Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #275186   SauliusM
 18 Bal 2011 10:38
juliuz rašė:gaudziau nemune zemiau kauno , pagrindine zuvis sapalas ir eserys , bet papuole lydeku, mekniu ,karsiu, salviu, auksliu.
gaudziau galvom iki 3gr, sukrem iki 1nr ir vobleriukais iki 5cm :tia-tau
analogiskai, galiu tai tik patvirtint. buna vidurvasari kitaip sapala ar eseri net ir nelabai eina is to nemuno iskrapstyt.
 #275422   Kleckas1978
 18 Bal 2011 21:18
Sauliau zmogus is silute ir zvejoja Nemuno Zemupyje ;-) Atmatoj ir pan.
Aisku sutinku kad galima su UL zvejoti Nemuno zemupyje, bet cia jau daugiau mazohismas nei zvejyba (nes is valties uzteks ir tiek kiek numesi su Laitu ta ul vobleriuka) - nes ikirsi normalu starki ar lydeka ir tada gali laukti kol zuvis numirs is bando uzkibusi uz kabliuko, kad galetum istraukti :-D :-D :-D :-D :-D
 #281818   Ignelis
 14 Geg 2011 17:24
Isigijau MITCHEL MAG-PRO 5/8gr uzhmetimo 1.8m zhukles kode klaipedoj uz 165lt atidave, nu negaliu atsidziaugt kainos ir kokybes santykiu.... ''plot lengvutis, liaunas staigus, va tik su tuo uzhmetimu manau nesamones parashytos... :grin: nes maxrapa 15g tvichinu su juo ziauriai :grin: siektiek truxta ale kai linxta tik pati virshutine dalis ishsidauzho neblogai :)

Paveikslėlis

mazesni voblikai iki 10cm isvis pasaka tamposi..., rekomenduociau ir kitiems taupantiems/tampantiems;-) ejsiu neuzhilgo su sukrem upetakius pameginsiu pagazdint :gutgut
 #281821   Vegys
 14 Geg 2011 17:39
Ignelis rašė:Isigijau MITCHEL MAG-PRO 5/8gr uzhmetimo 1.8m <...> ejsiu neuzhilgo su sukrem upetakius pameginsiu pagazdint :gutgut
Kažin kaip meta mažesnius / lengvesnius masaliukus, pvz tarkim upėtakinius vobleriukus iki 5 cm arba sukres tarkim 2 nr ? Grįžęs pasidalink įspūdžiais :)
 #281832   Jurginas
 14 Geg 2011 19:19
Prastai mes. Nu sukrę tai dar mes, vis tiek metalas, o vobleriukai nedidcki jau nebe jo komforto zonoj. Ir man atrodo Ignelis čia kažką su užmetimu sugrybavo, netaip parašė...
Mėginęs esu du mag pro spinus, vieną 1,80 vienadalį 4-15 gr ir kitą dvidalį 2,10 5-18 gr. Tai trumpesnis patiko labiau jau vien dėl ilgio ir rankenos trumpos. O 7 pėdų ( įdomiai ten pas juos, ant spiningo ilgį pėdom rašo o užmetimą gramais...) rankena ryškiai per ilga, bet tvičint da galima. Standūs ganėtinai, skambumo aišku trūksta ( aišku už tokią kainą nėr ko norėt ), džigint su tokiu jau nenorėčiau... Vienadaliu traukiant kilograminį lydžioką, apsikrauna tik viršutinė dalis, čia jau aišku irgi blanko trūkumai... Tuo pačiu ir metikai neypatingi gaunas. O šiaip tai koteliai kaip koteliai, gaudyt galima, nors to cinkelio gal jau ir nėr.
 #281857   Ignelis
 15 Geg 2011 02:03
Nenugrybavau jurginai, paziuriu ka perku ir zinau kuo gaudau.... ;-) Paveikslėlis

rankenos ilgis pats tas, tampyt tikrai nekliudo :gutgut nereikia net kilograminio lydekiuko ir kotas pilnai dirba savo darba :) ciupinejau ta dvidali galingesni ir ash, bet jis jau ne upetakinis ir net pagal uzhrashus i lengva klase nepapuola, jis grynai lydekinis. beto kalbam apie kainos ir kokybes santyki... ;-) imkim geriau palyginkim su analogishkai kainuojanciu kotu... :idea: meciau snd antro nr sukres, nedickus vobleriukus, ir blizges. kadangi gaudziau ezhere nuo kranto, sukres skrido, kaip kokios, nuo 25/35m (man to upeliuose bus per akis) nuo svorio priklause, meciau 0.203mm valu. manau dar butu iki desetkos metru galima ishtempt :-niak' susivyniojau trabuco vala kazhkoki, uzh spule 15lt sumokejau, bet jau shudu shudas.... :-vimt :-vimt dratas ne valas, slykstus net garsas dr.. dr... dr ...drrrrr kilpom tokiom kaip ant rites buvo suvyniotas.... vobleriukai nusishveite tapati, meciau rapalini popika, ir salmo horneta sinkinga, jie nera lengvi ir skrenda gerai :gutgut kadangi man ir 30m neuzhtenka, meciau long blizge 50/60m... ;-) ilupau koki 15upetakiu, viena ziauruteli kokiu 2kg turejau, bet po 6zvakes nuplauke ;-) atpratau mono valu gaudyt tad apie skambuma nieko pasakyti negaliu, bet lydekucius tvicinant su pintuku tj viskas super.. ;-) zdziu sitiem upetakiam jis pats tas Paveikslėlis

sprindiniams eseriukams rinkciausi gerokai liaunesni iranki... bet man reikejo butent tokio su kuriuo galeciau ishtraukti ir lashishaite ir shlaki +esu staigiu metimu ir kuolu megejas.
 #281917   ansanas
 15 Geg 2011 17:31
Sveiki gal ka is pigesniu kotu sukrem,turbinkem ir ir panasiom nesamonem paminet galit? Dabar ka radau tai larus hunter ul o visa kita tai arba jiginiai kotai arba kaina arti kosmoso.. Zodziu ar yra dar kokia alternatyva be larus hunter kad butu iki 10gr ar maziau, butu nedziginis kotas ir kaina studentiska iki kokiu 200lt ? Nes dabar gaunasi kad renkuosi is vieno varianto.. Toks vaizdas kad be jiginiu kotu daugiau nieko negamina..
 #281937   alkanas
 15 Geg 2011 19:36
ansanas rašė:Sveiki gal ka is pigesniu kotu sukrem,turbinkem ir ir panasiom nesamonem paminet galit? Dabar ka radau tai larus hunter ul o visa kita tai arba jiginiai kotai arba kaina arti kosmoso.. Zodziu ar yra dar kokia alternatyva be larus hunter kad butu iki 10gr ar maziau, butu nedziginis kotas ir kaina studentiska iki kokiu 200lt ? Nes dabar gaunasi kad renkuosi is vieno varianto.. Toks vaizdas kad be jiginiu kotu daugiau nieko negamina..
dziginiu kotu ka vadini ? as kaip tik dziginiu pigiu kotu neradau :shock:
 #281944   ansanas
 15 Geg 2011 19:44
Dziginiu vadinu su iklijuota virsune, nezinau kur tu ieskojai kotu, bet toje internetineje parduotuveje kurioje as dairaus tai visi jie ten dziginiai isskyrus kur uzmetimas 10-30gr ir daugiau. kaip jau minejau is nedziginiu radau tik larus hunter ul, o visi kiti kokiu +-20 kotu colmic,shimano alvio, mikado ir t.t vien dziginiai.. Na bent jau man taip atrodo.. Dabar bandau issiaiskint kaip ten su shimano catana ul speju velgi dziginins bus.. :-D
 #281948   alkanas
 15 Geg 2011 20:00
hm, tos klijuotos virsuneles tuose pigiuose kotuose daznai buna tokios standzios, kad gali net nedvejodamas ju nepriskirti dziginiam kotui. shimano catana bx tikrai nedziginis kotas ir virsunele neklijuota kiek pamenu. ir kogero ji ir rinkciausi.
 #281973   SauliusM
 15 Geg 2011 21:28
ansanas rašė:Sveiki gal ka is pigesniu kotu sukrem,turbinkem ir ir panasiom nesamonem paminet galit? Dabar ka radau tai larus hunter ul o visa kita tai arba jiginiai kotai arba kaina arti kosmoso.. Zodziu ar yra dar kokia alternatyva be larus hunter kad butu iki 10gr ar maziau, butu nedziginis kotas ir kaina studentiska iki kokiu 200lt ? Nes dabar gaunasi kad renkuosi is vieno varianto.. Toks vaizdas kad be jiginiu kotu daugiau nieko negamina..
norstream ultra buten tavo aprasyma atitinka. beje, desiu skelbima kad ultra parduodu, nes finezza isigijau, tai ultra nebelabai reikalinga. aisku kai susikaupsiu tam. bo labai pavarges po zukles dabar. tai bus net pigiau jeigu ka... :-D
 #281984   Jurginas
 15 Geg 2011 22:19
To Ignelis - pradžiai te kažkaip užmetimą buvai negerai parašęs, tai ir subalamutijai mane. :lol:
Bet su ecusima tai turėtų būt nekas, ant to vienadalio kur aš mėginau buvo 219 gramus sverianti ritė užtepėta, tai ir tai jau norėjos lengvesnės. Bet čia gal tik man, durnam...
 #281991   Ignelis
 16 Geg 2011 02:51
nekas, nekas... ;-) ale ir shuo kariamas pripranta.. :lol: kaip ir ash prie anos pripratau :roll: tiesa ta zhukle buvo pradejus trankyt ji mane :lol: nu elektors srove. kai tik suku tai i krumplius net pokshi skierkos nuo vediklio :-D pasirodo uzhstriges buvo nuo drusku... ;-) pertepiau isvaliau ir elektoros nebeduoda... :lol: turekit raumeny jei prades kratyt jusu rite kada :lol: planuoju pasikeist ta ecusima i exage 3000 :roll: nors ir nekazhka to svorio laimesiu ale vis panasiau bus...
 #297766   v__1
 08 Rgp 2011 12:47
Ignelis rašė:
judesys rašė:gal kas zinot kokie atsiliepimai apie Daiwa Megaforce Jig spiningeli? :) galvoju nusipirkt..
ash naudoju.... :) man smagus daigciukas, jei patinka greiti kotai nenusivilsi... ;-)
Igneli, judesy - kokias rites naudojat su šiuo kotu?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė