Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #311191   blight
 12 Spa 2011 20:48
Pažiūrėjau pro langą - akurat pilnatis... ir dabar tapo viskas aišku kas čia daros šiandien :jeheje:
 #311207   vandenis
 12 Spa 2011 21:13
Vitolis rašė:Nu nifiga :mėlynvarla šiandien ir aš buvau Sostinėj. Tai Fabuose jokiom voblom nuolaidų nėr...
Fabuose nuolaidos prasideda gruodi ir kas diena po 1% minus. Iki Nauju Metu ir 31% nuolaidos gali sulaukti, aisku jei liks ka ten jau pirkti su ta nuolaida... :-D
 #311226   Tadunce
 13 Spa 2011 07:07
Tai jie 15% iškarto nuolaidą padaro, vadinasi iki antros gruodžio pusės nelabai ir apsimoka pontoonų atsargas pildyt...
 #311272   Rapalas
 13 Spa 2011 10:33
O gal kas esate bande abu garcia rocket minnow? paėmiau du 13cm.
 #311292   Vitolis
 13 Spa 2011 11:21
dome rašė:Gal kas bandet naujuosius pontoon21 Cablista modelius, taikausi i lydekas tvicingui? Greit gausiu 105sp 702 spalvinimo. Suspenderis. 13.2g.
Tai ar jau išbandytas? Labai indomu, nes vakar fabuose ir man inkalbėjo, sakė, kad ypač margašonių mėgstamas. Gal kas daugiau jį turit? būt indomu išgirst,nes nelabai randu atsiliepimų apie šią naujieną.
 #311298   Rapalas
 13 Spa 2011 11:39
Aš irgi neradau, bet kai paprašiau barodyti balta, sako visiem šitas patinka, todėl ir paskutinis :D išėjau ir jaučiu kita pakabino, nes abudu du paskutinius paėmiau. Kote :D
 #311300   Xrapas
 13 Spa 2011 11:47
Vitolis rašė:...sakė, kad ypač margašonių mėgstamas. Gal kas daugiau jį turit...
Pas mane šitas:

Paveikslėlis

Metasi gerai, dirba gražiai, bet kolkas dar "nekaltas" :donknow' .
 #311354   fortas
 13 Spa 2011 14:31
Rapolas rašė:
wwudizs rašė:sveiki gal kas mate kur pirkt sita Rapala Shad Rap rfsh spalvinimo 9 cm voblery?
Vargiai, ar berasit šitą RFSH (redfin shiner) spalvinimo SSR-9 voblerį (gal nebent turguje).
Net Rapalos sajte nebėra šito modeliuko spalvinimo, pasižiūrėjau tai artimiausias (ta prasme "panašiausias") - BG.
Aš tai imčiau geriau FT (firetiger), kuris neblogai veikia ir skaidriame vandenyje, netik durpynuose ;-)
aš tik dabar pasivarginau link'ą atvert :cool: turiu tokį, bet man jie neinami... ir išvis žvejoju pastaruoju metu tik ant savagear gumų, tik ant tų kur nerandų nuorodos dbr:D
 #311355   dome
 13 Spa 2011 14:36
Vitolis rašė:
dome rašė:Gal kas bandet naujuosius pontoon21 Cablista modelius, taikausi i lydekas tvicingui? Greit gausiu 105sp 702 spalvinimo. Suspenderis. 13.2g.
Tai ar jau išbandytas? Labai indomu, nes vakar fabuose ir man inkalbėjo, sakė, kad ypač margašonių mėgstamas. Gal kas daugiau jį turit? būt indomu išgirst,nes nelabai randu atsiliepimų apie šią naujieną.
Turiu tokia pat spalva kokokia ir pas tave, tai per pirma zvejyba 4 neiskaitines ir eserys, šeip tai vobleris vienas is kibiausiu iš mano turimu, neseniai įsigyjau arrgon modeli, tai su juo 1,5kg. Paemiau. O ju darbas skiriasi tik tiek kad cablista dirba siektiek agresyviau .
 #311939   Vitolis
 16 Spa 2011 19:43
Apžuvinau šiandien Orbitą 80tą :gutgut velkiaujant. ščipokas kilavas. Maudžiau visus naujuosius, tačiau nekliovas juodas. Net ešeriai ir tie tylėjo
 #311964   Marius1
 16 Spa 2011 20:21
Blyn nežinau kaip jums, bet man ant voblerių pastarasias 2 sav. visiška zopa. Jei ka pagaunu tai tik ant gumos.Bandau ir tvičint su ilgom pauzėm lėtesniais patraukimais ir tolygią lėtą pravodkę ir vistiek :/nek . Ant kokių voblų gaudot šiuo metu ir kokią pravodkę darot :?:
 #311970   eimantasv
 16 Spa 2011 20:27
Marius1 rašė:Blyn nežinau kaip jums, bet man ant voblerių pastarasias 2 sav. visiška zopa. Jei ka pagaunu tai tik ant gumos.Bandau ir tvičint su ilgom pauzėm lėtesniais patraukimais ir tolygią lėtą pravodkę ir vistiek :/nek . Ant kokių voblų gaudot šiuo metu ir kokią pravodkę darot :?:
man labai gerai dirba yo-zuri 3D minnow 100 SP gold spava,daugiausia ant jo pagavau tvicindamas :gutgut jei jo neturi dezuteje,tai neik ant ezero :grin: :gutgut
 #311981   Marius1
 16 Spa 2011 20:56
Ar veiksmas vyko pastarosiomis savaitėmis, ir ar agresyviai tvičinai? Su pauzėmis?
Vat yra noras ant voblų pagaut, nemėgstu aš tų gumų :liež-uvis
 #311982   eimantasv
 16 Spa 2011 21:03
Marius1 rašė:Ar veiksmas vyko pastarosiomis savaitėmis, ir ar agresyviai tvičinai? Su pauzėmis?
pastaraja savaite veiksmas vyko,tvicinau ivairiai ir agresyviau ir pasyviau su pauzem,griebdavo labiau tada kaip vobleris pasyviau tempiamas buvo,su svelniasniu tvicu su pauzem
 #311998   Xrapas
 17 Spa 2011 07:06
Vitolis rašė:...Maudžiau visus naujuosius, tačiau nekliovas juodas...
Maniškės šeštadienį "Tekančios Saulės šalies" magijai irgi buvo visiškai abejingos :donknow'
Tris pagavau (1.4 1.0 ir 0.9)...visos susiviliojo senom apgraužtom Rapalom :lol:
 #312008   Augustasjj
 17 Spa 2011 08:26
Xrapas rašė:...visos susiviliojo senom apgraužtom Rapalom :lol:
Turbut Rapalu sezonas prasidejo, nes savaitgali visus isskyrus viena nereiksminga kibima turejau ant Rapalos crank'u :-D istrauktos buvo 8 lydekaites, is ju nei viena netrauke net 900g. 'viarkt
 #312044   Vitolis
 17 Spa 2011 12:19
Marius1 rašė:Ar veiksmas vyko pastarosiomis savaitėmis, ir ar agresyviai tvičinai? Su pauzėmis?
O tu jų ir neimk išvis iš namų. Tada nori, nenori, turėsi voblom gaudyt. O tai truktelni keletą syk viena, paskui pabandai kitą kitaip, nekimb, nusispjauni ir griebi gumą :-D Nenorėk, kad viskas iš kart būt OK. Mano nuomone, tai guma tam, kad jei reik būtinai lydekos namo. Žmona prašė, nes vakare bus svečių, o ji prižadėjo pavaišint juos TAVO sugauta Lydeka :-D Žvejybą Vobleriais, aš priskirčiau prie kurybos, meno, suvylioti plėšrūną savo paties susikurtais judesiais, suteikiančiais vobleriukui nepakartojamo žavumo. Na panašiai, kaip ir vyrai, vyliodami Damas :) Tokiu būdu sugautas laimikis kelis kart daugiau atneš pasitenkinimo ir adrenalino, kaip pagautas "buka" guma :-D
 #312058   SauliusM
 17 Spa 2011 13:09
nu tik nereik jau taip batona trupint ant tu gumu. jau galima pagalvot belekoks balvonas guma i rankas pasiemes jau antsyk dzigavimo meistras yra. aisku kad lengviau su guma nei su vobleriu lydeka pagaut tai faktas...
 #312062   SauliusM
 17 Spa 2011 13:29
giedriuzzz rašė:dabar mastau ar patemps jį NorstreamUltra 80ULF 2-12gr :roll:
Ar jau jį dėt į dėžutę prie galingesnių masaliukų :roll:
idant vobleris ne tvicinginis o krankas, tai noirs ir sulinkus i baronka iki rankenos, bet ultra ji patemps :lol:
 #312082   Ovkas
 17 Spa 2011 15:14
Man tas pats jau 2 savaitgaliai iš eilės.
Praeita savaitgali sudirbo tik paprastas banalus pastovus cranko traukimas.
Šį savaitgalį. Šeštadienis nuo pietų iki vakaro neimė nieko. Traukiau stabiliai, tvičinau, džerkinau :liež-uvis
Turėjau tik viena kliova ant klasikinės gumos. Nors tai skyriau laiko kokį max 10 min.ant pačio galo žuklės.
O vakar irgi ant vobliko nieko nieko. Tvičinau, traukiau stabiliai, velkiavau ir ko tik nedariau. :evil: Irgi ant galo išsitraukiau guma ir uždžiginau gero puskilio ešerį.

Ir aš nebesuprantu kaip su voblikais rudenį gaudyt :roll:
Ar jau džiaut juos iki pavasario :roll:
Marius1 rašė:Blyn nežinau kaip jums, bet man ant voblerių pastarasias 2 sav. visiška zopa. Jei ka pagaunu tai tik ant gumos.Bandau ir tvičint su ilgom pauzėm lėtesniais patraukimais ir tolygią lėtą pravodkę ir vistiek :/nek . Ant kokių voblų gaudot šiuo metu ir kokią pravodkę darot :?:
 #312131   Donasssss
 17 Spa 2011 18:39
Vitolis rašė:
O tu jų ir neimk išvis iš namų. Tada nori, nenori, turėsi voblom gaudyt. O tai truktelni keletą syk viena, paskui pabandai kitą kitaip, nekimb, nusispjauni ir griebi gumą :-D Nenorėk, kad viskas iš kart būt OK. Mano nuomone, tai guma tam, kad jei reik būtinai lydekos namo. Žmona prašė, nes vakare bus svečių, o ji prižadėjo pavaišint juos TAVO sugauta Lydeka :-D Žvejybą Vobleriais, aš priskirčiau prie kurybos, meno, suvylioti plėšrūną savo paties susikurtais judesiais, suteikiančiais vobleriukui nepakartojamo žavumo. Na panašiai, kaip ir vyrai, vyliodami Damas :) Tokiu būdu sugautas laimikis kelis kart daugiau atneš pasitenkinimo ir adrenalino, kaip pagautas "buka" guma :-D
tai tu kaip suprantu perki pacius nekibiausius voblerius ir varai zvejoti y pacias nezuvingiausias vietas,nes koks ydomumas zvejoti ten kur zuvies yra ir dar su guma,su kuria betkoks bambukas lupa trofejus viena po kito... tik kazkaip perkat LC, MB ir t.t. kartais kai paskaitai tai nezinai ar cia verkti ar juoktis
 #312134   Marius1
 17 Spa 2011 18:51
Nesupranti tu esmės '''bum . Tiesiog vobleriais gaudymas visai kitoks, beje sugroja noras pagaut ant kito masalo nei dauguma žvejų žvejoja. Ir didžiulis pasitenkinimas, kai tavo žaidimą su masalu įvertina plėšrūnas :cool:
O kad čia atskira liga, tai faktas. Pavadinčiau ją voblomanija :-D
 #312136   eimantasv
 17 Spa 2011 18:57
su vobliais zymiai idomiau zvejot,darbas ju ivairiausias ir t.t. o guma tai kaip sasyska :grin: aisku gaudau daug kuo,bet daugiausiai tai vobliais :gutgut
 #312143   Donasssss
 17 Spa 2011 19:12
Marius1 rašė:Nesupranti tu esmės '''bum . Tiesiog vobleriais gaudymas visai kitoks, beje sugroja noras pagaut ant kito masalo nei dauguma žvejų žvejoja. Ir didžiulis pasitenkinimas, kai tavo žaidimą su masalu įvertina plėšrūnas :cool:
O kad čia atskira liga, tai faktas. Pavadinčiau ją voblomanija :-D
cia nebent tu gali kazko nesuprasti... paprasciausiai y toki perdetai vaizdinga pasakyma ir parasiau atsakyma. as pats gaudau su viskuo ir skirtumus zinau. cia laibai norint galima bet ka isaukstint ir bet ka nuzemint. Sauliusm teisingai pasake,kad su ta guma irgi ne taip paprastai kiekvienas pagauna. su kiekvienu masalu vis kitaip,tai kam kazka tada bukinti o kazka aukstinti?
 #312148   SauliusM
 17 Spa 2011 19:29
judesys rašė:...o guma tai kaip sasyska :grin: ...
jo... su gumazvejot ne lygis... tik murziai su guma gaudo... o elitas gaudo su voobleriais tik ir tik su kuo brangesniais, kuriu murziai neiperka...
siaip sita vobleristu/dzigitu istorija kazkuom jau biski primena muselinyku/spiningistu istorija. o jei taip trumpai ir paprastai tai kazkieno samoninga ar nesamoninga nora pasirodyt biski virsesniu pries kitus ir truputi pasimaivyt nosi uzrietus barbiskai...
 #312169   eimantasv
 17 Spa 2011 20:05
su gumazvejot ne lygis...
pats gaudau irgi su gumom,tik tiesiog sakau,kad su vobliais bent jau man zymiai idomiau ir azartiskiau negu taip kaip su gumom
 #312175   Marius1
 17 Spa 2011 20:14
Visi žvejybos būdai yra geri, ir visi masalai turi privalumų ir trūkumų. O, bet, tačiau yra tam tikri masalai, kurie pačiam spiningautojui yra mielesni :ruko
Man tokie yra vobleriai, kitam guma, dar kitam vartiklės.
Aišku yra žvejybos sąlygų kai be gumos neišsiversi, o iš voblerio naudos 0. Su tokiom sąlygom dažnai susiduriu Kauno mariose.
Kiekvienam savo :/braj;
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė