Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #279022   Vegys
 03 Geg 2011 20:51
Negaliu papasakot, nes negaudau (ten buvęs vieną kart ;-) ). Tik žinau kad yr.
 #279026   SauliusM
 03 Geg 2011 20:59
Vegys rašė:Negaliu papasakot, nes negaudau (ten buvęs vieną kart ;-) ). Tik žinau kad yr.
nu jo jei yr visi 3 salaciai, tai pabandyk juos pagaut tikslingai... pas mane kaimo prudely net 2 salaciaigyvena (pats ileidau) tai gal reiktu padiskutuot apie tiksline salaciu zukle 20 x 50 m prude... beje, priprato tie salaciai batona rinkt nuo pavirsiaus ne prasciau uz sapalus (kuriu tam prude irgi kokiu 20 dideliu yra ir belekiek maziuku nes sekmingai isnerse) ar auksles. net taip naglai padriezalint sapalui is po snukio batona sugeba salatukai...
 #279029   DainiusM
 03 Geg 2011 21:05
Neisijausk Sauliuk, ezeriukuose kur per potvyni su Nemunu susisiekia tu salaciu isties nemazai. Ir kala kartais kaip pasiute aplinkui. :) Kaip gaudyt neklausk- negaudau as anu, bet vienas kitas yra uzkibes beeseriaujant. Ka pastebejau, tai atsargesni negu Nemune, dar is toliau pamato ir pasiplauna...
 #279031   Lamiglas
 03 Geg 2011 21:12
SauliusM rašė:
Lamiglas rašė:JURGINAS rite butu twinas 2500mg sveria 210g o x rapas tik retkarciais eitu , pagrinde butu vobleriukai iki 7-8g
7-8gr tai no problem manau, o del 10 xrap tai taip taip.galvos neguldyciau. o siaip tai kas cia per avido parametrai? neteko man kazkaip tokiu girdet. tu nieko nesumaisei?
nu blin parasyta avs 76mlxf2 nu ir gramai nuo 3,5 -14 yra dar avs70mf2 nuo 5,25-17,5 reikes ziureti kazkuri is tu dvieju , nes talonai nuplauke , jeigu ir yra tai tik ilgesni modeliai
 #279034   SauliusM
 03 Geg 2011 21:13
DainiusM rašė:Neisijausk Sauliuk, ezeriukuose kur per potvyni su Nemunu susisiekia tu salaciu isties nemazai. Ir kala kartais kaip pasiute aplinkui. :) Kaip gaudyt neklausk- negaudau as anu, bet vienas kitas yra uzkibes beeseriaujant. Ka pastebejau, tai atsargesni negu Nemune, dar is toliau pamato ir pasiplauna...
pats zinau, kad yra. pvz zvyro karjere prie Ariogalos, per kuri Dubysa teka, tai mase anu, ale pabandyk kad gudrus per uzmetimo atstuma prisiartint prie ju, kad butu prasminga tikslingai zvejot. o fuksu tai jo, pasitaiko.
nu nieko, as dar keliolika metu pasersiu batonu, paskui imsiu prudely didziausia Lietuvos, o gal Europos, o gal pasaulio salati. manau ant dzerko gal reikes imt... ir sapala rekordini irgi imsiu, tik kaip dar nenusprendziau. gal uzvelkiaut reiks bandyt i belyboata atsisedus. nors dar yra laiko pamastymam, kol auga. bus nebloga straipsni zurnalan parasyt apie tiksline rekordiniu sapalu ir salaciu zukle...
 #279037   SauliusM
 03 Geg 2011 21:19
Lamiglas rašė:nu blin parasyta avs 76mlxf2 nu ir gramai nuo 3,5 -14 yra dar avs70mf2 nuo 5,25-17,5 reikes ziureti kazkuri is tu dvieju , nes talonai nuplauke , jeigu ir yra tai tik ilgesni modeliai
ne, nu tu nesupyk, bet avs76mlxf2 tai iki 10gr uzmetimas deklaruojamas, bet sitas zveris extrafastas tai daug ka patemps manau, zinau kas pusantros uncijos su anuo mete...
 #279066   Vegys
 04 Geg 2011 06:58
SauliusM rašė:nu jo jei yr visi 3 salaciai, tai pabandyk juos pagaut tikslingai...
Kiek yr - neskaičiavau ;-) Bet kai žvejojau - daužėsi stipriai.
 #279193   Lamiglas
 04 Geg 2011 12:33
SauliusM rašė:
Lamiglas rašė:nu blin parasyta avs 76mlxf2 nu ir gramai nuo 3,5 -14 yra dar avs70mf2 nuo 5,25-17,5 reikes ziureti kazkuri is tu dvieju , nes talonai nuplauke , jeigu ir yra tai tik ilgesni modeliai
ne, nu tu nesupyk, bet avs76mlxf2 tai iki 10gr uzmetimas deklaruojamas, bet sitas zveris extrafastas tai daug ka patemps manau, zinau kas pusantros uncijos su anuo mete...
nu baik Sauliau ka cia pykt , ziurejau rusu moscanelloj , tai ten parasyta kad iki 14g , nu nesvarbu reikes ta 70mf2 paciupint
 #279206   SauliusM
 04 Geg 2011 12:50
tai tu ne moskaneloj o pas pati kroiksa paziurek, maziau klausimu kils.
su 70MF2 tik ne avidu, o legenda as pats tvicinu ir patraukia jinai man viska ka tik reik patraukt...
aisku legenda "ziauresne" uz avida. bet kiek spininginiu kotu tvicingui ar dzigavimui is valties perleidau per rankas, tai kazkaip LES70MF2 labiausiai prilipo, vat paemiau ir prilipo ir paleist nebenoriu.
 #279906   SauliusM
 08 Geg 2011 11:04
Jurginas rašė:*PYP* baik tu čia jį girt, o tai pradėsiu gailėtis, kad avidą pirkau...
geras kotas tai ko gera zodi apie ji nepasakyt. kai tokio koto ieskojau, tai rinkausi tarp lumio wrr8400, HSR9000 (IMX), SJR783 (GLX), kroikso sitos legendos, paskui kroikso legendos LES76mlxf2 ir avidu AVS70MF2 ir AVS66MHF2 bet finale po ilgu visokiu situ spiningu kratymo sustojau butent ties sita legenda ir nesigailiu. nu ir pigesniu kruva panasiu kotu ir perkraciau ir papirkes buvau. bet kolkas nieko labiau ir teisingiau isbaigto man i rankas nebuvo papuole. antroj vietoj po tos legendos matyt statyciau lumi WRR8400 bet lumio furnitura lengvai pykina. toks vaizdas kaip zmogus su abiem kairiom rankom rinkes butu, nors pats kotas tai smagus.

va dabar upetakini kota renkuos. tai irgi jau visa kruva beleko perkraciau, tai dabar labiausiai i kandidatus prasos lumio TSR802-2 (klasika tapes 842GLX mano nuomone pries sita lumi gali pasislept po lapais), finezza corto, tenryu cierry (breath ir cradle irgi gal idomus butu bet nebuvo ju ant LT) ir dar laukiu kol naujus kroiksus Fabai atsivesh, nors legenda LES66LF2 irgi smarkiai uzkabino mane, bet gal dar ir lengvesnius paciupinet noretusi).
 #282670   Rapolas
 17 Geg 2011 22:47
Jurginas rašė:*PYP* baik tu čia jį girt, o tai pradėsiu gailėtis, kad avidą pirkau...
Avid-us turiu keturis.,,
Vienintelis nusivylimas ,kad tokio jautrumo yra tik Lamiglas'as vienas ir tik vienas,..
Džigavimui ,mano sūnus ,apart Avido nepripažįsta jokio kito....
Taip kad nesvaik, turi gerą kotą ,tegul pavydi
 #282671   SauliusM
 17 Geg 2011 22:49
siuo metu pats turiu du avidus ir viena legenda. ir pas tuos ir pas tuos yra ir savu privalumu ir trukumu.
 #282675   Davydo
 17 Geg 2011 23:16
Tai jau rezk Avidu trukumus :lol: Luktelsim :cig.
 #282748   SauliusM
 18 Geg 2011 09:22
tie trukumai tai ziurint su kuo lyginsi, as galvoj turejau palyginus su legenda. tai vat legenda yra ir skambesnis, ir greitesnis ir kietesnis ir astresnis. nu bet avidas is kitos puses yra kantresnis nei legenda ir siaip metimui tai truputi plastiskiau apsikrauna.
 #282766   iusegun
 18 Geg 2011 10:05
SauliusM rašė:... nu bet avidas is kitos puses yra kantresnis nei legenda ...
cia kaip ta kantruma suprast?
 #282768   SauliusM
 18 Geg 2011 10:08
kuo aukstesnis anglies Jungo modulis tuo ta anglis yra trapesne, va taip ir suprask. jei su avidu gali elgtis gana grubiai, tai legenda jau reiktu pasaugot.
 #282769   iusegun
 18 Geg 2011 10:11
SauliusM rašė:kuo aukstesnis anglies Jungo modulis tuo ta anglis yra trapesne, va taip ir suprask. jei su avidu gali elgtis gana grubiai, tai legenda jau reiktu pasaugot.
tai su graphiteleader tas pats bus? stuktelsi kur i kamiena belandziodamas po bruzgynus ir sudus anas i sipulius :superšokas ?
 #282771   SauliusM
 18 Geg 2011 10:19
koks finezos tas modulis tai bijau speliot. akcija lengvai keista jo ir sunkokai aprasoma. priedo dar ne tik pati anglis or ir risancioji medziaga su kuria anglis i blanka suvyniota groja.
aisku turint galvoj, kad nuo siu metu legendos eina su NSi tai gal ten ir tas klausimas bus issprestas. nu bet betkokiu atveju avidas yra plastiskesnis uz legenda.
aisku tas galioja tik spininginiam kotam. vat museliniam kroikso kotam tai to pasakyt negaleciau. saltwaterines kroikso legend muselkos, tai kazkokia fantastine akcija turi.
 #283274   Lamiglas
 19 Geg 2011 16:41
Valio , sendien galu gale atveze mano nuziureta avida 70mf2 , nusiemiau anksciau nuo darbo nulekiau ir pasiemiau , jeigu spesiu varysiu isbandyt .Aciu visiems padejusiems apsispreti ., o ypac SAULIUI M
 #283275   Rapolas
 19 Geg 2011 17:01
Lamiglas rašė:Valio , sendien galu gale atveze mano nuziureta avida 70mf2 , nusiemiau anksciau nuo darbo nulekiau ir pasiemiau , jeigu spesiu varysiu isbandyt .Aciu visiems padejusiems apsispreti ., o ypac SAULIUI M
Papasakok , kai grįši ,turbūt gerą palką nurovei .... ;-)
 #283341   Lamiglas
 19 Geg 2011 20:44
nu va , parejau nuo tvenkinio kur ir pabandziau savo avida , ilgai nebuvau bet uzteko , kad pajusciau , kad nusipirkau tai ka ir norejau . Nors iskarto truputi sutrikau del spiningo ilgio , parduotuveje atrode viskas gerai o prie vandens truputi kitaip , turbut del to , kad pagrinde gaudziau su netrumpesniu kaip 274cm spiningu , bet uzteko kelis kart uzmesti ir supratau kad metimas labai nenukentes . Dzigas patiko kazkur nuo 10g na bent jau toj vietoj kur as meciau , apie voblerius neturiu ka daug pasakoti nes tik siemet truputi rimciau pradejau jais gaudyti , del ko ir pirkau si avida .Turiu keleta man kibiu modeliuku is yozuri , storm bei rapalos su kuriais mano avidas susitvarke puikiai .
 #283355   Rapolas
 19 Geg 2011 21:09
Lamiglas rašė:nu va , parejau nuo tvenkinio kur ir pabandziau savo avida , ilgai nebuvau bet uzteko , kad pajusciau , kad nusipirkau tai ka ir norejau . Nors iskarto truputi sutrikau del spiningo ilgio , parduotuveje atrode viskas gerai o prie vandens truputi kitaip , turbut del to , kad pagrinde gaudziau su netrumpesniu kaip 274cm spiningu , bet uzteko kelis kart uzmesti ir supratau kad metimas labai nenukentes . Dzigas patiko kazkur nuo 10g na bent jau toj vietoj kur as meciau , apie voblerius neturiu ka daug pasakoti nes tik siemet truputi rimciau pradejau jais gaudyti , del ko ir pirkau si avida .Turiu keleta man kibiu modeliuku is yozuri , storm bei rapalos su kuriais mano avidas susitvarke puikiai .
Mano sūnaus 'kuolas'... ,pasakė kad į nieką nekeistų (jo ,iki 35g).
Superinis variantas būtų ir man ,jei netyčia ant lamiglaso nebūčiau užsirovęs (vėl žvengs lt narai ).
 #283409   SauliusM
 20 Geg 2011 09:07
Lamiglas rašė:Aciu visiems padejusiems apsispreti ., o ypac SAULIUI M
obana, nu prasom aisku, bet jei atvirai tai net neatsimenu, kada ir kuom cia padejau...
 #283508   Lamiglas
 20 Geg 2011 14:13
Sauliau visi geri darbai yra nematomi ir neapciuopiami ...
 #283510   SauliusM
 20 Geg 2011 14:16
Lamiglas rašė:Sauliau visi geri darbai yra nematomi ir neapciuopiami ...
apciuopsi ten. kai per savaite privatan gauni eiles 10 klausimu, patark koki spininga issirinkt, tai manai gali atsimint kada ten ir kam patarei?
aciu dievui, kolkas dar nieks nepradejo grasint, kad akmenais uzmetys uz tai, kad blogai patariau...
kad cia taip neprisikalbejus tik.
tfu tfu tfu..
 #283570   AndriusK
 20 Geg 2011 19:16
patarkit:

noriu kazko is st croix lamiglasu ar gloomis dzigui iki 20 g, ir tvicingui iki 13cm mazdaug ilgis iki 2.10..
nes maniskis lamiglas per nebetenkina, galvoju perleist kam nors kitam.

P.s jei zinot ka pigiau pasiulyt prasom
 #283639   SauliusM
 20 Geg 2011 23:55
AndriusK rašė:patarkit:

noriu kazko is st croix lamiglasu ar gloomis dzigui iki 20 g, ir tvicingui iki 13cm mazdaug ilgis iki 2.10..
nes maniskis lamiglas per nebetenkina, galvoju perleist kam nors kitam.

P.s jei zinot ka pigiau pasiulyt prasom
st.croix legenda LES70MF2
arba jei mazesnius masalus naudot noro ner tada avidas AVS66MHF
kazkas i skelbimus toki dabar idejes berods
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 426
  • VDS, VPS serveriai