Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #305078   juliuz
 14 Rgs 2011 10:07
fortas rašė:
Marius1 rašė:Baikit jūs su tais teleskopais svaigt, '''bum
Čia gi spiningų tema :-D
o tipo teleskopas tai ne spiningas? :grin: mano 2 iš trijų teleskopų po 200lt kainavo :roll: o dar sakot , kad teleskopas tai ne spiningas :liež-uvis
ir kas , kad jie tiek kainavo , ir prasta daigta galima brangiai nusipirkt ir atvirkciai (lb retai )
 #305079   fortas
 14 Rgs 2011 10:11
juliuz rašė:
fortas rašė:
Marius1 rašė:Baikit jūs su tais teleskopais svaigt, '''bum
Čia gi spiningų tema :-D
o tipo teleskopas tai ne spiningas? :grin: mano 2 iš trijų teleskopų po 200lt kainavo :roll: o dar sakot , kad teleskopas tai ne spiningas :liež-uvis
ir kas , kad jie tiek kainavo , ir prasta daigta galima brangiai nusipirkt ir atvirkciai (lb retai )
jeigu man kas nrml paaiškins kuo teleskopas blogai (apart jautrumo silpnesnio) tai ir aš prisidėsiu prie tų , kurie sako,kad teleskopas ne spiningas...
tolio užmetimo keraikiniai žiedeliai, anglies pluošas, kamštinė rankena, nu ir ne teleskopas toks pat, tai kuo geriau ne teleskopas?
 #305080   Tadunce
 14 Rgs 2011 10:13
Gal pradėkim nuo to, kad ant sudurtinio ar vienadalio dėlioja žiedelius taip, kaip yra tikslinga, o ant teleskopo taip, kaip baigiasi išsiskleidžianti dalis
 #305081   fortas
 14 Rgs 2011 10:20
Tadunce rašė:Gal pradėkim nuo to, kad ant sudurtinio ar vienadalio dėlioja žiedelius taip, kaip yra tikslinga, o ant teleskopo taip, kaip baigiasi išsiskleidžianti dalis
tai aš tą jau sakiau, čia jautrumo reikalas ;-) bet ir ant teleskopo ne ale bele delioja, jau lyginau, skirtumas minimalus
 #305083   Tadunce
 14 Rgs 2011 10:23
Ne apie jautrumą kalba eina.
Apie metimo tikslumą arba užmetimo nuotolį.

Blankas irgi abejoju ar gali būti panašus į normalų sudurtinį (pvz nemačiau visiškų parabolikų teleskopinių)

Minimalus žiedelių išdėstymo skirtumas??

Kokio ten ilgio spiningas ir kiek žiedelių - dalių turi tada? :)
 #305089   fortas
 14 Rgs 2011 10:34
Tadunce rašė:Ne apie jautrumą kalba eina.
Apie metimo tikslumą arba užmetimo nuotolį.

Blankas irgi abejoju ar gali būti panašus į normalų sudurtinį (pvz nemačiau visiškų parabolikų teleskopinių)

Minimalus žiedelių išdėstymo skirtumas??

Kokio ten ilgio spiningas ir kiek žiedelių - dalių turi tada? :)
na tarkim ano numylėtinis kai nžn kur važiuojam: 240 6 žiedelių, toks pat sudedamas 7žiedelių, (pvz 210 tiek sudedamas tiek teleskopas turi vienodą skaičių žiedelių), toliau apie 240, o skirtuas tarp 2 ir 4 žiedelio, pas mane 2, sudedamam trys žiedeliai ;-) šitie visose pardose yra, išsities ir palygink ;uolrait
o kas liečia užmetimo nuotolį, tai visiškai nesutinkų, čia labiau valas ir masalas bei metimo trajektorija, žinoma, žiedelių išdėstymas irgi savo daro(pas mane ant teleskopo tolimo užmetio išdėstymas), bet jis ne vienos rūšies yra. Dar galiu pridėt,kad sudedamas beastmasteris 240 neužmeta tokių atstumų kaip šitas;) tad čia daug ginčų...
aišku, aš pripažįstu,kad geresni spiningai yra sudedami, bet ne td kai kalbam iki 200lt kainų kategorijoj, td an skirtumas visai minumalus
 #305099   SauliusM
 14 Rgs 2011 11:03
Rapolas rašė:Mano nuomone, keliaujant "teleskopas" spiningavimui - tik "pereinamajam... amžiui".
O vėliau, kelionėms yra sudedami 3-4 dalių spiningai ("travel" variantai), kurie tinka ir nekeliaujant (t.y. "normaliai") gaudant.
+1
 #305100   Rapolas
 14 Rgs 2011 11:03
fortas rašė: o kas liečia užmetimo nuotolį, tai visiškai nesutinkų, čia labiau valas ir masalas bei metimo trajektorija, žinoma, žiedelių išdėstymas irgi savo daro(pas mane ant teleskopo tolimo užmetio išdėstymas), bet jis ne vienos rūšies yra. Dar galiu pridėt,kad sudedamas beastmasteris 240 neužmeta tokių atstumų kaip šitas;) tad čia daug ginčų...
aišku, aš pripažįstu,kad geresni spiningai yra sudedami, bet ne td kai kalbam iki 200lt kainų kategorijoj, td an skirtumas visai minumalus
Sakyčiau, kad prie tų pačių valo, ritės ir masalų parametrų, sudedamas spiningas turės rimtą pranašumą prieš sudurtinį teleskopą.
Pirma, metimo nuotolis. Antra, ilgaamžiškumas. Trečia, patikimumas.
Apie jautrumą, aišku nekalbu. O kur dar svoris ir visos kitos smulkmenos.

Jei apie diapazoną 200lt kalbam, tai kaip pavyzdį galiu nors ir DAM-ą E-motion pastatyt (vargu ar bent šimtą dabar betraukia) - bet koks panašių parametrų teleskopas jau seniai būtų "užsilenkęs" ;-)
 #305101   Marius1
 14 Rgs 2011 11:05
Jautriausi ir geriausi metikai yra 1 dalies spiningai, tad kuo mažiau dalių tuo geriau kotas "dirbs"
Manau daugiau argumentų ir nereikia :/braj;
 #305102   SauliusM
 14 Rgs 2011 11:10
siulau baigt gincus apie tai kuo teleskopas skiriasi nuo ne teleskopo. nes jei kazkas to nejaucia tai ir neirodysit. zmogus skirtumus turi pajaust. tik vienas dalykas yra tas, kad teleskopas yra sukonstruotas is triubkiu saujos ir konstruojant ana pirmoj vietoj uzduotis buvo kad triubkes lystu viena i kita bet nepralystu kiaurai. o koto akcija, skirtingai nei sudurtiniu spiningu atveju, nuejo i antra plana.
 #305104   SauliusM
 14 Rgs 2011 11:13
Marius1 rašė:Jautriausi ir geriausi metikai yra 1 dalies spiningai
jei jau del uzmetimo, tai meta ne spiningas o spiningautojas. ir nuo spiningo uzmetimo nuotolis labai mazai priklauso. ar jis ten vienadalis ar penkiadalis juo labiau. turiu 6 daliu travel kota kuris niekuom nenusileidzia pagal uzmetima kroikso avidam lasisiniam.
 #305105   Rapolas
 14 Rgs 2011 11:16
Marius1 rašė:Jautriausi ir geriausi metikai yra 1 dalies spiningai
Aga, ir dar su rezonansine rankena ;-)
 #305253   Taacis
 14 Rgs 2011 19:28
Jurginas rašė:
fortas rašė:o dėl Jurgino rekomenduoto, tai už tokią kainą geriau Alivio , net supersensitivas išeina ;uolrait
Nu jei jau nejauti skirtumo tarp teleskopų ir sudurtinių meškerių, tai
Manau, kad jeigu žmogus nejaučia skirtumo tarp teleskopų ir sudurtinių meškerių, tai nelabi ir yra ką aiškinti ar protinti. Ateis laikas pats supras... Čia kaip aiškint kuom "mersas" už "moskvyčių" geresnis- juk ir tas ir tas važiuoja, ir tam ir tam degalų reikia, o juk dar ir detalės pigesnės "moskvyčiui" ''plot .
 #305510   fortas
 15 Rgs 2011 13:59
Taacis rašė:
Jurginas rašė:
fortas rašė:o dėl Jurgino rekomenduoto, tai už tokią kainą geriau Alivio , net supersensitivas išeina ;uolrait
Nu jei jau nejauti skirtumo tarp teleskopų ir sudurtinių meškerių, tai
Manau, kad jeigu žmogus nejaučia skirtumo tarp teleskopų ir sudurtinių meškerių, tai nelabi ir yra ką aiškinti ar protinti. Ateis laikas pats supras... Čia kaip aiškint kuom "mersas" už "moskvyčių" geresnis- juk ir tas ir tas važiuoja, ir tam ir tam degalų reikia, o juk dar ir detalės pigesnės "moskvyčiui" ''plot .
oj bliot, skirtumas yra ir jis jaučias, bet jis nėra toks belenkiek didelis, kad teleskopą galima būtų vadint ne spiningu, ypač kai nori sutilpt į 100lt '''bum

o dėl alivio prieš tą larusą, tai čia iš tvirtumo pusės, būtent tas larusas gana nepatvarus, tik kad jų dėl tokios kainos ir taisyt neneša
 #305515   Tironas
 15 Rgs 2011 14:29
stebina mane sauliaus poziuris, spinigui reikalavimai afigieni, su prastu geriau nezvejot. apie rites tai isvis net nekalbam. bet va kad nuosavi kiausai sunta gumoje ir sitoje vietoje taupoma 200lt tai niekaip man nesueina. beto tiek kalbu apie vobl,erius ivairiausius, o zuvis gaudo su blizgem? ar nebusi sauliau apsimetes tuo kuo nesi?
 #305538   Vegys
 15 Rgs 2011 15:23
Kalbėkim šioje temoje apie spiningus, o ne apie Saulių, blizges ar bridkelnes !!!
 #305554   SauliusM
 15 Rgs 2011 16:35
Tironas rašė: ar nebusi sauliau apsimetes tuo kuo nesi?
galvok ka nori. tiem kas mane pazysta, tai klausimai tokie nekyla. o pries kiekviena berazumi kazkuom abejojanti internete aiskintis nematau prasmes. nes tokiu berazumiu labai daug paprasciausiai. visiem per gyvenima pasiaiskint nespesi.
Vegys rašė:Kalbėkim šioje temoje apie spiningus, o ne apie Saulių, blizges ar bridkelnes !!!
tegu paloja, kaikurie zmones kitaip nemoka gi.
 #305950   Ovkas
 17 Rgs 2011 13:06
Tai taip išeina kad jeigu gaudai su vartiklėm tai jau murzius - ar taip Tironai ;;yel
Tironas rašė:stebina mane sauliaus poziuris, spinigui reikalavimai afigieni, su prastu geriau nezvejot. apie rites tai isvis net nekalbam. bet va kad nuosavi kiausai sunta gumoje ir sitoje vietoje taupoma 200lt tai niekaip man nesueina. beto tiek kalbu apie vobl,erius ivairiausius, o zuvis gaudo su blizgem? ar nebusi sauliau apsimetes tuo kuo nesi?
 #305955   p.arturas
 17 Rgs 2011 14:04
Tironas rašė:stebina mane sauliaus poziuris, spinigui reikalavimai afigieni, su prastu geriau nezvejot. apie rites tai isvis net nekalbam. bet va kad nuosavi kiausai sunta gumoje ir sitoje vietoje taupoma 200lt tai niekaip man nesueina. beto tiek kalbu apie vobl,erius ivairiausius, o zuvis gaudo su blizgem? ar nebusi sauliau apsimetes tuo kuo nesi?
lygiai taip kaip tu
kas ne su vova system-tas debilas
pas ka kostiumas maziau nei uz stuka tas liurbis
ir tt
o tu pats ar bent zvejoji?
ar tik komerciniais tikslais propaguoji cia produkcija.
 #306141   Vitolis
 18 Rgs 2011 21:59
Hookaz rašė:
Vitolis rašė:šiandien parsivežiau LES70MF2 Ir jau apžuvinau. Pora ščipokų pasikorė. Pirmas įspūdis :e:e Kuolas konkretus. Bet su lydoku, tai atrodo visai nieko. Po apkrova pradeda dirbt viršūnė neblogai. Tvičui :gutgut Iškala ir Max Rapą, ZaltZamą užtikrintai. Savaitgalį bandysiu džigint. Tik nežinia, kaip jis dirbs su galva kokia 15gr. Ar jausiu aš dugną, vot v čiom vopros. Sunkesnėm, tai manau problemų nebus. Su Mitčelu visai kitas jausmas buvo, jau nekalbant apie 842GLXą. Reiks priprast.
nu laukiam ziniu kaip su dzigu dirbs.
Pagaliau galiu pirmus įspūdžius džigaujant aprašyt trumpai.
Kaip atsiliepimuose apie kotą rašė, ( ir su 6 gr. "čeburaške", gauni "stuk" į ranką). Nifiga. Viskas turbūt reklama. :/nek Dugnas tikrai akmenuotas ir kietas. Dedu 10 gr. galvakablį- tas pats. Kai pasiekia dugną, tai matau tik pagal valo laisvumą. Viršūnė irgi neką parodo. Dedu 15gr- jau dugnas yra, tačiau nelabai išraiškingai. (nors gal ir dėl labai didelio šoninio vėjo) 18 gr.- visai gerai. Toks išraiškingas "stuk", kad atrodo su pačia viršūne būtum dugną užkabinęs ;-var-var. Kai dugnas minkštas, jokio jausmo į ranką :-niak' Nors viršūnė prie šio svorio jau gyva. Bet kaifą pajutau, kai gavau "stuk" į ranką besileidžiant "čeburaškei". Starkiecas nors ir "vietnamietis", tačiau kala išraiškingai. Tikrai nepražioplinsi kibimo. Kotelis dirba :gutgut Mėčiau iki 30gr. galvom, su Relax 5 Viskas čiki. Viskas gut jau prie 20gr. Dugnas yr, nors ir ne visai kietas gruntas. Ir į ranką ir viršūnė viską atkartoja.
Sauliui tas koto antgalis nervą gadina. Man jis visai pofig.Nei kliūva ans man, nei padeda. Šiaip, tai Saulius teisus. Prie šio spino reik priprast. Velkiavau su juo irgi. Viskas su juo gerai. Tik va kaina galėtų būt ir žemesnė. Jei atvirai, tai man jis didelio susižavėjimo (kurio tikėjausi) nesuteikė. Peikt irgi negaliu. Gęras, kaip ir eilinis amerikosas. Tai tiek trumpai.
 #306142   SauliusM
 18 Rgs 2011 22:02
kai priprasi prie sito. tada kita amerikona i ranka paimk ir vel parasyk :-D
 #306144   Vitolis
 18 Rgs 2011 22:08
SauliusM rašė:kai priprasi prie sito. tada kita amerikona i ranka paimk ir vel parasyk :-D
Taigi ir paėmiau :) Visai kitas jausmas. Bet argi tau pasiguosi, kad GL man kol kas labiau prie dūšios :-D
 #306147   SauliusM
 18 Rgs 2011 22:40
Vitolis rašė:
SauliusM rašė:kai priprasi prie sito. tada kita amerikona i ranka paimk ir vel parasyk :-D
Taigi ir paėmiau :) Visai kitas jausmas. Bet argi tau pasiguosi, kad GL man kol kas labiau prie dūšios :-D
nugi nugi? cia kuris tau labiau prie dusios? dar dar WRR8400 is tolo. nu jei labai smarkiai uzsimerkt i furnitura...
 #306155   Vitolis
 19 Rgs 2011 07:45
:-D Priprasiu Saulėn, priprasiu. Viskas gerai. Tik va to laukto yyyyypatingo jautrumo, kaip jau giria jį (džigui nuo 6gr.), aš neradau. Praktiškai, džigint jis idealus, tik nuo viršutinės nurodytos ant blanko ribos. Bet va tvičui, tai tikrai :gutgut juo ir sąlyginai mažais voblikais.
 #306161   SauliusM
 19 Rgs 2011 08:23
Vitolis rašė::-D Priprasiu Saulėn, priprasiu. Viskas gerai. Tik va to laukto yyyyypatingo jautrumo, kaip jau giria jį (džigui nuo 6gr.), aš neradau. Praktiškai, džigint jis idealus, tik nuo viršutinės nurodytos ant blanko ribos. Bet va tvičui, tai tikrai :gutgut juo ir sąlyginai mažais voblikais.
jei atvirai, tai turbut 6gr net ir nebandziau su anuo dzigaut niekad. kam to reik? tam yra kiti kotai (finezza ta prasme). a sitas taip tarkim 14gr ir virsu dzigavimui. o ant sroves dugnas dar geriau jauciasi nei stovinciam vandeny. o tvicui, nu tai gal 5cm vobleriukam jau ziaurokas. bet tokiem nuo 7cm (pvz zipbaits rigge 7F) tai pats tas. nors ir 5 cm tokiem akmeniniam ale daiwa wise minnow ar jackson pin tail tune visai viskas norma.
 #306200   Hookaz
 19 Rgs 2011 11:58
matau nepatinka tau anas... tai nupirkciau uz puse kainos :[anuol
 #306219   Vitolis
 19 Rgs 2011 13:40
Hookaz rašė:matau nepatinka tau anas... tai nupirkciau uz puse kainos :[anuol
Jei čia į mane, tai !:fak! :-D
 #306831   v__1
 22 Rgs 2011 23:53
Čiupinėjau Cormoranus, tai TR4 išties kiek standesnis ir labiau sutvertas šiam reikalui nei TR12.

Jei netyčia įvyktų banko apiplėšimas :shock: ir leisčiau sau St. Croix Avid, kurį modelį rekomenduotumėt?
Ant popieriaus tinkami atrodo dvidaliai AVS66MLF2 ir AVS70MLF2, viendaliai AVS63MXF ir AVS69MLXF, ML fast'ai.

Paskirtis:
1. 6-8 cm tam pagrinde ir skirtas bus
2. iki 10cm flat rap, x-rap; 6-8 deep versijos
3. maži ešeriniai ala cheerful, l-minnow 3-5cm (ne prioritetas. bet jei šitie mėtytus padoriai, tai tik +)

Jei kuris aprėptų visas šias sritis, būtų puiku.

P.S. Keičiasi St. Croix modeliai metai iš metų ar tie patys vis?
 #306843   Tadunce
 23 Rgs 2011 06:17
Atnaujina kas kažkiek laiko modelius - vis naujas technologijas įdiegia.

Pats naudoju AVS66MLF2, tikrai negaliu skųstis. Kad patampo 6-8, tai be problemų. Flat rap nelaikiau rankose, bet xrap10 išsidaužo, pontoon agaroon 11 irgi. Esu kažkada iš bėdos ir su mažais Tavo minimais gaudęs, bet jis ne tam skirtas.. Ešerio kibimas jaučiasi normaliai..
Vienadalis, jei tik yra galimybė, būtų privalumas - jautresnis, tvirtesnis.. Ir xfast
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė