Šiandienos fotografuotini:
34 cm storulis nedideliam intakėly
http://img233.imageshack.us/img233/6587 ... ka0105.jpg
38 cm taparukas didesnėj upėj.Nenorėjo pozuot visai.
http://img685.imageshack.us/img685/5988 ... ka0109.jpg
Literatūroje rašoma,kad kiršlio maksimalus ,,ūgis'' maždaug iki 60 cm,šiandien brisdamas žolėta sekluma mačiau ŽYMIAI didesnį.Papasakosiu kaip buvo:
Vadnens toje vietoje buvo vos virš kelių,upė išplatėjusi,srovė labai greita,bet kiek užmačiau,beveik visu dugnu maskatavosi ilgų žolių kuokštai,kaip kokios ilgaplaukės paleistuvės plaukai vėjyje.
Tokia srovė ir visiška pieva po vandeniu,plius mažas gylis visai neviliojo mest sukrės,nes su kvaila veido išraiška matot tą ritę belekaip tikrai nepasirodė geras variantas,(jau senai galvoju įsigyt ritutę su 6:1 perdavimu),tiesiog bridau neskubėdamas į kitą upės krantą,buvau nusižiūrėjes tokį smėliuką su didesniu gyliu ir lygesne srove.
Kai atsidūriau maždaug upės vidury visai šalia,man iš kairės kažkas pasibaidė,net silueto nepastebėjau,bet turbūt nemaža žuvis vietoje su lygiu dugnu į paviršių pakėlė nemažus ratilus,spėju pasileido žemyn upe,įdėmiau apžiūriu vietą,dugnas tikrai gan lygus,pagalvojau,kad iš niekur tie ratilai negalėjo atsirasti.
Pasitaisau akinius (polerizuoti,geltoni) šiektiek pristabdau bridimo žingsnį ir labai nekreipdamas dėmesio į pastarajį įvykį judu kito kranto link,saulė pačiam zenite,per tuos akinius visas dugnas kaip ant delno,gražuuuu,žengiu dar kelis žingsius ir pamatau aš tą žuvį...
Milžinė,prisiglaudus prie banguojačių žolių virtinės,gal šiektiek net palidus po ja,atstumas tarp mūsų kokie penki metrai,sustingstu,srovė didelė,vanduo iš po kojų ošia,saulė man į nugarą,ji tikrai mane mato,nepažinau,kol neatsitraukes iš po žolių susidariusio šešėlio nepakėlė savo viršutinio peleko,Kiršlys...Sprukdamas dar kokį metrą pasidavė link manęs,apsisuko smėlėtam tarpe tarp žolių ,ir turbūt,pamates mano išsivėpusę marmūzę ,atrodytų,visai neskubėdamas pasileido žemyn upe,ir aš dar bent dvidešimt kartų spėjau įsitikit,kad neapsirikau identifikuodamas milžinę.
Palydėjes senolį akim atsikvepiu,stoviu vis dar toj pačioj vietoj,padarau porą metimų,pasižiūriu aš į tą savo spiningėlį,nu ką tu...net gėda pasidarė,pagalvoju apie prieštai pagautą ir tada atrodytų jau neblogą visai kiršlį (foto viršuj) -mailius.
Tam pačiam upės vidurį ,,perlaužiu'' spiningą pusiau,sukriukė dėžutėn,dėžute kuprinėn,paskui ją ritė,einu netekęs žado link mašinos,minties apie tolimesnę žvejybą po tokio susitikimo jau nebebuvo.
Apie žuvies ilgį.Prie tų literatūroje nurodytų 60cm aš mininumų minimum pridėčiau dar 20cm,net išsitiesiau ruletę prieš nosį pasižiūrėt,atrodo galėjo nešt ir dar daugiau,bet nenoriu aš čia pasakų labai sekt,tik drąsiai galiu tvirtint,kad užauga didesnės.
Su niekuo daugiau negalėjau sumaišyt,žuvis buvo vos ne po kojom,nedideliam gyly,saulė viską apšvietė,plius aš dar su akiniais,bet ir be jų viskas neblogai matėsi.
Vienam žvejy kablys.