Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #177667   vaidas.e
 10 Kov 2010 21:40
Sveiki,

Esu Vaidas. Metai-33. Gimiau ir užaugau prie Dubysos upės, kurią augdamas esu išmaišęs skersai išilgai. Su trumpomis pertraukomis žvejoju nuo kiek pats save atsimenu. Megstamiausias žvejybos būdas, spiningavimas.
Dabar jau šešti metai gyvenu Klaipėdoje. Prieš pusantrų metų paėmiau į rankas muselinę ir visiems kitiems žvejybos būdams pasakiau ate :/braj;
Tai tiek trumpai :)
 #178210   dainiuška
 15 Kov 2010 08:01
Sveiki. Esu Dainius nuo Dzūkijos sostinės Alytaus. Šiemet "įlipsiu" į ketvirtą dešimtį :? Žvejoju nuo 10 metų. Pagrindinis žvejybos būdas - plūdinė bei dugninė meškerės. Labai mėgstu plūdelę Nemune pavedžioti piktiems dzūkiškiems mekšrams palei nosis, ne už kalnų jau prasidės jų sezonas ''plot Vasarą kokį desėtką žūklių skiriu ūsoriams - labai patinka gaudyti šią žuvį, tik gaila, jog jų smarkiai sumažėję 'viarkt Mylimiausia upė, prie kurios patyriau daugybę džiaugsmingų akimirkų ir kuri "kalta" dėl neišgydomos meškeriojimo ligos - Nemunas :/brazasista Žiemą taipogi užsiimu aktyvia žūkle, makaluojuosi po visą Dzūkiją, bent 1 kartą, įprastai - apie vasario vidurį/pabaigą, pasirodau Kuršmarių platybėse (tai jau tapo savotiška švente, kurios laukiu visą žiemą :grin: ) Tiek gal būtų trumpai. Tikiuosi, priimsite į savo gretas :roll:
 #178253   Karalaitis
 15 Kov 2010 11:47
Sveiki :shock: , aš Giedrius - man 29metai, esu iš Utenos. Pernai paimtas į rankas spiningas (švogrius kaltas) privertė pamiršt visus kitus žvejybos būdus :-)taip ir susirgau šita liga ;-var-var. ... Iki tol tik karosus prude ar kokiuose tvenkinukuose gaudydavau. Štai tiek trumpai ::hai-bai
 #178290   Aurumas
 15 Kov 2010 14:59
Sveiki.as truputi paveluotai, bet kaip sakoma geriau veliau... Trumpai: esu Aurimas is Panevėzio, 1987 gim. Zvejoju nuo mazu dienu. Spininga kartais iskeiciu i dugnine ar pludinuke. Ziema zvejoju, bet reciau.
 #178906   liorenas
 18 Kov 2010 10:14
Na ka, sveiki visi... :/braj; sedziu baisiai nuobodzioj paskaitoj, tai va ir manau kad tinkamas laikas man sukurt savo prisistatyma... :-D :oops:
Na kagi, esu vaikis nuo Kupiskio krasto... :ks> Atsiradau ant Marijos zemes 1986 10 09...Baigiau Kupiskio Povilo Matulionio vidurine mokykla, o dabar jau studijuoju magistratura LZUU, gilinuosi i miskininkystes suptilybes... -:saliut Nevedes ir greit nezadu to daryt... :klasta!:Siuo metu daugiau laiko praleidziu Kaune, bet baiges mokslus kogero kelsiu sparnus kur nors kitur... :[anuol
Zvejoju, kiek atsimenu...Kadangi augau praktiskai pas senelius, tai zvejybos meno pradejau mokytis sale esanciame ezerelyje, uz puskilometrio esanciame karjere...Didziausia svente budavo eit su seneliu zvejot i Levens upe... ''plot :grin: Augau... :"haj: Prie potraukio zvejybai ir meiles gamtai prisidejo Dede...Pasiimdavo mane zvejot i tolimesnius telkinius bei i medziokle... :koliorava Taigi kaip supratot sergu dviem ligom, zvejyba ir medziokle... :cig. Zodziu taip ir uzaugau... :-D Gaudau daugeliu zvejybos budu...Visi jie susije su gelaisiais vandenim, kadangi nuo juros gyvenu baisiai toli, tai taip ir neteko dar ten meskeres imerkt... ;;yel Bet pazadu pasitaisyti... :-ou-je Mestamiausios zvejybos: Pavasari, kaip ir dauguma puolu gaudyt kuoju...Taip pat siek tiek spiningauju...Pastaruoju metu sirdis pradejo krypti link UL spiningu... :-D Megstu dugnine, vasara tai ypac daznai mano naudojamas irankis... :-D Pernai vienas musu visu pazystamas sio forumo dalyvis dave pabandyt teleskopine meskere be ziedu (bota)...Taip ir prilipo ji man prie rankos, isigijau pats viena, tai si sezona tikrai bandysiu kuo geriau perprast pludines meskeres suptilybes... :ks> Ziema taip pat zvejoju...Dazniausiai ziema gaudomos zuvys: lydeka, eserys bei karsis... !-kliovas-! Taigi kogero galiu vadintis gan universaliu zveju... :donknow' Moku dauk, bet kogero nieko gerai... :oops: :-D Pasisakau uz komfortiska, tvarkinga ir taikia zvejyba... :beer'2 :/brazasista Baisiai nemegstu siukslintoju ir brakonieriu :-ug :-byta: (kaip ir visi cia rasantys)... :-D
Kogero tiek siam kartui apie mane... :/braj; Manau placiau susipazinsim Atmatos meete... ;uolrait :beer'2
 #178939   Donatelo
 18 Kov 2010 12:10
Sveiki,, kaip matau reikejo pradeti nuo prisistatymo :) bet geriau veliau nei visada :)
Taigi...

Esu Donatas,, gyventi pradejau nuo 1984 metu,, gimiau pakankamai neblogu metu laiku vasara... :cool: jai rimtai,, tai per mano gimimo diena,, jau kokius 20 metu nelijo,, tiek prisimenu,, o anksciau kaip buvo nezinau...birzelio 29... :lol: Pagal zodiaka esu KRABAS ''plot ciuju todel taip traukia vandanukas :grin:
Uzaugau tarp dvieju sostiniu... Elektrenuose... Tad artima ir kaunietiska banditiska ir vilnietiska stileiviska pasauleziura... likau per viduri :) Nors jau 8 - tinti metai gyvenu Vilniuje,, bandau buti tikru Vilnieciu,, ale kirpuosi trumpai :cool: .... Vat tep vat...
Zvejoti pradejau kaip ir daugelis,, kai tik galejau islaikyti bambuka rankoje... Be abejo tetukas uzkrete... :) Seip iseina pagauti ivairiu zuvikiu,,, bet daugiausiai spiningauju... Elektrenu marias pazistu NUO IKI... Tad jai reiks kada kokios info,, visada prasom ;) Esu pagaves lydi 8,5kg,, ale dar tada kai plevesuodavo veliavos ant ezero ziema... Spiningu saskaitoj turiu 5,9 kg lydekiuksti... bet buvau ikirtes,, didelia,, jaibohu buvo 10 kg...nusipurte prie valties.. tad visiems sakau kad didziausia mano zuvis...pabego :grin: :grin: :grin:
Tai vat tiek apie mane... Nesu nei zemaitis,, nei aukstaitis,, nei vilnietis nei kaunietis... Proproseneliu saknys is Dzukijos,, tad gal prie ju save ir priskirciau,, ale kiek teko vaqziuoti grybaut ar zuklaut ton pusen,, tiek pabludijau varenos miskuose ''plot
Speju gana,, nes visvien niekas neskaitys... :koliorava
 #180577   ragatke5
 24 Kov 2010 11:17
sweiki :/braj; .as esu Eimantas ,bet saime forume vadinsiuos ragatke5.Man 17 metu ,krastas-pasvalio rajonas pagrindines zvejojamo vietos musa,pyvesa,levuo...Zvejoju nuo 5-6m.bet spiningauti rimtciau pradejau pries 3m.Didziausios zuvis:lynas-3kg,lydeka-2,8kg,karosas-1kg, ovisa kita neverta demessio. :lol:
 #181689   Robert
 28 Kov 2010 21:16
::hai-bai dar karta sveiki,Tribunieciai ;-) ,del ko dar karta...ogi del to ,kad buvau pas jus seniau,vardu Petia :lol: ,bet po svetaines pertvarkymo nebegalejau prisijungt tuo vardu,tad patapau Robert :lol: "as" irgi neleido prirasyt :lol: ,tad bus gerai ir taip :lol:
Siaip net nepamenu,ar seniau buvau prisistates :oops: ,tad trumpai parasysiu ka nors,nors nelabai ir yra ka :oops:
Zvejoju praktiskai vien spiningu,na nebent tarpsezonines ziemos- pavasario ""lomkes"" visiskai uzpjauna,paimu pludine.Pernai ""zsikabliavau""ant"" dzerko :grin: ,krizei pakoregavus pajamas,pagalvojau,kad reik paciam bandyt padrozt""pagaliu"" :-D ,nes ziema gaudau tik kol ledas plonas,tad turejau ka veikt ;uolrait
Dar ziauriai :) laukiu sapalu zukles spiningu ''plot ,neilgai liko ::hai-bai
 #183226   rayyyma
 01 Bal 2010 21:01
nu sveiki...esu Raimis man 30 su virsum jau...gimiau ir augau Skuode, netycia uzklydau i Klaipeda ir joje pasilikau :-D daugiausia laiko praleidziu su spiningu... nu uzteks kas nores ka nors suzinot , tas paklaus ;uolrait
 #183394   Gargamelis
 02 Bal 2010 09:01
Sveiki Tribūniečiai :/braj; Esu Justinas-Gargamelis iš dzūkijos.Manau ir aš prisiplakti į Jūsų būrį :roll: Gimęs aš Varėnoje,bet jau daug metų gyveny Alytuje.Žvejoju nuo vaikystės,bet rimčiau šiuo pomėgiu užsikabinau dar tik keli metai,todėl manau,kad galėsiu iš Jūsų pasisemti daugiau patirties ir gauti vertingų patarimų ir pamokymų :ks> Labiau patinka gaudyti dugnine ir plūdine meskere, ir maloniau laiką mėgstu praleisti prie stovinčio vandens,taip pat žvejoju ir žiemą...Dideliais laimikiais tėvynėje pasigirti negaliu,bet manau dar viskas atety.Didžiausios mano žuvys buvo sugautos Amerikoje ir praetais metais Norvegijoje ;-var-var. Tai gal tiek apie save.Tikiuosi su Jumis susimatyti ir ne virtualioje erdvėje ::hai-bai
 #186485   ZeMeR
 13 Bal 2010 14:06
Sveiki, :/braj; kažkaip nebuvau užtikęs šitos temos tai prisistatysiu save esu Dominykas 15m. Mėgstamiausias žųklės būdas spiningas ;-) Aišku žvėjoju ir plūdine bei žiemine. Feederio dar su museline neturiu 'viarkt
Dažniausi vandes telkiniai aplink molėtus esantis gausus ežeriai bei neris. Didžiausi laimikiai karšis 1,5kg Lydeka 2,4kg Kuoja 0,5Kg. Ešerys 0,6Kg. Ungurys 1.5kg. Ir šamukas ,bet mažiukas toks :). Tai vat atėjau i jūsų foruma mokintis mokintis ir dar kartą mokintis :ks> . Tikiuosi galėsiu vykti i atmata ir pagauti pirmąjį starkį. :) Kol kas tiek. ''plot
 #188588   tomasedas
 18 Bal 2010 17:26
Sveiki meškerės broliai. Keli mano draugai jau seniai dalyvauja jūsų pašnekesiuose todėl prisijungsiu ir aš.
Po sunkios savaitės tur būt nėra nieko geriau, kaip pasėdėti su meškerėle ant kranto, kylant saulei ir skirstantis rūkui virš vandens, skambant paukštelių giesmėms....
Jo taip tur būt teko patirti kiekvienam iš jūsų, man taipogi. Iš tikrųjų ir nėra svarbu kokį žvejybos būdą pasirenkame ar muselinę, ar dugninę, ar spininginę meškerę, bet svarbu tai kad visi žvejybos ypatumai teikia begalinę palaimą. Todėl norėdamas tuo jausmu o gal ir žiniomis pasidalinti su jumis, aš sakau jums dar kartą sveiki...
 #189498   Fortaz
 21 Bal 2010 10:02
Sveiki visi esu Mantas is Marijampoles man yra 16 metu.Zvejyba uzsikreciau gal nuo 7-8 metu pirma pagauta zuvis buvo pludine meskere nemune pagautas pugzlys :D zvejoju visokiais budais tiek spiningu,dugnine ir ta pacia pludine kuriai visada ir teikiu pirmenybe.Tikiuosi cia pagilinti savo zvejybos zinias galbut net ir patarti ka nors pradziamoksliams,beabejo lauksiu susitikimu (meetu) kuriuosia jaigu tik iseis butinai stengsiuos sudalyvauti. :)
 #191692   Fruktas
 27 Bal 2010 19:28
Sveiki ::hai-bai mano tikrasis vardas Paulius, gyvenu Šakiuose, man 16 metų. Pirma pagauta žuvis karosas ! Mėgstamiausias žvejybos būdas spiningas, bet kitų būdų neatsisakau. Iš stambesnių laimikių lydeka 1,5kg, karosas 1,1kg, lynas 1kg. Atėjau į šį forumą pasisemti žinių ir patirties. Kol kas tiek :grin:
 #197728   Dzastinas
 19 Geg 2010 16:08
Tai vat esu naujas zvynas tarp jusu.
Vardas:Justas
Amzius: Pacanas 18,bet nebeuzkalnu ir 19.
Gyvenamoji vieta:Kolkas Siauliu rajonas,Naisiu kaimelis.
Tai vat zvejoju labai senai,net nezinau nuo ko uzsikreciau,pagrindas pluduke bei spiningiukas.Dabar bandysiu isigyt ul spiningiuka.
Didziausia zuvis: lydekas 3,9kg cia buvo koks antras paemimas i rankas spiningo,tai man buvo kaskur apie 11 metu,gerai kad senelis salia buvo,nes tesugebejau tik iki kranto pritempt.Poto lynas apie 1,5kg karosas 1.2kg,na pasigirt neturiu kuo,dziaugiuosi kad kolkas uz 100 metru nuo namu yra tvenkinukas,kuriame pilna ivairios zuvies.
O dabar tiesiog bandysiu isiliet ir mokytis is jusu kaip teisinga zuvauti :) :ks>
 #198845   Mėgėjas
 23 Geg 2010 15:42
Sveiki visi. Kitiems dar esu žinomas kaip Žymantas 25m. Užaugau žemaitijos glūdumose (Skuodo raj.), bet dabar jau 5 metai kaip Šiaulietis. Kol mokiaus buvau žvejybą apleides, o dabar jau tyrinėju Šiaulių telkinius po truputį. Esu tai plūdininkas, nes ten kur gyvenau nelabai buvo kur spiningaut. Na žinoma ir ant spiningo keletą žuveliokų esu išpešęs. Ateities planai tai nusipirkti lengvesnį botą už dabar turimą turginį, match'ą, spiningą UL ir t.t...
 #199525   Minde204
 25 Geg 2010 12:01
Sveiki,
esu Mindaugas 28 m. labai megstu visokia zuvi (rukyta, kepta, vytinta ir t.t.)Zvejo karjiera pradejau siai metais, tad didiuliai laimikiais dar negaliu pasigirti :)
 #199999   Mr. Nobody
 26 Geg 2010 16:18
Sveiki, žvejai mėgėjai ir profesionalai :) Gyvenu aukštaitijoje jei tiksliau, tai Panevėžyje nors gaudau beveik visą laiką už 50 km esančiose Kupiškio mariose :D O vardas mano Edgaras, 14 metų :cool:, gimiau 1995.07.29 ir esu pagal horoskopą Liūtas :-niak' žveju patapau su tėvų, tokio pat amžiaus pusbrolio, bei seneliu pagalba būdamas kažkur 5~7 metų ''plot Dabar jau esu žvejys ligonis: sunku būna ištverti tas darbo dienas iki savaitgalio o jei dėl kokių nors priežasčių žvejyba būna atšaukta ir reikia laukti dar savaitę, tai išvis košmaras būna '''bum Labiausiai mėgstu spiningauti ;-var-var. ,bet nieko prieš ir prie plūdės ar dugninės pasėdėti. Didžiausia iki šiol pagauta žuvis spiningu yra Lydeka 1.6 kg :neutral: ,bet tikiuosi ir didesnių patraukt, Plūdine: hm... pasvarstyti reiktų... Manau Lynas 0.5 kg o gal kažkada būnant ~7 metų karosas koks :) Teigiami žvejybiniai bruožai: esu pastovus ir kantrus t.y. galiu ilgai išbūti vienoje žūklės vietoje, galiu nieko nepagauti per porą valandų, bet vistiek sėdėsiu :D SPININGAVIMAS IŠIMTIS :)
Taigi kaip ir viskas :)
 #203064   Dlu
 10 Bir 2010 15:43
Sveiki
Dalius, is Kauno.
Zvejoju nuo ~10 metu, apie 5 metus gaudziau karosus, vietiniame kaimelio tvenkinyje :), siuo metu labiausiai traukia dvi zuvys, tai lydeka, ir graziausia zuvis lynas :) mmmm lynas :)))
 #203603   arius
 13 Bir 2010 23:15
Sveiki broliai seserys,- sio hobio kankiniai! Vardu esu Arius, gyvenu Dubline. Pats esu is Klaipedos. Su siais botagais vargstu jau nuo 5 metu. ne esu labai didelis profas, taciau paskutiniu metu kiekviena savaigali kazkur stengiuosi istrukti i gamta. Man nera svarbu kur,- ar tai ezerai ar upes. Siaip pats procesas tunoti su meskere, jau man yra geras budas atsipalaiduot. Jurine zvejyba dar nebendziau, bet labai noriu jos pabandyt. Didziausia mano sugauta zuvis buvo- uotas (11,4kg)
 #204259   Rapalas
 17 Bir 2010 13:59
Sveiki kolegos, jūsų tarpe esu irgi naujas, žvejoju jau 18 metu, vilnietis, nieko įspudingo pagaves nesu, lydeka gal 3,8 kg, bet uoliai stengiuosi. Tai tiek.
 #210260   TailDancer
 24 Lie 2010 12:53
Sveiki meškerės broliai :/braj; Esu Minvydas iš Panevėžio. Man yra 16 metu, todėl esu dar galima sakyti labai jaunas žvejys :) Savo kaip Žvejo karjera pradėjau būdamas kažkur 6 metų amžiaus. Mylimiausias mano vandens telkinys yra Nevėžio upė, nes prie jos praleidžiu daugiausia laiko ir be to joje pradėjau savo kaip žvejo karjera. :v-ar Mylimiausias žūklės būdas yra spiningavimas. Stambiu žuvų dar nesu pagavęs su spiningu, didžiausia lydeka buvo kiek atsimenu 2,2kg svorio :koliorava . Manau šiam kartui užteks ;uolrait
 #216941   Joniskis
 01 Rgs 2010 09:58
Dainius, beveik 31 m. Žvejoju plūdine šiltu sezonu. Šiuo metu susižavėjau feeder'iu - į žvejybą žiūriu rimtai, teorijos nenustumiu į šalutinį planą. Dabar žvejybos metu labai saikingai vartoju alkoholį, nes keletą kartų esu dėl to praradęs brangų inventorių. Nemėgstu šiukšlintojų.
Kadangi Joniškio r. nėra gausus telkiniais, pasirinkęs tik keletą, kuriuos bandau perprast: tai Drąsutaičių ir Smalių tvenkiniai. Prioritetinės gaudomos žuvys: karosas, lynas ir karšis.
nesuprantu žvejų, kurie patys ne valgo žuvies, ją vežasi namo. Pats su šeima esame žuvies mėgėjai, todėl man berezultatė žvejyba liūdina.
 #222924   Raimis*
 25 Rgs 2010 15:49
Sveiki mėgėjai ir netik tokie, nutariau po kiek laiko naršymo prisistatyti ir aš. Gimes 1977m vardu Raimundas gyvenu Klaipėdoje. Žvejoju nuo tada kiek save prisimenu, kaip ir daugelis tikriaiusai pradėjom nuo lazdyno, po to bambukas ir t.t.
Šiuo metu žvejybose daugiausia laiko praleidžiu su fyderiu, nors neatsisakau ir spiningo. Tikiuosi bus progų pasidalinti su jumis mintimis ir patirtimi.
 #225478   Eel
 08 Spa 2010 18:30
sveiki as Tomas man 17 gyvenu vilainiuose kedainiu raj. Mane uzkrete zvejybos liga pazystamas kuris buvo mano tetos draugas, deja jis emigravo i Airija tikiuosi ten geriau kimba taiva zvejoju trecius metus pradejau pludine karosus lupt is upninku prudo jonavos raj. o dabar spiningauju nors neatsisakau ramiai pasasedeti su pludine prisimenu kai broli erzindavau kai jis ciupinedavo,vos nemegodavo su savo botkociu:D
 #227067   MariusM
 18 Spa 2010 13:47
Sveiki,

Vardas Marius, man 28 metai. Naujei atvykes i Vilniu, megejas gaudyti plesria zuvi ezeruose, bet nepraleidziu progos ir su dugnine pasizaisti. Uzklydau ieskodamas informacijos apie Vilniaus krasto ezeriukus ir ezerus :>
 #232649   bmw_fane
 14 Lap 2010 16:34
sveiki, esu sandra is kauno 21m skaiciuoju dabar :) zvejyba uzkrete tevas, savarankiskai pradejau zvejot nuo kokiu 17 :) nuo tada pati vaziuoju i zukles, pati viska perku ir tvarkaus :) gaudau ir pludine ir dugnine ir spiningu, kai atsibosta viena imu kita, nu zodziu dabar truputi uzsikabliavau ant spiningavimo daugiau, nusipirkau pora spiningu tokiu pakenciamu ir bandau laime :) zvejyba patinka nes atsipalaiduoju ir pabunu su savim, mintis susidelioju :) zodziu zvejyba man relaxas ;-var-var.
 #241576   donce294
 17 Gru 2010 20:37
Sveiki esu is Panevezio man 15, zvejoti pradejau nuo 6-7 meteliu. Zukle tai mano pagrindinis savaitgaliu praleidimo budas ,nes kitaip nera laiko pirmadienis-penktadienis mokykla ,treniruote ( stumdau rutuliuka,nu aisku ir salej dirbam....) Zukle uzkrete tetis. Pirma zuvis eserys. Megstu paziureti i plude ypac kai kimba karsis. :) ,bet nuo sios vasaros mano megstamiausias zukles budas - spiningas ,nors daugiau masalu palieku nei pagaunu :D ,bet svarbu pats procesas. Pagrinde zuklauju vasara ,siais metais bandziau ir ziema procesas tikrai idomus ir pirma zuvele sugavau ir vel eserys :D. Didziausios zuvys:karsis 1kg (galuonu ezeras) , karosas 0,6kg (karieras) . Tikiuosi pagauti didesniu :) Siame forume megstu paziureti jusu laimikiu foto savotiskas ikvepimas zvejoti. :ks> Taigi visiems nei zvyno ,nei uodegos :/braj;
 #241685   TITANIC
 18 Gru 2010 10:36
sveiki esu andrius is kauno pradejau zvejoti mazdauk nuo 9-10 metu man zvejyba padeda atsipalaiduoti,pailseti nuo rupesciu ir pabuti su gamta. o zvejyba aprkete gal tetis gal pac predejau dometis zodziu net pac nezinau.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė