Sveiki. Noriu šiek tiek plačiau aprašyti šeštadieninę žvejybą. Važiuoti gerokai virš 300 km, tai išriedėjo mūsų kompanija gan anksti apie 24 val. Ekipažas iš 12 žvejų ir MB sprinteriuko vairuotojo, beje nežvejo. Kelias tolimas ir ilgas, tai, kad neprailgtų apsukom porą

. Prie kelto buvom 5.10 val. Taikėm į pirmą keltą, bet matom kaip keltas išplaukia pilnai pasikroves. Greitai keltas grįžta ir mes jau jame

. Dirba žmonės, tai pagirtina. Iš kelto išvažiavus prasideda lenktynės, bet kur skubėt, dar tamsu, nebent dėl vietos aikštelėse. Ir mes neapsirinkam, 14 km aikštelė pilna. Privažiuojam antrą aikštelę, čia turbūt apie 15 km ar šiek tiek toliau, vietos yra. Dar tamsu, ruošiamės. Kiti ekipažai pasipuošę prožektoriais raunasi ant ledo

. Neišlaiko ir mūsų nervai, pajuda 12 vyrų su tamsa. Paėje kiek, matome kaip sprinteriai žvejai nuėje kelis šimtus metrų stoviniuoja. Jo

ledas nelygus, sangrūdos, o kur properšos - nesimato. Bet stintos nugalėjo ir mes judam toliau, orentyras maža geltona palapinė su šviesele. Sangrūdose pamatom ir mažas properšėles, bet mes arti tikslo, t.y. palapinės. Pradeda švist, prieinam palapine ir netoliese gręžiam pirmas eketes, ledas apie 30 cm. Vyrai pagauna pirmas stintas, man

kimba. Lik 14 km matosi gan didelis kolchozas, pasėdim dar man vistiek

kimba, vyram taip pat. Bandom galvot apie 14 km, renkam meškeres, bet pamatom kaip mums už nugarų lupa stinta. Apgrežiam kaip tikri lietuviai ir pagaliau pradeda jamti stinta. Pasirodo mes buvom praėje vagą, ledas čia tik apie 10-15 cm, srovė nestipri, laikė praktiškai ir 8 gramus. Rytinis kliovas buvo nuo 8.00 iki 9.30

, su dviem meškerėlėm vos spėji suktis. Po to leido šiek tiek pailsėti,

padaryti. Aie 11.30 matom judesys šiek tiek šone ir mes pasislenkam. Šniokščia vėl stinta kokias 2 valandas super. Man 3 tripletai ir daug daug dupletų. Po to kabaliojosi po truputį, bet reikėjo paieškot, tai mūsų visas kolchoziukas po biškutį slankiojosi, tai į vieną pusę, tai į kitą. Nusiėmėm gan anksti, gal kiek po 16 val. Nenorėjom daugiau ekstrymo. Na aišku svarbiausia rezultatai. Kadangi mes retai dasibūriam iki stintų, o kai kas ir pirmą kartą, tai visi 12 žvejų pasiekėm savo rekordus. Visi sugavom nuo 2 kg iki šiek tiek daugiau nei 5 kg. Vienetais mano 218 + plekšnė, kitų 217, 203, 198, 188, 153, 141, 114, 107, 100, 91, 70. Vienas mūsiškių ryte buvo pasikabines vėgelę ant sistemėlės, bet nesėkmingai. O kaimynas kolchoze mačiau lašiaką ištraukė apie 2 kg. Tai tiek, na ir prirašiau.