mėtyti švinu prifarširuotais l-minnow 66 ir spro vobleriukais. sproškė išvis nedirbo, l-minnow dirbo puikiai, bet kad toliau nusišveistų - tikrai nepasakyčiau. jokio kosmoso. esu įsitikinęs, kad forma nedėkinga, nebent masę sukoncentruota gale.
manau vėjažuvei tokio net neapsimoka (tiesiogine to žodžio prasme) siūlyti. na, o lašiui... ar pasieksi užmest daugiau nei kokia "nida" labai abejoju. vienintelis dalykas dėl kurio gal derėtų bandyti, tai voblerio keliami virpesiai, o galbųt dažnesnis ir intensyvesnis blikų kiekis.

matamode rašė:
SauliusM rašė:o gal kas bandet situos pilkerinius voblerius musu pajury?
http://www.jackson.jp/lures/pintail.html
.....
 #195818   subariux
 12 Geg 2010 15:11
A kazi kaip su "gandrais" smiltynej,eina ju pagaut ?
 #195845   Ceslovas
 12 Geg 2010 17:40
Eina :) . Kai uzeina, tai ant molo tas pats vyksta kaip ir ant tilto Palangoj... Tik pernai kazko silpnokai buvo smiltynej su gandrais.
 #195851   subariux
 12 Geg 2010 18:20
Siaip man idomiau but ne nuo molo,o kokiam pliaze pabraidziot.Tai sakau jei rusai karaliauciuj gaudo tai ir cia turet but,kam i nemirseta varyt,cia ir su dviratuku galima numint.
 #195857   Ignelis
 12 Geg 2010 18:59
subariuk bet tu taupus kaip nezemaitis... :) parasyk man kai noresi vaziuot pazhvejot jei tik laisvas busiu ir dangus su zheme nesimaisys vaziuosim kartu su mano auto... ;-) uz benzina neimu klaipedos rajone... :liež-uvis o kolega kuris dar ir savo meshkeres turi dar nkam nepamaishe... :) nes nekaikuriem draugam kurie su manim i zhvejyba megsta vaziouot dar ir zhuvi reik padet nusikabint... :evil:
Paskutinį kartą redagavo 1 Ignelis. Iš viso redaguota 12 kartus.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 73
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė