Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #290563   Martiz
 23 Bir 2011 14:03
Vakar nebuvo nuotaikos, nutariau prasiblaskyt, toli nenorejau vaziuot.
Jamiau prudeli prie pieno kombinato.
Karosu ten daugiau nei daug :) dydziai - lydekiniai.
Labai apleistas nuosalus prudelis, pilna siuksliu ir dar visokio briedo.
Be mazu karosiuku yra vilties ten dar kanors isegt?
 #292449   martiz-zz
 04 Lie 2011 13:56
Martiz rašė:ir kaip sekes?
ka gaudet? kas kibo?
seniau geru eseriu, lydeku, karpiu budavo. dabar praktiskai nieko. mazos kuojytes,pugzliukai,eseriukai na dar lyna gali pagaut
 #294062   Vaidis
 14 Lie 2011 10:08
Prieš dvi savaites nutraukto Max Rap'o gelbėjimo operacija.

Vakar vakaras, plaukmenys, kaukė su vamzdeliu, aš ir Triušelių karjeras.....
Skubu vandenin, nes vasariška kaitra ir noras atsiimt iš Neptūno tai, kas priklauso man, verčia sunktis prakaito lašus vienąm po kito. Nenusakoma gaiva apima panirus.....echhh, visu kūnu jaučiu savo stichiją. Lėtai judu palei žolių juostą tikslo link. Pakeliui sutinku kuojyčių ir ešeriukų būriukus, o štai ir gražuolė margašonė žolėse tyko eilinės aukos. Nesusilaikau nepriplaukęs arčiau.....per uodegą brūkšt ranka, jausmas toks, kad basliukui gulinčiam ant dugno įkvėpei kosminės gyvybės.
Pasiekiu vietą, kur Neptūnas pasisavino mano vilioklį. Vis išnirdamas bandau atkurt tikslią vietą ir pradedu raustis tarp žolių it lynas ar karpis. Jokio kelmo ar didesnio kliuvinio nėra, patikrinu augalijos šaknų stiprumą (o jos stiprios) ir imu čiupinėti kiekvieno styrančio švendro šaknis, nes vizualiai vilioklio nesimato......praeina apie 10 min, visos žolės iščiupinėtos, vilioklio nėra. Matyt Neptūnui bais jau patiko, tad nusprendė pasilikt jį su visam. Tiek to, tegu turisi.
Lėtai, niekur neskubėdamas, judu vidurio link, gylis didėja akimirksniu, gal 3, o gal visi 4 metrai, neriu gilyn, kūnas pagaugais nueina. Vanduo ten jau šaltiniuotas, tad neužsibūnu. Priplaukiu kalną, žolijos kalną. Išaugęs iš gylio ir stiebiasi į saulę. O aplink jį, pasaka. Ešeriai, kuojos, keli auksiniai karosai, kurie nė kiek nesibaido atėjūno......sustingstu ir grožiuosi, gyvenimas verda, o taip! tikrai verda! Smalsumo apimtos mažesnės žuvytės ima sukt ratus apie mane, jaučiuosi kaip akvariume. Palieku šią nuostabią oazę ir judu tolyn, vedamas troškimo dar artimiau susipažint su povandeninio pasaulio gyventojais ir jų namais.
Širdis liepia judėt ten, kur margašonė ne viena buvo apgauta. Vis išnirdamas judu tikslo link, pakeliui sutinku kelis būrelius gražių kuojų, pavienių ešerių. Scenarijus kartojasi, bet šį syk, kalnas jau ne vienas, o visas masyvas! Netrukus sveikinuosi su mažesnių žuveliokų būreliais, čia pat ir "budinti" šaudyklė, o štai ir gražuolis auksinis kremta kaži ką nuo žolių. Į mane dėmesio nekreipia, nutariu netrukdyt vakarienės ir patraukiu link sekančio kalno. Negaliu patikėt savo akim, burbulas, auksinis, pelekai raudoni, gal kokių pusantro kg. ,kaip gyvas nesu matęs tokio gražuolio. Taip, tai auksinis karosas! Šis, jau baikštesnis, suka ratą aplink mane ir dingsta tarp žolių. Kylu į paviršių, prisitraukiu pilnus plaučius oro ir vėl gilyn...... Šokas! Netikėtumo jausmas persmelkia visą kūną. KARPIS! Didelis karpis. Suvokiu, kad vendeny, viskas didinas, bet šis gražuolis kokių 6-8 kg! Nerangiai pakyla nuo žolių kilimo ir dingsta palikdamas tik savo siluetą mano akyse ir dumblių debesį. Viskas. Emocijų pasikroviau pakankamai, o ir pusantra valanda praleista vandeny, ima drebinti kūną. Pakeliui sutinku dar kelias šaudykles ir porelę auksinukų.
Nė kiek nepykstu ant Neptūno, kad nusprendė pasisavint mano vilioklį, manais už tai, gavau nenusakomų įspūdžių ir emocijų.
Nepamiršiu šio paprasto, bet ne prasto karjero dovanotų man, įspūdžių.
:/braj;
 #294082   mcdee
 14 Lie 2011 11:22
Liuks aprasyta, Vaidai, va del to nardymas ir veza... ech senokai po vandeniu bebuvau...na nieko, ateis vasaris, vesiu kaulus pasildyt tuo paciu ir panert.
 #296397   Vaidis
 30 Lie 2011 12:38
Vakar PRobes poligone bandžiau pamėtyt, 4 -ios apie 700g, (prieš du metus ten pat tokios iki 300g tebuvo, nes bandžiau tris žvejybas, rezultatas tas pat), visos kitos į mažąją pusę, gal kokios 7-ios, nu ir kibimų dar tiek pat :-D Vienžo, dar kokius penkerius - aštuonerius metelius palaukt, ir jei nieks neišgraibys jųjų iš ten, tai bus visai smagu pasportuot.
Bandžiau specialiai didžiąją laiko dalį mėtyt 16-inį flat rap'ą, nė kiek nesigėdyja ir kala silkutės, nu nėr ten didesnių ir viskas, arba sėdi 10m gylyje :dark: :jeheje:
 #296541   wongas
 01 Rgp 2011 09:32
Sveiki. Važiuojant iš Platelių link namų (į Kretinga) prieš Salantus pamatėme užtvanką. Ji buvo pažymėta kaip Tuzų tvenkinys... Keleta plūdininkų buvo, gal kas yra ten bandęs žvejoti plėšrūnus ???
 #298119   opiumas
 10 Rgp 2011 23:53
Vyrai, turiu klausima: turbut visi zinote Sernuose keliuka kaireje kelio puseje (vaziuojant nuo Klaipedos puses) vedanti i Majoru sodyba. Tai va, vaziuojant tuo keliuku, bet nesukant desinen i Majoru sodyba, o vaziuojant toliau tiesiai, uz kokiu 2 km abiejuose kelio pusese yra kaip ir buve karjerai kazkokie. Jie labai smarkiai apauge tokiom smulkiom ale lelijom. Tai as pagalvojau, kad ten tikrai turetu buti galybe lynu. Tai ar bandet ten kas nors zuvi pagauti, ir ar isvis ten galima zvejoti, nes maciau keleta slagbaumu, bet nemaciau zenklu draudzianciu zvejoti. Ir nuo kranto ten pazuvauti nelabai daug sansu, nes reiketu daug zalumos israveti. Bet is valteles butu galima i keleta laaabai seksualiu vandens akiu plude uzmesti.
 #298150   Martiz
 11 Rgp 2011 09:57
kaip tik sia savaite ten buvau, veziau savaja pagrybaut.
nuziurejau as irgi seksovai, iskart mintis lyyyynai.
bet belaukian savosios, atvaro masina, islipa seimyna ir visi po meskere. tai per kokias 40min kibira lydekiniu karosu pririnko.
klausiu ju - yra ko rimciau cia? - NE! :D
nors matesi toleliau kaip vartosi stambi zuvis.

bandysiu ir as ten lynu paieskot.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 42
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė