Sveiki,
Kol kas sergu, žvejot nesigauna, tai "pasitenkint" tenka "beglostant" masalus. Sakau papasakosiu ką aš naudoju, gal vėliau ir kiti papasakos ir pasidalinsim patirtim.
SALMO

Vieni iš dažniausiai naudojamų masalų. Privalumai - pigūs, kabliai tvirti.
Kairinis stulpelis žemyn :
Minnow 6 cm mėlyna nugara. Kęstučio gatvėje sako, kad net Vilnelės bomžai perka šį masalą, nes gerai kimba

Aš super duper kibimo nesulaukęs. Masalas kaip masalas. Seklesnėse vietose naudoju Minnow 5 cm, gilesnėse - pvz Hornet.
Minnow 5 cm. Mekšrelis, kaip kad aš jį vadinu. Daug upėtakių padovanojęs. Ale dažniausiai - mažesni. Neria sekliai. Kokia 50 cm max.
Minnow 5 cm. Upėtakiokas. Hmz. Turėtų būt geras masalas. Senei turiu, ale kai reik masalo tokiam gyliui - imu mekšrelį.
Salmo Bulhead 5 cm. Neatidarytas, nors turiu labai senei. Priežastis : naudoju kitus masalus tokiems gyliams. Neria kaip ir Minnow.
Kiti du - Salmo Tiny. Nesu tikras ar tinkamas pasirinkimas upėtakiams. Dėžutėje guli ir tiek. Paviršiniai.
Vidurinis stulpelis žemyn :
1 ir 2 - Hornet 3,5 cm, upėtakio imitacijos, plaukiantis ir skęstantis. Plaukiantis - man nr 1 man upėtakių žūklėje. Neria iki ~ 1 m.
3-4 Hornet 3,5 cm ale nėr per daug naudojami ir jei neklystu - tušti.
Dešininis stulpelis žemyn :
Executor 5 ar 6 cm. Pirkau duobėms patikrint. Naudojamas retai, nes mano spiningui per didelis/sunku masalas. Neria manau iki ~1,5 m
Hornet DR - tikėjausi daug iš šio masalo, ale nauda menka. Kaip kad ir iš Executor. Neria manau iki ~1,5 m
Kiti 4 - Hornet 4 cm. Nors nuo mano mėgstamiausio masalo skiriasi tik 0,5 cm, bet liežuvis stiprei didesnis ir mano spiningui nelabai tinka. Naudoju tik duobes patikrint. Neria manau iki ~1,5 m
DORADO

Seniau dažnai naudodavau. Dabar rečiau. Pliusai : pigūs ir kibūs. Minusai - prasti kabliai ir prastai metasi. Perkant tą patį modelį gali skirtis spalvos. Kai kurie nedirba srovėje - reik "remontuot".
Kairinis stulpelis žemyn :
1-3 - Clasic. Pirmas 7 cm (retai naudojamas), kiti du 5 cm. Labai kibūs masalai. Gaila kad tokio spalvinimo nėra Invader. Clasic - neria sekliai, ~ 50 cm.
4 - 5 cm FTR Invader. Geras masalas drumstam vandeniui. Ant jo pagauta ir upėtakių ir kiršlių. Invader neria ~ 1 m.
5-6 - 5 cm GR Invader. Geri skaidriame vandenyje
Mažai belikę pas mane Invader, o jie man patinka kaip masalai. Reiks nusipirkt TR (upėtakiuką) - tas daug laimikių padovanojęs. Dar geras yr Invader GFR spalvinimas drumstam vandeniui - ale jo irgi dėžutėj nerandu
Dešinė eilė - Stick'ai. 3 pirmi 6 cm, paskutinis - 4,5 cm. Neria kaip ~ Invader. Didelis minusas - prastas užmetimas. Daug kas juos mėgsta (ar ne, Vital ?

), bet man jie neprilipo ... Iš Dorado Invader man geriau ...
Iš Dorado dar Alaska naudoju, ale žiūriu kad nelikę pas mane. Arba neradau šį kart

Mažiukas burbuliukas dirba energingai, neria mažai.
RAPALA +
REBEL
RAPALA - kairė pusė. Nesu didelis jų gerbėjas. Naudoju tik Original arba Countdown 5 cm. Pliusai : geri kabliai / gan neblogai metasi. Minusai - neria negiliai ir Rapalinių giliau neriančių tinkančių upėtakiams kažkaip neatrandu. Nesakau kad jų nėr, nesakau kad į Rapalas nežiūriu, ale akis neužkrenta.
1 - Countdown 7 cm. Mano pats pirmas Rapala vobleris. Pirktas prieš 20 metų. Pirkau lydekoms tuo metu, po to joms pasirodė per mažas. Upėtakiams per didelis. Taip ir trinasi dėžutėje.
2 - 5 cm berods Original. Neblogas masalas. Ale nieko išskirtinio. Kaip ir visi Rapala. Neria manau max 70 cm. Gal mažiau.
3-5 irgi tie patys Coutdown arba Original, nepamenu. 5 cm. Ant jų kimba, ale kaip sakiau - nieko įpatingo. Jų privalumas tas, kad esant mažam gyliui, juos galima naudot kai reik didesnio užmetimo. Ale tokiom sąlygom yr ir geresnių.
REBEL
1 - Rebel "skruzdėlė" (ant). Dydis gal koks 3,5 cm. Plaukiantis. Labai agresyvus masalo žaidimas. Originalūs kabliai labai maži - būtina keist. Pakeitus didesniais - kabliai kabinasi vienas už kito. Neria sekliai, nors liežuvis ir ilgas. Upėtakiai mėgsta šį masalą.
2 - Rebel "varliukas". Dydis gal koks 3,5 cm. Plaukiantis. Mažai neria. Upėtakiai kimba. Gaudau tik sekliose vietose, tai didesnių ir nepapuolė.
3 - Rebel "minnow". Berods 5 cm. Nepatinka man. Svoris nemažas, metasi ok, ale kažkuom man neįtiko. Prisimenu tik 1 kibimą ant jo. Skęstantis artai suspendingas.
PANTOON21+
GLOOG+
YO-ZURI+
JAXON+
ILLEX+
JACKSON

Kairinis stulpelis -
PANTOON21 - mažai žinių. Lig šio sezono turėjau tik 3 nuo viršaus Alter Idem. Ale jis suspendingas berods, o aš mėgstu plaukiančius. Todėl kol kas nėr info apie šiuos masalus iš mano pusės.
Vidurinis stulpelis -
GLOOG. Pirkęs, ale spalvinimai neįtiko (+ kai kurie skęstantys), tai ir tyli sau ... Trys apatiniai -
Yo-zuri L-Minnow. Ale kadangi jie nėr plaukiantys, tai dažnai tik vietą dėžutėj užima. Ale kažkas iš forumiečių nesenei rašė kad mėgsta žvejot ant L-Minnow, gal reiks pabandyt. Ale abejoju ...
Dešininis stulpelis - pirmi du
Jaxon. Pirmas mano spiningui per "galingas". Antras - tik pernai į sezono pabaigą pirktas. Trečias nuo viršaus -
ILLEX Tiny Fry 5 cm. Vienas iš geriausių upėtakinių masalų. Minusas - kaina. Kabliai irgi nėr labai stiprūs. Neria mažai, ale esu pagavęs upėtakių net ir didelėse duobėse (pvz per Merkio meet'ą). Paskutinis - JACKSON Trout Tune. Kol kas tuščias. Neria neblogai, purvinesniame vandenyje nesinori naudot (per brangus man, kad tokius masalus laidot). Metasi prastokai. Dirba gražiai.
KITKAS

Masalai kuriais beveik netikiu arba mažai gaudęs, todėl apie juos trumpai :.
1 - rankų darbo 6 cm masalas. Netestuotas beveik. Išbandysim šiemet.
2 - LT kažkurio gamintojo. Gal Vivngros ?
3 - Alex. Nu nepatinka man jo darbas ir viskas. Kažkas iš forumiečių žinau kad tokiu gaudo ir pagauna.
4 - Awa-Shima. Fanatikai sugundė nusipirkt. Jei Illex tiny fry kainuoja ~ 45 lt, Tai šis <20 Lt. Ale gailiuosi kad šį pirkau, nors išvaizda ir panaši.
5 - Rapa. Kaina 10 Lt. Paviršinis. Nenaudojamas. Labai lengvas.
6 - Strike Pro mažylis. Man nepatinka. Žinau kad kai kas iš forumiečių labai tokius mėgsta.
7 - LT gaminys. Žaidžia gražiai. Ale man upėtakiams netinka.
Dešinė pusė :
1 - Aisinis. Pirktas lydekoms. Nešiojuosi ir dėžutėje upėtakiams. Beveik nenaudojamas.
2-3 LT. Gal Vivingra ar Aisė. Spalvos ir forma nepatinka. Nenaudojami.
4 - Kenart. Kabliukai persimeta. Spalvos nepatinka (ką aš masčiau pirkdamas?). Nenaudojamas.
5 - Ugly .... (Bjaurusis ančiukas). Nesuprantu ką kūrėjai galvojo, dėdami tokius mažus kablius ? Manau kad aukšlė galėtų trišakio visus kablius praryt.
6 - mano "top'ų top'as". Byron firmos. Net menkiausioje srovėje masalas nedirba. Kainavo 28 Lt !!! Na, tai buvo upėtakiavimo vienas iš pirmesnių masalų ...
Jei turit kokių nors pastebėjimų / pasiūlymų - smagu būtų išgirst.
Jei turit klausimų - klauskit

Sukrių dėžutę irgi imu į žūklę, ale dažniausiai ji liekas pas mane mašinoje. + retai gaudau, tai sukrių vertint nesiryžtu.
P.S. Kai kurie vobleriai be kablių. Tai tik todėl, kad jų kabliai buvo paskolinti kitiems masalams.
P.S.S. Kam užteko kantrybės perskaityt - sušukit "aūūūūū"