Taip, guminis kaliošas. Tai, abu batai - kairės ar dešinės kojos. Bet gan šilti. Ir tai kad jie tinka abiem kojoms - nėr didelis trūkumas. Prie -20 esu ne kartą gaudęs. Sėdint nėr komfortiška (retas batas prie tokio minuso bus siltas, bet ar dažnai prie tokių temperatūrų gaudom ???), ale jei nors kiek pajudi - žvejot galima. Jie turi tik vieną minusą - nepatogu vaikščiot.
Roksus išmečiau, nebenaudoju (prakiuro po 4-5 metų). Vaikščiot didesniais atstumais nemalonu. Nors ne vienas pažįstamas ir upėtakius žiemą su jais gaudo - reiškias, vaikščiot galima. Žmonėms kurie nori nusipirkt nebrangius ir šiltus batus - rekomenduoju, nes alternatyvos už panašią kainą nelabai yr. Tas pats Tironas alternatyvos nepasiūlė.
Arvidys uždavė teisingą klausimą - ką daryt kai batams skirt daug negali (nenori), o žvejot nori. Paprasta. Yr tų nebrangių batų. Roksai vieni iš jų.
Dėl EVA guminių batų - pirkau Lemigo ar kaip ten juos. Sėdint visiškai sėsliai stintelių gaudyme kojos šąlo. Kol 500 m iki kranto nuėjau - kojos jau visiškai sušilę buvo. Ar jie šiltesnis už ROKS kol kas nedrįstu teigti, nes tai pirma žūklė su šiek tiek žemesne temperatūra (ryte -12 buvo). Aišku viena, jei judėsi nors kiek - šalta nebus. Ten dar buvo kita pas mane problema - kol atvažiavau iki ežero, kojinė (gerokai panešiota Mund) jau buvo suprakaitavus, šlapoka. Gal dėl to ir buvo šaltoka.
Kai pažvejosiu su Lemigo daugiau ir prie didesnių minusų - būtinai parašysiu atsiliepimus.
Nesupraskit klaidingai. ROKS ir Lemigo (ar pan) - jokių būdu nevadinu super batais. Nevadinu jų geriausiais. Yra manau begalė geresnių. Ale tų ir kaina ne 100 ir ne 150 Lt. Kas galim leist mokėt daugiau - manau tikrai nepirks ROKS. Bet kas negali / nenori išlaidaug - tai tikrai nėr blogi batai. Pasikartosiu - ypač jei daug nevaikštai žvejybos metu. Nors ... Esu su jais ir 12 km Kuršmarėse pasivaikščiojęs - nenumiriau