Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #283207   Vegys
 19 Geg 2011 13:32
iusegun rašė:tai kad tuos akinius kaip uzsidedi tai ir vaikstai visa diena su jais, net pamirsti kad ant nosies kabo :-D kam ta virvute?
Esu iš stambesnių (storesnių) žmonių, prakaituoju. Kitą kart ir akiniai aprasoja. Užsidėjus ant kepurės / galvos - dar labiau suprakaituoja. Arba - tada pametu. Tokiais atvejais lai geriau kabo su virvute ant kaklo.
 #283208   arabas
 19 Geg 2011 13:38
Visi mes turime prakaito liaukas, ne taip kaip šuniukai :-D
Aš tą problemą sprendžiu labai paprastai,- perku kaip galima atviresnius akinius. O be to, išmokau juos nešioti arčiau nosies galo. :oops:
O šiaip tai yra kažkokių purškalų neleidžiančių rasoti stiklams.
 #283210   p.arturas
 19 Geg 2011 13:39
pasiziurejus ebay, analogiski akiniai kainuoja 2,5-3kartus pigiau ir komplektuojami su deklu, virvele ir servetele. musu prekybininkai daznai tuos priedus siulo uz atskira kaina. ale ne apie tai tema.
vegy, jei gaila 15 lt uz virvele, gali minksta slangute uzmaut ant kojeliu, funkcija atliks.
 #283657   Edga
 21 Geg 2011 09:32
Sveiki antradieni buvau nulekes prie upelio emimu daug nelegaliu,ir pora legaliu 33cm ir 34cm. Visi emimai ant rapala original vaivorikstuko imitacija,daug ka bandziau ir ponton 21 ,yo-zury,salmo,strike pro,bet ne vienas taip neviliojo kaip rapala
Paveikslėlis
cia dar vienas 33 cm
Paveikslėlis
 #283798   krioklis
 22 Geg 2011 16:45
Edga liuks!
 #283851   Satan
 22 Geg 2011 21:02
Šiandienos fotografuotini:
34 cm storulis nedideliam intakėly
http://img233.imageshack.us/img233/6587 ... ka0105.jpg

38 cm taparukas didesnėj upėj.Nenorėjo pozuot visai.
http://img685.imageshack.us/img685/5988 ... ka0109.jpg

Literatūroje rašoma,kad kiršlio maksimalus ,,ūgis'' maždaug iki 60 cm,šiandien brisdamas žolėta sekluma mačiau ŽYMIAI didesnį.Papasakosiu kaip buvo:
Vadnens toje vietoje buvo vos virš kelių,upė išplatėjusi,srovė labai greita,bet kiek užmačiau,beveik visu dugnu maskatavosi ilgų žolių kuokštai,kaip kokios ilgaplaukės paleistuvės plaukai vėjyje.
Tokia srovė ir visiška pieva po vandeniu,plius mažas gylis visai neviliojo mest sukrės,nes su kvaila veido išraiška matot tą ritę belekaip tikrai nepasirodė geras variantas,(jau senai galvoju įsigyt ritutę su 6:1 perdavimu),tiesiog bridau neskubėdamas į kitą upės krantą,buvau nusižiūrėjes tokį smėliuką su didesniu gyliu ir lygesne srove.
Kai atsidūriau maždaug upės vidury visai šalia,man iš kairės kažkas pasibaidė,net silueto nepastebėjau,bet turbūt nemaža žuvis vietoje su lygiu dugnu į paviršių pakėlė nemažus ratilus,spėju pasileido žemyn upe,įdėmiau apžiūriu vietą,dugnas tikrai gan lygus,pagalvojau,kad iš niekur tie ratilai negalėjo atsirasti.
Pasitaisau akinius (polerizuoti,geltoni) šiektiek pristabdau bridimo žingsnį ir labai nekreipdamas dėmesio į pastarajį įvykį judu kito kranto link,saulė pačiam zenite,per tuos akinius visas dugnas kaip ant delno,gražuuuu,žengiu dar kelis žingsius ir pamatau aš tą žuvį...
Milžinė,prisiglaudus prie banguojačių žolių virtinės,gal šiektiek net palidus po ja,atstumas tarp mūsų kokie penki metrai,sustingstu,srovė didelė,vanduo iš po kojų ošia,saulė man į nugarą,ji tikrai mane mato,nepažinau,kol neatsitraukes iš po žolių susidariusio šešėlio nepakėlė savo viršutinio peleko,Kiršlys...Sprukdamas dar kokį metrą pasidavė link manęs,apsisuko smėlėtam tarpe tarp žolių ,ir turbūt,pamates mano išsivėpusę marmūzę ,atrodytų,visai neskubėdamas pasileido žemyn upe,ir aš dar bent dvidešimt kartų spėjau įsitikit,kad neapsirikau identifikuodamas milžinę.
Palydėjes senolį akim atsikvepiu,stoviu vis dar toj pačioj vietoj,padarau porą metimų,pasižiūriu aš į tą savo spiningėlį,nu ką tu...net gėda pasidarė,pagalvoju apie prieštai pagautą ir tada atrodytų jau neblogą visai kiršlį (foto viršuj) -mailius.
Tam pačiam upės vidurį ,,perlaužiu'' spiningą pusiau,sukriukė dėžutėn,dėžute kuprinėn,paskui ją ritė,einu netekęs žado link mašinos,minties apie tolimesnę žvejybą po tokio susitikimo jau nebebuvo.
Apie žuvies ilgį.Prie tų literatūroje nurodytų 60cm aš mininumų minimum pridėčiau dar 20cm,net išsitiesiau ruletę prieš nosį pasižiūrėt,atrodo galėjo nešt ir dar daugiau,bet nenoriu aš čia pasakų labai sekt,tik drąsiai galiu tvirtint,kad užauga didesnės.
Su niekuo daugiau negalėjau sumaišyt,žuvis buvo vos ne po kojom,nedideliam gyly,saulė viską apšvietė,plius aš dar su akiniais,bet ir be jų viskas neblogai matėsi.
 #283859   Sokratas
 22 Geg 2011 21:25
gražiai surašei, įtikinamai :)
šiaip, po vandeniu, viskas biški didesni atrodo...

Jo, kartais žvejyboj tokių dalykų pamatai, kad tik belieka stebėtis... o kiti, sunkiai patiki.
 #283871   Satan
 22 Geg 2011 21:44
Aš įvertinau tai,kad po vandeniu atrodo didesnė žuvis atrodo,todėl ir pridėjau dar minimum dvidešimt cm. Atvirai pasakius ji ma atrodė net virš metro.Nors ir savo akim mačiau,bet netikiu pats,kad metrinis kiršlys gali būt,todėl duodu nemažiau 80cm.
 #283874   Vegys
 22 Geg 2011 21:48
Gražiai aprašyta !
Ale vot dėl tų 60+20 cm - sunkoka patikėt. Nepagalvok, jog manau kad meluoji. Ne ... Bet būčiau linkęs ko gero pritart Bobiui, jog po vandeniu žuvys didesnės atrodo. Juk pagalvok, 40 cm kiršlys jau didelis. 50 cm - nepažįstu tokių, kas būtų tokį sugavęs. O čia 80 cm ...
 #283878   Icagel
 22 Geg 2011 21:58
Na šioje nuorodoje kiršliai po 60 cm, kad tokį matei tai gal ir patikėčiau....

Žinau, kad Merky yra pagautų po 45 cm, taip pat yra mačiusių neršto metu pusmetrinių. Bet 80 cm kiršliui, ir dar LT... Kažin ar įmanoma. Bet kas žino ;)

Šiaip ar taip pavydžiu reginio. Man traukiant upėtakį jis irgi atrodė netoli metro, o ištraukus liko tik 62 cm.
 #283885   Satan
 22 Geg 2011 22:14
Na tikėt ar nė,čia jau Jūsų reikalas. Aš galiu tik dar kartą pakartot,man ta žuvis atrodė metrinė,prabridau pro tas žoles kur ji stovėjo,maždaug primečiau išskėstom rankom kokia ji turėjo būt toj vietoj,tada paaiškėjo,kad dydis visai absurdiškas,atmečiau tokį matavimo variantą,nes gavos koks metras dvidešimt :DDDDDDDDDD Meluot man tikrai nėra ko,čia turėčiau būt nesveikas,kad laužt iš piršto tokias istorijas. Išvis aš tai parašiau čia tik dėl to,kad nėra su kuo pasidalint šituo įvykiu,draugų tarpe yra žvejų,bet jie upių nemėgsta, nėra ten su jais ką kalbėt apie kelis kg sveriantį kiršlį,kai jie ten užsiima toniniais karpiais ir pan. Parašiau čia,negalėjau laikyt savy. Dabar net pagalvojau,ar patikėčiau jeigu tą pačią istoriją dabar papasokotum Tu.Turbūt paklausčiau ką rūkai:D
 #283887   MindKiller
 22 Geg 2011 22:27
cia ta kirslio istorija tai kai is spalvingiausio zvejo sapno:) na bet is kitos puses ka gali zmogau zinot, visko pasitaiko ant zemeles musu, mazum ir uzbujojo tiek:)
 #283888   Satan
 22 Geg 2011 22:38
Šiandien pagautas kiršlys-38 cm mano visų didžiausias,ištraukes žuvį,laikiau iškėles stipriai sugniaužtus kumščius į viršų,pergalė.
Nu bet tas vaizdas poto... Aš sakau,tas pagautas atrodė kaip mailius,palyginus su tuo,kurį mačiau.
Nutirpo kojos ir atsivėpė burna tikrąja tų žodžių prasme. 80 cm vyrukai,tikrai buvo.
Jeigu ir atsiras tikinčių,vistiek negalės net išsivaizduot koks kvapą gniaužiantis vaizdas ten buvo.
Paskutinį kartą redagavo 1 Satan. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #283889   Vegys
 22 Geg 2011 22:40
Aš va galvoju - a nebūsi su kuo nors kitu jį supainiojęs ? Sutinku, šansų nedaug, bet vistiek ... :roll:
 #283892   Satan
 22 Geg 2011 22:57
Šansai,kad supainiojau lygūs nuliui,Vegy.Šansai,kad mačiau pusmetrinį ar 60cm ilgio kirškį ir jis man vandeny padvigubėjo irgi lygūs nuliui.
Tuo metu aš pagalvojau,ką daryčiau,jeigu man toks užkibtų, tada ,,perlaužiau'' spiningą pusiau... ir toliau patys žinot kaip buvo.
 #283904   sarkius
 23 Geg 2011 07:05
sveiki,na as irgi jau pagavau upetaki si sezaona,34 cm,sesupeje,ant dugnines meskeres :) gaila nenufotkinau :/ bet ten pas mus kaime pagrinde ir gaudo chebra dugninem,vienas jau pagavo 1kg :cool:
 #283908   DainiusM
 23 Geg 2011 07:28
hehe eilinis brakusu kaimelis...
 #283910   Tadass
 23 Geg 2011 07:36
Tai kaip ir negalima upetakiu su naturalios kilmes masalais ju gaudyt. Vadinasi jusu kaimo "chebra" yra brakonieriai ir tu tame tarpe, jeigu tikslingai ant dugniniu gaudai.
 #283926   arabas
 23 Geg 2011 08:33
sarkius rašė:sveiki,na as irgi jau pagavau upetaki si sezaona,34 cm,sesupeje,ant dugnines meskeres :) gaila nenufotkinau :/ bet ten pas mus kaime pagrinde ir gaudo chebra dugninem,vienas jau pagavo 1kg :cool:
Dar vienas Pilypas išlindo iš kanapių. :-ug
Tikuosi, kad tokiu būdu sugavai pirmą ir paskutinį. Ir labai gerai, kad nefotkinai.
O pats, kaip ir visas tavo kaimas, turbūt beraščiai esate? Ar gal jums bažnyčioje MŽ taisykles pakabinti, kad kunigas pizdiulei iš sakyklos pakrautų?
 #283930   pensininkas
 23 Geg 2011 08:39
tokiu bedieviu ir suzverejusiu kanibalu i baznycia niekas neileidzia :stop-;
augmenija dar nelabai zelia po vandeniu? kaip vandens lygis dzukijoj? skaidrumas?
 #283932   arabas
 23 Geg 2011 08:54
pensininkas rašė:tokiu bedieviu ir suzverejusiu kanibalu i baznycia niekas neileidzia :stop-;
augmenija dar nelabai zelia po vandeniu? kaip vandens lygis dzukijoj? skaidrumas?
Įleidžia :-D
Tarp kitko, Turgeliuose ar Jašiūnuose buvo kzionzas, kuris vietiniams aborigenams už sliekus labai konkrečiai atrašydavo.

Augmenija dar nepilnai, bet jau kaip reikalas sukilusi. Antradienį dirbau netoli Ūlos, tai kolega išleido pusvalandžiui pažvejoti. Bent jau Ūloje vanduo buvo vidutiniškai pasikakavinęs ir pakilęs 20-30cm. Per tą pusvalandį spėjau pamatyti vieną sprindinį ešeriuką ir porą sekundžių paturėti gražų pusmetrinį upėtakį. Kai jis atsikabino..... ir nuvilnijo per Dzūkijos miškus ir laukus triaukščių keiksmažodžių cunamis :-D
 #283950   arabas
 23 Geg 2011 09:44
Vakar tikrinau eilinį griovį. Grįžęs pasižiūrėjau į žemėlapį :ks> , pasirodė, kad tas griovys net pavadinimą turi. :grin:
Upėtakius radau, bet tik tokius, kurie neverti, kad jų foto būtų kažkur talpinami. Vandens 10-30 cm. Giliausia vieta, kurią pasisekė rasti –apie 50cm.

Labai gerai tokiais atvejais naudoti kabliukus be užkarpų. Atpalaidavai valą, ir nereikia žuvies į ranką imti:
http://www.youtube.com/watch?v=nVIoABG_6X0

Keli nykūs vaizdeliai:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Šią nuotrauką skiriu visokio plauko brakušoms.
WELCOME!!!
Paveikslėlis

#283956   arabas
 23 Geg 2011 09:58
giedriuzzz rašė:Arabas, gal kartais kur apie Turgelius kartais žvejoji?
Gal kartais, gal ir ne.... :roll:
 #284196   pensininkas
 23 Geg 2011 21:04
ziuriu patrauke tave ant miniatiuriniu upeliu :)
eini pries, ar palei srove? brendi vandeniu ir braunies krantais? ar misriai?
 #284223   arabas
 23 Geg 2011 21:53
Nea, ant mini upelių ypatingai netraukia. Kartais užeina noras pažvejoti ten, kur vandens nėra.
Einu mišriai. Na, jei upelis labai mažas, tai stengiuosi prieš srovę, bet kai kurias vietas apgaudau pasroviui. Žinoma, kad patogiausia, jei dugnas kietas, bristi. Kartais neišeina įsibristi. Vienu žodžiu, lakstau iš visų pusių kaip šuo aplink karštą putrą. :-D
Dar toks niuansėlis. Galima sutikti, galima nesutikti. Koročė, Man atrodo, kad kai upėtakis neaktyvus, geriau yra traukti masalą pasroviui. Žuviai lieka mažiau laiko pamąstymui valgyti-nevalgyti. Na, bet kaip ten yra iš tikro.... :?: :?: :?:
 #284253   Zafas
 23 Geg 2011 23:25
arabas rašė:Nea, ant mini upelių ypatingai netraukia. Kartais užeina noras pažvejoti ten, kur vandens nėra.
Einu mišriai. Na, jei upelis labai mažas, tai stengiuosi prieš srovę, bet kai kurias vietas apgaudau pasroviui. Žinoma, kad patogiausia, jei dugnas kietas, bristi. Kartais neišeina įsibristi. Vienu žodžiu, lakstau iš visų pusių kaip šuo aplink karštą putrą. :-D
Dar toks niuansėlis. Galima sutikti, galima nesutikti. Koročė, Man atrodo, kad kai upėtakis neaktyvus, geriau yra traukti masalą pasroviui. Žuviai lieka mažiau laiko pamąstymui valgyti-nevalgyti. Na, bet kaip ten yra iš tikro.... :?: :?: :?:
O daznaiusia kur as zvejoju, upetakiai budami neaktyvus tuno saknyse.... ir isvis ju nesimato, ir pagauti praktiskai neraj okiu sancu net dumburiuose... o jai jie aktyvus tuomet iseja i medziokles plotus.... tuomet ner skirtumo vienaip ar kitaip trauksi masala.... nes jai jis isplaukias , reiskia maitinasi.... tai griebs.
 #284292   arabas
 24 Geg 2011 09:39
Aktyvūs ar neaktyvūs, bet kokiu atveju jų nelabai matosi, nebent kai maitinasi nuo paviršiaus ar mailių gainioja. Tik visiški mažuliai šmirinėja po upelį kaip tarakonai.
Sutinku, kad jei upėtakis padėjęs skersą ant valgymo ir tūno giliai užvartoje, tai pagelbėti gali tik dinamitas. Bet būna ruožų, kur maža gerų slėptuvių, ir masalą įmanoma pakišti neaktyviam upėtakiui po nosim. Štai tada, man taip atrodo, geriau suveikia masalas traukiamas pasroviui. :roll:
 #284422   vava
 24 Geg 2011 21:02
Vegys rašė:Dėl akinių mane tenkina pigūs (30-50 Lt), šviesūs, pageidautina geltonos spalvos. Brangių neperku, nes man jie ilgai nelaiko (pametu / paskandinu / sulaužau / etc).

Gal pasakysit kur akiniams virvutę nusipirkt ?
busi mano krastuos, uzsuk. uzfundysiu
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė