Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #297438   savas
 05 Rgp 2011 21:57
Sitas ciudas - tik pries panas pasipuikuot. Jei be navarotu - ant sankryzos ir dyzelinis opelis pakraus malku, jei vairuotojas skystas. Tokia ciuda tik "fanai" vazineja, arba labai rimti masinu tiuningmoderniztobulingistai(blin liezuvi nusilausi!). Buvau parases pries diena savo nuomone, ale staigiai istryniau, maniau be reikalo kritikuosiu, ale be vaizdo ir brangaus islaikymo - is tos masinos naudos jokios.
 #298163   SarunelisK
 11 Rgp 2011 12:44
Sveiki, vyrai,

na nesupykite, bet tikrai dažnai žvejojančiam visokios probes, dviduriai mersai ir kitos panašios mašinos mano nuomone absoliučiai netinka.
Aišku aš suprantu, jeigu bagažą sudaro: 1 kotas su rite, sliekų dėžutė, kibiriukas ir mergikė (čia iš tų poreikių mašinai temos) :) Bet manau retas kuris, tik tiek visko mažai vežasi į žūklę.
Pvz. aš rytoj po darbų pakuosiuosi daiktus, nes važiuoju savaitgaliui į kaimus, tai iš namų į mašiną garantuotai teks eiti du ar tris kartus, tik dėl žvejybinių daiktų. Ir tai, tik tiek, nes graibštas, kibiras pašarui, sietas žuvims, meškerė kažkuri, kėdė jau yra bagažinėje, o valtis pripučiama ten jau senai pervežta vasarai, todėl jau susitaupo du ėjimai. + iš namų imsiu meškerių dėklą, stovą, dėžę žvejybinę, tašę rūbams, batams ir kt. daiktams + pašaras, sliekai, kukurūzai ir žirniai. Ir svarbiausia antra pusė, bet jos nešti nereikės :) Kaip išsisukčiau su dvidure mašina, net neįsivaizduoju :)

Beje, dėl mx-5 suklydau. Kalbėjau apie mx-6 :) Bet ir su ja į žūklę važiuoti, tai...

Pats vairuoju foresteri, bet ir tai nepasakyčiau, kad jis labai talpus. Na, aišku didelis minusas dujų įranga, dėl kurios atsarginis ratas puikuojasi bagažinėje.

Tarp kitko Valinsko prūduose nežvejoju ir nesu bandęs, todėl geras kelias iki žvejybos vietos, kaip kam suprantamas ;)
 #298864   vyrgaz
 16 Rgp 2011 13:15
Bendradarbiui atsitiko bėda su Renault Megane 2003m 1,5 DCI. Bevažiuojant ėmė ir užgeso, paspaudus "starto" mygtuką relė klapsi ir viskas. Buvo išsikvietęs specą, praskanavo kompą, rado, kad kažkur trumpina ir į starterį srovės nepaduoda. Gal yra koks mėgėjiškas sprendimo būdas, ar tiesiog servisan varyt ir nesukt galvos?
 #298869   Tadass
 16 Rgp 2011 13:28
Nieka gera nepatarsiu, tik pasakysiu, kad Reno elektronika labai megsta gryba pjaut... Pora pazistamu zmogeliuku turi, tai toj vietoj nera labai patenkinti :lol:
 #298873   p.arturas
 16 Rgp 2011 13:56
vyrgaz rašė:Bendradarbiui atsitiko bėda su Renault Megane 2003m 1,5 DCI. Bevažiuojant ėmė ir užgeso, paspaudus "starto" mygtuką relė klapsi ir viskas. Buvo išsikvietęs specą, praskanavo kompą, rado, kad kažkur trumpina ir į starterį srovės nepaduoda. Gal yra koks mėgėjiškas sprendimo būdas, ar tiesiog servisan varyt ir nesukt galvos?
jei vaziuojant dyzelis uzgeso, tai bus kuro padavimo bedos ir nuo siurblio laidu reiktu pradet
 #298930   hipy
 16 Rgp 2011 19:43
panasia beda kazkada turejau su peugeot: bevaziuojant uzsidege kompo lempute ir po puskilometrio uzgeso. zibintas pajunges prie kompo pasake kad baiges kuras :) remontas: 70 lt klaidu nuskaitymas + 15 litru benzo... o siaip jei bevaziuojant uzgeso, tai starteris cia maziausiai kaltas...
 #298994   Antas
 17 Rgp 2011 09:00
aprasysiu as savo dyzelio bedas, vakare isipyliau is statoil kuro, ryte susidejom visa smutke, nuvaziavom i lukoila ir dyzelis uzgeso, nu ka ten kraptysi, kai nieko nezinai ir irankiu jokiu nera.
parsivarem namo, paziurejom bake plunzeri (ten sietelis yra, daznai uzsikemsa, uzderveja, priklausomai nuo vairuotojo), nieko svarus, isardem kuro pompa, nes joje idetas kuro filtras, nieko svaru. tai metem masina ir isvaziavom su kita.
vakar lindau sekt laidu, nu laidai kaip ok, kuro slangose skyliu kaip ir nera, pripustas slegis laikosi. tada paskutinis variantas saugiklio, reles, ir ka radau 3 atskyrus saugikliu komplekta, kuris niekur nebuvo pazymetas ir ten vienas saugklis pradeges, pakeiciau, pumpuoju kura su nesipumpuoja, tada uzkeliau vel slegi ir pribego i filtro inda kuro, bet tada tik ir pasimate beda. beda tokia, kad kuro pompos memebrana buvo prakiurusi.
reziume, ta, kad sutaupyta taup pinigu ir laiko ir ismokta, ko ant peciu nenesiojama :-D
 #299058   Antas
 17 Rgp 2011 16:36
vyrgaz rašė:Na iš tavo parašymo neatrodo, kad laiko sutaupei.. :roll: Pinigų tai gal..
varyt i autosversiza, uzrasys tik kita sav, po to krapstys visa diena, o cia viens du ir viskas.
 #299059   Vegys
 17 Rgp 2011 16:46
Vis dar bet kuris servisas nepriima Citroenų ?
Aš varau į tuos servisus, kur be užrašymo, kur gyva eilė. Nežinau ar tie servisai geri ar ne (aš piktas ant daugumos jų :) ), bet pvz ryte atvarai, vakare pasiimi. Tiesa, kalbu ne apie Citroeną.
 #299068   vyrgaz
 17 Rgp 2011 17:25
vyrgaz rašė:Bendradarbiui atsitiko bėda su Renault Megane 2003m 1,5 DCI. Bevažiuojant ėmė ir užgeso, paspaudus "starto" mygtuką relė klapsi ir viskas. Buvo išsikvietęs specą, praskanavo kompą, rado, kad kažkur trumpina ir į starterį srovės nepaduoda. Gal yra koks mėgėjiškas sprendimo būdas, ar tiesiog servisan varyt ir nesukt galvos?
Šian buvo iškilus grėsmė kad papuls šita servisan..Al nutraukėm lig jo, te meistras atėjo- liepė 5 bėgį įjungti- 1/4 apsukimo pajuda ir kaput..Remonto kaina prasideda nuo 1500..
Bendradarbis sakė-tiesiog sustojo sankryžoj, te matomumas prastas buvo, iškišo priekį, pamatė mašiną- padavė atgal, tada vė priekin ir kajuk..Skysčių norma..Variklis švarus..Diržas keistas prieš 50k..
Negi taip paprastai gali variklis užkalt..Mana bulkai kai kalė, tai prieš 10 km trauka dingo, už 10 km užsidegė ir pradėjo žviegt tepalų lemputė, o tada da 100m ir chlabyst..Tepalų ir antifryzo norma buvo..Tiesa, prieš tai 180km/h lėkiau..Geras buvo 2ltr variklis.. :e:e
 #299072   vava
 17 Rgp 2011 17:41
mano vienas biciulis, katras masinose raukia, kazkada turejo espace, bet , kai susidure su variklio problemomis, kuriu net autorizuoti servisai neissprende, pasake, kad masinos su pizes zenklu daugiau savo kieme matyt nenori :)
 #299090   Antas
 17 Rgp 2011 18:20
Vegi supranti, atvarau as su savo laivu i saerviza, tai visi meistrai issibegioja ir krapsto pakausi. o jeigu nuvarydavau tai tokiu nesamoniu pridarydavo, kad reikdavo is naujo i normalu varyti. turiu 2 servisus i kuriuos varau, vienas brangiai bet viska taiso, kitas taiso beveik viska, bet ant puses pigiau :-D
karta valytuvus brolis taise tanagroje, tai b... sugebejo iskalti viena asi ir ja isvalyti, o kitos net neliete, + nesugebejo net reliu rasti, o kur yra dsaugikliai geriau neklausti, nors rase, kad citrone irgi taiso :-D ir uzsiprase nesumirkseje 200 lt, tipo dirbo 2 val, pluso net 5, tai brolis tik pirsta pasukiojo.
ne per seniausiai pradejo vel strigt valytuvai: ardymas 15 min, asiu iskalimas is vietos 10 min, nuvalymas + storas tepalo sluoksnio + 10 min ir valtyvuvai veikia kaip bitute, aisku kaip savo masina, dar apziuriu, pakrapstau ka nors kas salia yra.
tas pats su kuro pompa, atkrapsciau pora reliu, radau keleta saugikliu, kuriu dezute buvo tokia uzdervejus, kad matyt 16 metu prastovejo neliesti, kol kuro pompos gumele is senatves sudilo :-D ir uzgeso masina.
 #299205   pensininkas
 18 Rgp 2011 08:41
blyn, Antai, nu gerai tau, kai mechanikas esi. A ka man? As tai tik zinau kur langu apiplovimo skysti ipilti, o visa kita - kaip lakunas, sedu jau i paruosta bolida :ruko
 #299220   Antas
 18 Rgp 2011 10:39
pensininkas rašė:blyn, Antai, nu gerai tau, kai mechanikas esi. A ka man? As tai tik zinau kur langu apiplovimo skysti ipilti, o visa kita - kaip lakunas, sedu jau i paruosta bolida :ruko
as toks mechanikas kaip tu baleto sokejas :-D
 #300335   Wytux
 23 Rgp 2011 21:53
Vienzodziu noriu paklausti tokio dalyko- mano golfukas visada vesdavosi 'is puse abararoto' , o paskutiniu laiku jau reikia ilgeliau pasukti - kokie 6-8 apsisukimai kol uzgriebia- gal kas susidure esat- kame saknys? tepalus, filtrus keiciu, kuro filtras irgi keistas.
 #300342   Antas
 23 Rgp 2011 22:18
Wytux rašė:Vienzodziu noriu paklausti tokio dalyko- mano golfukas visada vesdavosi 'is puse abararoto' , o paskutiniu laiku jau reikia ilgeliau pasukti - kokie 6-8 apsisukimai kol uzgriebia- gal kas susidure esat- kame saknys? tepalus, filtrus keiciu, kuro filtras irgi keistas.
benzas pas tave atrodo, oro negaudo, babina normali, zvakes pasildo ir t.t.? kai turejau benza, tai mano zvakes laidas kazkur prakiures buvo, tik dregna ir neuzvesadavau, namuose gerai pakisu fena, padziuna ir uzsivesdavo
 #300343   Wytux
 23 Rgp 2011 22:27
Tai ziurejo motoro senis- skierkos eina normaliai, nuemem karbo dangti- benzo paduoda....pabandysiu dar kuro filtra prie progos pakeist- gal tas stabdo- bako dangtis toks biski klisas- gal siuklsiu i baka papuole .
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė