Šiandien po pietų su pažystamu buvom išplaukę pamėtyti spiningų, tsakan. Oras buvo visai geras žvejybai, nors iš ryto buvo visai šilta, bet po pietų apsiniaukė. Vėjas rytų, pietryčių. Nuplaukėm į vietą. Kol aš pliontojau savo spiningą pažystamas jau mėtė blizgę. Beregi glaza - asobena jajca...

Gal iš antro metimo prie pat valties kirto lydeka, tas nors ne jaunuolis, bet pasikarščiavo, neleido prasisukt ritei ir aš stebėjau kaip sulinko į ragą jo spiningas, o paskui po akimirkos pokšt ir valas jau plėvesavo vėjuje... Zakon podlasti - didžiausios lydekos nueina savais keliais.

Nu ir aš pradėjau mėtyti, biškį graužiamas pavydo. Gal po kokių 10-15 min man kirto lydys. Traukiu traukiu, pritraukiu prie valties, lydys kyla prie vandens paviršiaus ir išnyra lydekos snukis su dviem blizgėm! Viena blizgė manoji, o kita mano kolegos, kurią nutraukė prieš keliolika min.

This is how we doing!
Lydeka buvo apie 2 kg. Pasakiu jai kad daugiau taip nedarytu ir paledau atgal. Kaip smagu jausti su kokia jėga lydeka išsiveržia į laisvę. Mano kolega pasakė jog pasidariau kaip tikras airis, jog žuvis paleidinėju. Vėliau dar vieną lydį ištraukiau apie 1.5 kg. Vienas ešerys neblogas stvėrė už lydekinės blizgės, bet nepaskubėjau traukt, nes pagalvojau jog koks peiliukas užkibo.
O paskui kažkokie veikėjai atskrido su kateriu pradėjo raižyt vandenį ir kibimas baigėsi...