Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Atviro ir poledinės žūklės sezonų reportažai telkiniuose, kuriems nėra sukurtos temos

#21074   spiningo brolis
 17 Sau 2007 18:44
siandien buvau upetakiu tokioj galima sakyti upeje.O ten atsitiko toks ivykis po kurio galvojau ,jog is vis tas nelemtas upetakis galejo man nekibt.Jau buvau nuejes ne viena kilomtreli link aukstupio, buvo pradeje jau ir lyti, bet dar neturejau kibimu ,na tada galvoju uzsidesiu koki vobleri ir eisiu atgalios.....Pamaciau nebloga vietike,kurios pries tai nebuvau apmetes, ir pradejau leist pasroviu ,o poto traukt pries srove.....Pirmas bandymas -nieko, antras bandymas-pajutau nestipru smugi ir zuvies spurdejima ,bet atsipurto ,net nepasirodziusi.Tuomet dar negalejau isitiknt kokio dydzio zuvis.Trecias bandymas-zuvis uzkimba ir pasirodo visu savo grazumu (apie 40 cm margasis....) ,taciau greit atsipurto.Ketvirtas metimas-nieko.Penktas metimas- vobleris prie pat koju ir vel isnyra tas pats upetakis ,bet negriebia.Sestas bandymas- zuvis vel uzkimba , bet as noredamas atlest vala kazkaip ji nutraukiu ir p....ec.Zinokit vos neapsiverkiau , kad pabego , bet kaip apmaudziai ir dar su vobleriu nasruose.Dabar nezinia ar isgyvens.Jau geriau butu nekibes arba butu uzkibes ir as ji buciau paleides....

p.s. ko gero nugalejo nepatyrimas, nes tik pirma tokia rimtesne upetakiu zukle.Ir dar ar jums yra taip buve ,kad tas pats upetakis kibtu is eiles ne viena karta(rasykit i upetakiu tema)Be to koks durnius zvejoja upetakius su 0,18 monofilamentiniu(cia as apie save), jau buvo senai laikas pasikest.Dar dabar negaliu atsigaut po streso...... :( Nu dar nutraukiau kokius 4 masalus..... :(

#26195   kamstis
 12 Kov 2007 18:08
:grin: Tai va ;-) Galiu drasiai pareiksti,atviro vandens sezono atidarymas ivyko :grin:
Vakar i pavakare ,sulaukiau Sacioko skambucio,ka zadi veikti pirmadieni :?:
Sakau nezinau :roll: turbut dirbti reikes :evil: o jis porina,mesk velniop tuos darbus varom i Nevezi,ziariai sunervavo su savo pasiulimu,galvoju as dirbsiu ,o jis su fideriuku ant kranto atsiputes sedes :twisted:
Susiskambinu su uzsakovais,sako galit pailset :grin: Na to ir tereikejo :twisted:
6.00 ekipazas pajuda link Nevezio,as ,kamstukas,ir kolega su sunum,oras neblogas truputi linoja,bet silta jokio vejelio,smagumelis ;-)
Neilgai trukus ,pasiekiam issvajota ir isgirta vieta "prie Henytes",vaizdelis nekoks.nesa siuksles ,vanduo aukstas,ryboku anei vieno :shock: kas tikrai buvo keista.
Greit risam meskeres,kas vietoj kabliuku deda avizeles kas paprastus kabliukus,prasideda masalu ieskojimo ir kombinaciju manipuliacijos,vienu zodziu visi uzsieme ;-) Pirmi metimai i drumsta Nevezio vandeni,ir pirmi kibimai prasideda :grin:
Neilgai trukus ir Saciokas su savo kompanija atlekia,skuba ,tvarkosi meskeresir taip pat pradeda traukti nedideles kuojites ir plakiukus,zuvis pas visus vienoda :twisted:
Pradedant pugzliais,plakiais ir baigiant kuojomis,nieko daugiau ir nepagavome.
Kol gaudeme vanduo pakilo koki 30cm.is pradziu pastatytos kedes sausumoje ,veliau jau stovejo vandenyje,aplamai gaudyti jau galima,tik gana daug zuvies ir kabliuku tenka palikti ,kliuvinu tikrai nemazai nes tenka zvejoti ten kur vasara stovi ant kranto ;-)
Tiesa dar buvo viena nabloga atrakcija,Sacioko "RESTORANAS" saslykas su pristatymu i zvejybos vieta,linksmai ir smagiai pabendravom su kompanija zuvies irgi pagavom,visi linksmi ir laimingi 12.00 baigeme zvejyba,kas i darbus isskubejo kam taip reikalai ivairus,atidarymas ivyko ir rezultatyvus tad su sezono ATIDARYMU :grin:
Paveikslėlis
Kolega sedejo arciau vagos,bet koks vaizdas tai patys matot,siuksliu kalnai ,fui :evil:
Paveikslėlis

#26204   Dusia
 12 Kov 2007 21:08
Na mes su Meskute taip pat atidarem atviro vandens sezona,savaitgali buvom Sventojoj,gryzom tik siandien.Pleksnes nors ir ne pacios didziausios,bet kimba :grin: Tiesa siandien bangos buvo nemazos,tai prie to paties atidarem ir maudymosi sezona :lol: nes ryte tai bangos ritosi per mola :-D

#26246   Meškute
 13 Kov 2007 08:38
Dusia rašė:Na mes su Meskute taip pat atidarem atviro vandens sezona,savaitgali buvom Sventojoj,gryzom tik siandien.Pleksnes nors ir ne pacios didziausios,bet kimba :grin: Tiesa siandien bangos buvo nemazos,tai prie to paties atidarem ir maudymosi sezona :lol: nes ryte tai bangos ritosi per mola :-D
ne tik per mola bet ir kolegoms per galvas :-D jie truputi gyliau paeje buvo :)

#27127   alkanas
 23 Kov 2007 22:37
Sezono atidarymas: nusimuilinau is darbo, susiruosiau ir jau prie siauliu juros, tikslas - isbandyt nauja kota/rite su monofilamentiniu valu, nes rudeni bandziau pintu, taigi... masalai guminukai- sukriukes skrieja i vandeni ,metu traukiu, nu jautrumas pasakiskas tik gal su guminuku jutimu kiek prasciau, bet tai tik todel manau, kad galvakablis ~1gr , didesniais nebanziau , masalui stuktelejus i zole jauciu ranka, meciau meciau, na ir uzsidejau vieninteli turima maza vobleriuka, koks jis nzn, tik gilokai neria- daugiau nieko apie ji nzn, nieko ant jo niekad nesu pagaves, taigi pameciau ji, darbas irgi puikiai jaucias, tik staiga kazkas stukt, galvojau kad zole, nes toks idomus "bumt" ir ne judesio, laikau biski itempes, ir jauciu lengva tempima- nu is kart pajutau, kad kazkas neaisku- nieks is man zinomu zuvu ant spino taip nesielgia, tada stipriau kilstelejau, ir iskilo ... plakis ( gal karsiukas- neskiriu)
Paveikslėlis
zodziu spiningas meta toli, zvejojau 00 - 1 nr sukrem, labai lengvais guminukais ~1gr , kad ir monofilamentu, storis 0.147, jautrumas geras , kiek mazdaug numetu nepasakysiu, bet toliau nei pries tai turetu yrankiu, zodziu esu patenkintas ir sezona atidariau, ir zuviuka :shock: pagavau :cool:

#27148   tuomahaukas
 24 Kov 2007 12:55
Šaunuolis :gutgut

#27157   mende
 24 Kov 2007 14:32
ale sendien kamstis ka nevezy pagavo :shock: :/nu/n/x nu nieko grys tegul pats papasakoja :-D

#27169   Mike
 24 Kov 2007 16:42
Kamštis nepagavo nieko :-D , jo draugelis su sūnum pagavo 4 žiobriukus. Aš gaudžiau Nevėžyje nuo 12 iki 15 val., netoli Babtų. Vanduo toje vietoje nėra per aukštas, gaudyti galima, tik kad žuvis nekibo. Nemačiau nė vieno kliovo. Bandžiau ir plūdine (8 metrų sportine), bo dugno su mach`u ten nepasiekiu, ir po to su feederiukais. Nieko, absoliutus nulis. Vidurį Nevėžio kažkokia žuvis stambi persivertė, gal šapalas, nes mačiau kaip kažkoks didelis skraidantis vabalas nuo vandens nepaimtas pakilo. Oras pasakiškas, važiavau atgal į Kauną palei Nevėžį, žmonių daug, pagaunančių nesimatė, buvau sustojęs dviejose vietose. Kas kelias aukšles, kas tik kokį kliovą matė. Žodžiu, prastai.

#27172   Donis
 24 Kov 2007 16:50
[quote="Mike"] Vidurį Nevėžio kažkokia žuvis stambi persivertė, gal šapalas, nes mačiau kaip kažkoks didelis skraidantis vabalas nuo vandens nepaimtas pakilo.

:shock: :shock: :shock: daugiau "bulkavimu" nebuvo :?:

#27187   Mike
 24 Kov 2007 18:34
Nebuvo.

#27190   tuomahaukas
 24 Kov 2007 18:56
Kolegos, dėkit post'us į konkrečias potemes, please :/braj;
Jei tokių nėra- sukurkite patys ;-)
Ateičiai būtų gerai kad šita temikė būtų skirta telkiniams, kurie labai nedicki, arba nedaug kieno girdėti.
O čia gi Nevėžis, jokalemanė :lol:

#27298   banditas
 25 Kov 2007 19:25
Šeštadienį ir aš su Vakare atidariau atviro vandens sezona Šyšos upėj ../;nzv pažaidėm su plūdinukėm, pavaikščiojom pakrantėm, kibimų neapturėjom, tad gryžom lengvai pavargę namo, bet kartu ir liuks praleidę laiką prie upelio ''plot

#27299   Agis
 25 Kov 2007 19:31
Ir kas ten gali kibti po Grabupeliu meslo :evil: Ties Silutes aplinkelio tilto per Sysa, kur kelelis i kaimo turizmo sodyba veda krantuose isdziuvusios, pajuodusios srutos :evil: , o tu plude mirkiai :lol: Reike iki Ramuciu palekti su raudelem pazaisti.

#27301   spiridonas
 25 Kov 2007 19:33
Radot kur zvejot :shock: ... juk pries savaite i Sysa sudu pripyle, zuvim zopa buvo :evil:

#27321   mende
 25 Kov 2007 20:18
spiridonas rašė:Radot kur zvejot :shock: ... juk pries savaite i Sysa sudu pripyle, zuvim zopa buvo :evil:
nei jie zvejot ejo nei ka :lol: matai raso kad gryzo lengvai pavarge :oops:

#27328   banditas
 25 Kov 2007 20:35
Mes zvejojom zymiai auksciau negu srutos istekejo, manp nuomone srutos pries srove neteka :roll: O zuvies manau auskciau turi but like, nejau visa zuvis nemune ziemoja :roll: P.S. srutas ispyle pries gera menesi :roll: Buvo eita zvejot ne su tikslu prigaudyt zuvies, bet atidaryt pavasario sezona ir pabut gamtoj :tia-tau

#27345   Va|{are
 26 Kov 2007 08:15
Agiui, spiridonui ir mendei

1. Zemaiciai ne tokie kvaili, :-kvankt kaip jums atrodo, kad eitu zvejot srutyne. Jei mane tai tenkintu, meskere mirkyciau unitaze !bee! Pas mus Sysa svarutele ir jokiu srutu pedsaku net nematyti.

2. Zemaiciai jei sako, kad eina zvejoti, tai jie ir ZVEJOJA, o ne uzsiimineja velniai zino kuo, kaip mano mende :shock:

3. Malonus nuovargis apimtu bet ka, kas is po ziemos pirma karta islistu i gryna ora ir dar paupiu pasivaiksciotu.

4. Zuvi pagaut man nera pagrindinis tikslas. Vistiek as jos nemegstu. Zvejoju todel, nes man patinka tas metymo ir kibimo procesas.

5. Jau pati neberasau zvejybos ispudziu, tai uzdrausiu ir banditui pasakoti. Nes vietoj to, kad pasidziaugtumet, kad nesedim siltai ant peciaus, iskart smerkiat. Palaipsniui zvejyba prades darytis kaip labai gedingas dalykas... Nes vos tik prasizioji kur ir kaip zvejojai, tuoj sukritikuoja... Jei nezinot tikros padeties ir koks pas mus vanduo, tai ir nekalbekit... Verciau patys atvaziuokit pasiziureti.

Pagarbiai,
Siandien ypac jautri Vakare :-byta:

#27360   Agis
 26 Kov 2007 09:02
Nu jei jau taip reaguoji i komentarus, tai ranka prie sirdies pridejes pasakau, pasistengsiu daugiau tavo ir Bandito aprasymu nekomentuoti :!: Zvejokit ir ieskokit nuovargio kur tik norit, as tikrai nenorejau pasijuokti.Nu , jei taip supratai mano komentarus, tai as atsiprasau :roll:

#27641   spiridonas
 28 Kov 2007 19:39
Muselines sezono atidarimas.
Atidariau sezona. Zvejojau Minijoje. Upe, dar ganetinai auksta paliginus su vasara. Nieko ispudingo nesitikejau. Maniau pagauti auksle. Gaudyti teko ganetinai ilgai :D . Buvo keleliolika auksliu graziu isejimu, bet vis nepavikdavo pakirsti. :lol: . Galiausiai viena vistiek uzpajamavau. Gaudziau vien ant sausiako. Jau pries atvaziuojant buvau nusistates ismegint visus sausiakus. Isbandyti liko gal tik kokie 5%. labiausiai sunervino, kazkieno galingas suolis kitoje upes krante- krumuose. Po pusvalandzio ten pasirode kazkoks juodu plunksnu zveriukas i seska panasus ir :shock: .... patikojes pora minuciu ,maciau, kaip jis issitempia i kranta kazkokia pailga zuvi apie 40 -50 cm (is toli sunkoka spresti- svetimoj rankoj ir agurkas didesnis :x )zuvis dar spurdejo. dar po pusvalandzio uz nugaros girdziu:
- sveikas brolau!
labas sakau, ziuriu kazkoks raudonveidis, sako ka pagavai? aaaa su museline zaidi... cia reikia su ja kai sapalai eina. dabar nieko nera...
paziuriu i jo instrumentus....:
teleskopas be galo, nevskaja rite, sniuras kaproninis ir trikampinis tinklaitis- televizorius... pasirode ir dar du jo klapciukai, vienas nese tase, kitas cigaretes.. pasvaide ta savo tinklaiti paeje kiek i shali bet nieko nepese sukulniavo kazkur tolyn daryti piktadarystes :evil: .... kaip ne kaip sezonas atidarytas!

Minija kitaip:
Paveikslėlis

Eina daryti piktadaryste:
Paveikslėlis

Minijos vingis:
Paveikslėlis

#27648   Donis
 28 Kov 2007 19:58
spiridonas rašė:

Minijos vingis:
Paveikslėlis

Ir viel tu po mano zona trainiojes :evil:

#27650   Deividas
 28 Kov 2007 20:22
ties kuria cia vieta pirmos dvi foto? trecia zinau :grin: kodel auksles foto ner? :roll:

#27651   djxz
 28 Kov 2007 20:54
kas tas televizorius? nuaisku ne paprastas o tas kur minejo spiridons

#27652   ensteinis
 28 Kov 2007 21:01
toksai tinklas :) labai blogas dalykas pamatai zmogu su juom iskart geriau i vandeni ta zmogu imesti ;)

#27654   Agis
 28 Kov 2007 21:35
Jo chemos ir aprasymo manau netalpinsime :lol: , kas nezino tegul ir nesidomi :lol: Siaip jie pasirodo nusmurgusiu "zveju" rankose kai eina kokia zuvis, siuo atveju stinta.Gargzdu apylinkese tarp gyventoju tai traktuojama kai visiskas normalus yrankis gaudyti stintomis ir kaip mano draugelis Alvydas po apsilankymo ties Gargzdais sake, inspekcijos ten visiskai nera :!: Traukia kas netingi ir dideli ir mazi

#27661   ensteinis
 29 Kov 2007 07:30
Agi, inspekcija kiek pastebejau tik i minge vaziuoja ir tuo esu labaio nusivyles nei kartenoj, nei gargzduose kaiopp sakot :( galetu pasiskirstiti teritorijomis, bet gi cia lietuva, cia lietus lyja ;)

#27681   djxz
 29 Kov 2007 14:44
tipo toks kur issonu pagaliukai stovi o per viduri tinklas?
jei taip maciau as toki upelyje bet atydziau neapziurejau nes namas stovi uz 20m nuo upelio tai dar nusaus xD

#27706   spiridonas
 29 Kov 2007 18:38
...sakote inspekcijos nerandate? as radau, o galbut jie mane rado.. labai jau keistoje vietoje :roll:
siandien susitvarkes reikaliukus pajudejau link sodo. Pakelui buvau nutares sustoti prie Smilteles ir pasizvalgyti kaip vanduo. Vanduo geras, praejau kokius 300m palei pakrante, ties vienu posukiu isgirdau ganetinai dideli pliaukstelejima. tad nelaukes ejau pasiimti muselines. Buvau atkarpoje nuo tilto, kur kertasi keliai i priekule ir lebartus. ejau pries srove(aukstyn upe) pradejau nuo sausu museliu bet niekas jomis nesidomejo, pakeiciau i nimfas taip pat nieko, nuejau iki tos vietos kur kazkas issoko. tuscia. toje vietoje pastebejau lyg tai ir urvas butu o kitoje buseje bebru apgrauzti medziai- tai gali buti kad koks gyvys taskesi po vandeni taip mane apgaudamas. isitraukiau net strimerius bet nieko, pragaudziau apie 1 val. nutariau gryzti prie masinos kuri liko kitoje tilto puseje, dar pasvaidziau musele. girdziu kazkas vaziuoja ...pristoja ir ziuri.na ten kelias i sodus veda tai nieko nuostabaus pamaniau. girdziu kad kazkkas ateina prie manes atsisuku, o ateinantysis labinasi ir klausia ka pagavau. Ziuriu komufliazines kelnes is kart supratau kuo kvepia. Patys buvo su juodu volsvagenu berods. sakau nieko nepagavau, mokausi zvejoti- kazkoks piktas nuo pat ryto buvau. :twisted: sako, o leidima turite. sakau turiu, bet net nesiruosiau traukti... ir tik kai pastarasis issitrauke savaji ir parode, as dar gana idemiai ji paskaitinejau, pradejau traukti savaji, kuri kasdiena laikau pinigineje(nezinosi gi kada meskere teks uzmest). Sakau, keista matyti jus tokioje vietoje. o pastarasis sako: tai va vaziavom pro sali ziurim masina, zmogus zvejoja nutarem patikrinti.... kaip jau minejau nebuvau kalbus nuo pat ryto ir nenorejau ju nukreipt kita linkme, kur reiketu tikrinti zvejojancius. paziurejo jis mano bilietuka, nezinau arnusivyle ar ne kad jo dar galiojimo laikas nepasibaiges ir atiduodamas man palinkejo Sekmes :twisted: .po pusvalandzio vaziavau savo keliais.

Cia buvau patikrintas:
Paveikslėlis
Palei Smiltele auga labai idomus medziai duodantys labai idomius vaisius....
Paveikslėlis
Zuvies cia nera...jau bent nemaciau:
Paveikslėlis

po pitu apie 15 val nuvaziavau i Sakucius kur pries pora dienu buvau ir maciau didelius auksliu burius. auksliu buriai tebeplaukiojo po tiltu ir aplink ji. geras 2 valandas zaidziau su aukslemis, keitaliodamas museles. pasirodo ir aukslei netaspats kokia muse jai numesi :shock: , vienas ima su trenksmu kitas tik baksnoja.
laimikiai:
Paveikslėlis

#27717   djxz
 29 Kov 2007 20:20
gerus vaisius duoda medis :eek:

ps upelis tai kaip melioracijos griovys :lol:

#27722   ensteinis
 29 Kov 2007 20:33
djxz, nevaryk ;) kazkada tame upelyje ir upetakiu budavo sako zmones kad ir db yra bet netikiu biski :)

.

#30422   Zvejukas
 01 Geg 2007 05:47
atvirai pasakius smilteleje marguosius gaudau gal jau kokius 6 metus pastoviai, ir nera zvejybos kad nepagauciau legalo... buna r po desimt y diena, yra yra ten kur ir marius gaude, bet nedabar... aisq pries kokius 4 metus y zvejyba pagaudau 20 30 uepatakiuku ih kuriu budavo bent 5ki puskiliniai, o dabar maziuku nebera vien didieji pagrinde, keista , bet mazheja neimu ne vieno, matyt dar kasnors siaubia :/
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė