Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #280689   irmis
 11 Geg 2011 06:36
netaip supratom viens kita :lol: maniau kazkas iesko zmoniu zvejybai is laivo, o cia laivo iesko
 #281302   meskute
 12 Geg 2011 21:14
reikalingas patarimas: pirksiu kota skumbrem gaudyti nuo kranto.gal kas patarsit koki imti???reikalavimai butu tokie:ilgis 4-4,30 , sudedamas,uzmetimo svoris max 120g .mano nuomone toks neblogas butu kotas ,gal kas turi kitokius ,ar seip kokiu pastebejimu.juk arteja tu silkiu sezonas noretusi sena nelabai tam tinkanti kota pasikeisti i veiksmingesni ir nauja zaisliuka.
 #281468   miegas
 13 Geg 2011 10:54
meskute rašė:reikalingas patarimas: pirksiu kota skumbrem gaudyti nuo kranto.gal kas patarsit koki imti???reikalavimai butu tokie:ilgis 4-4,30 , sudedamas,uzmetimo svoris max 120g .mano nuomone toks neblogas butu kotas ,gal kas turi kitokius ,ar seip kokiu pastebejimu.juk arteja tu silkiu sezonas noretusi sena nelabai tam tinkanti kota pasikeisti i veiksmingesni ir nauja zaisliuka.
kam tokio ilgo? jai zvejotum nuo uolu tai nepatogu, manau iki 3.5m sociai
 #281631   VIRUSX
 13 Geg 2011 17:31
Sveiki,gal kas is Dublino zveju priimtu i kompanija pazvejoti juroje?
 #281653   oli
 13 Geg 2011 19:37
Devidas rašė:sveikas oli! kaip manai ryt tinkamas laikas zwejibai juroje papludymi?
nu tu ir paklausi :lol:
 #281682   meskute
 13 Geg 2011 21:11
miegas rašė:
meskute rašė:reikalingas patarimas: pirksiu kota skumbrem gaudyti nuo kranto.gal kas patarsit koki imti???reikalavimai butu tokie:ilgis 4-4,30 , sudedamas,uzmetimo svoris max 120g .mano nuomone toks neblogas butu kotas ,gal kas turi kitokius ,ar seip kokiu pastebejimu.juk arteja tu silkiu sezonas noretusi sena nelabai tam tinkanti kota pasikeisti i veiksmingesni ir nauja zaisliuka.
nu man tai 3,6 jau tikrai per maza nuo kranto zvejojant reik kuo toliau uzmesti ,taigi man butu geriausia kokia 4,30,nu gal 4 m lengvas tvirtas kotas iki 120 g.
 #281711   oli
 13 Geg 2011 22:29
meskute rašė:
miegas rašė:
nu man tai 3,6 jau tikrai per maza nuo kranto zvejojant reik kuo toliau uzmesti ,taigi man butu geriausia kokia 4,30,nu gal 4 m lengvas tvirtas kotas iki 120 g.
12ft trumpas? :shock: kai pamojuosi su 1-2oz ilgu sunkiu vezdu puse dienos suprasi kad *PYP* toks tas sportas,o "sunkus" spinas neka blogiau tau numes tas pora uzciju nei koks 14ft vezdas,jai dar pinta uzsidesi tai ishvis skris kaip lushis i subine suzeista,toli ir greit :lol:
 #281721   zekisLT
 13 Geg 2011 23:21
na as ne jurininkas, bet tikrai nesuprantu kam meskute tau uzsireike tokio ilgio? oli gerai sako, pamojuosi kelias valandas su tokiu, nenoresi daugiau :) juk su trumpu geru kotu tikrai numesi pakankamai, o juolab keik tai skumbrei tereikia kai jos sezonas. na as turiu ale surfa ''lidl'' 4.20 tai pernai kelis kert teko pametyt, gal po tokiu metymu ir atsoko noras i jura vaziuot zvejot, o apskritai surfo-spino(juriniu) tipo lengvu dar buna? :shock: man tai visos tos jurines atrodo gremesdiskos ir sunkios, va matcha,feederi i rankas ir patogu :lol:
kazko aprime zvejai paskutines savaites visai, vos vienas kitas pasireiskia, matomai orai gadina (bent jau man nekyla noras lysti kur per tokius vejus)
 #281722   VIRUSX
 13 Geg 2011 23:27
As su mielu noru kur islisciau,tik vienam labai nuobodu ir nelabai zinau kur listi. :e:e
Su mielu noru prisijungciau prie ko nors,kas pamokytu ir parodytu.
 #281739   varnenas
 14 Geg 2011 02:47
is savo patirties galiu pasakyt, kaad skumbriaut . tai jau teiktu kazko lengvo, vadinasi ir brangaus, mano nuomone turetu but apie 4 metrus, kai prisimenu, tai po skubriavimo keletos valandu jeigu geras kliovas, tai nieko nebesinori.... svino 2 numerio per akis uztenka, taigi viska lemia meskeres svoris...
 #281836   meskute
 14 Geg 2011 20:39
taigi va ir as tokios panasios nuomones 4 m tai reik ir 90 g uzmetimas butu optimaliausias variantas
 #281843   arvydka
 14 Geg 2011 21:55
Mano trigrasis. 4 metru spiningas gal ir lengvas, atsizvelgiant i siuolaikines technologijas, bet as skaitau kad vejo pasipriesinimas uzmetant bus zymus. Nebent pavejui metyt... :) Bet kiek pastebejau kai vejas i nugara, tai ir zuvis "nupucia" nuo kranto. As asmeniskai pernai skumbres zvejojau su 2.72 m Mitchell kietu spiningu, uzmetimas 40-60 gramu, praktiskai 2 uncijos. Beje, spiningas turgelyje kainavo 25 eur. :) Puikiai atitarnavo praita sezona, siais metais draugelis su juo istrauke 6 kg lydy ir as ziurui i prieki kada silkes priplauks prie kranto. :)
 #281855   varnenas
 15 Geg 2011 01:01
nu tai zinai,as kai tik atvaziavau i airija, tai zvejojau suroj su spiningeliu 230.... bet jeigu skumbtrem, tai zvejot jau vistiek ne nuo pleze, o nuo molo ar uolu, tai uzmeti,as zymiai paprastesnis, kai aukstai stovitik kai reik tasyt arba uzsikelt kokias 5 skumbres, kartais ir ruoni, tai tada pasijaucia meskeres lengvumas....
 #281856   mm29
 15 Geg 2011 01:20
sveikinu lietuviai su Eurivizijos pabaiga.aisku mum rupi tik zuvys,bet graziai apsisikom su balais duotais Airijai(mes ju davem lygiai 0)tai kaip reiks airiam i akis ziuret?tuo labiau kad mes jau ir taip "isgarseje" esam ezeru pakrantese.Nelabai malonu.
 #281858   blazer
 15 Geg 2011 02:29
o man sikt ant tos eurovizijos, jau seniai visi zino, kad auksciausius balus gauna valstybes kaimynes... kadangi lietuvos kaimynes tik juros silkes, o jos balsuoti negali, tai mum eurovizijos niekad nelaimet. o airiu dvyniu pasirodymas, paciu airiu ispustas burbulas ir man ASMENISKAI nelabai patiko. ir as nemegstu politizuoti ar kaiminizuoti tokiu dalyku, todel balsuoju tik uz ta, kas man graziausiai padainavo.

dabar apie zvejyba. uzvakar isigijau nauja museline iranga. tai vakar teko pasimokint museliaut vienam upelyje. Kadangi musiu turejau vos keleta, nelabai sekesi, o upetakiai sokinejo kaip patrake. nors vakarykstis tikslas buvo ne zuvis, o ismokti metyti muse, vis delto sulaukiau triju kibimu ant vienos nymfos, bet deja nerealizavau ju. veliau ta nymfa palikau krumuose, ir neberadau :oops: gaila, kad nebeatsimenu kaip ji atrode tiksliai, kibi buvo zaraza :) galop atsibodus visa pusdieni be sustojimo mojuot ta museline, issitraukiau spiniga ir antru metimu parsitempiau upetakiuka. pasidziaugus pirmu savo upetakiu gyvenime, nedelsiant paleidau ji atgal, su salyga, kad paugejes jis uzkibs man ant muses :)
siandien nulekiau pasizvalgyt i nauja zveju parduotuve Droghedoje ir radau jau kazkieno isgirta tasmanijos welnia, tai ciupau kelis skirtingu spalvu, tai artimiausiu metu reiks isbandyti tame paciame upelyje. bet kuo toliau tuo labiau pradeda vilkti museline, nors tuo paciu prispirkau ir jurines irangos. nezinau kaip cia dabar bus, bijau kad visai proto nesusuktu ta muse, nes parduotuvej akys tik uz fly fishingo uzkliuna, kitur nebesinori ziuret...
 #281868   mm29
 15 Geg 2011 10:38
blazer rašė:o man sikt ant tos eurovizijos, jau seniai visi zino, kad auksciausius balus gauna valstybes kaimynes... kadangi lietuvos kaimynes tik juros silkes, o jos balsuoti negali, tai mum eurovizijos niekad nelaimet. o airiu dvyniu pasirodymas, paciu airiu ispustas burbulas ir man ASMENISKAI nelabai patiko. ir as nemegstu politizuoti ar kaiminizuoti tokiu dalyku, todel balsuoju tik uz ta, kas man graziausiai padainavo.

dabar apie zvejyba. uzvakar isigijau nauja museline iranga. tai vakar teko pasimokint museliaut vienam upelyje. Kadangi musiu turejau vos keleta, nelabai sekesi, o upetakiai sokinejo kaip patrake. nors vakarykstis tikslas buvo ne zuvis, o ismokti metyti muse, vis delto sulaukiau triju kibimu ant vienos nymfos, bet deja nerealizavau ju. veliau ta nymfa palikau krumuose, ir neberadau :oops: gaila, kad nebeatsimenu kaip ji atrode tiksliai, kibi buvo zaraza :) galop atsibodus visa pusdieni be sustojimo mojuot ta museline, issitraukiau spiniga ir antru metimu parsitempiau upetakiuka. pasidziaugus pirmu savo upetakiu gyvenime, nedelsiant paleidau ji atgal, su salyga, kad paugejes jis uzkibs man ant muses :)
siandien nulekiau pasizvalgyt i nauja zveju parduotuve Droghedoje ir radau jau kazkieno isgirta tasmanijos welnia, tai ciupau kelis skirtingu spalvu, tai artimiausiu metu reiks isbandyti tame paciame upelyje. bet kuo toliau tuo labiau pradeda vilkti museline, nors tuo paciu prispirkau ir jurines irangos. nezinau kaip cia dabar bus, bijau kad visai proto nesusuktu ta muse, nes parduotuvej akys tik uz fly fishingo uzkliuna, kitur nebesinori ziuret...
o kurioj vietoj mazdaug droghedoj to parduoyuve?ar verta apsilankyt?
 #281905   Devidas
 15 Geg 2011 15:45
Na pagaliau ir as pasiekiau britas bay papludimi.rezultatas pirmos dvi zuvys pagautos juroje:D dogas ir pleksne.na tas dogas tai ziaurus galiu pasakyti.jauciu nepataikiau su oru.pazistamas pagavo polaka:)
 #281958   miegas
 15 Geg 2011 20:43
rytoj :-D
 #281980   blazer
 15 Geg 2011 21:59
mm29 rašė:
Parduotuve atsidare Droghedos kinoteatro nugaroj. taip gutusi. pats vakar puse valandos po centra braidziau, kol radau... kolkas prekiu dar nedaug, sake kita savaite dar nemazai turi atvezti. parduotuve nebus didele, ateityje pamatysim, ar verta ten bus vaziuot ar ne. kolkas man paguoda tik ta kad arciau vaziuot nei i navana. nors ir tam navane niekad nerandu, to ko man reikia.
 #281990   oli
 15 Geg 2011 23:20
Devidas rašė:Na pagaliau ir as pasiekiau britas bay papludimi.rezultatas pirmos dvi zuvys pagautos juroje:D dogas ir pleksne.na tas dogas tai ziaurus galiu pasakyti.jauciu nepataikiau su oru.pazistamas pagavo polaka:)
malachiai!
 #282029   mm29
 16 Geg 2011 09:05
blazer rašė:
mm29 rašė:
Parduotuve atsidare Droghedos kinoteatro nugaroj. taip gutusi. pats vakar puse valandos po centra braidziau, kol radau... kolkas prekiu dar nedaug, sake kita savaite dar nemazai turi atvezti. parduotuve nebus didele, ateityje pamatysim, ar verta ten bus vaziuot ar ne. kolkas man paguoda tik ta kad arciau vaziuot nei i navana. nors ir tam navane niekad nerandu, to ko man reikia.
o tu nebandei Newry?ten visai nebloga parduotuve.o ir kazkiek pigiau.akciju nemazai buna.
 #282205   blazer
 16 Geg 2011 18:09
mm29 rašė:
o tu nebandei Newry?ten visai nebloga parduotuve.o ir kazkiek pigiau.akciju nemazai buna.
Nebandziau, ale visai noreciau pabandyti. keleta kartu buvau newry, buciau zinojes kur, tikrai buciau uzsukes. gal netycia zinai adresa, o gal jie puslapi savo turi?
 #282274   lydis
 16 Geg 2011 20:46
per youtube buvau mates kaip issauna sistemele jurineje zvejyboje nuo papludimio , kai dugnine zvejojo. gal kas zinot apie ta prietaisa ? o gal jau naudojat?
 #282328   mm29
 16 Geg 2011 21:50
blazer rašė:
mm29 rašė:
Nebandziau, ale visai noreciau pabandyti. keleta kartu buvau newry, buciau zinojes kur, tikrai buciau uzsukes. gal netycia zinai adresa, o gal jie puslapi savo turi?
ju puslapis www.smythsangling.com, ten :ks> ir rasi ir adresa.
 #282352   blazer
 16 Geg 2011 22:17
mm29 rašė:Blezer,noriu paklaust-tu nezvejoji juroj?
kelis kart bandziau bet tusciai. siaip noriu labai ir viska turiu, tik kompanjono reik mazdaug is mano galo, vienam liudna ir nelabai jauku jei sutemsta :)
 #282363   mm29
 16 Geg 2011 22:39
blazer rašė:
mm29 rašė:Blezer,noriu paklaust-tu nezvejoji juroj?
kelis kart bandziau bet tusciai. siaip noriu labai ir viska turiu, tik kompanjono reik mazdaug is mano galo, vienam liudna ir nelabai jauku jei sutemsta :)
as tai ryt galvoju nulekt prie clogherheado.cia netoli droghedos.sako pagauna viena kita zuvelioka.as,matai dar tik pradedu jura dometis tai kol kas irankiu dar neturiu normaliu. :oops:
 #282365   blazer
 16 Geg 2011 22:55
mm29 skaityk PM
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis