Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #287845   iusegun
 09 Bir 2011 14:48
as irgi kazkaip nematau esminiu skirtumu nuo auksles :ks>
 #288111   scorpium1
 10 Bir 2011 13:52
na labai panasi i auksle,bet akys geltonos ir svinai pirstais ne nusitrina kaip auksles,be to vos ne dvigubai stambesni salia aksles padejus iskart skirtumas matosi.
 #288172   iusegun
 11 Bir 2011 15:19
scorpium1 rašė:na labai panasi i auksle,bet akys geltonos ir svinai pirstais ne nusitrina kaip auksles,be to vos ne dvigubai stambesni salia aksles padejus iskart skirtumas matosi.
na jei pagaunu tokia neaiskia auksle, tai iskarto kyla itarimas, kad tai gali buti slatukas, kuri iskarto paleidziu. ant sazines kazkaip ramiau ...
 #288299   scorpium1
 13 Bir 2011 07:06
Na,tegu buna auksle jei visi taip sakote ;-) Aciu visiems!
Gal kas buvo prie upes si savaitgali su dugnine/pludine?Kaip reikaliukai?As tai 6dieni per keleta valandu tik 2 strepecius pagavau ir 3 auksles ir vsio(fideris/pikeris).Nelabai,bet vrode gereja reikaliukai po truputi,nes strepeciu jau kaskiek laiko nemates.Zoliu irgi sumazejo,yra,bet ne taip ir daug.Vanduo nukrites 5-10 cm.
 #289805   scorpium1
 20 Bir 2011 20:13
6dieni vel buvau su "nociovke" - reikaliukai jau po truputi gereja -unguris,ziobris ir SUPER kliovas dideles auksles iki kokiu 15-17cm,kokiu 30-40 istraukiau,kimbo kaip pasiute,net iki dugno kormuskite ne spedavo nuskesti ;-var-var. .Zoliu vel padaugejo,kabinasi ant valo kilogramais.Dar buvo nereali,sakyciau MONSTRALINE pokliovke ant didelio slieko,bet pabego,mate 4 rybakai(kaip tik atejo zuvauti),visi buvo SOKE :superšokas ,gal kokiu 5 kilu sazanas ar samas koks buvo,karoce mano "dubina"(storas teleskopas 3m,uz 25 lt),nulenke vos ne iki vandens,koki metra :superšokas :superšokas :superšokas.Karoce ispudziu pilnas rosiosi 5dieniui :grin: Sekmes visiems ir gero kliovo! :/braj;
 #290399   julis
 22 Bir 2011 20:51
Buvau siandien pamosikuot spiningeliu nery ties vilnium. Per pusantros valandos du kibimai. Viena buvo lydekis apie puskili, kuri pritraukus atsikrate, o kas buvo kitam kibime neteko pamatyt, bet turejo but kazkas didesnio :). Bent jau gerai pailsejau po darbo ;)
 #291242   julis
 27 Bir 2011 22:32
Sveiki, siandien vel buvau pametyt neryje. Viso du kibimai, dvi nelegalkos lydekaites :). Abi auga toliau :)
Ant ko pagauta - foto :)
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #291586   EdgaBoy
 29 Bir 2011 11:28
Auksciau Vilniaus gaudai ar zemiau?
 #291667   julis
 29 Bir 2011 18:31
Auksciau :)
 #292366   djdeimis
 03 Lie 2011 23:55
Pries kokia savaite pas mociute siena vezem uz Kenrnaves :D Suveze siena skubejau i Nery :) (dar nebuvau ten zvejojes) Kazkur 17.30 ismyniau dviraciu, kelio kazkur buvo 4km i viena puse. 18.00 pradejau zvejoti :) Koks 5 metimas ir jau istraukinedamas vobleri is vandes - kibimas, pakirtau, bet tik pakeliau meskere i virsu su zuvim ir atsikabino tiesiai i vandeni :/ ar ten buvo sapalas ar salatis neatskyriau bet dydis buvo apie 0.6kg 25-30cm dar meciau kelias valandas bet nieko

Kadangi as su spiningu upeje zalias gal del to ir nieko ispudingo. bandziau tik mazu vobleriu kuriuo atitruko ir blizke kibs.
Stengiausi metyt tik palei krantus kur sroves beveik nera, ar blogai dariau? nes man atrodo kad blogai kai meti toliau ir srove tavo masala nesa i sali.

Kokie patarimai ar pasiulymai? Noreciau kitam kartui pasimokyti is savo klaidu :)
 #292473   Wytux
 04 Lie 2011 17:56
djdeimis rašė:..nes man atrodo kad blogai kai meti toliau ir srove tavo masala nesa i sali.

Kokie patarimai ar pasiulymai? Noreciau kitam kartui pasimokyti is savo klaidu :)
Nera blogai kai meti i srove ir tavo masala nesa i sali- cia juk upe - zuvis stovi ir sroveje- uz akmenu visokiu, dugno pagilejimu/nelygumu...tiksliau pasakius dideles zuvies salia kranto sunku tiketis, nebent butu didesne duobe arba labai anksti ryte ir velai vakare zvejotum. Taip kad nebijos ir metyk kuo toliau ;uolrait tik ziurek neleisk labai arti dugno masalo(blizges,guminuko), kad po akmenim ir kitais kliuviniais srove nepanestu- maziau masalu prarasi. O negiliai nerianciais vobleriais gali drosti labiau atsiputes. Po truputi ismoksi visko, pastebesi,kur kokia zuvis laikosi ir kaip prie jos 'prieiti'.
 #292515   djdeimis
 04 Lie 2011 19:59
Didelis dekui :) kai kita karta einant zinosiu :) kaip tik toki turiu negyliai nerenti vobleri :)
Reiks pas mociute kraustytis :D nes kur gyvenu tik muse teka :/
 #292516   djdeimis
 04 Lie 2011 20:03
Dar del masalu ivairoves gal ka patartumet? :roll: Jei reikia galeciau savo kolekcija nufotkint :grin:
 #292831   kukuruzas
 06 Lie 2011 11:20
sveikas, del masalu tai mano lyderis nery yozuri lminow auksles dazymas (cia manau klasika), dar paskutini karta gerai sudirbo pontoon21 cheerful, o seip ziurint kokia zuvi taikaisi gaudyt... beje gaudau nery ciut auksciau kernaves
 #292849   djdeimis
 06 Lie 2011 14:35
Nezinau pagal ka ziuret ar auksciau ar zemiau kernaves, bet jei pasroviui tai as toliau kernaves gaudziau. O pagaut noreciau tai betka :-D tik lydekos biski pabodusios :?

Kadangi tik karta kolkas zvejojau nery tai nezinau ant ko geriau megint tai va metu paveikslelius su savo koleksija :oops: zinau kad puse is ju yra nekibus, nebent as taip galvoju. Praeita karta kibo ant mazo zalio voblerio

http://ikelk.lt/storage/images/000/059/ ... al_img.jpg

Gal ka patartumet is mano turimu ? :koliorava
 #292895   jigas
 06 Lie 2011 19:29
Kopito juoda-balta su raudona (klasika tiek Nery,tiek Nemune).Siandien
ant kapito viena legalumo ribose pagavau (augina svori toliau)
Viskas pas tave einama.Nei zvyno,nei ......
 #292906   Kairys
 06 Lie 2011 20:39
Pritarčiau Jigui dėl gumų, jos man irgi atrodo jamamos, ant panašių esu sugundęs, kitais masalais Nery beveik negaudau. Beje, ką tik buvau pasivaikščiot paupy, turėjau pora stuktelėjimų, lydekiukas bandė atakuot žalsvą guminuką, ale nesėkmingai, o ir mažas dar, tai nevaikiau aš jo daugiau. ;-) Padariau išvadą, kad su plūdine ar dugnine dabar turbūt būtų rezultatyvesnė žvejyba: aukšlės duodasi, kuojytes prasineša, o plėšrūnai tikriausiai rudens laukia kur nos giliau pasislėpę, be to, ir žolių kasos kaip reikiant suvešėję. :roll: ;-)
 #294015   scorpium1
 14 Lie 2011 07:47
Turejau siurpriza 6dieni NEREALU! Susirosiau an nakties,ir apie 15.45 buvau vietoj.Paruosiau jauka,susidejau fideri,uzdejau serikle ,3 dzikus an nedidelio bet gero kablio su pintu pavadeliu,ir uzmeciau mazdaug 15 m nuo kranto uz pat duobes,tarp sroves ir "obratkes",ir neskubedamas toliau paruosiu visa kita(meskeres,graibsta,stovelius,alu :grin: ir tt).O an fiderio pas mane stovi signalizatorius(kazkada rasiau,bet adminas viska nafig istrine,tipo fludas ar reklama :-ug )gal kada fotke padarisiu ir idesiu cia,karoce su jo pokliovkes girdi VISAS,net ej galiukas fiderio isvis nejuda,tai va pipsino jis po 1 - 2 kartus kokiu 10 -15 minuciu.Nu,galvoju,uzkniso tos auksles,reikia permesti kitur.Emu fiderioka,pakertu(cia jau pas mane automatu) ir vinioju prie kranto.Ir iskart jauciu kad kazkas sedi labai KONKRETUS,nes nesivinioja o prasisuka stabdis.Ir cia as darau didele klaida - uzsuku stabduka taip,kad jis neprasisukineja(priciom norejau tik truputi,bet kazkaip per daug isejo),pritempiu ZUVI prie kranto 2 m kiokie,neziuredamas randu su desine graibsta,o su kaire bandau po truputi kelti i virsu,ZUVIS eina palei duobe i desine ir lyg pasiduoda,graibstas jau cia pat prie vandens,bet vdrug AFIGENNAS SMUGIS,ir pintas!!!0.16!!! valas nuplesiamas kaip plaukas ir ZUVIS,kartu su kormuske ir visko kitu nuplaukia sau atgal, o as sedziu SOKE!!! :shock: :-ug :jop-mat Ir iki siol dar SOKE :shock: Kas tai galejo buti??!! :shock:
 #294017   Agis
 14 Lie 2011 08:05
Taip daro tik Naglasis kirstukas :roll: :-D
 #294027   ZeMeR
 14 Lie 2011 08:43
Gerą kovą apturėjai. ::liux Gaila ,bet kaip ir visada būna didžiausias žuvis paleidžiame. :-niak'
 #294438   biofizikas
 15 Lie 2011 19:23
treciadieni buvau prie neries su spiningu pametyt vobleriu ir apsiziuret vietu nes kazkaip vis nedrysdavau vilniuj su spiningu islyst :) aisku nieko nepagavau bet vietos grazios, kadangi buvo ankstyvas rytas sakau reiks vakare dar kart ateit. taip ir padariau 19 val buvau prie vandens, apie 20 pasirode salaciai tai fantastiskai daves kad net po smugiu zuvys is vandens islekdavo :) apie 15 min pasimaitino ir dingo aisku mano blizgute neskani jam pasirode :) apie 21.30 priejau paskutine ilankele su kelmais sakau cia dar pametau ir namo. kabinu vobleri ant spiningo ir girdzziu kaip vandeny taskos kazkas turbut lydeka pagalvojau. akurat virs 3kg (speju) lydys pradejo maitintis tai apakes stovejau ant kelmo pasilipes kokius 20 min tokiu vaizdu dave, manes visai nesibaide uz poros metru i ora islekdama ryjo koujas turbut. fantastika nebuvau dar mates taip aktyviai besimaitinancios lydekos nuo pavirsiaus vienoj vietoj. adrenalino gavau kaip reikiant aisku mano masalais ji nesusigunde nes dar tik pradedantis zvejys esu ir nemoku ju skaniai pateikt :) tai va neri zuvies yra kazkiek reiks bandyt dar ir dar ir dar kol pagausiu :)
 #294662   scorpium1
 18 Lie 2011 07:13
6dieni pagal tradicija vel buvau an nakties,bandziau viska ka imanoma,isviriau kvieciu,zirniu,dzikai,naktiniai sliekai,paprtasti balti sliekai,raudoni mesliniai sliekai,kukuruzai.Nei karsio,nei samelio,nei karoso,nakti nieko voobsce :( Vakare sapaliukas,keleta strepetuku ir kuojiciu,naktis tuscia(salia pas kaimyna an 4 mesk. su 2 pavad. an kiekvenos, per visa nakti - unguriukas 30 cm kokiu an naktinio ir vsio) o is ryto pradejo dubasint auksle ir strepetukai.Pora kilu pagavau ivairiu zuvelioku,tai negaliu pasakiti kad tusciai,bet tykejausi kaskuo geresnio.Praeitais metais sio laiku buvo pats ikarstis zukles tuose vietose,o siemet labaj liudnai,nieko rimtai gero dar vasara ir nebuvo(stambios zuvies ar siaip geros zukles) :( Kas cia darosi su Nerim siais metais,gal dar pasitaisys reikaliukai? :donknow'
 #294733   biofizikas
 18 Lie 2011 21:33
na ka, katik nuo neries tai mano lydeka visdar gyvena :) vel davesi sokinejo tik sykart anksciau, kai atejau 20.00 jau buvo pradejusi maitintis ir nespejus meskeres susirinkt ir nustojo :) aisku vel nieko nepagavau tai 2:0 lydekos maudai :)

p.s. mes nepasiduosim :D
 #294734   pensininkas
 18 Lie 2011 22:05
Siandien pasisedejau su feederiukais, tai kol lietus neisvare, pavyko priciupt pora plakiuku ~ 100 g ir viena nedideli stepetuka. visas kibimas ant kukuruzo su dzyku. Dzykas, sliekas, dzykas su slieku ilsejosi. Zuvelkos plaukioja ir laukia kito musu susitikimo :)
 #294845   scorpium1
 20 Lie 2011 05:04
Vakar porai valandu po darbo vel bandziau rybackos laimes....ir beveik pasiseke.An vienos gan toli uzmestos meskeres (50-70 m,svinas 100 gr,naktinis sliekas,pagr. pintas 0.2,pavad.-0.25 mono) uzkibo kaskas rimto,nuo 2 iki 4 kg,kibimas buvo staigus ir konkretus.Traukiau atsargiai,neskubedamas ir atleides stabdi.Pritraukiau prie kranto,atbeges kaimynas jau laike graibsta,bet staiga gudri zuvis neria i netoli paskendusio medzio saknys ir.....nuroves kabli pabega :jop-mat.....ir vel nepasiseke :-ug :nujau-ne !:nujop...! Deja,teisus tu,ZeMeri :(
 #294867   pensininkas
 20 Lie 2011 09:02
o tai bent jau pamatei, kas ten buvo per zveris?
 #294878   scorpium1
 20 Lie 2011 10:21
Tai tame ir reikalas kad ne,nei praeita karta nei dabar,daug kas galejo but
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis