Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #227829   bazz2x
 22 Spa 2010 07:34
alkanas rašė:
SauliusM rašė: nu co to to tak, bet ar tu esi metes su nevska ir atsimeni kaip tai vyksta? jei vala suvyniosi taip, kad su kaire ranka paskui sukt vyniojant, tai ir metyt kaire ranka gausi. bo ten jau taip. katra ranka meti ta ir vynioji. reduktoriaus ten gi ner kai multike :-D
kazka cia pasakoji kaip multike :-D nu nevska prisimenu kuo puikiausiai rodos metu su desine, desiniu nyksciu stabdau, suku su kaire ir rite nuo koto zemyn , nu reiks eit paieskot tos nevskos, kazkur tebesimeto man rodos, pasitikrinsiu atminti
Butent taip ir budavo. Dabar cia visokiu monu prisigalvojo.... rites deti ant "virsaus" :-D
 #228037   DainiusM
 22 Spa 2010 18:06
Kiek pamenu visi bent kazkiek prakute spiningistai nevskas laikydavo virsui ir po metimo permesdavo i kita ranka spina. Kazkokias nesamones cia porinat... apacioj laikant ir sukant atvirksciai neisivaizduoju su kokia pirstu kombinacija vala deliot, nebent su tuo ... pirstu. :ruko
 #228043   piatras
 22 Spa 2010 18:40
:-D Užantrinsiu DainiuiM, viskas taip... bet pasitaikydavo retsykiais ir pakrypėlių kurie stabdydavo smilium ritė aišku apačioj, taip ir vyniodavo sudrėbdami bet kaip valą (metimai aišku po 15-20m). Niekada nesišaipydavau iš neįgaliųjų :-D ir dabar kai matau kaip spiningas mėtomas alia muselka :cry:
 #229149   Kipas
 27 Spa 2010 23:49
sveiki,noreciau izgirsti jusus nuomone apie si produkta ABU Ambassadeur Revo Premier.is anksto dekui
p.s piatras-dar budamas vaikas noredamas zvejot turedauvau `nudziauti`tevo spininga jis desnerankis as kairerankis... kai isigijau savo pirmaji spininkga iprocei jau buvo susiformave sugdavau kaire ranka,rite laikydavau zemin,valo neringdavau,stabdidavau smiliumi nes ir metidavau kare... nekildavo jokiu problemu nei su atstumu (plius minus 30m) nei su tikslumu isauti blizge tarp lapu
 #231411   vk
 09 Lap 2010 08:59
Na ką, maniakai multiplikatorininkai, turiu pasakyti, kad ir aš tiek nukvakau :oops: , kad įsigijau multiplikatorinį komplektą. :-D Gal ir nieko, atsižvelgiant, kad žvejyba išvis kvailas užsiėmimas. ;;yel
Xrapas padėjo išsirinkti komplektą ir netgi pasinaudodamas savo ryšiais gera kaina nupirko. Be jo man turbūt būtų nepavykę tai padaryti iki šio sezono pabaigos. Įsigijau Dragon Silver Edition 260 cm 14-35 g kotą ir Abu Garcia Pro Max ritę. Bandysiu velkiaut ir gal kažkiek pamėtyt.
 #233261   vk
 16 Lap 2010 09:48
vk rašė: ir aš tiek nukvakau :oops: , kad įsigijau multiplikatorinį komplektą. :-D
Na va, vėjuotą sekmadienį išmėginau, bandžiau velkiauti ir mėtyti, naudojau tik vieną masalą - 11 cm 20 g voblerį. Nieko nepagavau ir kibimų nebuvo nei man, nei kartu žvejojusiam draugui. Velkiaujant lyg ir viskas gerai jau su tokiu masalu, o uždėjus didesnį padėtis tik pagerės. Mėtant situacija prastesnė - stabdį prisukus kenčia užmetimo atstumas, o atlaisvinus prasideda barzdelės. Buvo net taip - atlaisvinu stabdį, nemetu, o tik kaip rekomenduojama stabdį reguliuojant leidžiu masalui dėl savo svorio nukristi ant vandens ir iš inercijos pasisukus gaunasi kelios laisvos vijos. Atrodytų, kad užtektų nuvyniot tas kelias vijas ir viskas bus gerai, bet kažkodėl tenka ilgai vynioti valą, kol nebelieka laisvų vijų. Nesuprantu, kodėl tam tenka tiek daug valo nuvyniot. :x Bendrai metimai gerokai trumpesni ir metant tenka įdėti daugiau darbo. Metimas prieš vėją - barzdelė. Draugas žvejojo paprastais įrankiais, tai jam guminukai be vargo toli skraidė. Aš šitą patį voblerį paprastais įrankiais irgi labai gerai užmesdavau. Kolkas nepagavau idėjos, kur ten gerumas multiplikatoriais polengviais masalais žvejot, nes mėtymas apsunkintas, o traukiant irgi kažko gero nepastebėjau. ;;yel
 #233267   Menke
 16 Lap 2010 10:14
vk rašė:
vk rašė: ir aš tiek nukvakau :oops: , kad įsigijau multiplikatorinį komplektą. :-D
Na va, vėjuotą sekmadienį išmėginau, bandžiau velkiauti ir mėtyti, naudojau tik vieną masalą - 11 cm 20 g voblerį. Nieko nepagavau ir kibimų nebuvo nei man, nei kartu žvejojusiam draugui. Velkiaujant lyg ir viskas gerai jau su tokiu masalu, o uždėjus didesnį padėtis tik pagerės. Mėtant situacija prastesnė - stabdį prisukus kenčia užmetimo atstumas, o atlaisvinus prasideda barzdelės. Buvo net taip - atlaisvinu stabdį, nemetu, o tik kaip rekomenduojama stabdį reguliuojant leidžiu masalui dėl savo svorio nukristi ant vandens ir iš inercijos pasisukus gaunasi kelios laisvos vijos. Atrodytų, kad užtektų nuvyniot tas kelias vijas ir viskas bus gerai, bet kažkodėl tenka ilgai vynioti valą, kol nebelieka laisvų vijų. Nesuprantu, kodėl tam tenka tiek daug valo nuvyniot. :x Bendrai metimai gerokai trumpesni ir metant tenka įdėti daugiau darbo. Metimas prieš vėją - barzdelė. Draugas žvejojo paprastais įrankiais, tai jam guminukai be vargo toli skraidė. Aš šitą patį voblerį paprastais įrankiais irgi labai gerai užmesdavau. Kolkas nepagavau idėjos, kur ten gerumas multiplikatoriais polengviais masalais žvejot, nes mėtymas apsunkintas, o traukiant irgi kažko gero nepastebėjau. ;;yel
Kiekviena zvejyba masalas skris vis toliau ;-) o desimtoj jau toliau numesi nei draugelis su mesmale. O pries veja tai man irgi gaunasi su barzdom :x gal dar pirstas tiek neygudes :e:e Beje as su kantingu puikiai metau nuo 7 gr.
 #233370   okuma
 16 Lap 2010 13:15
nu su Pro Max'u zvejot ir ieskot, mazu masalu metymo su multiku ,privalumu,tai tas pats kaip su Penn Senator stintas nuo ledo gaudyt ir aiskint visiem,kad cia nesamone...
visu pirma 20 gr. masalas pakankamai sunkus ,kad ir tam paciam pro'maxui,todel manau truputi apsiles kojas,visai neblogai su juo pametysi..
o antra,manau su teisinga iranga ir tuos mazus masalus metydams kaifuociau lygiai taip pat,kaip metydamas sunkesnius kaifuoju...cia manau aplamai daugiau "patinka-nepatinka" klausimas... o kas del koto (Dragon Silver) tai man jis prilipo tik velkiaut :? nu ir is bedos dar masalam 28-40 gr. riboje...ne maziau ,ne daugiau...
 #233491   vk
 16 Lap 2010 16:21
okuma rašė:... o kas del koto (Dragon Silver) tai man jis prilipo tik velkiaut :? nu ir is bedos dar masalam 28-40 gr. riboje...
Tada puiku, nes tam šį komplektą ir pirkau. :gutgut ;;yel
Gal gražesniu oru pamėčius ir kokiai lydekai užkibus ir dėl mėtymo nuomonė pagerės. :-D ;;yel
 #233547   Karalaitis
 16 Lap 2010 18:34
Sveiki. Turiu kazka patart savo svogeriui :lol: Pradzioj zmogus buvo susizavejes Shimano CRUCIAL 66MH kotu, po to persimaste - tipo brangu ir susirado kazkoki Akara Maona Jerk 210 http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=5956 . Gal kas esate ciupineje sita daikta? Nes vaziuoti patiems iki Kauno ir pirkt(arba ne) neapsimoka. Megsta jis zvejot su guminukais, bet ir vobleriu nespjauna. Idomu ar su situo kotu eitu suteikt kazkoki darba masalui, patvicint. :ruko
Dar papildau, rite planuoja det DAM QUICK CALIBER BAITCAST. Gal dar kas turi ir del jos nuomone, prasom pasireiksti arba pasiulyti ka nors panasaus sioje kainu kategorijoje. :/braj;
 #233568   Taacis
 16 Lap 2010 19:46
vk rašė:
Mėtant situacija prastesnė - stabdį prisukus kenčia užmetimo atstumas, o atlaisvinus prasideda barzdelės. ;;yel
Nu Maskva ne ish karto statesi! Nekreipk demesio y metimo atstuma, geriau susitelk y taikluma- atstumas atsiras savaime, ir ne per 2-4 zhvejybas. Aishku vobleris per veja nera pats geriausias masalas mokintis kastinguot :)
 #233577   okuma
 16 Lap 2010 20:26
Siaip,kad psichologiskai butu lengviau nusiteikti,galiu pasakyti,kad vejas i veida nera pati blogiausia situacija metant :roll: ,jei pats masalas yra maximaliai aerodinaminis,tai metant pries veja,vejas siek tiek "kelia" vala,ko nebuna metant pavejui,kada vejas "gesina" ismesta vala tuo paciu spausdamas masala prie zemes,ko pasekoje masalas nukrenta greiciau,o tai reiskia -arciau...turiu pridurti,kad sita teorija pasiteisina metant didesnius atstumus,realybej metant voblikus tai gal visai neaktualu... :neutral:
 #233779   giedriuzzz
 17 Lap 2010 13:25
Kazkaip mastau ant kaledu pasidovanoti kastingini komplektuka :roll:
Ritele jau kaip ir esu nusiziurejes, tai butu si http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2044

P.s. aisku kaina zymiai padoresne nei zuklyje.

Tai dabar dar dairausi kotelio prie jos. Gal yra kokiu pasiulymu?
Tik vat nenusprendziu kokio uzmetimo noretusi. Galvoju pradziai iki kokiu 30gr :roll:
Ar dar mazesnio :roll: Dar kazkaip nesu nusiteikes ant didziuju masulu :)

Ka galit idomaus patarti :?:
 #233787   SauliusM
 17 Lap 2010 13:46
giedriuzzz rašė:Kazkaip mastau ant kaledu pasidovanoti kastingini komplektuka :roll:
Ritele jau kaip ir esu nusiziurejes, tai butu si http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2044

P.s. aisku kaina zymiai padoresne nei zuklyje.

Tai dabar dar dairausi kotelio prie jos. Gal yra kokiu pasiulymu?
Tik vat nenusprendziu kokio uzmetimo noretusi. Galvoju pradziai iki kokiu 30gr :roll:
Ar dar mazesnio :roll: Dar kazkaip nesu nusiteikes ant didziuju masulu :)

Ka galit idomaus patarti :?:
galiu pasakyt, kad su ixorne metyt 15gr ar kazka lengvesnio bus nelabai komfortiska. manau ta rite optimaliausia ~20-50gr masalam.
 #233794   DainiusM
 17 Lap 2010 14:14
SauliusM rašė:galiu pasakyt, kad su ixorne metyt 15gr ar kazka lengvesnio bus nelabai komfortiska. manau ta rite optimaliausia ~20-50gr masalam.
Aga ir as taip manau. Beja, jei sugalvosi apie tokia gramatura tai pas mane guli Dragonas kazkoks dvidalis 2m panasiai gramaturai skirtas, jei idomu- PM.
 #234055   SauliusM
 18 Lap 2010 11:40
turiu nelabai naudojama komplekteli. rite cormoran corcast AL ir kotas daiwa tornado x vertical. metosi juo viskas nuo 7 iki 20gr. gal ir biskiuka daugiau metytusi ale bet nebandziau. pardavinet as jo kolkas dar negalvojau. bet kad parasei tai mastau dabar, kad ziema vistiek kazka naujo imsiu, jei susidomesi parasyk PM, visgi cia ne perku/parduodu tema.
 #234835   Taacis
 22 Lap 2010 08:48
espo rašė:O pas sias kastingines rites, rankenele persideda i kaire puse?ar pagrinde desiniarankiams gamina?
Rankenele nepersideda, reikia pirkti ishkarto tinkama pagal ranka. Gamina ir Left ir Right hand, bet right hand dazhnesnes/populiaresnes.
 #235342   Vaidis
 24 Lap 2010 13:51
Vegys rašė:Svoris 175 g, talpa 100m/0.22mm. Mažutė ...
Na taip, mažutė, bet būtų įdomu pabandyt mestelt su tokia, nors praktiškai tai manau, kad tokia ritė visai nereikalinga :roll: Yra gi muilinių, bačkučių krūvos, kuom ta mandrensė?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė