Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #295161   ToOmas
 22 Lie 2011 10:36
Sveiki, sugalvojau ir aš naują plūdinukę įsigyt (senoji jau buvo :/nek , o apie ritę ir kalbėt gaila). Nu taigi nuvariau, nusipirkau Larus Explorer 4m 10cm ilgio, nu o kadangi tema apie kotus tai apie rites nebesigilinsiu. Taigi, gal esat kas išbandę šitą kotą? Labai į šuns dienas neišdėkit, nenorėjau pinigų leist taigi paėmiau šitą. Pardavėjas geraširdis, sakė jog šitas kotas yra vienas geresnių iš teleskopinių meškerių.
 #295163   Edmis
 22 Lie 2011 10:55
ToOmas rašė:Sveiki, sugalvojau ir aš naują plūdinukę įsigyt (senoji jau buvo :/nek , o apie ritę ir kalbėt gaila). Nu taigi nuvariau, nusipirkau Larus Explorer 4m 10cm ilgio, nu o kadangi tema apie kotus tai apie rites nebesigilinsiu. Taigi, gal esat kas išbandę šitą kotą? Labai į šuns dienas neišdėkit, nenorėjau pinigų leist taigi paėmiau šitą. Pardavėjas geraširdis, sakė jog šitas kotas yra vienas geresnių iš teleskopinių meškerių.
Na,taigi jau nusipirkai meskere,pries perkant reikejo klausti,ka cia jau bepasakysi-zvejok i sveikata :) ....o paskui pats atsiliepimu parasysi apie ta kota.
 #295165   ToOmas
 22 Lie 2011 11:21
Nu bet norėjau sužinot kaip jums sekasi jei žvejojat :D
 #295651   Sputnik
 25 Lie 2011 21:28
Sveiki,
šiandien apėjau Vilniuj Salmo, Koto, Rovanos bei kitas parduotuves ir tik vienoje radau bent jau pagal ilgį tinkantį (150 cm) dėklą meškerei, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, visai niekam tikęs, rankena kažkur šone prisiūta - balanso nėr. Visose kitose vos po kelis modelius - nėra pasirinkimo. Kaip transportuojat savo mačus? Gal pasiūlytumėt konkrečių modelių ir kur juos įsigyti? Noriu, kad tilptu su rite, vienai meškerei.
 #295661   p.arturas
 25 Lie 2011 22:22
pazystamas sake, kad jam pasiuvo gera gekla, pagal individualius poreikius, kazkokia siuvykla kur automobiliu salonu apvalkalus siuva. ale su pakietinimais ir tt. pats nemaciau, tik tai ka sake sakau.
 #295664   Sputnik
 25 Lie 2011 22:43
Gal prie progos galėtum paprašyt siuvyklos kontaktinių duomenų kažkokių? Įdomu kokia kaina, nesinorėtų daugiau 100 mokėt už nedidelę tašę vienai meškerei.
 #295684   Wytux
 26 Lie 2011 07:36
Sputnik rašė:Gal prie progos galėtum paprašyt siuvyklos kontaktinių duomenų kažkokių? Įdomu kokia kaina, nesinorėtų daugiau 100 mokėt už nedidelę tašę vienai meškerei.
Bijau, kad su 100 tikrai netilpsi, nes jei nespecializuota siuvykla kuri siuva deklus, o sius nuo 'nulio, tai gera siuveja ir tai pusdieni maziausiai 'zais' su Tavo norais. Tai jau skaiciuok uz darba netoli 100 ir gausis. Pigiau butu jei siutu siuveja pvz namie, oficialiai nedirbanti, kokia pazystama ar pan. Plius medziagos. Kaina vienai meskerei ar kelioms - nedaug skirsis, nes papildomai meskerei tu medziagu nelabai ir prisidede- papildoma pertvarele, uztrauktukas, siek tiek papildomo darbo. Siaip jai kas rasit informacijos apie individualu deklu siuvima- mane ta info irgi domintu.
 #295705   Sputnik
 26 Lie 2011 09:49
Ko gero tavo tiesa, na bet galima ir pasitaupyti, jei daiktas tikrai vertas kainos.
 #295723   Wytux
 26 Lie 2011 11:10
Jei kas is kaunieciu duotu pavyzdi, kaip atrodo toks super deklas kuris butu visiems reikalingas, tai as pameginciau pas save kontoroj paskaiciuot kiek kainuotu pasiut ta visa reikala- bet reikia tiksliai zinoti, kokie ten pakietinimai ir kaip kas turi buti.
 #295872   ToOmas
 27 Lie 2011 10:48
Ir tada perduotum duomenis čia, gal ir kas nors kitas užsimanytų tokio... :grin:
 #296391   Raupsuotas
 30 Lie 2011 12:01
KAUNE SIUVA MESKEREM DEKLUS DRAUGO ZMONA, BET TIKRAI NE UZ 100 LITU.RASTI GALITE PIEVU AR SNIEGENU GATVEJE, TIKSLIAI NEPAMENU.ZODZIU TEN YRA ZVEJU PARDUOTUVE, JULIJANAVOS RAJONAS.IVAZIAVIMAS IS VEIVERIU GATVES :/braj;
 #298264   Shtulas
 11 Rgp 2011 21:13
Nu vo, šiandien pardaviau savo feeder'ius ir papirkau match'ą su rituke. Vieni iš geresnių mano pirkinių. Tai žvejosiu rytoj ''plot
Ale vat įdomu pasidarė, ką specai pasakys apie juos. Nes pardavėjas tai karksėjo labai gražiai, aišku pirkau viską tik dėl to, kad lipo prie rankos. Taigi vertinkit: http://www.shakespeare-fishing.co.uk/ca ... ,5990.html
ritė: http://www.eramyynti.fi/index.php?page= ... t&Itemid=3
 #298268   Vegys
 11 Rgp 2011 21:22
0,30mm / 185m - nafig tokio dydžio ritė ?
 #298273   Shtulas
 11 Rgp 2011 21:34
Ritė nėra didelė ;) Ten yra 3 būgneliai prie jos, 2 yra seklūs (metaliniai), o vienas yra gilus (grafitinis), tai į tą gilų ir lenda turbūt 185 m. 0,30 valo. Į tuos metalinius būgnelius norėdamas nesuvyniosi tiek 0,30 valo :)
 #298691   dainiuška
 14 Rgp 2011 17:33
Sputnik rašė:Sveiki,
šiandien apėjau Vilniuj Salmo, Koto, Rovanos bei kitas parduotuves ir tik vienoje radau bent jau pagal ilgį tinkantį (150 cm) dėklą meškerei, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, visai niekam tikęs, rankena kažkur šone prisiūta - balanso nėr. Visose kitose vos po kelis modelius - nėra pasirinkimo. Kaip transportuojat savo mačus? Gal pasiūlytumėt konkrečių modelių ir kur juos įsigyti? Noriu, kad tilptu su rite, vienai meškerei.
Va šis modelis tikrai turėtų tikti pagal reikalavimus:

http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2244

Turėjau šios vokiečių firmos, bet "trivietį" - superinis dėklas, rimti užtrauktukai, neminkštas ;uolrait
 #298886   dome
 16 Rgp 2011 14:51
Sveiki, pludininkai, nutariau pradeti gaudyti pludine meskere. Gaudysiu dažniausiai karjeruose ir ezeruose kuojas, raudes, sapalus ir lynus rečiau karšius. Išsirinkau Shimano Alivio BX Match 4.20m., uzmetimas iki 20g. ar neprašausiu pro šalį pirkdamas tokį įrankį? Gal galite pasiūlyti kitoki, geresni varijanta, tokiomis salygomis? Nesinori išleisti daugiau 200lt. :grin:
 #298897   Sputnik
 16 Rgp 2011 16:05
Labas, pats neseniai pradėjau draugauti su matchai's, tai nusipirkau Shimano Hyperloop iš čia. Kaip matai, kaina puikiausiai telpa į rėmus. Pačiu įrankiu esu tikrai patenkintas. Teko rankose laikyti ir Alivio. Hyperloop'as atrodo kiek „prabangiau“ - rankena visa iš kamščio, yra žiedelis kabliukui užkabinti. Taip pat reiktų atkreipti dėmesį, kad užmetimo svoris kiek didesnis - čia jau nei pliusas, nei minusas. Spręsti pačiam. Man tinka, ypač kai tenka svaidyti sunkias plūdes gaudant dideliu nuotoliu ir esant prastom žvejybos sąlygoms. Be problemų mėtau ir nedidelį 4 g vagglerį.
 #298957   Shtulas
 16 Rgp 2011 21:46
Turiu aš tą Alivio, tik 3,90 m. Kotas kaip ir neblogas, bent man, kaip ne profui, žiauriai nervina vienas dalykas - maži žiedeliai viršūnėje. Su silikoniniais stopais užmest lengvesnę plūdę kiek toliau beveik neįmanoma, su siūlu irgi nekažkas. Sakiau reikės arba pas meistrus pasididint bent 4-5 žiedus arba pirkt kitą kotą. Aš nemėgstu sunkių plūdžių, ypač lynams ar karšiams, tai man užmest 0,6 ar 1 ar, kad ir tą pačią 2 g. plūdę kiek tolėliau nei 5-15 metrų kai gylis yra didesnis nei koto ilgis yra gan sudėtinga. Tenka plonint pagrindinį valą ar kitaip žaist.
 #298975   makaulė
 16 Rgp 2011 23:20
o tu rishk stopa ne siuliny ar gumini,o ish to pachio valo kuris yra pagrindinis ant rites bugno ir palik ilgus ,,usus,,pvz po 1,5cm,viskas ishsispres,dar gerai butu ziedus karts nuo karto vonioj po kranu galiuko ishsiplaut,kemshasi nuo neshvaraus vandens.
 #298982   Dziedas
 17 Rgp 2011 07:29
Pas manes gerai "dirba" mazgas iš siulu,tik usai irgi apie 1-1.5 cm.
 #299152   Antas
 17 Rgp 2011 21:23
Shtulas rašė:Turiu aš tą Alivio, tik 3,90 m. Kotas kaip ir neblogas, bent man, kaip ne profui, žiauriai nervina vienas dalykas - maži žiedeliai viršūnėje. Su silikoniniais stopais užmest lengvesnę plūdę kiek toliau beveik neįmanoma, su siūlu irgi nekažkas. Sakiau reikės arba pas meistrus pasididint bent 4-5 žiedus arba pirkt kitą kotą. Aš nemėgstu sunkių plūdžių, ypač lynams ar karšiams, tai man užmest 0,6 ar 1 ar, kad ir tą pačią 2 g. plūdę kiek tolėliau nei 5-15 metrų kai gylis yra didesnis nei koto ilgis yra gan sudėtinga. Tenka plonint pagrindinį valą ar kitaip žaist.
parasykit zmogui, kad silikoniniei stopai ir stop mazgai is parduotuves yra pas kutinis s.... riskis pats ir vargo nematysi, be to pats risdamas gali kontroliuotu stopo diametra. be to yra spec pludziu laikikliai, (panasus i suktukus su karabinu, bet viena suktuko skyle spec. padaryta maza, kad pralystu tik valas) tokios suktuko su karabinu kaina min uz 1 - 1lt. kaip makaule rase anskciau, jei netenkia vienas stopas, risk 2 stopus.
pludziu laikikliai kaip pvz http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1177, gali but kitos firmos, bet struktura ta pati, sau geresniu uz siuos dar neradau.
 #299185   Dziedas
 18 Rgp 2011 07:24
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1177, gali but kitos firmos, bet struktura ta pati, sau geresniu uz siuos dar neradau.

Jo dirba gerai,bet vala drožia,per viena zukle reikia keist pora kart (ta atkarpa,kur iki mažgo),arba skilute reikia šlifot....Man geriau te karabinai ...su paprasta skilute.Replem galima sumažint skile,kad mažas mazgas nepralistu.
 #299209   Sputnik
 18 Rgp 2011 09:07
Nebūtinai kažką mažint, paprasčiausiai galima karoliuką su mažesne skylute aukščiau plūdės užvert.
 #299256   Rafal
 18 Rgp 2011 14:52
Sveiki sumaniau nusipirkti kotuka pludei (jei ne klystu matcha).Koki patartumete jau labai pigu iki 40lt, kad visas komplektas iseitu ne daugiau kaip 100lt. Ne daznai zvejoju pludine tai ir niekp ypatingo ne noriu. Patarkite kazka tokio gero bet kad ne virsitu 40lt.
Is anksto aciu. :/braj;
 #299277   Liveris
 18 Rgp 2011 16:41
Rafal jau ko ko, bet matcho uz 40 nenupirksi, t.y. gal ir nupirksi deveta ir stiklini. Kas pasekoje po metu ismesi, nes pavargas ranka ji laikyt. Jei jau toks biudzetas, ziuret teleskopa koki ir viskas. Laikui begant pataupysi bent 100-150 lt nusipirksi lengva anglini kota ir megausies pludes malonumais ;)
 #299282   Sputnik
 18 Rgp 2011 17:11
Vargu ar už 100-150 nusipirksi LENGVĄ anglinį kotą, galbūt pavyks ką nors rasti su mažai žiedų ir iš prasčiausios sudėties pluošto, bet abejoju ar tokį įrankį bus galima vadinti lengvu.
 #299299   Liveris
 18 Rgp 2011 18:57
Sputnik rašė:Vargu ar už 100-150 nusipirksi LENGVĄ anglinį kotą
Na nzn pries 5 metus pirkau nauja is sandelio, Trabuco 420 matcha uz 150, kai pardeje tokio kaina 198lt buvo.
 #299302   Sputnik
 18 Rgp 2011 19:11
Kaip tik varčiau vakar Trubucco katalogą, kurį sudaro 300 psl., tai jau galima numanyt, kad firma gamina nuo ekonominės iki aukščiausios klasės meškerykočius - kitaip sakant spektras platus. Nemanau, kad už 150-200 Lt parduodamas kotas buvo toks, kurį galima pavadinti lengvu. Koks, beje, jo svoris?
 #299332   Liveris
 18 Rgp 2011 20:15
Na tiksliai nzn, senai ziurejau, galesiu patikslinti.
Na gerai, pagal tave koks lengvas kotas ir kiek jis turi kainuoti, koki pats turi?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė