Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #295829   edmundaxx
 27 Lie 2011 06:23
shelwius rašė:Gal kas bandėt Sufix Performance Fuse pintuką ? Kokie būtų atsiliepimai ?
Gal geriau būtum nusipirkęs "Sufix 832". :) Šis man tikrai patiko, plonas, stiprus (stipresnis už "Performance Fuse").
 #295858   shelwius
 27 Lie 2011 09:34
Aš jį (Performance Fuse) jamiau vien dėl to, kad nebuvo kito pasirinkimo, tiek dirbančių parduotuvių sekmadienį, tiek kainos/ilgio atžvilgiu. Aišku ir norėjos man jį pabandyt. O teko pirkt vien dėl to, kad nutraukiau beveik visą senajį Power Pro pintą...
Žodžiu, išbandžiau aš jį, tai galiu pasakyt, kad metimo atžvilgiu, tai tikrai puiku, užmetu žymiai toliau. Tik tiek , kad jis kietas yra (gal kol naujas), tad laisvai susukant valą, gali padaryt kilpų, vien dėl kietumo. Bus matyt kaip tarnaus toliau, o banžiau ir džigint ir pjautinę pamėtyt :)
 #296062   Rapalas
 28 Lie 2011 12:38
Aš pasiemiau grynai velkiavimui sufix performans fuse fluo red vala 0.18 tai dratas pačiupinus, dar nebandžiau gaudyti aišku, velkiavimui manau sueis, o spiningėliui pontoon21 exterr berots kur saulius rekomendavo 0.148 valiukas geltonas, tai pačiupinėjus labai smagus ir fainas, bet deja irgi dar neišbandžiau :( Po savaitės gal jau pasiseks išbandyti.
 #296314   Vegys
 29 Lie 2011 14:28
Agis rašė:Su kiekviena žvejyba supranti, kad feederio pintukui turi būti didesni reikalavimai negu spiningui
Ką spiningistai mano šiuo klausimu ? Aš kažkaip manau atvirkščiai ... :roll:
 #296322   shelwius
 29 Lie 2011 15:41
Vegys rašė:
Agis rašė:Su kiekviena žvejyba supranti, kad feederio pintukui turi būti didesni reikalavimai negu spiningui
Pilnai tamstai pritariu, manau spiningo pintas turi būt tikrai aukštesnės klasės/kokybės nei fyderio...
 #296329   Sokratas
 29 Lie 2011 17:03
o aš manau, jei valas kokybiškas, tai tiks ir tam ir tam :lol:
 #296330   edmundaxx
 29 Lie 2011 17:59
bobis rašė:o aš manau, jei valas kokybiškas, tai tiks ir tam ir tam :lol:
Visumoje pritariu. Bet kad feederio valas turi būt kokybiškesnis už spiningo, tai nei velnio nesutinku. :idea: Jau vien palyginus apkrovas, kurios tenka feererio ir spiningo valui pasidaro didžiulis skirtumas. Ant feederio vos ne bele kokį pintuką gali susisukt ir jis gerai bus, o jau ant spiningo- toli gražu.
 #296393   Calabaric
 30 Lie 2011 12:17
Katik iš žvejybos, bandžiau tą vadinamą super druper vala sufix 832 - dar tokio s..... dar reiketu pajieskoti. Vienu žodžiu pas mane 0,20, sakyčiau sočiai, bet ką ten, du zacėpai du voblikai ante :-ug. Paskaiu pririšau prie medžio išbandyti stiprumą tai keli timtelėjimai ir game over. :-niak'. Turiu daiwa valą 8 braid, tai gali kelbus lupti iš dugno, chren nutrauksi. Karoce bardakas.
 #296410   edmundaxx
 30 Lie 2011 14:32
Calabaric rašė:Katik iš žvejybos, bandžiau tą vadinamą super druper vala sufix 832 - dar tokio s..... dar reiketu pajieskoti. Vienu žodžiu pas mane 0,20, sakyčiau sočiai, bet ką ten, du zacėpai du voblikai ante :-ug. Paskaiu pririšau prie medžio išbandyti stiprumą tai keli timtelėjimai ir game over. :-niak'. Turiu daiwa valą 8 braid, tai gali kelbus lupti iš dugno, chren nutrauksi. Karoce bardakas.
Na, mano tik 0.13 ir būna, kad Nemune užinkaruotą katerį iš vietos išjudinu. Ta prasme inkarą palupu. ''plot ''plot ;-var-var.
 #296420   henyte
 30 Lie 2011 17:21
edmundaxx rašė:Na, mano tik 0.13 ir būna, kad Nemune užinkaruotą katerį iš vietos išjudinu. Ta prasme inkarą palupu. ''plot ''plot ;-var-var.
:shock: Kateris 1.5m metro ir inkaras turbut is didesnio trisakio padarytas ?
 #296425   edmundaxx
 30 Lie 2011 21:08
henyte rašė:
edmundaxx rašė:Na, mano tik 0.13 ir būna, kad Nemune užinkaruotą katerį iš vietos išjudinu. Ta prasme inkarą palupu. ''plot ''plot ;-var-var.
:shock: Kateris 1.5m metro ir inkaras turbut is didesnio trisakio padarytas ?
Norėtum. :liež-uvis :grin: Rimtai yra buvę, kad išjudini. :) Nesakau, kad ten būna pavykę užsiinkaruot labai tvirtai, bet srovė nevilkdavo katerio. O jei į temą, tai normalus tas valas.
 #296430   piatras
 30 Lie 2011 22:12
:roll: Taip įsijautei į tuos gialiažis kad net užmiršai vistik įvardint tą stiabuklingą valą... :e:e (gal kam nors ir bus įdomu :-D )
 #296503   Taacis
 31 Lie 2011 19:55
Calabaric rašė:Katik iš žvejybos, bandžiau tą vadinamą super druper vala sufix 832 - dar tokio s..... dar reiketu pajieskoti.
O tai kokio velnio tu jy pirkai? Jau puse metu kaip visi forumai kalba, kad 832 (ne amerikonishkas) yra totalus sh... Ar yra dar jy perkanchiu :e:e
 #296522   Liudovik
 31 Lie 2011 21:55
As vis girdziu, girdziu, kad cia Lietuvoj pirktas Sufix 832 yra prastas, ta jau senai zinau :lol: , o gal kas gali pasakyti realu skirtuma, kodel jis toks prastas, tarp amerikonishko ir musu, lietuvisko?
 #296527   Calabaric
 31 Lie 2011 23:39
Taacis rašė:
Calabaric rašė:Katik iš žvejybos, bandžiau tą vadinamą super druper vala sufix 832 - dar tokio s..... dar reiketu pajieskoti.
O tai kokio velnio tu jy pirkai? Jau puse metu kaip visi forumai kalba, kad 832 (ne amerikonishkas) yra totalus sh... Ar yra dar jy perkanchiu :e:e
Nu vat durnas buvau ir savo babkėm išbandžiau. '''bum
 #296534   HIPIS
 01 Rgp 2011 08:58
As asmeniskai nemegstu ploksciu valu..O tas kur musu pardese,sufix 832 stendai ju stovi..ploksti kaip volu pervaziuoti. Perciupinejau puse stendo, visi jie tokie..Tiesiog pasuki tarp pirstu, ir toks ispudis, kad magnetafono juostele pasukai..Vizualei gaunas grastas ir tai dar naujo o kas bus po naudojimo..
Gal jis ir slidus ir tvirtas, bet negaliu pakest plokscio valo garso i ziedelius.. '''bum

ps. pardavejias sake..uz tokius pinigus, jo vargu ar kas pirks..pigesni geriau atrodo..
 #296558   SauliusM
 01 Rgp 2011 11:33
Vegys rašė:
as kai ne fyderastas, tai tikrai neuzsiimsiu samprotaut teoriskai kokie ten valai fyderiui labiau ar maziau tinkami. tai ir sulygint su spinu neiseis.
 #296819   Agis
 02 Rgp 2011 12:46
SauliusM rašė:
Vegys rašė:
as kai ne fyderastas, tai tikrai neuzsiimsiu samprotaut teoriskai kokie ten valai fyderiui labiau ar maziau tinkami. tai ir sulygint su spinu neiseis.
A čia samprotaut labai ir nėr kur, nes spiningaudamas ir mėtydamas daleiskim džigo galvas kokių 28 gramų 0,1 ar 0,08 valo rinktis net nesugalvoji, a vat mėtant 40-60 gramų, gal dar ir didesnes šėryklas nori iš to valiuko nebūtų savybių, nes išmetamasis valas turi tiek pliusų tiek minusų ;-) Tai vat ir galvoju, kad feederiui naudoti reiktų rinktis valo plonumo ir laikymo geriausią santykį, o ne kainą kas mano manymu spiningui ne visada būtina.
 #297080   henyte
 03 Rgp 2011 17:58
judesys rašė:gal kas esat isbande si fluorocarbonini vala? kokie butu atsiliepimai apie ji
http://www.tacklereviewer.com/review/be ... uorocarbon
Geras valas pagal savo kaina... Naudoju 0.33dia...
Tironas rašė:va uz sita tai atsakau fluorokabona. plius kad ir nekazin ka brangiau negu berkley, turint omeni papildomus metrus ir siuntimo kastus. na ir aisku KUreha yra Kureha.
http://www.flyfishingstore.eu/ukles-ira ... -250m.html
Sitas irgi savo kaina pilnai atidirba, islaiko apie kilograma daugiau ir kietesnis negu to pacio diametro "berkley trilene"...
 #297297   henyte
 04 Rgp 2011 19:18
Tironas rašė:va uz sita tai atsakau fluorokabona. plius kad ir nekazin ka brangiau negu berkley, turint omeni papildomus metrus ir siuntimo kastus. na ir aisku KUreha yra Kureha.
http://www.flyfishingstore.eu/ukles-ira ... -250m.html
:oops: uzmetes aki pagalvojau, kad cia "red label", o cia pasirodo kitas randonam paky, "nesveika" kaina, tai reik manyt, kad geras turi but...
 #297305   Tironas
 04 Rgp 2011 20:58
bandem abrazx, bandem Invizx ir Red lable. tai isisrinkom AbrazX. red lable yra silpnesnis gerokai ir gal kiek per minkstas. nors raso kad labai gerai laiko mazgus, bet sudejus visus parametrus pasirinkom AbrazX.
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė