Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #250628   Skersnukis
 21 Sau 2011 23:35
Dėkui, Arvidy, už nuorodą kaip tik ieškojau tų batų Demar Trop ir norėjau juos apžiūrėti. Be to kur tu nurodei jie gerokai pigesni negu "zuklys" el. pard. Šie batai domina mane ne žvejybai, bet miestui kuomet paleidžia sniegą ir tenka vaikščioti per pliurzą bei balas su druskomis. Žvejybai manau, kad jie bus per šalti, be to kaip suprantu jie turi siūlę virš kaliošio taigi padidėja tikimybė, kad leis vandenį per ją. O už kainą apie 100lt nieko šilčiau už "roks" aš nemačiau.
 #250638   Tironas
 22 Sau 2011 01:32
nu jus duodat. nerasi pasaulyje nieko blogiau uz ROKS. ir pofig ar jie 100 lt kainuoja ar jie nemokami.
 #250645   ramkis
 22 Sau 2011 09:06
Kodel? Argumentai? :shock:
 #250651   Kleckas1978
 22 Sau 2011 09:52
Tironai ir cia prisisnekejei :-D

Roks - kai ant ledo pliurze + kose + nepamainomas dalykas ;-var-var. - visi tie odiniai kvepuojantys po kurio laiko vistiek perslampa :/nek
O kai labai slidus ledas visi eina kaip ispi......... o su roksais eini kai asfaltu nes turi sipus.
Siaip tikrai vaiksciojimui patogumo nedaug su jais, bet silumos iki -20 tikrai pakankamai :gutgut
jei nedaug lakstai tai roks sociai uztenka - jei vaikstai daug ir pastoviai, geriau pasiieskoti kazka patogesnio.

O Tirono pasisakymai tai kaip mazvaikio darosi :/nek
Pas salmolita gi stebuklinga avalyne ir drabuziai ir spiningai ir graztai - jus tik salmolitoj pirkit, nes kitaip tik s.... turesit ir busit murziai ;-var-var.

Tironai - as ir taip mazai pirkdavau is salmolitos, o dabar ir isvis nebepirksiu nieko - zadejau ir kostiuma extreema nusipirkti - 100% nebepirksiu vien del tavo tokiu nesamoniu :/nek
 #250652   Tigriukas
 22 Sau 2011 10:21
Turiu jau 3 metus Roks, ir vargo nematau.. nepamainomi dalykai.. na nebent eseriu ieskot ant kokiu mariu gal ir nepatogu.. bet siltumas tai nesveikas.. as tik uz Roks !
 #250674   Tironas
 22 Sau 2011 12:48
kleckai, kur sakiau bent zodi apie salmolitos batus? atsipeikek. pofig man kur tu ka pirksi, ar isvis pirksi. geriausia tau butu pirkti pas gyti o pries tai pasitikrinti sveikata pas psixologa, jei jau tave taip veikia forumas :) rimtai pasitikrink, kad nebutu kur suvestinese savizudybiu irasu apie foerume suzlugdyta zveja nusokusi nuo tilto

O ROKS yra visiskas slamstas ir kaip minejau ju vieta prie konteinerio. vien tai kad sudeti sypai, tai menkas privalumas, nes ant bent kokiu guminiu batu galima uzsidet kates, kuriu pilna visokiu rusiu.
 #250676   Wytux
 22 Sau 2011 12:53
:-kvankt
 #250679   Arvidys
 22 Sau 2011 13:12
Tironai klausimas tau. Jei turi 100lt Nori nusipirkti batus kokius pirkti? Cia visi siulo ROKS, sako, kad jie geriausia iseitis. Tu sakai, kad tai slamstas nieko neturiu pries tavo nuomone, bet ka tu siulytum? Speju, kad atsakymas butu jei nagali nusipirkti brangiu tai nezvejok ir sedek namie. Bet manes tai netenkina, ka tu siulytum uz tokius pinigus? Man nereikia ten kokiu achujienu, kvepuojanciu, grojanciu ar dar kokiu uz tokia kaina to nebus. Svarbiausi aspektai siluma ir kad butu kuo patogiau vaikscioti. Laukiu tavo pasiulymu jei tokiu turi.
 #250683   Airis
 22 Sau 2011 13:26
Airis rašė:Nupirkau savo draugei zieminius batus pe-ck2, http://www.pskov-polimer.ru/prod.php?cPath=75
pagaminti rusu,pskovo polimer gamykloje. panaudota medziaga EVA. is jos daromi tie patys kroksai.
batai neapsakomai lengvi,nors viduje nedaug termo sluoksnio, bet labai silti,netraukia salcio(ne taip ,kaip mano demar caribu is termokauciuko). nors protektorius neatrodo labai "zieminis", bet batai neslysta. kaina tik 60lt. po sezono bus galima parasyti kazka daugiau.
jau ismeginome. batai neslydus, apie -10 labai komfortiska. aisku po gilias balas nepabraidysi..
 #250688   Kleckas1978
 22 Sau 2011 13:41
Tironas rašė:kleckai, kur sakiau bent zodi apie salmolitos batus? atsipeikek. pofig man kur tu ka pirksi, ar isvis pirksi. geriausia tau butu pirkti pas gyti o pries tai pasitikrinti sveikata pas psixologa, jei jau tave taip veikia forumas :) rimtai pasitikrink, kad nebutu kur suvestinese savizudybiu irasu apie foerume suzlugdyta zveja nusokusi nuo tilto

O ROKS yra visiskas slamstas ir kaip minejau ju vieta prie konteinerio. vien tai kad sudeti sypai, tai menkas privalumas, nes ant bent kokiu guminiu batu galima uzsidet kates, kuriu pilna visokiu rusiu.
Matyt vaikyste sunki pas tave buvo :-D
Skriaude visi ir dabar tik iziuri kad visi dundukai ir ant visu loji forume nes gyvai bijai :-D
tik tu vienas labai protingas ir visi tavo perkami ir siulomi daiktai patys geriausi ;-var-var.

O kates patogius batus padaro labai nepatogiais :/nek isbandyta, beje nepergyvenk ne vien as roksus turiu ir maunuosi pagal situacija - kurie geriau pagal leda ir zvejybos salygas :ruko
 #250721   Vegys
 22 Sau 2011 17:08
Gerbkim vieni kitus. Jūsų blevyzgos pridaro moderatoriams darbo.
 #250763   Tironas
 22 Sau 2011 19:36
iskur aplamai noras atsiranda uz 100 lt nusipirkt gera avalyne, meskere, rite ir t.t.

roks apalmai net batais nepavadinsi. kaliosas guminis. yra tu batu is eva. iki -5m na is bedos -10 pilnos kelnes. nesiok ir megaukis. nors irgi yra prie ko prisikabint. bet tikrai ne roksai. nemoka rusai gamint nieko apart egtines, visiskai nieko.
 #250767   Vegys
 22 Sau 2011 20:00
Taip, guminis kaliošas. Tai, abu batai - kairės ar dešinės kojos. Bet gan šilti. Ir tai kad jie tinka abiem kojoms - nėr didelis trūkumas. Prie -20 esu ne kartą gaudęs. Sėdint nėr komfortiška (retas batas prie tokio minuso bus siltas, bet ar dažnai prie tokių temperatūrų gaudom ???), ale jei nors kiek pajudi - žvejot galima. Jie turi tik vieną minusą - nepatogu vaikščiot.
Roksus išmečiau, nebenaudoju (prakiuro po 4-5 metų). Vaikščiot didesniais atstumais nemalonu. Nors ne vienas pažįstamas ir upėtakius žiemą su jais gaudo - reiškias, vaikščiot galima. Žmonėms kurie nori nusipirkt nebrangius ir šiltus batus - rekomenduoju, nes alternatyvos už panašią kainą nelabai yr. Tas pats Tironas alternatyvos nepasiūlė.
Arvidys uždavė teisingą klausimą - ką daryt kai batams skirt daug negali (nenori), o žvejot nori. Paprasta. Yr tų nebrangių batų. Roksai vieni iš jų.
Dėl EVA guminių batų - pirkau Lemigo ar kaip ten juos. Sėdint visiškai sėsliai stintelių gaudyme kojos šąlo. Kol 500 m iki kranto nuėjau - kojos jau visiškai sušilę buvo. Ar jie šiltesnis už ROKS kol kas nedrįstu teigti, nes tai pirma žūklė su šiek tiek žemesne temperatūra (ryte -12 buvo). Aišku viena, jei judėsi nors kiek - šalta nebus. Ten dar buvo kita pas mane problema - kol atvažiavau iki ežero, kojinė (gerokai panešiota Mund) jau buvo suprakaitavus, šlapoka. Gal dėl to ir buvo šaltoka.
Kai pažvejosiu su Lemigo daugiau ir prie didesnių minusų - būtinai parašysiu atsiliepimus.

Nesupraskit klaidingai. ROKS ir Lemigo (ar pan) - jokių būdu nevadinu super batais. Nevadinu jų geriausiais. Yra manau begalė geresnių. Ale tų ir kaina ne 100 ir ne 150 Lt. Kas galim leist mokėt daugiau - manau tikrai nepirks ROKS. Bet kas negali / nenori išlaidaug - tai tikrai nėr blogi batai. Pasikartosiu - ypač jei daug nevaikštai žvejybos metu. Nors ... Esu su jais ir 12 km Kuršmarėse pasivaikščiojęs - nenumiriau :)
 #250779   Vaidotas
 22 Sau 2011 20:47
Aš Roksus jau 4 metai tampau, į dugną įdėjau storo veiloko padus. Ir atstumus nueinu, ir nesušalu, o kai daug vandens ar plikas ledas jie dar praktiškesni. O kaina - maža. Kadangi laikau juos katilinėje ir saulę mato tik per žvejybą ir tai ne kiekvieną - guma gerai laikosi. Aišku, kai pakilojau draugo naujus iš EVA, tai išsižiojau - jo 2 batai lengvesni už mano vieną, bet sportas - sveikata :)
 #250919   Šaltupys
 23 Sau 2011 18:21
Pas mane Roksai jau keturi metai,bet jau plyšta.Pirkau Lemigo darbe vaikščioti ,tačiau prie -5 kojoms šaltis jaučiasi.Ką pasiulytumet rinktis iki 200 lt.Dydis 48-49.Dėkui.
 #250921   Vegys
 23 Sau 2011 18:24
Alvydas2,
ar nebus taip, kad pirksi ką rasi tokio dydžio ? :)
Apie kuriuos Lemigo kalbi ? Šiltesnius ar šaltesnius ? Ty su indėklu ar be ?
 #250930   zzzubarruu
 23 Sau 2011 19:05
Vegiui su lemigo salta, Alvydui salta.
man nesalta. tinka ir kai zemiau -10.
gal kojnes pasirinkit kitokias. gal kojas kremu nuo prakaitavimo is vakaro patepkit.
zimoma ilgai nesedziu vienoj vietoj, ne vienoj eketej juk zvejojam
 #250938   Vegys
 23 Sau 2011 19:40
zzzubarruu,
Kalbu būtent apie žūklę vienoje eketėje (ok, ok, šiandien kokia 10 išgręžiau, ale 95 % laiko prie dviejų ekečių). Ty visiškai sėslę žūklę.
Kojinę abu kartus kai buvo šalta (stintelių žūklė + šiandien plūdinukė) naudojau Mund kojines, ale stiprei aptrintas, panešiotas. Kitą kart dėsiu paprastas vilnones. Ale tu rašei, kad tau nešalta su paprastom kojinėm ... Keista, ale man sušlampa/sudrėgstą kojinės. Su roksais to nebūdavo.
Aprašysiu įspūdžius vėliau, kai nebus tokios sėslios žūklės + kai temperatūra bus <-10.
 #250940   zzzubarruu
 23 Sau 2011 20:13
iki -5 isvis naudoju zmonos kojytes, turiu keleta nufyrfines. privalumas kad isvis ner kur laikytis dregmei ir kojai laisviau. nes jei su silta kojne tai kai apie nuli ar saulei pakaitinus suprakaituoja koja ir salt pradeda.
kai pastovi temp zemiau -5, tai turiu pilnai sintetines norfin kojnes(prismoj 20Lt) tai nesalta ir prie -13. Prie zemesnes siemet zvejot neteko.
ir visada, kai zadamas saltuka apie -10 arba zadamas atlidys, naudoju krema kojoms. zenkliai mazina prakaitavima.
o kojnes renkuosi tik sintetines, medvilne yra priesas nr1, o vilnos uztenka kiek yra paciam vailoke. nes skaitau, kad prie kojos turi but medziaga kuri nelaiko dregmes, o dregme gerianti kuo toliau nuo kojos.
 #250954   Arvidys
 23 Sau 2011 21:12
Tironai, gal as taves nesuprantu arba tu nesupranti klausimo. Kas sako, kad as noriu super batu uz 100lt. As aplamai noriu kokiu nors uz 100lt, nes su paprastais guminiais tenka daznai prasivaiksciot, kad nesustingtu kojos. Jei tu sakai kad, Roks negeri tai tu nelygink ju su tokiais, kur po 300lt, aisku taip sulyginus Roks nieko gero, o bet taciau tu gal gali pateikti kokreciu firmu, ar batu modeliu uz 100lt geresnius uz Roks. Jei neturi ka pasiulyti tai tada i mano klausyma manau ir neturetum atsakyti, kad Roks sudas, nes tokiu kainu klaseje jie kolkas susilauke daugiausia pliusu. :roll:
 #250989   Šaltupys
 24 Sau 2011 09:27
Vegy ,aš apie lemigo kur prie -30.Kojines MUND,tačiau kaip ir tau ,greitai jos sudrėksta. Zvejyba dažniausiai būna aktyvi bet kaikada pasedžiu karšiuku pagaudyt.Tikėtina tada,kad teks grižti prie Roksų.
 #250998   zzzubarruu
 24 Sau 2011 10:38
Alvydas2 rašė:Vegy ,aš apie lemigo kur prie -30.Kojines MUND,tačiau kaip ir tau ,greitai jos sudrėksta. Zvejyba dažniausiai būna aktyvi bet kaikada pasedžiu karšiuku pagaudyt.Tikėtina tada,kad teks grižti prie Roksų.
o tie -30 su ideklu ar be?
kojnes mund http://arsenal.lt/lt/katalogas/index.ph ... uctId=1053 80% medvilne, tai ko jus tikites???
kad nedrektu???
ir daug kas jas nesioja, reklama daro savo...
ziema+ aktyvumas+ medvilne=moteriskas lytinis organas.
jei norit naturaliu medziagu tai ben vilna rinkites...

o rekomenduociau isvis tik sintetika
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=11342
ziurekit kad akrilo butu ir bus ok
 #251001   Vegys
 24 Sau 2011 10:47
zzzubarruu,
tie iki -30 be indėklo. Jie akivaizdžiai matosi kad šalti, tinkami rudeniui pavasariui.
Mund kojinių visokių yr. Mano ne tokios kaip tavo nuorodoje. http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... uct_id=830 - nėr jokios medvilnės. Nors maniškės ir ne tokios, ale panašesnės nei kad tos kur tu įdėjai.
 #251003   zzzubarruu
 24 Sau 2011 10:50
Vegys rašė:zzzubarruu,
tie iki -30 be indėklo. Jie akivaizdžiai matosi kad šalti, tinkami rudeniui pavasariui.
Mund kojinių visokių yr. Mano ne tokios kaip tavo nuorodoje. http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... uct_id=830 - nėr jokios medvilnės. Nors maniškės ir ne tokios, ale panašesnės nei kad tos kur tu įdėjai.
uz 49 geriau ideklus nusipirkt :-D
 #251021   Airis
 24 Sau 2011 12:11
Vegys rašė:zzzubarruu,
man rodos nurodoma ne temperatura ,prie kurios kojos nesala,o temperatura,prie kurios batu guma nelusta. juk ant kitu buna -70?
 #251023   vava
 24 Sau 2011 12:14
info bachurui is Bezdoniu seniunijos :)
uzsuk kada pas mane. ir merininiu pasiulysiu , ir gryn sintetiniu, ir 50/50. O kaina tikrai mazesne bus nei tose auksciau idetose nuorodose
 #251025   saciokas
 24 Sau 2011 12:16
Arvidys rašė:Tironai, gal as taves nesuprantu arba tu nesupranti klausimo. Kas sako, kad as noriu super batu uz 100lt. As aplamai noriu kokiu nors uz 100lt, nes su paprastais guminiais tenka daznai prasivaiksciot, kad nesustingtu kojos. Jei tu sakai kad, Roks negeri tai tu nelygink ju su tokiais, kur po 300lt, aisku taip sulyginus Roks nieko gero, o bet taciau tu gal gali pateikti kokreciu firmu, ar batu modeliu uz 100lt geresnius uz Roks. Jei neturi ka pasiulyti tai tada i mano klausyma manau ir neturetum atsakyti, kad Roks sudas, nes tokiu kainu klaseje jie kolkas susilauke daugiausia pliusu. :roll:
kazkada gal ir sakiau, bet uz 100 lt turiu beveik super batus :grin: tiksliai neatsimenu pavadinimo, bet atrodo arctic lenkiski. Lengvi kaip pukas silti. ir ant vegeliu ir ant ledo super.
 #251034   saciokas
 24 Sau 2011 12:35
Taip kogero sitie. Kazkaip nekreipiau demesio i pavadinima. toks nomane, bet man labai patinka.
P.S pas mus Kaune man apie 100lt kainavo . Pas Gyti.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 47
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė