Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #298655   Ignelis
 14 Rgp 2011 04:13
edmundaxx rašė:
bobis rašė:o aš manau, jei kablys atsilenkia- geras, jei lūžta- blogas :)
'
Jei atsilenkia kablys- jis šūdas, jei kablys lūžta- brokas ir visiškas ššš. :)
jei ant ul masalo uzhsidesi zdarovus kablius, kurie niekada neluzh, visas masalas bus shudo vertas,.... ;-) bet turesi viena dideli "pliusa"
negana to kad masala nedirbanti, bet ir zacepe ji palixi garantuotai... :-D ;uolrait
 #298659   edmundaxx
 14 Rgp 2011 08:56
Ignelis rašė:
edmundaxx rašė:
bobis rašė:o aš manau, jei kablys atsilenkia- geras, jei lūžta- blogas :)
'
Jei atsilenkia kablys- jis šūdas, jei kablys lūžta- brokas ir visiškas ššš. :)
jei ant ul masalo uzhsidesi zdarovus kablius, kurie niekada neluzh, visas masalas bus shudo vertas,.... ;-) bet turesi viena dideli "pliusa"
negana to kad masala nedirbanti, bet ir zacepe ji palixi garantuotai... :-D ;uolrait
Pala, kas bendra tarp nedirbančio masalo ir tvirtų, neatsilenkiančių kablių? :grin: Masalas, jei nedirba, tai ne dėl kablio, o dėl svorio- galvakablio. Aš pvz.naudoju tik tokią sistemėlę: atskirai prikabinamas svoris ir prie svarelio prisegamas guminukas su dvišakiu. Guminukas tikrai geriau dirba, ypač jaučiasi skirtumas, kai gaudai pvz su 30g paprastu galvakabliu su kabliu ir su 30g ta mano sistema.
Kažkada nuėjau į žūklės reikmenų parduotuvę pirkt tradicinių galvakablių. Pardavėjas sako:"va, aš tai su tokiais gaudau ir masalų kliuviniuose nepalieku". Paėmė galvakablį ir su pirštais pradėjo kablį lankstyt. Tai ar čia įmanoma su tokiu normaliai žvejot? P.S. Ant UL masalo nereikia gal tokių zdaravų kablių, nes ten ir masalas gerokai mažesnis ir mažesnė tikimybė kažką rimto užsikabint. :)
 #298670   Ignelis
 14 Rgp 2011 12:59
jei tau amsalas tik guma, nera ko tada bediskutuot... :) kalba ejo apie mazaiusius voblikus, 5lb vala, o tu pradejei apie gumas, 30g galvas ir kox debilas aprdavejas tau kabli minkshta ikisht bande kai tu tik ceburaskom gaudai... :neutral:
 #298673   Evaldas Z
 14 Rgp 2011 13:11
edmundaxx rašė: ten ir masalas gerokai mažesnis ir mažesnė tikimybė kažką rimto užsikabint. :)
tas rimtumas toks slidus dalykas. su liaunu koteliu, plonyciu valiuku ir mikro bobliku puskilinis sapalas jau gan rimtas priesininkas pasidaro...o toki ir didesni uzkabint, dalykas tikrai ne retas.
 #299377   Tranas
 18 Rgp 2011 21:07
Siandien nusipirkau berkley fireline fused original vala kelis kart praciupinejus ir suviniojus rankos liko juodos ar valas blogas, senas?ar taip turi buti :?
 #299406   Ignelis
 18 Rgp 2011 22:08
dauguma pintuku pradzioj dazho, vieni daugiau kiti maziau.... ;-) nesu vyniojes tokio, po kurio pirstai neapdulkeje butu, na neskaitant keliu juriniu...,
 #299433   Ignelis
 19 Rgp 2011 00:27
nesikrauk... :grin: :gutgut vanduo neuzhsitersh ir spalvos nepakeis del to... :lol: o pintukas savo darba darys ir netox ryshkus budamas... :gutgut
 #299967   edmundaxx
 22 Rgp 2011 17:20
Antas rašė:http://www.zvejokliai.lt/siandien-kimba ... 2011-08-14
Stancikas sneka apie pintus valus + trumpas filmukas apie Mariu.
"Šiandien kimba"... Nu nezinau, gal mačiau kokias 5 laidas, tai vedėjai tokie maumai ir nusikalbėtojai, kad baisu net klausyt, o pasitikėt kažin ar išvis jais eina...
 #299971   Tadunce
 22 Rgp 2011 17:28
Na, su P.Korsaku tikrai nepalyginsi profesionalumo ir iškalbos.
O Stančikas, tai išvis pakalbėjo vos ne apie Fireline'us. 0.14 jau tikrai neužstorintas ir atlaiko 14kg.. mažiausiai atlaikantis. Juokinga ir tiek.
 #299988   Ignelis
 22 Rgp 2011 18:07
nestumkit ant tos laidos... ;-) pasiziurekit apie zukle ir medziokle geriau. :-vimt vedejai malaciai "siandein kimba" teisingi zhmones, :gutgut o kas tam fireline'ui blogai...? :mėlynvarla neziurek i mm ziurek i kilogramus, o valas :gutgut Norgej, pas mane pagrindinis valas, be power pro..., ir visi "popina" ta fireline'a, kad ale geras... O cia prastos kokybes daigtu sunku rasti, kadangi nusipirkus ishbandzius ir pastebejus jog valas neatitinka deklaruojamu savybiu, ar seip parstos kokybes, nuneshi i parduotuve ir teshki ant prekystalio susigrazindamas pinigus... ;-) butu taip lt, nebutu galimybes "shuda" iskisinet.... :neutral:
 #299989   Antas
 22 Rgp 2011 18:10
Tadunce rašė:Na, su P.Korsaku tikrai nepalyginsi profesionalumo ir iškalbos.
O Stančikas, tai išvis pakalbėjo vos ne apie Fireline'us. 0.14 jau tikrai neužstorintas ir atlaiko 14kg.. mažiausiai atlaikantis. Juokinga ir tiek.
nu apie ka jie dar sneket turi, apie sufix (korsakas sneka)? cormoran valus (romados sritis)?
tiesiog zmogus isvardino kokie valu tipai: 3, 4, 8, 10, 12 gyslu, termo lydytas ir t.t. kuo jie skiriasi, aisku galejo tam skirti vos ne visa laida, idomu butu pasiklausyt.
 #299990   Tadunce
 22 Rgp 2011 18:15
Nu čia vedėjai tokie.. tokie... Nu, matosi, kad ne profesionalai, manau, kad yra kam geriau dirbti prieš kamerą, o kam tiesiog žvejoti :)
Respektas už tai, kad bando kažką, juk ir Romos per dieną nepastatė, ateis su laiku ir profesionalumas :)

O fireline, nu, sutinku, kad nėra pasčiausias valas, bet kiek čiupinėjau, tai su japoniškais pe valais nėra ko lyginti.
Tiesa, gal Tu naudoji norgėj storą, apie juos nieko nežinau, net nečiupinėjęs, aš kalbus apie plonesnius valus, ir čia jis stipriai pralaimi..

Nu, sorry, bet 0.14 realaus diametro neįsivaizduoju atlaikančio 14kg.

O tai nėra be sufixo, SEB, cormorano ir pan valų kitokių?
 #300048   Tironas
 22 Rgp 2011 21:47
:p neuzilgo lietuvoje bus pinto valo pagal japonu zymejima 0,2 ir 0,3 ten kazkokiu japonisku vienetu :) (jei neklystu 0,6 lygu 0,128) ir tai realus storis o ne isgalvotas. laukite. bet va apie 12 giju tikrai neteko niekur skaityt, bet nesigincysiu kad tokiu nera
 #300052   vyrgaz
 22 Rgp 2011 21:59
Tironas rašė::p neuzilgo lietuvoje bus pinto valo pagal japonu zymejima 0,2 ir 0,3 ten kazkokiu japonisku vienetu :) (jei neklystu 0,6 lygu 0,128) ir tai realus storis o ne isgalvotas. laukite. bet va apie 12 giju tikrai neteko niekur skaityt, bet nesigincysiu kad tokiu nera
O kokios kainos ir kur?Turbūt Salmoi? Tikriausiai tas japono 0,128 yr pusiau plonesnis už noname 0,1?
 #300054   Jurginas
 22 Rgp 2011 22:07
Tironas rašė::p neuzilgo lietuvoje bus pinto valo pagal japonu zymejima 0,2 ir 0,3 ten kazkokiu japonisku vienetu :) (jei neklystu 0,6 lygu 0,128) ir tai realus storis o ne isgalvotas. laukite. bet va apie 12 giju tikrai neteko niekur skaityt, bet nesigincysiu kad tokiu nera
Tai kad jau senai gali tokių valų Lietuvoj nusipirkt, nelauksim.
 #300060   ramkis
 22 Rgp 2011 22:35
Na apie valus man smagiausia tema :gutgut
Pasakysiu savo poziuri apie visas sitas sapaliones :-D Zinote toki virtuves guru ir Lietuvos gurmanu gurmana, p.Ozeli? Taigi didele dalis postrigaujanciu apie vienokius ar kitokius valus, man kaip p. Ozelis. Trumpa situacija, ciulpia p. Ozelis vistos kaula ir skalambija, oi kokia svelni sito provansietisko visciuko mesyte, ir kaip stipriai ji skiriasi, nuo kokios argentinietiskos ar Vievio paukstyno vistos kulsies, nors jis net pats tikriausiai nesuvokia, kad tai gali buti vienas ir tas pats, tik uzrasyta meniu, provansietiskas, arba Provansas dabar aplamai madingas regionas.
Taigi ozeliu cia i valias, kazkas patriubijo apie nerealius PE valus is tekancios saules salies(juk dabar madoj tureti kota is ten, rite ir pan), tai jie dabar ant tiek liuksiski, kad uz juos nera geresniu, ir jei koks paprastos virtuves megejas pasako, kad man visai skaniai valgosi ir paprastas dynema(ar kaip ten rasosi), tai ozeliai butinai ji isdes i suns dienas, nes tu neismaneli net nezinai kas tas PE, koks jis sklidus ir koks nuostabus. Dabar dar vienas ozelis patriubijo, kad net kazkokiu stebuklingu matavimu atvaziuos valas, tai puse visu gurmanu puls ieskot to stebuklo, apie kuri buvo prabilta kaip apie didziausia paslapti. O pasirodo, kad senai yra tokiu valu, ir nebutinai japonisku, su tokiu zymejimu, paprasciasiai pas juos yra kazkoks matavimo vienetas. Bet joks guru, dar nesusiprotejo apie tai paskelbti garsiai, o cia dar su paslapties sydu. Taigi, didesne dalis ozeliu, dar nesenai tvirtino, kad geriausius valus gamina jankiai, o japai daro gerus bet labai brangius. Kazkas uzfiksavo visa tai, ir vienas gudresnis ozelis, patieke vistos kulsiu is "provanso" ir visi ciulpia ta kaula.
Taigi, o dabar ant LT tuoj pasirodys dar niekur nematyti PMS valai, ziauriai geri, ziauriai tiksliu matmenu ir ziauriai gero tik jiems budingo storio zymejimo, pvz.:1,89785 arba 5,12897. Sitie matmenys ziauriai tiksliai nustato stori, is jo galima isskaityti ir keliamaja galia, ir dar kas be ko, ans bus kietas kai reikia, o kai reikia bus ziauriai minkstas, ir savo minkstumu prilygs simtamecio japonu senelio byrkai ;-var-var. O slydimas, tai is viso, kaip per susijaudinusios moters maksty. O bet taciau, pirma partija bus labai maza, nes valas nepigus. Jei kam reikia kreipkites i privata, nors galite nora isreiksi ir viesai -liežvis
 #300065   HIPIS
 22 Rgp 2011 22:51
Jei nori, minksto, tikrai minksto ir slidaus valo..plius teisingai graduoto..pades tik japonas..Jei nori kietesnio, drato, kad maziau painiotus..imi amerikona..Ir vsio.. ;-)
Made in ,,europa,, pasiulyt kolkas nieko neturi, viskas pas juos mazom raidelem China o ten jau kaip pasiseks....tai ka bedarysi, tenka moket..

Seip PE..manau masalam iki 10g..be konkurencuijos..kas auksciau, jau pasirinkimas plecias..
 #300066   ramkis
 22 Rgp 2011 23:13
HIPIS rašė:Jei nori, minksto, tikrai minksto ir slidaus valo..plius teisingai graduoto..pades tik japonas..Jei nori kietesnio, drato, kad maziau painiotus..imi amerikona..Ir vsio.. ;-)
Made in ,,europa,, pasiulyt kolkas nieko neturi, viskas pas juos mazom raidelem China o ten jau kaip pasiseks....tai ka bedarysi, tenka moket..

Seip PE..manau masalam iki 10g..be konkurencuijos..kas auksciau, jau pasirinkimas plecias..
Kodel taip grieztai, kodel be konkurencijos? Na as asmeniskai ant mikro dzigo naudoju "Berkley" ant jo spules buvo uzrasyta - 0.06, dar kazkas prirasyta. Paciupijau sita paciupijau savo turima PE, ir uzsidejau "Berkley" , na as neesu gurmanas, tai jis mane visiskai tenkina, uzmetu su juo 0.5 gr galvakabli tiek pat kiek su 0.12 mono. Tai pasakyk kuom sitoj situacijos valas be konkurencijos yra pranasesnis uz mano mineta berkley? O gal tai panasi kulsis, tik skirtumas, kad viena is provanso? Jei tik tiek, tai kam man uz ja moketi, grubiai tariant brangiau? Pe naudoju kitam zvejybos budui, ir jis mane tenkina, nors brangokas, bet gal todel, kad madingas. Taip pat ant paprasto spino jau kuris laikas naudoju Spidervire ar kaip te anas vadinasi, irgi diedelio skirtumo nematau. Taigi manau kulsis yra kulsis. :-D Ai iskils klausimas, kas per PE, duosiu atskyma - YGK. Kuris kazkada buvo labai provansietiskas, bet dabar jau ji nurunge kitos kulsys, dar labiau provansietiskos 'viarkt
 #300069   Sokratas
 22 Rgp 2011 23:38
Palaukit jūs palaukit. Sauliux atostogauja, sugrįš - paaiškins jum teisybę.
 #300070   Ignelis
 22 Rgp 2011 23:41
jeigu nematai skirtumo, tai velniam pinigus tashkyti... ;-) ash tik tiek pasakyciau. tiek irankius, tiek valus ir t.t.., renkuosi brangesnius ir aukshtesnes kokybes, tik tuomet kai senuju galimybiu man nebeuzhtenka. visais kitais atvejais neverta tashkyti pinigu... :v-ar
 #300074   ramkis
 22 Rgp 2011 23:54
Ignelis rašė:jeigu nematai skirtumo, tai velniam pinigus tashkyti... ;-) ash tik tiek pasakyciau. tiek irankius, tiek valus ir t.t.., renkuosi brangesnius ir aukshtesnes kokybes, tik tuomet kai senuju galimybiu man nebeuzhtenka. visais kitais atvejais neverta tashkyti pinigu... :v-ar
Susigundziau provansietiskom kulsim :-D Na nematau dielio skirtumo, ir manau daugiau neleisiu sau taskyti lituku ant kitu provansietisku kulsiu, kad ir kaip graziai apie jas rasytu, ar kalbetu.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė