Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #197780   SauliusM
 19 Geg 2010 19:16
ZILVA von jurasemia rašė:idėja liuks , manau tokie karpininkų vobleriai turėtų pasisekimą kaip dovanos .
ir as manau, kad jie nerealu suvenyrini pasisekima turetu.
 #198218   savas
 20 Geg 2010 21:20
:gutgut
A is maniskiu tik vienas taip mandrai tedirba, kaip tikejaus. Kiti standartiniai... :e:e
P.s. Apturejau kibima ant "spuogo" - grazus suolis buvo, gaila nepataike gerai...
 #198401   Robert
 21 Geg 2010 07:06
;uolrait nu vyriokai,graziai padirbejot ''plot kol asai cia nebuvau uzsukes ;-var-var.
 #198547   Xfirefix
 21 Geg 2010 12:57
ZILVA von jurasemia man labai idomu butu suzinoti tavo dazymo technologija.Visi vobleriukai tokie grazūs ;-var-var. gal galetum surasyt etapus dazymo?Daugumos tavo vobleriuku pagrindinė spalva tokia kaip ir grietineles eina tai cia purski ar emali koki dedi pries dazyma koks? :oops:
 #198581   ZILVA von jurasemia
 21 Geg 2010 13:59
Xfirefix rašė:ZILVA von jurasemia man labai idomu butu suzinoti tavo dazymo technologija.Visi vobleriukai tokie grazūs ;-var-var. gal galetum surasyt etapus dazymo?Daugumos tavo vobleriuku pagrindinė spalva tokia kaip ir grietineles eina tai cia purski ar emali koki dedi pries dazyma koks? :oops:
dugnas - t.y. pirmasis sluoksnis ant kurio dažau , tuo pačiu atstojantis gruntą tai baltas SAM-propionatas , tai medžiaga skirta balzos impregnavimui ir šiokio tokio lukšto aplink medį sudarymui , paviršius gaunasi toks kaip aksominis , kaip truputį pašiauštas , yra šios medžiagos ir skaidrios , ne baltos , jis skirta to lukšto auginimui , storinimui ... iškart prasideda klausimai iš kur jos gauti - kiek žinau gauti galima parduotuvėje SAMfishing OY esančioje Suomijos Kuopio mieste , kiek žinau siunčia jie tik Suomijos ribose ir paskiriems užsakovams Rusijoje , - gavimas ko gero du būdai - pačiam ten važiuoti ir nusipirkti , arba , rasti , kad kas nupirktų (aš radau , man nupirko , beje liežuvėliai taip pat iš tos medžiagos ir jie , na pusgaminiai , ne mano darbo , o ten atlieti , nors galima ir pačiam pasidaryt) ...
...dabar dažymas - dažau balionėliais ir tiek , tik dėlioju spalvas tam tikra tvarka - kokia? , na tiesiog galvoje sudėlioju kas po ko eis , kartais net tiesiog rašausi ant lapo nusipiešęs kūnelį kaip įsivaizduoju ...čia kūrybinis procesas , čia rėmų kažkokių negali būti (tiksliau gali , bet man jie nepriimtini) ... gal būt tam reikia turėt gyslelę ...nežinau ....
 #198680   Pelekas
 22 Geg 2010 00:32
Noriu pabandyt ir as vobliku pasidaryt, tai va toks klausimas iskilo, ar galima nagu laka su epoksidiniais klijais sumaisyti, pagalvojau kad butu nebloga mase iskart impregnavimui, dazymui ir turetu gerai laikytis ant medzio, bet uztai ir klausiu zinovu, kad neprisichimicinciau :-D :?:
 #198721   Robert
 22 Geg 2010 12:23
Nagu lakas yr nitro pagrindu,tad su kai kuriom epoksidkem sumaisysi ;uolrait , balta estiska maisosi su acetonu,rusiska irgi maisiau,turiu dar kazkokios irgi skiedziau 646 skiedikliu,dabar turiu epo laka,tai irankius ploviau nitro skiedikliu,taip ,kad manau nesipjaus ;uolrait
 #198726   savas
 22 Geg 2010 15:14
Tik tiek, kad atskiedus epoksidke, jos polimerizacijos laikas nusites nezinia kiek. Mat pavirsiniame sluoksnyje acetonas isgaruoja greitai ir susidaro nepralaidi plevele, per kuria likes giliau acetonas nebeisgaruoja ir galimas variantas, kad giliau epo is vis nesukietes. Tam, kad suteikt spalva epoksidkei, galima naudot spec. pigmentus. Ju galima rast modeliuotoju parduotuvese, tik kazi ar apsimoka del kainos.
 #198802   Pelekas
 22 Geg 2010 23:23
:roll: tai gal tada pirma nulakuot vobleri o poto padengt epoksidke tad tvirciau laikys, nes prisipirkti ivairiu spalvu gerai laikanciu dazu tai labai brangu :e:e
O kuo geriausia ir pigiausia impregnuot mediena :?:
 #198809   henyte
 23 Geg 2010 08:26
As impregnuoju tuo paciu laku kuriuo lakuoju , tik pries tai gerokai ji praskiedes , ruosini kisu i mikrobange keliom minutem ir ikaitusi uzdarau praskiestame lake 1-2 val. . Galima ir toj pacioj "epoksidkej" praskiestoj mirkyt . Zilva mirko kaip supratau skystoj plastmasej , bet abejoju ar rasi jos kur ...
 #198821   ZILVA von jurasemia
 23 Geg 2010 11:00
Pelekas rašė::roll: tai gal tada pirma nulakuot vobleri o poto padengt epoksidke tad tvirciau laikys, nes prisipirkti ivairiu spalvu gerai laikanciu dazu tai labai brangu :e:e
O kuo geriausia ir pigiausia impregnuot mediena :?:
kas gali pasakyt kuo geriausia impregnuot ... aš ne tas žmogus kuris imčiaus spręst kas geriausia , kas blogiausia , aš tik galiu pasakyt ką aš naudoju , ar seniau naudojau ir tai kas man geriausia . Ką aš naudoju ar naudojau jau esu aprašęs ankščiau ir nemanau , kad reikia kartotis - jei klausiantis žmogus tingi eit pasiskaitinėt tai kas buvo rašyta ankščiau , kodėl aš turėčiau netingėt aprašinėt tai trečią , ketvirtą ar penktą kartą ....
...aš dabar mirkau SAM-propionate tirpintame 646- kai padengi gaunasi kažkas panašaus į medžiagą kaip vienkartinių indelių , ar tai plastikas , nežinau aš ne chemikas , tai kažkas panašaus ...beje žinau , o ir pats esu bandęs , kad impregnavimui ir paviršiaus dengimui naudoja chebra ir vienkartinius indelius tirpintus 646 ar acetone , dabar tiksliai nebepamenu , bet regis acetone ...esu ir aš daręs , bet man tai pasirodė gal šiek tiek per švelnu ...
...Jei ieškai pigumo , tada mano patarimas - nepradėk iš viso , nesigaus pigu , arba pigiausia bus nusipirkt Činų produktėlį ...kol kas man savikaina tik medžiagų vieno voblerio išeina maždaug (čia vidurkis) 3-4 eurai .
 #198824   cesius
 23 Geg 2010 11:21
Pac laikas saldainiukams su trofejais foto sesijai :grin:
 #198831   ZILVA von jurasemia
 23 Geg 2010 12:48
cesius rašė:Pac laikas saldainiukams su trofejais foto sesijai :grin:
ar galvoji nepasigauna ant tų saldainiukų ? - pasigauna , aišku ne trofėjai , bet pakankamai normaliai -
ketvirtadienį dariau galutinį mažiukų testą - ant apatinio
Paveikslėlis
ir dar +lydekiukas ....
vakar ilgesniųjų testas , ant antro nuo viršaus - lygiai 3kg.
Paveikslėlis
ir dar + lydekiukas .....

prikelčiau , bet jau rašiau , užkala tas kėlinėjimas iš puslapio į puslapį ...taip , kad nepykit .
 #198832   cesius
 23 Geg 2010 13:01
Kad pasigauna tai neabejoju, tik pafotkyk kaip is po trajako atrodo, ydomu kaip upese sapalam, salociam :?:
 #198875   ZILVA von jurasemia
 23 Geg 2010 18:36
cesius rašė:Kad pasigauna tai neabejoju, tik pafotkyk kaip is po trajako atrodo, ydomu kaip upese sapalam, salociam :?:
iš po trajako ? - man papraščiau paaiškink , nesupratau ...
šapalui ir salačiui nežinau , čia aš visiškai ne specas .
 #198886   cesius
 23 Geg 2010 19:04
ZILVA von jurasemia rašė:
cesius rašė:Pac laikas saldainiukams su trofejais foto sesijai :grin:
- lygiai 3kg.
Paveikslėlis

.
Is po sito kaip samapalai atrodo :?: :grin:
 #198927   savas
 23 Geg 2010 21:01
Man tai vienodai butu kaip atrodytu (kazkur irgi apie toki pati poziuri skaiciau). Jei bent ant kas antro padaryto istraukciau , kad ir po kiline, buciau devintam danguj. Ir del prakasto buratino ne trupucio galva neskaudetu (galu gale galima ir paremontuot), arba pakabint ant sienos salia zuvies nuotraukos :roll: . Kad tik kibtu - "malku" bus :-D . Tarp kitko nesamapalni medinukai irgi ne be nuodemes, praktiskai visus anksciau ar veliau lopyt reikia.
 #198954   savas
 23 Geg 2010 21:35
Parsipuciau ta SavageGear kataloga. Daro zmones is keliu daliu Striborge, tik nepamenu ar apie laimikius rase... Siaip tai visai nieko issukis, reiks kada pamegint. Neskaitant didesnio ideto darbo, rezultatas turetu gautis visai nieko (bent jau judet toki priverst manau lengviau nei paprasta vobleri). Nors gal taip tik atrodo? Nepabandes - nezinosi.
http://www.luckylures.nl/esox_makingof.php
 #198970   Airis
 23 Geg 2010 21:49
lydekos toki surytu,kaip saldainiuka. jau salmo jack megsta,o sitas dar geresnis
 #199049   ZILVA von jurasemia
 24 Geg 2010 08:32
cesius rašė: Is po sito kaip samapalai atrodo :?: :grin:
...nu tu ir rašai :grin: , kol man daėjo ką tu klausi :grin: - iš po šito atrodo geriau neitikėjausi - būtent ji paėmė ne už galiuko , bet buvo pakvarkius viską , visas vobikas gerklėj - lakas UR293 - vobikas pabraižytas , neslėpsiu , nes nėra ko slėpt , bet ne prakąstas . Man pačiam buvo be galo įdomu , nes praktiškai tai pirmas realus testas šio lako dangos dantimis . Peržiūrėjau labai atidžiai su lupa , įbrėžimai matomi tik paviršiniame sluoksnyje - man susidaro toks įspūdis , kad pažeistas tik paskutinio merkimo į laką sluoksnis , aišku iš viso blogai , kad pažeistas , bet gerai , kad nekiaurai ...kol kas sakyti , kad viskas gerai ir daryti skubotas išvadas nesinori - gali būti , kad paskutinis sluoksnis dar nebuvo įgavęs darbinio kietumo , gal šiek tiek paskubėjau su testu ...
Aš jokiu būdu nereklamuoju šio lako , nes kas man iš to , man pardavėjai pinigų nemoka , o be to kiek čia mes jo tenuperkam ... bet už jacht laką tikrai geresnis .
P.S. po šitos užkibo dar viena , kilinė , ta už vidurinio kabliuko ...
 #199243   SauliusM
 24 Geg 2010 16:26
Airis rašė:sitas kainuoja 125eurus.
nu jooo... kas dar kokiu brangesniu vobleriu internete atras? :roll:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 194
  • VDS, VPS serveriai