Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #189520   Antas
 21 Bal 2010 10:44
Airis rašė:as tai naudoju 0.00000015km pintuka
airi prasome myliom, ka cia km vargsti nieks nesupras :lol:
ten zmogus sumaise matyt vietoje 0,004 turejo buti 0,04, bet ar tokiu pintu yra ir kiek jie svorio laiko?
 #189538   Edosius
 21 Bal 2010 12:00
Antas rašė:ten zmogus sumaise matyt vietoje 0,004 turejo buti 0,04,
Aišku, kad sumaišė :-ou-je
Antas rašė:bet ar tokiu pintu yra ir kiek jie svorio laiko?
Yra yra, jei neklystu Termik su Fireline gaudo.. -liežvis
 #191663   timocha
 27 Bal 2010 17:49
Sveiki, esu naujokas siame forume bet su feederiais gaudau jau penkti metai, iki siol juos naudodavau isskirtinai upese, si sezona noreciau pabandyt ezeruse. Jau trecius metus nauduoju robinson heavy feeder 3,9 ilgio su uzmetimu iki 210 g, (naudodavau usoriu, sapalu, mekniu zuklei neries aukstupy) tai manau tokie kotai ezerui netiktu. Siemet nupirkau pikeriuka 2.70 iki 30 g, su suo jau puikiai pazvejojau kuoju ir karosu. Atejo laikas isigyti lengvesni feederiuka karsiu zuklei, noreciau jusu rekomendaciju, nes apejus dauguma Vilniaus parduotuviu nieko tinkamo nesuradau, koto reiketu pusiau paraboliko, arba greitos akcijos, bet ne superfast'o kur linksta tik keiciama virsunele. Gal kas naudojat panasu ar esat ciupineje, ilgis 3.90, uzmetimas nesvarbu i tuos skaicius jau seniai demesio nekreipiu, ant geresniu kotu net markiruotes su svoriu nepamatysi, bet orentacinis apie 60 g. Kotui galiu skirti iki 400 lt. Laukiu rekomendaciju ::hai-bai
 #191719   Guru
 27 Bal 2010 21:34
Ogo- kaina tikrai nebloga-- pasirinkimas nemazas, pats nebandei ziurek, kaip suprantu jau ziniu bagazas uz daugelio cia esanciu nemazas, be to vienam limpa kitam ne. Pagal kaina ir atsiliepimus- (pats tokiu brangiu neperku - kisene neleidzia) pabandyk pakratyt Shimano catana. As rankose laikiau, dar tada kai nelabai apie juos supratau ( supratimas pagerėjo apie 40 proc.) jau tada paliko nebloga įspūdį. Be to turi keli pažįstami- tik teigiamai kalba. Kitų už panašias kainas kažkaip niekas nepirko.
Pats naudoju Byrona ir Ninjato (360 ir 390) abu 190-225 ribose.
 #191738   timocha
 28 Bal 2010 06:30
Esu ciupinejes Catana BX Feeder, siaip kotas neblogas, lengvutis jej neklystu pusiau parabolikas, turi dvi galunes. Pagal visas specifikacijas kotas lyg ir tiktu bet prie rankos nelimpa nors tu ka :shock:
Pasiskaites lenku forumus neblogus atsilepimus gavau apie MIKADO ULTRAVIOLET LIGHT FEEDER
turi penkias keiciamas virsuneles svoris apie 250 g - nera didelis, akcija greita ( kas man labiau prie sirdies) tik beda kad lietuvoj tokio kotuko nekur nerasi :evil:
Dar bandysiu ieskot, bet jaucia sirdis reikes i varsuva apsipirkt vaziuot :mėlynvarla
Stai cia kas moka lenkiskai gali pasiskaityt apie mikadohttp://www.wedkowanie.net/topics62/mika ... vt2102.htm
 #191745   Agis
 28 Bal 2010 07:50
Nu pasiskaičius pagal Tavo nuorodą, tai man keistoka, kad ruošdamasis išleisti 400 lietuviškų tenkiniesi tokiais komentarais :lol:
Nežvejojau su tokiais, bet mano turimi ekonomines klasės Jakson , Robinson ar Dragon manau iš tos pačios serijos ir aš tokiai
ekoniminių kotų klasei neskirčiau įpatingo liaupsinimo nei vienam gamintojui, nors pernai įsigytas Dragoniukas gana nustebino.Ne veltui Xrapas aną įsigijęs buvo :-D
Taigi jeigu kotui ruošiesi skirti 400 lietuviškų tada neklaidžiok dairydamasis į pigius kotelius, kurie visi daryti ant vieno kurpalio, o gamintojo etiketė užlipdoma prieš užperkant partiją ;-) nors žuvį gaudo ir jie :lol:
O jei nepakeliui į Varšuvą, tai ir nebūtina važiuoti, praktiškai visi lenkų el.platintojai siunčia į Lietuvą ir tas malonumas kainuoja nuo 20 iki 30 lietuviškų, taigi galima labai paprastai paskaičiuoti ;-) juo labiau, kad pats lenkiškai vartalioji.
 #191748   senelis
 28 Bal 2010 08:53
timocha rašė: bet orentacinis apie 60 g. Kotui galiu skirti iki 400 lt. Laukiu rekomendaciju ::hai-bai
Na su tokiu biudzetu gali isigyti visai nebloga meskere :roll: bet ir issirinkti sunkiau :roll: Tai jei vazineji i PL tai gal ten yra kas prekiauja Maver,Drennan kotais? Pasidomek. Va Drennan Stillwater fyderiokas tau pagal gramatura turetu tikti,jei dar i ta suma isirasytum,tai super butu ;-)
 #191759   timocha
 28 Bal 2010 09:36
Agis rašė:Nu pasiskaičius pagal Tavo nuorodą, tai man keistoka, kad ruošdamasis išleisti 400 lietuviškų tenkiniesi tokiais komentarais :lol:
Nežvejojau su tokiais, bet mano turimi ekonomines klasės Jakson , Robinson ar Dragon manau iš tos pačios serijos ir aš tokiai
ekoniminių kotų klasei neskirčiau įpatingo liaupsinimo nei vienam gamintojui, nors pernai įsigytas Dragoniukas gana nustebino.Ne veltui Xrapas aną įsigijęs buvo :-D
Taigi jeigu kotui ruošiesi skirti 400 lietuviškų tada neklaidžiok dairydamasis į pigius kotelius, kurie visi daryti ant vieno kurpalio, o gamintojo etiketė užlipdoma prieš užperkant partiją ;-) nors žuvį gaudo ir jie :lol:
O jei nepakeliui į Varšuvą, tai ir nebūtina važiuoti, praktiškai visi lenkų el.platintojai siunčia į Lietuvą ir tas malonumas kainuoja nuo 20 iki 30 lietuviškų, taigi galima labai paprastai paskaičiuoti ;-) juo labiau, kad pats lenkiškai vartalioji.
Matai kota renkuosi ne pagal kaina, o patoguma rankai, parasiau kad galiu skirti iki 400, bet kam man pirkti kota uz 400 ven del firmos, jei jisai neguli rankoi, nera malonumo zvejot. Planuoju vaziuoti ven del to kad palaikyt kota rankoi, apziuret, patikrint, jei vsio ok, tai pirkciau ir uz 100 lt, neziuredamas i firma ir tt. tik lenkijoi pasirinkimas didesnis, ir komandiruote is darbo nusimato. :grin:
 #191761   timocha
 28 Bal 2010 09:38
senelis rašė:
timocha rašė: bet orentacinis apie 60 g. Kotui galiu skirti iki 400 lt. Laukiu rekomendaciju ::hai-bai
Na su tokiu biudzetu gali isigyti visai nebloga meskere :roll: bet ir issirinkti sunkiau :roll: Tai jei vazineji i PL tai gal ten yra kas prekiauja Maver,Drennan kotais? Pasidomek. Va Drennan Stillwater fyderiokas tau pagal gramatura turetu tikti,jei dar i ta suma isirasytum,tai super butu ;-)
Ziurejau per google, meta vien GB parduotuves, ir tai out off stock. Idomu butu paciupinet :gutgut
 #191972   Agis
 28 Bal 2010 22:35
Timocha, aš ne į gamintojus norėjau atkreipti dėmesį, man tik pasidarė keista, kad galėdamas skirti kotui padoresnę sumą, skaitinėji vaikiškus komentarus apie ekonominius kotelius ir tiek.Ką išsirinksi su tuom ir žvejosi ;-)
 #192882   Grantas
 02 Geg 2010 18:48
Klausimelis del kabliuku:

kazkur forume uzmaciau seniau, kad fyderiui naudoja 12-18 dydzio kabliukus. Bet juk cia visiski nykstukai... Gal ten kokiai smulkmei naudojami tokie? Ar as kazka ne taip supratau?
As kol kas naudojau 8 dydzio Gamakatsu kabliukus. Tikslas: karosai, karsiai 0,5kg ir didesni.
Jei jau kur buvo aptarinejama sita tema, atmeskite nuoroda. Dekui.
 #192884   makaulė
 02 Geg 2010 19:20
taigi jau tukstanty kartu kalbeta,kad kabliukai renkami ne pagal zuvies,o pagal masalo dydy.Buna vietu,ar dienu,kai 2 kilu karshis ima tik 3-4 motylius uzdetus ant kabliuko,kaip tu juos ant 8 nr. uzdesi?Arba ziobriai pvz......
 #193156   Antas
 03 Geg 2010 14:08
iskylo problema del kabliuku. kiek perku kabliuku, kabliuko danga nusitrina net po auksliu, net brukstelejus nusitrina apsauga nuo metalo, jums taip darosi ar as cia blogus kabliukus renkuosi. taip pat risant kabliukus su aparateliu tas pats darosi, nors ir spaudziu svelniai ir t.t.
bandziau cobra, kamatsu, kamagatsu ir t.t., kuriu verte max 5lt uz 10 vienetu.
kokia geresne danga nikelis ar juodas nikelis. visada perku su juodu nikeliu, bet po paskutines auksliu zukles, nusipirkau dengtus baltu nikeliu ..... 3 auskles dangos nera :superšokas
aisku su kitom zuvim irgi tas pats darosi, net daznai slieka maunat nusitrina.
 #193161   HIPIS
 03 Geg 2010 14:33
O ar zuvi su tais, nusitrynuseis pagauni... :?: :lol:
Jei pagauni, tai ir nekreipk demesio..uz tokia kaina ir kableukai tokie, jei juroi nezvejoji, tai surudet nespes, greiciau atbuks. Realei 3-5 zukles..kartais ir vienos uztenka, ir kabli reik mest.Tiesiog pigesni kablei neseipsau, pas juos metalas biski kitoks ir jie ilgiau geluonies neislaiko...reik keist..
 #193368   Guru
 03 Geg 2010 21:51
makaulė rašė:as tai uz rimtus kablius,pasiulysiu owner,kamasan,tikri japonai,siaip tikrai tvirti ir rimti,dydziai, lenkimai-cia jau kiekvieno skonis kitoks.
naudoju owner- nulis bedu :)
 #193989   Empowner
 05 Geg 2010 22:59
Grantas rašė:Klausimelis del kabliuku:

kazkur forume uzmaciau seniau, kad fyderiui naudoja 12-18 dydzio kabliukus. Bet juk cia visiski nykstukai... Gal ten kokiai smulkmei naudojami tokie? Ar as kazka ne taip supratau?
As kol kas naudojau 8 dydzio Gamakatsu kabliukus. Tikslas: karosai, karsiai 0,5kg ir didesni.
Jei jau kur buvo aptarinejama sita tema, atmeskite nuoroda. Dekui.
kabliuku dydi ir formas naudoju pagal masalus ant kuriu zvejoju, geriausi kabliai man yra VMC
 #197030   Ignelis
 17 Geg 2010 20:42
pagaliau papykes pasiemiau ciut aukshtesnes klases feederi..., nubraukiau nuo apipelyjusiu uzrasu dulkes :gutgut renkuosi pintuka ir butu neblogai gaut koki patarima nes nkad ano nenaudodavau? tiesa dar tripoda feederini irgi reikia, nes bus naudojamas jis ir ant krantines, nesinoretu dralint per bortus :roll: :roll: esu piktai nusiteikes ant kurshmariniu karsiu ir rimtai nusiteikes aniems ramybes sia vasara neduot :gutgut
 #197464   mode26
 18 Geg 2010 20:50
turiu salmo diamond feeder 80,bet ant galuniu nera uzraso su kiek galima mest. per laida ,makaule maciau,kad metai su 40 gramu ir raudona galune,tai iki kiek galima mest su ta raudona galune,o kada reik perdet zalia,nors pagal stori raudona plonesne nez\ymiai.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė