Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #262154   Vegys
 04 Kov 2011 11:33
Skonio reikalas ir niekas čia tau nepatars. Nebent pritars kad pvz žiemą vobleriai žymiai geriau, o kitais metų laikais manau tas pats.
 #262291   Ignelis
 04 Kov 2011 19:04
na kazkaip pas amne sukres geriau dirba uz voblerius, bet gal geru vombeliu neturiu, o sukriu pasirinkimas neblogas, plius zinau tas dirbancias.
beto norejau paklaust kas leicia tuos poperius, ar jie nereikalauja kiek kietesnio/greitesnio koto..? iatriu reiketu gal tikrai pameginti... :) zinau kad tikrai kazkas pasirasys, plius jeigu dar sekmingai kiltu isviso kaifas... :grin:
 #262409   MINDULE
 05 Kov 2011 06:59
Pelekas rašė: Bent jau amerikonsai tai sukres laiko upetakiniais masalais ir kitom zuvim net nesiulo, kaip pvz rusai sukrem gaudo beveik visa zuvi, kaip ir mes be abejo... :roll:
Pirma karta girdzhiu kad amerikonai upetakius sukremis gaudo :) Aplamai, jei upetakiai, tai beveik viskas musemis... O musemis jie ir vandenyne zhvejoja... Tiesa pasakius man asmenishkai toks jausmas, kad amerikonai sukremis negaudo, bent jau ash nesusiduriau su tokiais kurie gaudytu... Jei spiningauja, tai voblikais ir gumomis...

Berashydamas prisiminiau, kad viena karta machiau gaudant upetakius sukremis, bet ezheras buvo shviezhiai prileistas upetakiu ir tie durneliai griebia ten viska kas juda... Laimikiu daug, tik zhvejyba gaunasi kaip karpyne... :/nek
 #262624   EdgaBoy
 06 Kov 2011 12:36
Siaip tai Vegys teisus, skonio reikalas, nepastebejau kazkokiu dideliu isskirtinumu, aisku visad buna specifiniu situaciju, kada vienas ar kitas masalas labiau pasiteisina. Tik kad kainos santykis 1:3 voblerio nenaudai, tad daugelis manau ir to prisibijo ir siaip jeigu ikabini mirtinai, tai labiau sirdi suskausta kai walas atsipalaiduoja ir vejo plewenamas grizta 'viarkt :-niak'
 #262697   Edga
 06 Kov 2011 20:31
Manau jei masalu tiki tai ir pagausi,o kas geriau manau kad svarbu pateikimas tiesiog vobleris mano manymu universalesnis
 #267392   Vegys
 25 Kov 2011 19:27
Sveiki,
Kol kas sergu, žvejot nesigauna, tai "pasitenkint" tenka "beglostant" masalus. Sakau papasakosiu ką aš naudoju, gal vėliau ir kiti papasakos ir pasidalinsim patirtim.

SALMO
Paveikslėlis
Vieni iš dažniausiai naudojamų masalų. Privalumai - pigūs, kabliai tvirti.
Kairinis stulpelis žemyn :
Minnow 6 cm mėlyna nugara. Kęstučio gatvėje sako, kad net Vilnelės bomžai perka šį masalą, nes gerai kimba :) Aš super duper kibimo nesulaukęs. Masalas kaip masalas. Seklesnėse vietose naudoju Minnow 5 cm, gilesnėse - pvz Hornet.
Minnow 5 cm. Mekšrelis, kaip kad aš jį vadinu. Daug upėtakių padovanojęs. Ale dažniausiai - mažesni. Neria sekliai. Kokia 50 cm max.
Minnow 5 cm. Upėtakiokas. Hmz. Turėtų būt geras masalas. Senei turiu, ale kai reik masalo tokiam gyliui - imu mekšrelį.
Salmo Bulhead 5 cm. Neatidarytas, nors turiu labai senei. Priežastis : naudoju kitus masalus tokiems gyliams. Neria kaip ir Minnow.
Kiti du - Salmo Tiny. Nesu tikras ar tinkamas pasirinkimas upėtakiams. Dėžutėje guli ir tiek. Paviršiniai.

Vidurinis stulpelis žemyn :
1 ir 2 - Hornet 3,5 cm, upėtakio imitacijos, plaukiantis ir skęstantis. Plaukiantis - man nr 1 man upėtakių žūklėje. Neria iki ~ 1 m.
3-4 Hornet 3,5 cm ale nėr per daug naudojami ir jei neklystu - tušti.

Dešininis stulpelis žemyn :
Executor 5 ar 6 cm. Pirkau duobėms patikrint. Naudojamas retai, nes mano spiningui per didelis/sunku masalas. Neria manau iki ~1,5 m
Hornet DR - tikėjausi daug iš šio masalo, ale nauda menka. Kaip kad ir iš Executor. Neria manau iki ~1,5 m
Kiti 4 - Hornet 4 cm. Nors nuo mano mėgstamiausio masalo skiriasi tik 0,5 cm, bet liežuvis stiprei didesnis ir mano spiningui nelabai tinka. Naudoju tik duobes patikrint. Neria manau iki ~1,5 m

DORADO
Paveikslėlis
Seniau dažnai naudodavau. Dabar rečiau. Pliusai : pigūs ir kibūs. Minusai - prasti kabliai ir prastai metasi. Perkant tą patį modelį gali skirtis spalvos. Kai kurie nedirba srovėje - reik "remontuot".
Kairinis stulpelis žemyn :
1-3 - Clasic. Pirmas 7 cm (retai naudojamas), kiti du 5 cm. Labai kibūs masalai. Gaila kad tokio spalvinimo nėra Invader. Clasic - neria sekliai, ~ 50 cm.
4 - 5 cm FTR Invader. Geras masalas drumstam vandeniui. Ant jo pagauta ir upėtakių ir kiršlių. Invader neria ~ 1 m.
5-6 - 5 cm GR Invader. Geri skaidriame vandenyje
Mažai belikę pas mane Invader, o jie man patinka kaip masalai. Reiks nusipirkt TR (upėtakiuką) - tas daug laimikių padovanojęs. Dar geras yr Invader GFR spalvinimas drumstam vandeniui - ale jo irgi dėžutėj nerandu

Dešinė eilė - Stick'ai. 3 pirmi 6 cm, paskutinis - 4,5 cm. Neria kaip ~ Invader. Didelis minusas - prastas užmetimas. Daug kas juos mėgsta (ar ne, Vital ? :) ), bet man jie neprilipo ... Iš Dorado Invader man geriau ...

Iš Dorado dar Alaska naudoju, ale žiūriu kad nelikę pas mane. Arba neradau šį kart :) Mažiukas burbuliukas dirba energingai, neria mažai.

RAPALA + REBEL
Paveikslėlis
RAPALA - kairė pusė. Nesu didelis jų gerbėjas. Naudoju tik Original arba Countdown 5 cm. Pliusai : geri kabliai / gan neblogai metasi. Minusai - neria negiliai ir Rapalinių giliau neriančių tinkančių upėtakiams kažkaip neatrandu. Nesakau kad jų nėr, nesakau kad į Rapalas nežiūriu, ale akis neužkrenta.
1 - Countdown 7 cm. Mano pats pirmas Rapala vobleris. Pirktas prieš 20 metų. Pirkau lydekoms tuo metu, po to joms pasirodė per mažas. Upėtakiams per didelis. Taip ir trinasi dėžutėje.
2 - 5 cm berods Original. Neblogas masalas. Ale nieko išskirtinio. Kaip ir visi Rapala. Neria manau max 70 cm. Gal mažiau.
3-5 irgi tie patys Coutdown arba Original, nepamenu. 5 cm. Ant jų kimba, ale kaip sakiau - nieko įpatingo. Jų privalumas tas, kad esant mažam gyliui, juos galima naudot kai reik didesnio užmetimo. Ale tokiom sąlygom yr ir geresnių.

REBEL
1 - Rebel "skruzdėlė" (ant). Dydis gal koks 3,5 cm. Plaukiantis. Labai agresyvus masalo žaidimas. Originalūs kabliai labai maži - būtina keist. Pakeitus didesniais - kabliai kabinasi vienas už kito. Neria sekliai, nors liežuvis ir ilgas. Upėtakiai mėgsta šį masalą.
2 - Rebel "varliukas". Dydis gal koks 3,5 cm. Plaukiantis. Mažai neria. Upėtakiai kimba. Gaudau tik sekliose vietose, tai didesnių ir nepapuolė.
3 - Rebel "minnow". Berods 5 cm. Nepatinka man. Svoris nemažas, metasi ok, ale kažkuom man neįtiko. Prisimenu tik 1 kibimą ant jo. Skęstantis artai suspendingas.

PANTOON21+GLOOG+YO-ZURI+JAXON+ILLEX+JACKSON
Paveikslėlis
Kairinis stulpelis - PANTOON21 - mažai žinių. Lig šio sezono turėjau tik 3 nuo viršaus Alter Idem. Ale jis suspendingas berods, o aš mėgstu plaukiančius. Todėl kol kas nėr info apie šiuos masalus iš mano pusės.

Vidurinis stulpelis - GLOOG. Pirkęs, ale spalvinimai neįtiko (+ kai kurie skęstantys), tai ir tyli sau ... Trys apatiniai - Yo-zuri L-Minnow. Ale kadangi jie nėr plaukiantys, tai dažnai tik vietą dėžutėj užima. Ale kažkas iš forumiečių nesenei rašė kad mėgsta žvejot ant L-Minnow, gal reiks pabandyt. Ale abejoju ...

Dešininis stulpelis - pirmi du Jaxon. Pirmas mano spiningui per "galingas". Antras - tik pernai į sezono pabaigą pirktas. Trečias nuo viršaus - ILLEX Tiny Fry 5 cm. Vienas iš geriausių upėtakinių masalų. Minusas - kaina. Kabliai irgi nėr labai stiprūs. Neria mažai, ale esu pagavęs upėtakių net ir didelėse duobėse (pvz per Merkio meet'ą). Paskutinis - JACKSON Trout Tune. Kol kas tuščias. Neria neblogai, purvinesniame vandenyje nesinori naudot (per brangus man, kad tokius masalus laidot). Metasi prastokai. Dirba gražiai.

KITKAS
Paveikslėlis
Masalai kuriais beveik netikiu arba mažai gaudęs, todėl apie juos trumpai :.
1 - rankų darbo 6 cm masalas. Netestuotas beveik. Išbandysim šiemet.
2 - LT kažkurio gamintojo. Gal Vivngros ?
3 - Alex. Nu nepatinka man jo darbas ir viskas. Kažkas iš forumiečių žinau kad tokiu gaudo ir pagauna.
4 - Awa-Shima. Fanatikai sugundė nusipirkt. Jei Illex tiny fry kainuoja ~ 45 lt, Tai šis <20 Lt. Ale gailiuosi kad šį pirkau, nors išvaizda ir panaši.
5 - Rapa. Kaina 10 Lt. Paviršinis. Nenaudojamas. Labai lengvas.
6 - Strike Pro mažylis. Man nepatinka. Žinau kad kai kas iš forumiečių labai tokius mėgsta.
7 - LT gaminys. Žaidžia gražiai. Ale man upėtakiams netinka.

Dešinė pusė :
1 - Aisinis. Pirktas lydekoms. Nešiojuosi ir dėžutėje upėtakiams. Beveik nenaudojamas.
2-3 LT. Gal Vivingra ar Aisė. Spalvos ir forma nepatinka. Nenaudojami.
4 - Kenart. Kabliukai persimeta. Spalvos nepatinka (ką aš masčiau pirkdamas?). Nenaudojamas.
5 - Ugly .... (Bjaurusis ančiukas). Nesuprantu ką kūrėjai galvojo, dėdami tokius mažus kablius ? Manau kad aukšlė galėtų trišakio visus kablius praryt.
6 - mano "top'ų top'as". Byron firmos. Net menkiausioje srovėje masalas nedirba. Kainavo 28 Lt !!! Na, tai buvo upėtakiavimo vienas iš pirmesnių masalų ...

Jei turit kokių nors pastebėjimų / pasiūlymų - smagu būtų išgirst.
Jei turit klausimų - klauskit :)
Sukrių dėžutę irgi imu į žūklę, ale dažniausiai ji liekas pas mane mašinoje. + retai gaudau, tai sukrių vertint nesiryžtu.

P.S. Kai kurie vobleriai be kablių. Tai tik todėl, kad jų kabliai buvo paskolinti kitiems masalams.
P.S.S. Kam užteko kantrybės perskaityt - sušukit "aūūūūū" :)
 #267423   Edga
 25 Kov 2011 22:01
To Vegys as ant yo-zury gaudau man jie patinka aisku nepigus,bet kibus,dabar bandysiu "rapala" ir "pontoon 21" ka galit patart is situ?
 #267451   romas100
 26 Kov 2011 08:08
Vegy auuuu, perskaiciau viska. Viskas super , tik ar ne per daug visko i zukle ;-) . Zinau , as pats turiu ta beda. Kazkada nusprendziau ir susideliojau pora dezuciu vobleriuku butent upetakiams. Dar maza dezute sukrem ir keletas guminuku. Atvaziavus i zukle , viska vyksta kitaip, zziurek deliojiesi daiktus i kuprine, tai pasiimi dar kokia dezute , dar ir dar ir paskui tenka temti didziuli svori( o atstumus tai praeinam nemazus) , o tu is kuprines( kurie ale prireiks) net netrauki. Tai dabar darau taip, paiimu tik tas keturias dezutes kuriu man reikia o visa kita lieka namie. :)
 #267461   Vegys
 26 Kov 2011 09:37
romas100,
imu visus masalus į mašiną. Berods 4 ar tai 5 dėžutės. Į vieną einasi mažiukai + mažiau naudojami, į kitą - ryškiaspalviai (drumstam vandeniui), kitose normalūs masalai. Na sukrių dėžutę irgi pasiimu į mašiną. Kai nusprendžiu kur gaudysiu - mažų masalų dėžutę imu arba palieku mašinoje. Kai pamatau vandenį - ryškiaspalvius imu arba palieku mašinoje. Sukrių dažniausiai neimu. Žūklės metu mėgstu pervažiuot į kitą upės atkarpą. Jei kas nors paviršiuje bulkuoja - kitam sustojime įsimetu ir sukres.
Kuprinės nenešioju - karšta su ja. + tu teisus, jei imi kuprinę, ten masalai ir prasivolioja. Dėžutes susidedu į kišenes. Žūklės metu dažniausiai 3 dėžutės būna su manim.
 #267615   bretas
 26 Kov 2011 23:27
is Vegio arsenalo, man kibiausias pontoonas eseriuko imitacija (antras nuo virsaus) pernai taip atidroziau, kad siemet teks pirkt nauja, nes spalvu nebeliko:)
 #267873   arabas
 28 Kov 2011 12:07
Aūūūūū, Vegy.
Visada įdomu įkišti savo nosį į kito krepšį. :roll:
Daug panašių žaislų ir mano dėžutese, tik prioritetai kitaip sudėlioti. Pirmoje vietoje - skęstantys ir suspenderiai, antroje - plaukiantys.
Prie Salmo pridėčiau dar Butcherį.
O Byron vobleriai - tai tragedija ir katastrofa. Turėjau nelaimę nusipirkti. :x Ant įpakavimo buvo parašyta "plaukiantis". Plaukia kaip kirvis. Apie jo darbą patylėsiu. Tinkamas tiktai eglutei papuošti.
Turiu ir "Awa-Shima". Pirkau aš juos kitur ir po 8 Lt. Kaip už tokius pinigus - skrenda į pavojingiausias vietas, todėl šitų vobleriukų atsargos labai greitai senka. Kenart'ų paskirtis ta pati. Žvalgai, kurių negaila.
Pantoon'ai. Net nežinau, ką apie juos galvoti. Gražūs, dailūs, sąlyginai nebrangūs, bet nieko juose stebuklingo nematau. Ir dar pats faktas, kaip jie agresyviai stumiami į rinką, verčia susimastyti.
Rapalos CD ir Juozukai - tiktai gerai ir labai gerai ypač gaudant pasroviui.
Turiu dar kelis "no name", pirkti pigiau grybo, baisūs kaip mano gyvenimas, bet dirba anys ir kimba ant jų neblogiau kaip ant japoniškų.
 #267883   Vegys
 28 Kov 2011 12:22
arabas rašė: Visada įdomu įkišti savo nosį į kito krepšį. :roll:
Man irgi :)
arabas rašė: Prie Salmo pridėčiau dar Butcherį.
Galima konkrečiau kuris ? http://salmo.com.pl/index.php?option=co ... 53&lang=pl ? Pats imčiau BE / GS, galbūt netgi SDR
arabas rašė: Pantoon'ai. Net nežinau, ką apie juos galvoti. Gražūs, dailūs, sąlyginai nebrangūs, bet nieko juose stebuklingo nematau.
Kažkas sakė kad pas juo spalvos lupasi. Aš tik nusipirkęs matau kad atšokęs spalvinimas. Nagų lakas nepadėtų, jei aptepliočiau ? Dažymo kokybė :/nek
arabas rašė: Rapalos CD ir Juozukai - tiktai gerai ir labai gerai ypač gaudant prieš srovę.
Rapala naudoju atvirame vandenyje. Pvz ant posukio ar pan. Bet kadangi mano upėtakių žūklė susiveda į "kas namelyje gyvena", ty nuvirtusių medžių, akmenų, šlaitų patikrinimą, man tokie masalai nelabai tinka. Gal su jais žvejot nemoku. Man tinka labiausiai tie, kurie cykiai nuplaukia iki kliuvino, patraukus paneria 0,5-1 m ir po to tokiam gylyje praplaukia visą kliūtį.

Paskutiniu metu (tyfiu tfiu tfiu) mažai palaidoju, dėl to pasiryžęs naudot brangesnius masalus.
 #267934   arabas
 28 Kov 2011 15:01
Šiek tiek neaiškiai parašiau, kad CD ir Juozukai labai tinka gaudant prieš srovę. Galima suprasti, kaip nori. Patikslinu: labiausiai man tinka, kai meti prieš srovę. Tiek CD, tiek Juozukai yra fast sinking, todėl užmetus pradeda iškart dirbti. Nereikia nei metro, nei pusės, kad juos užgilintum. Labai gerai apgaudyti langus tarp pagalių. Patinka su jais gaudyti rėvose , vėlgi metant prieš srovę. Labai įdomi ir dinamiška žvejyba, nėra laiko snarglį krapštyti. Naudojant plaukiantį, tai tik spėji valą surinkinėti. Trukumas tas, kad nori nenori, bet užmetinėti reikia tiksliai. Plaukiantį dar gali pakoreguoti, su fast sinking tai nevisada padarysi.

Dėl besilupančių dažų, tai yra ne vien Pantoon’o bėda. Aš tai neimu į galvą. Apsilupęs ir apgrauštas masalas man yra vertingesnis nei nuliovas.

Mėgstamiausia Butcher’io spalva – BE. Naudojęs ir HBR ir GT. Dirba ir skęstantys ir plaukiantys, bet ne itin stiprioje srovėje. SDR neturėjau, tai nieko pasakyti negaliu.

Praitų metų balandžio mėnesio Butcher’io aukos: 45 ir 42 cm.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #269897   Satan
 02 Bal 2011 00:38
Na štai,mano pirmieji savo rankomis sutverti vobleriukai,parduotuvinių neįperku:D Šioj foto dar neapginkluoti,nėra nei kablių,nei liežuvėlių nei kilpučių,tiesiog norėjau išbandyt save ar išeis normaliai nuspalvint,tepliojau akriliniais dažais,poto lakavau parketiniu laku:D
Žuviukams įklijavau kilputes,padovanojau po mažuliuką trišakiuką ir iš limonado butelio iškirpau/įklijavau liežuvėlius,gaila,nenufotkinau galutinio rezultato.
Pabandžiau Nery,dirba,net už širdies suėmė,gavosi plaukiantys,ilgis apie 2,5cm,tiks tik ul kotukui. :DDDD Gryžau namo Dzūkijon,sekmadienį išbandysiu juos Ūloje. Kaip manot,ar patiks upių chuliganams?

Paveikslėlis
 #269905   Vegys
 02 Bal 2011 09:16
Satan, jei tikėsi - tai griebs.
Gaila kad nenufotografavai galutinio rezultato.
 #270172   Satan
 03 Bal 2011 03:08
Nu va,liko kelios val iki žvejybos,greitai viskas paaiškės.Miegas neima.
 #271028   EdgaBoy
 05 Bal 2011 21:37
robert0521 rašė:labas, as cia pastebejou kad dauguma jusu ant vobleriu žvejojat ;D o kas nors iš jusu an sukriu bandot ar tik ant vobleriu? :)
Na pas mane kolkas sukres nr 1 upetakiu zvejyboje, bet gal informacijos gausa apie zvejyba vobleriais ir rezultatu stebejimas kitu zveju, kurie megsta voblerius mane ir wis labiau skatina rinktis voblerius :roll:
si wasara manau bus sukriu dezutei konkurencinaga, nes vobliku dezute ir paruosta (aisku kolkas daug kuklesne negu Vegio dezute-bagazine :oops: ) :-D
 #271102   Icagel
 06 Bal 2011 09:19
robert0521 rašė:labas, as cia pastebejou kad dauguma jusu ant vobleriu žvejojat ;D o kas nors iš jusu an sukriu bandot ar tik ant vobleriu? :)
Visus iki vieno savo didžiausius upetakius, įskaitant ir patį patį didžiausią esu sugavęs su sukrėmis.
 #271242   Icagel
 06 Bal 2011 14:55
robert0521 rašė:o kokiu didziu dazniausei gaudei?
Pagal situaciją ir upelio dydį, bet nuo nr. 2 net iki nr 5. Gal ir neįtikinamai skamba, bet tokia mano patirtis, kol nebuvo voblerių tiek prekystaliuose. O kai pradėjau gaudyt daugiau vobleriais, šiuo metu daugiausiai naudoju iki Nr. 4, bet dažniausiai nr. 3.
Bet šiaip viskas labai priklauso nuo konkrečios vietos. Jei tikiuosi didelio upėtakio, o jo ir einu žvejot :D tai mėtyt pradedu Nr.3 ar 4.
Atėjus vasarai sukrių paprastai nemažindavau.
Nr.4 naudoju išskirtinai didesnėse upėse, į upelius tokių bombų nemėtau.

Beja, kaip ir reikia tikėtis, kibimų skaičius labai sumažėja. Todėl manau tikslingiau šiuo metu naudot voblerius, kurių įvairovė neįtikėtina.
 #271279   Rafal
 06 Bal 2011 15:31
Icagel rašė:
Pagal situaciją ir upelio dydį, bet nuo nr. 2 net iki nr 5. Gal ir neįtikinamai skamba, bet tokia mano patirtis, kol nebuvo voblerių tiek prekystaliuose. O kai pradėjau gaudyt daugiau vobleriais, šiuo metu daugiausiai naudoju iki Nr. 4, bet dažniausiai nr. 3.
Bet šiaip viskas labai priklauso nuo konkrečios vietos. Jei tikiuosi didelio upėtakio, o jo ir einu žvejot :D tai mėtyt pradedu Nr.3 ar 4.

Beja, kaip ir reikia tikėtis, kibimų skaičius labai sumažėja. Todėl manau tikslingiau šiuo metu naudot voblerius, kurių įvairovė neįtikėtina.
Bet kodel manai kad vobleriai bus daugiau kibesni negu sukres? :roll: Vistiek masalas(sukres) senai isgalvotas, bet ka del to jis maziau kibesnis? :lol: Manau kad sukremis geriau zvejoti vasara. Kodel? Todel kad vasara yra vabzdziai, o sukres savo virpesiais , gal ne labai tiksliai , bet vistiek pakartoja toki ,,triuksma" kuris primena i vandeni ikritusi vabzdi.
O vobleriai aisku dabar esa 1 masalas spiningavimui, bet vistiek nereikia pamirsti ir kitu masalu. O ir sukres ir vobleriai turi minusu :/nek ir pliusu :gutgut . Tai manau kad kiekvieno reikalas, kuo zvejoti :grin: ;uolrait
 #271286   Icagel
 06 Bal 2011 15:42
Rafal rašė:
Icagel rašė:

Bet kodel manai kad vobleriai bus daugiau kibesni negu sukres? :roll: Vistiek masalas(sukres) senai isgalvotas, bet ka del to jis maziau kibesnis? :lol: Manau kad sukremis geriau zvejoti vasara. Kodel? Todel kad vasara yra vabzdziai, o sukres savo virpesiais , gal ne labai tiksliai , bet vistiek pakartoja toki ,,triuksma" kuris primena i vandeni ikritusi vabzdi.
O vobleriai aisku dabar esa 1 masalas spiningavimui, bet vistiek nereikia pamirsti ir kitu masalu. O ir sukres ir vobleriai turi minusu :/nek ir pliusu :gutgut . Tai manau kad kiekvieno reikalas, kuo zvejoti :grin: ;uolrait
As nesakau, kad sukres maziau kibios, tiesiog, kai gaudai Nr. 3-5 dydzio sukrem, tai naturaliai sumazeja kibimu, juk mazieji upetakiai tikrai retai kada kala nr 4 sukre.
O 3-5 cm vobleri kala vos ne kiekvienas tuo metu aktyvus upetakis ;)
 #271694   Tanius
 07 Bal 2011 20:46
kažką iš sukrių sėkmingesnių spalvų esat pastebėję? Norgej tai man einamiausi buvo patys papraščiausi: bronziniai, sidabriniai su juodais taškais, arba išvis nuskusdavau anuosl.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė