Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Stinta jūroje, mariose; ežerinės stintos
 #262504   jashas
 05 Kov 2011 17:27
karpiukas rašė:nieko nebesuprantu '''bum :roll: :twisted: buvau šiandien poligone,pagavau net 4 stintas ;-var-var. kiek su kuo kalbėjau ar mačiau visi pagavo iki 10...tai kur,Renaldai, taip pagavot?tten toliau?
as irgi siandien buvau tai nuo 7 iki 10 pagavau visas 2 stintas aplinkuj kas gaude maximum kiek turejo tai 30 vnt.
 #262508   renaldas
 05 Kov 2011 17:33
Nu tada man kyla klausimas kur jus gaudet, mes buvom paciam priekyje kolhozo link Klaipedos, uz 200m jau atviras vanduo buvo ir visi aplink mus iki 9h panasiai dirbo, mano kolega apie 50vnt pagavo.
 #262528   Stabas777
 05 Kov 2011 18:52
sendien zvejota 14 kibimas neblogas. as pagavau 303 svere maziau nei 7 kg, nemazai smulkios stintos. tevas pavare geriau 462 :)
 #262535   T0ma5
 05 Kov 2011 19:25
karpiukas rašė:nieko nebesuprantu '''bum :roll: :twisted: buvau šiandien poligone,pagavau net 4 stintas ;-var-var. kiek su kuo kalbėjau ar mačiau visi pagavo iki 10...tai kur,Renaldai, taip pagavot?tten toliau?
Avizeles labai didele itaka turi, gal del to toksai rezultatas, nes pats buvau uzsiroves ant tokio reiskinio
 #262562   Absolutely
 05 Kov 2011 21:07
Deividas rašė:girdejau vel netekom zmogaus, vieta juodkrante :(
kiekvienais metais ... :[anuol
o ziauriausei ziuret kai drasoliai su automatinem gelbejimo lemenem "zvejoja" ant ledo... :shock:
jai pats nesugebesi tai automatiskai jis suveiks -gal uz minutes geriausiu atveju-o jai busi po ledu ineres per ta laika tai isvis niekam tikes -tik srove dar stipriou nes...
 #262564   Skumbrotas
 05 Kov 2011 21:36
Absolutely rašė:....laika tai isvis niekam tikes -tik srove dar stipriou nes...
O tai nelaimėliui yra koks nors skirtumas kokiu greičiu jį neša po ledu :?:
 #262569   Absolutely
 05 Kov 2011 21:59
Skumbrotas rašė:
Absolutely rašė:....laika tai isvis niekam tikes -tik srove dar stipriou nes...
O tai nelaimėliui yra koks nors skirtumas kokiu greičiu jį neša po ledu :?:
nu sakiciau kad yra-jaigu plaukti moki ir po vandieniu kaskiek orientirojasi(jaigu dienos metu)... su rubais aiskus nelabai... netgi su gumininiais batais jau hana-pats du kartus "bandziou" gerai kad vasara ir nuo kranto netoli pesciom palei dugna islindou...
as ne apie ta kad greiciou ar lieciou- o del tu automatiniu liemeniu ant ledo... kad is ju nereikia tiketi kad busi saugus!!!-ipac kai sniuriali pasliepia kad neticiai uzkabinus nepripust :shock:
 #262571   Skumbrotas
 05 Kov 2011 22:09
Jei jau niurktelėsi po ledu, tai jau tu ten niekur nebeplaukiosi su žiemine apranga, gali dėl to būti ramus :!: O jei pavyko smengant užsikabinti už ledo ir galva virš vandens, tai ta liemenė sudirbs ir duos naudos kaip ir bet kuri liemenė, kol ateis pagalba :!: O jei pagalba neateis, tai turėsi papildomai kokias 5 minutes apmastyti nueitą kelią... :?
 #262572   savas
 05 Kov 2011 22:13
A ko cia svaigt kas geriau? Gal palaukiam ziniu is anapus, gal paaiskins konkreciau?
Logiskai mastant, mariose pasineriai po ledu - tai jau nieks nepgelbes jei srove yra gera, nebent su kaimynu susirises esi. Bet tokiu dar nemaciau, neskaitant saves pries kokius 20 metu....
 #262574   Absolutely
 05 Kov 2011 22:22
Skumbrotas rašė::!: O jei pagalba neateis, tai turėsi papildomai kokias 5 minutes apmastyti nueitą kelią... :?
mastiti reikia pries einant ant ledo ir ne banditi - paviks uzsikabintis arba ne
biski noriu dadiet prie pirmos sios dienos mano zynutes- "eina su liemenem belia kur "as gi apsidraudes, su liemene,kas gali atsitikti" gal daba suprasi ka norejou pasakiti :!:
 #262591   skapas
 05 Kov 2011 23:14
Ka tik iš 15 km, kibimas normalus 218 vnt. ir 1 plekšnė. Kiti šiek tiek mažiau, bet prigraibė po 3, 3,5 kg.
 #262615   Mike
 06 Kov 2011 11:03
Beprotybybė. Nu bet ką darysi. Pamiegojau nuo 22 iki 00.15 val. ir 1 val. jau pas Sačioką. Juk reikia spėti į kokį nors pirmą keltą, kad paturėti tą super duber rytinį stintų šniokštimą. Aha. Todėl ir varom vos ne iš vakaro, nežinodami kaip čia susitikus sveikintis: ar labas rytas, ar labas vakaras. Trumpai šnekant 3.20 val jau prie kelto. Dar Sačiokas sugebėjo lipdamas iš auto prie degalinės kepurę pamesti. Sprendžia galvos šildymo problemą. Eilė nedidelė, stovim taip, kad į pirmą keltą tikrai įlįsim. Aplink vieni žvejai. Vienas keliauja per visas mašinas ir klausinėja ar kas neturi vaistų nuo trydos. Būna. Pasiūlau Sačiokui irgi pereiti, gal kas atsarginę kepurę turi. Nusnaudžiam ir 4 val. ir pajudam su pirmu keltu. Ekologiniame poste policininkas maloniai aptarnauja prie bilietų išdavimo automato ir netrukus pasiekiam aikštelę. Sustojam apie 100 metrų už jos link Nidos. Ankstoka. Ant ledo žadam eiti švintant, todėl bandom miegoti. Sujudam 6.10 val. Kojas į batus, dėžę ir grąžtą ant rogių ir pirmyn. Vėjas ant marių šniokščia (tikimės, kad šniokš ir stinta). Kur eiti? Pagal 100 įvairiausių gandų stinta 14 km jau kimba sunkiau, reiškia pagrindinis būrys jau praėjo. Logiška, kad eina tolyn į marias. Reiškia ir mes minsim šiek tiek dešiniau, t.y. link 15, 16 km. Klaida. Prieinam pingvinų juostą, grežiam eketes, leidžiam sistemėles. Kadangi stintų buvau senokai, o 14 km iš viso pirmą kartą gaudžiau, todėl prisiklausęs, kad reikia 2 ir kitą kartą ir daugiau uncijų švino, pasiruošiau sunkią amuniciją. Klaida. Iš kartu suprantu, kad nei didelio gaudymo greičo nebus, nei malonumo. Prie 0,16 mm valo puikiausiai laikytų 20-25 gr. O gal ir dar lenvesnis svoris. Stinta kibalioja, bet šniokštimo nėra. O ir tas kibimas rimsta. Turim gal po 30-40 stintų. Bėda. Jei taip ir toliau, tai liūdna bus. Sačiokas skambina kolegoms, tie nuo mūsų apie 400 m link Klaipėdos. Sako, kad kimba ir ryte visai gerai kibo. Judam ten. Sačioko galva apvyniota šaliku ir įkišta į kapišoną. Šilta. Bet žioplys akinius mašinoj paliko, tai požlibis kulniuoja. Surandam draugus, o ten pasirodo pusė klubo susirinkę. Kadangi kibimas tikrai rimsta, tai šiek tiek aplaistom susitikimą. Reikia ieškoti. Kai mūsų daug, tai pasisklaidžius vienas kitas vis praneša apie šiokį tokį judesį. Bet kuo toliau tuo labiau visi stovi ir dairosi. Netoliese gaudo kolegos iš Bangos forumo. Sugalvoja pasicyrkinti, kas visai smagiai pavyksta. Keturiese nueina toliau į marias, ten kur sangrūdos prasideda. Taip kad visi matytų. Suklaupia ant kelių ir pradeda mojuoti rankomis. Dar meškeryčių mėtymą ir visus kitus ritualinius veiksmus imituoja. Netrukus grupelės pradeda keliauti link jų, bet priėjusios per normalaus matymo atstumą sustoja ir žiūri išpūtę akis į tai kaip buvo išdurti. Likę bangiečiai juokiasi net susirietę. Cirkas. Bet gaudyt reikia, todėl judam dar tolyn link Klaipėdos nes ten lyg ir kibaliojasi. Toj ledų sangrūdoje po truputį prasideda kibimas. Klūpiu visiškoj baloj, bet turiu geras 15 min. tikro šniokštimo. Baigiasi. Keliauju dar kitur, ten irgi spėju šiek tiek nugriebti. Turiu kokį šimtuką, bet stinta smulki, o ir valandų jau daug, saulė vakarop sukasi. Toje ledų sangrūdoje yra tokių visai mažyčių properšų, kurių gali nepastebėti. Dviem žvejams nepavyksta. Vienas įsmunka iki juosmens, kitas iki pažastų. Reikia judėti atsargiai. Pas mus nekimba, o už gerų 50 m mojuoja kaip reikiant. Irgi sangrūdoje. Perbėgu ten. Atsistoju prie pat mojuojančių kraščiuko, leidžiu sistemėles. Nekimba. O už 15 m šniokščia. Su dviem meškerėlėm palikęs visus daiktus randu tuščią plotelį. Leidžiu. Ir prasideda šniokštimas. Meškerėlės ne tos su kuriom reiktų gaudyti tokiom sąlygom, bet po truputį renku. Po kokių 40 m pradeda rimti. Dar užeina būreliai, bet jau gali ir atsipūsti. Apie 16.45 val. susirenkam šmutkes ir keliaujam iki auto. 17.55 val. prie kelto ir iš karto atplaukia keltas į kurį puikiausiai sutelpam. 20.30 val. namuose. Suskaičiuoju laimikį - 218. Ne stebuklai (ypač todėl, kas stinta smulki), bet kaip man tai visai neblogai. Dar išsikepu stintų, suvalgau ir krentu miegoti. Kitais metais gal vėl reiks nuvažiuoti.
 #262658   Agis
 06 Kov 2011 16:53
mantas23 rašė:niekur nekimba ta stinta draugai grista namo. nei 15 nei 9km niekur isvis neverta vaziuot
Nereikia taip šnekėti nebuvus ant ledo ir neturint normalių :/brazasista draugų :lol:

Vakar nuo 8 iki 10 tik keturias stintas, sužinome "duomenis" iš draugų, gryžtame krantan, pervažiuojame kitur ir nuo kokios 11.15 iki 13.30 180 vnt.Stinta smulki, kai kuri jau pasišiaušusi.Nesidraskėm, žvejojom pramogai tai ir pabendravom, padiskutavom, pasifotkinom, pasifilmavom :lol: Nuo pusės antros nuėmė man kai su ranka, kiti dar parinko vieną kitą, bet supratome, kad be vakarinio jau nieko doro nesulauksime, tai tarp16-17 val. keltu atsidūrėme namų pusėje.Mano laimikis prasčiausias.Taigi yra tos stintos, kaip yra ir vietų kur tikrai galima pajusti maudynes ar atsisveikinti su gyvenimu, bet, juk viskas matosi, jeigu stengiesi žvalgytis ir neiti per įtartinas vietas, jau nekalban kur vanduo tyvuliuoja.
 #262660   kursis
 06 Kov 2011 18:01
pritariu Agiui ;-) , yra tos stintos, tik ne visa diena ji kimba vienodai ir be to oras tai keiciasi siom dienom-o stintom tai nepatinka :v-ar
 #262766   swepsas
 06 Kov 2011 23:15
skapas rašė:Ka tik iš 15 km, kibimas normalus 218 vnt. ir 1 plekšnė. Kiti šiek tiek mažiau, bet prigraibė po 3, 3,5 kg.
skaipas as ir buvau panasiai 15km, buvau su tokiais ilgais batais ir oranzinem sviesiom kelnem,dirbau issijuoses,zvejam ta diena gero padariau nes is nekibos ejau ieskot stintos link 14km ir radau jos sociai visi perejo link manes ir lupom stinta tiksliau rinkom kaip bulves eidami link 14km :grin:
 #262772   egidijus5671
 07 Kov 2011 02:56
swepsas rašė:
skapas rašė:Ka tik iš 15 km, kibimas normalus 218 vnt. ir 1 plekšnė. Kiti šiek tiek mažiau, bet prigraibė po 3, 3,5 kg.
skaipas as ir buvau panasiai 15km, buvau su tokiais ilgais batais ir oranzinem sviesiom kelnem,dirbau issijuoses,zvejam ta diena gero padariau nes is nekibos ejau ieskot stintos link 14km ir radau jos sociai visi perejo link manes ir lupom stinta tiksliau rinkom kaip bulves eidami link 14km :grin:
jo taip eina ta stinta kad achu..et galima tik visi aplinkui kiek akis mato atsistoja gaudo :ruko , arba kai kuriuos draugai net ant rogiu krantan velka nuo gero kibimo pavarksta :v-ar
 #262780   Agis
 07 Kov 2011 08:42
Jei žuvis neima, tai žvejys Jama :-D Čia ne mano posakis, čia kito forumiečio :/brazasista
Taigi pasirinkimas yra, vieni žuvį tempia, kiti žvejus :-D
Gal eLPi kopkį reportažėlį sukirps :roll:
 #262830   Skumbrotas
 07 Kov 2011 10:53
Agis rašė:Vakar nuo 8 iki 10 tik keturias stintas, sužinome "duomenis" iš draugų, gryžtame krantan, pervažiuojame kitur ir nuo kokios 11.15 iki 13.30 180 vnt......
Galėtum ir pakonkretizuot kur tas "kitur". Čia ne tam, kad lėkt būtent ten, bo kur kibo vakar nebūtinai kibs šiandien :lol: Paprasčiausiai įdomu bandyt suvokt stintų judėjimą ir elgesį keičiantis matereologinėm sąlygom :roll:
 #262839   Agis
 07 Kov 2011 11:19
Nu jų judėjimo ir mes neperpratom :lol: Tiesiog sužinojome, kad jos kimba prieš visą tą 14 km. būrį, kažkur apie 13 už tos didžiosios properšos.Kai atvažiavome nelindome arti tų, kurie jau dirbo, bet žvejojome kokie 100-150 iki tų, kurie jau dirbo.Vėliau jau ir mes buvome ne vieni.Ant sangrūdos nelindome, apsistojome šone senojo ledo plyšimo, tai gavosi šone forvaterio, vienose eketėse jautėsi srovė, o per kokius pora metrų jau daug mažiau, bet ten kibo.
 #263100   skapas
 07 Kov 2011 21:45
Sveiki. Noriu šiek tiek plačiau aprašyti šeštadieninę žvejybą. Važiuoti gerokai virš 300 km, tai išriedėjo mūsų kompanija gan anksti apie 24 val. Ekipažas iš 12 žvejų ir MB sprinteriuko vairuotojo, beje nežvejo. Kelias tolimas ir ilgas, tai, kad neprailgtų apsukom porą !buonka! . Prie kelto buvom 5.10 val. Taikėm į pirmą keltą, bet matom kaip keltas išplaukia pilnai pasikroves. Greitai keltas grįžta ir mes jau jame ''plot . Dirba žmonės, tai pagirtina. Iš kelto išvažiavus prasideda lenktynės, bet kur skubėt, dar tamsu, nebent dėl vietos aikštelėse. Ir mes neapsirinkam, 14 km aikštelė pilna. Privažiuojam antrą aikštelę, čia turbūt apie 15 km ar šiek tiek toliau, vietos yra. Dar tamsu, ruošiamės. Kiti ekipažai pasipuošę prožektoriais raunasi ant ledo :superšokas . Neišlaiko ir mūsų nervai, pajuda 12 vyrų su tamsa. Paėje kiek, matome kaip sprinteriai žvejai nuėje kelis šimtus metrų stoviniuoja. Jo :/nu/n/x ledas nelygus, sangrūdos, o kur properšos - nesimato. Bet stintos nugalėjo ir mes judam toliau, orentyras maža geltona palapinė su šviesele. Sangrūdose pamatom ir mažas properšėles, bet mes arti tikslo, t.y. palapinės. Pradeda švist, prieinam palapine ir netoliese gręžiam pirmas eketes, ledas apie 30 cm. Vyrai pagauna pirmas stintas, man :n.nee: kimba. Lik 14 km matosi gan didelis kolchozas, pasėdim dar man vistiek :n.nee:kimba, vyram taip pat. Bandom galvot apie 14 km, renkam meškeres, bet pamatom kaip mums už nugarų lupa stinta. Apgrežiam kaip tikri lietuviai ir pagaliau pradeda jamti stinta. Pasirodo mes buvom praėje vagą, ledas čia tik apie 10-15 cm, srovė nestipri, laikė praktiškai ir 8 gramus. Rytinis kliovas buvo nuo 8.00 iki 9.30 ;-var-var. , su dviem meškerėlėm vos spėji suktis. Po to leido šiek tiek pailsėti, :cierka: padaryti. Aie 11.30 matom judesys šiek tiek šone ir mes pasislenkam. Šniokščia vėl stinta kokias 2 valandas super. Man 3 tripletai ir daug daug dupletų. Po to kabaliojosi po truputį, bet reikėjo paieškot, tai mūsų visas kolchoziukas po biškutį slankiojosi, tai į vieną pusę, tai į kitą. Nusiėmėm gan anksti, gal kiek po 16 val. Nenorėjom daugiau ekstrymo. Na aišku svarbiausia rezultatai. Kadangi mes retai dasibūriam iki stintų, o kai kas ir pirmą kartą, tai visi 12 žvejų pasiekėm savo rekordus. Visi sugavom nuo 2 kg iki šiek tiek daugiau nei 5 kg. Vienetais mano 218 + plekšnė, kitų 217, 203, 198, 188, 153, 141, 114, 107, 100, 91, 70. Vienas mūsiškių ryte buvo pasikabines vėgelę ant sistemėlės, bet nesėkmingai. O kaimynas kolchoze mačiau lašiaką ištraukė apie 2 kg. Tai tiek, na ir prirašiau. ::hai-bai
 #263144   Intras
 08 Kov 2011 07:13
Pirmadieny ir Druskininkai aplanke Kursiu mares ''plot Buvom viso 7,jai trumpai visi pagavom,visi laimingi :grin: kaip ir jau kiti mineja tikrai buvo superinis rytinis kliovas,per jy daugiausei ir prigaudem,apsiramino apie 10val,tada prasidejo paieskos,vienur keletas stintu kitur keletas nieko yspudingo neradom,taciau apie 14.00 stinta vel pradejo kibti ,vakarejant jau kibo labai gerai,taciau saulele vakarop,musu ekipazas masinos link :grin: nesiinorejo tamsoj aiti tikrai ne per superiny leda,ten kur zvejojom ledas buvo max 15cm vietom ir maziau,kas gaude ant sangrudu sake ir 10 ir 8 cm :eek: buvo kas ir koja ykiso,gerai kad mes laimongai parpuskavom namo.Rezultatai tokie,nei vienas neskaiciavom bet tarp 3-4kg pagavom visi.Buvom 17 km :/braj;
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 201
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė