išbandžiau mazgus mazgelius. visi bandyti patiko, jokių problemų. jokių barzdų. šoklyderio ilgis - kad mazgas nesivyniotų ritėn. nežinau, gal nuskambės kiek savotiškai, bet man pasirodė, kad blizgė skrenda toliau nei be pavadžio (šį kartą be pavadžio net nebandžiau, tad čia greičiau labiau svaičiojimas). pavadys - 0,3mm owner broad.
o apie pačią dviejų dienų žūkle nidoje neturiu ką daug ir pasakoti. 4 asmenys, po kelionės, be miego subrenda jūron.
taigi, pirma diena, nuo aušros iki sutemų - 0 žuvies. apie kibimus, kurie "buvo/nebuvo" nesakysiu nieko, tik vienam mūsų buvo rimtai prispaudę įrankį.
sutemus seka vakarinė programa - pasivaikščiojimas po nidą ir miegas viešbutukyje. sekančią dieną viskas daug rimčiau. vandenyje atsiradome apie 10:30, bangos retesnės, bet didesnės. pirmas ir vienintelis realizuotas kibimas žmogui, kuriam šeštadienį net "buvo/nebuvo" nebuvo. 46cm žuvaitė po trumpos fotosesijos paleista atgal, su viltimi susitikti rudenį neryje. dar po kelių h apturėjau kibimą ir aš, pirmą kibimą šeštadienį - nepamačiau žuvies, tad jo neužskaitau, dabar viskas taip pat, jokio staigaus bumbt, tiesiog masalas pradeda dirbti "prislėgtai", po akimirkos spurdėjimas ir... blyn, gerai kad pati atsipurtė. jei ištikrųjų, tai nesupratau, kaip mama jai leido iš upės išeiti. žuveliokas vos už delną didesnis, duok dieve 25cm...
dar po valandžiukės einame pietų. miškelyje užsikaičiam arbatos/kavos, išsidžioviname kiek įmanoma ir po 2h grįžtame pas jūrą, o ten bangos sulig manimi, o gal dar didesnės, nes kai įsibridęs iki kelių buvau, karts nuo karto klojo per galvą.
ačiū Dievui jos ganėtinai retos, 3-4 bangos ir minutėlė poramio vandenio. atidirbome sąžininingai - iki tamsos.
labai nustebau pamatęs mailių sėkliuje - pasirodo jam tos bangos ir nereali šiaurinė srovė nieko nereiškia, toks įspūdis, kad be jokių pastangų tvarkosi.
beje, dar dėl lyderių. visi abu kibimai, kurie parodė žuvį - su šoklyderiais.
p.s. atradau akmenukų padėliotą "žvejo tribuna"