Nemazai svarshciau rashyti apie tai ar ne.Bet vis del to nusprenziau apie tai padestyti savo mintis jei zodziai susidelios kaip reikia ir sugebesiu jums perteikti tai ka noriu pasakyti.
Savaitgali pusiau paskubom, pusiau neblogai is anksto pasiruosus (kas liecia masalus ir jaukus)nulekem imerkti apdulkejusias po ziemos sildymo sezono pludinukes.Myntyse nebuvo uzsibrezto tikslo, nebent tai ,kad vidudieni saule turejo pasvilinti ir buvo apie 20 silumos.Vadinasi nuotaika ir shiltas poilsis garantuotas. Taigi noreciau kiek apsistoti ties nuotaika.Sakyciau gana neretai sutikus tautieti prie vandens su meskere rankose nesinori jam net labas pasakyti,o apie ispudziu ar patirties pasidalinimu net ir kalbos negali buti.Panasiai nutiko ir shi karta. Taip jau atsitiko,kad ryte atvaziavus prie ezerioko radom keturis tautiecius prazvejojusis visa nakti.Pagal ishvaizda irk albas buvo aishku ,kad zvejojo kartu ir keletas litru degtineles .Aisku daugelis pasakys koks mano reikalas kas kaip zvejoja .Ir bus teisus ir esme ne tame.Esme paciame zmoniu mastyme,mintys pas visus kalbos sukosi tik apie milziniskus kiekius zuvies uzshaldytus shaldikliuose,dar nuo praeito sezono pagautus ir nespetus ishrukinti bevek simtais skaiciuojamus ungurius.Nors ir gyvatem jau treti metai uzdetas banas niekas I tai nekreipia demesio.Rodos kartais ir zvejojant uzkimba koks atsitiktinis unguriukas tai net nezinai ka su juo ir bedaryti….o cia sau vyrai tikslingai vaziuoja slidziuju gaudyt ir net visai legaliais budais – dviem kotais prigaudo per nakti apie 20 vientu sverianciu beveik po kilograma. Pakalbejus su vyriokais susidare toks ispudis,jog jiems zvejyba tarsi koks verslas.Su didziuliu pasidiziavimu vardino grafystes ir konkretesnes vietoves kur ,kada irk a gaudys.Ishsikalbejus pasirode jog airijoj jau per desimt metu gyvena ,taigi sistema zuvies ishgaudymui (samoningai rashau ishgaudymui),o ne pazvejojimui veikia…..Va del tokiu zmoniu man buna geda,ir daznai nesinori sakyti ,kad esu ish lietuvos kiles.Aisku del mano pasisakymo dauk kam gali kilti diskusiju ,bet mano nuomone yra tokia ir jos niekas napakeis.O pridurdamas noreciau pasakyti jog ash ne vias zuvi paleidziu nenoriu pasirodyti angelas ar panashiai ( vakar mes pasemem keturias zuvytes) ,bet manau turi buti tam tikros ribos.Juo labaiu,kad sioje shalyje negirdejau ne apie viena ish bado mirshtanti tautieti.Taigi gaudo sau ,aprupina kitus tautiecius zuvimi.Aisku zuvies yra jos visiems uzteks.Ishgaudysim vienoj vietoj ,vaziuosim I kita… Uzbegdamas uz akiu noriu pasakyti jog shi istorija ivyko vidurio airijoje tikslesnes vietos nenurodysiu.Ir kagi atejo laikas shiek tiek papasakoti ir apie tikrai neblogai praleista savaitgali.Ishsimiegojom pakankamai ir nelekem prie vandens ish ankstaus ryto.Ppasiekus vieta saule jau gerokai kaitino.Ir gal po kokiu 5-10 minuciu pirmieji kibimai.Aisku kaip visada ne man.Ish karto atsakingai pareiskiu shi syki drauge mane pralenke zvejyboje nors ji ir gaude viena meshkerele.

Na o pabaigai jau aishku man uzkibo visai neitiketinas desertas.

Ir dar buvo malonu tai ,kad tautieciai kuriu supratimas apie suzvejotus laimikius kiek skiriasi nuo mano atzvejoje shalia musu 24 valandas nemate kaip atrodo lyno kibimas, ir zuvi mate tik ant musu meshkeriu. Gal taip galvoti nekatalikishka bet taip jau yra…..