Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #312189   Donasssss
 17 Spa 2011 20:36
Marius1 rašė:Visi žvejybos būdai yra geri, ir visi masalai turi privalumų ir trūkumų. O, bet, tačiau yra tam tikri masalai, kurie pačiam spiningautojui yra mielesni :ruko
Man tokie yra vobleriai, kitam guma, dar kitam vartiklės.
Aišku yra žvejybos sąlygų kai be gumos neišsiversi, o iš voblerio naudos 0. Su tokiom sąlygom dažnai susiduriu Kauno mariose.
Kiekvienam savo :/braj;
vat dabar as tau pritariu nes cia jau ne vienanareiksmiska,kategoriska nuomone
 #312192   Donasssss
 17 Spa 2011 20:38
judesys rašė:
su gumazvejot ne lygis...
pats gaudau irgi su gumom,tik tiesiog sakau,kad su vobliais bent jau man zymiai idomiau ir azartiskiau negu taip kaip su gumom
o tai ka isvis veikia gumos tavo lagamine jei visapusiskai geriau tau vobleris?
 #312202   Vitolis
 17 Spa 2011 21:19
Donasssss rašė:
judesys rašė:
su gumazvejot ne lygis...
pats gaudau irgi su gumom,tik tiesiog sakau,kad su voblikais bent jau man zymiai idomiau ir azartiskiau negu taip kaip su gumom
Donassssssssssssss, ar tu neisikerti kur esmė mano poste ar tikrai esi tas, kuriam malonu išsikalinėt. Aš tik patariau žmogui, kuris nepatikėjo jo turimais vobleriais ir kibo į gumą. Ir nieko daugiau. O dar ir Saulėns anglių papilt mėgėjas (pats tas, kuris nežvejoja voblom o perka pačkom juos vien dėl to, kad jie gražūs ir neatsilikt nuo mados). Spakeinai chebra. Kai yr reikalas, tai ir aš gaudau guma ir niekur nerasit, kur mano pasakyta, kad tas yr visiškas dundukas, kuris gaudo guma. Starkius, ten kur gyliai dideli, kur reikia užvelkiaut, visad naudoju gumą. Ir dar tokių dydžių, kad kai kuriems atrodytų, kad krokodilų susiruošiau gaudyt. Daug sykių esu metęs voblas šonan ir aš. Kai neturi nei kliovo visą dieną, visko prisimanai, tačiau kai nugali save ir imi permąstyt kodėl nekibo, gal pravedimo amplitūdė netiko, gal ne tame gylyje, ne ta spalva gaudžiau, vėl bandai, vėl išradinėji kaip tai padaryt gražiau, kad intiktum priešininkui. Va kur visa esmė, o ne kokiame tai kulte, ar vieno masalo aukštinime prieš kitus, ar net gyrimąsi, atseit koks aš kietas ir kiti man ne lygis. Daug dienų būna, kad apsoliutus nulis būna. Na ir kas? Gamtoje pabuvau, dar kartą isitikinau, kad ne viską išmokau, kad likau be laimikio. Gaudau visokiom voblom. Turiu ir tokių, kurios nedaug brangesnės už guminukus. Ir jie ne šiaip pas mane, bet jie gaudo. Va geležį (visokias vartikles ar sukres) pamiršau seniai, nors net dvi nemažos dėžės jūjų dar guli ir laukia savo eilės.
 #312208   eimantasv
 17 Spa 2011 21:32
kaip uzsimanau kuo nors kitu pagaudyt,tai tada ir issitraukiu pvz.gumas,blizges
 #312213   Donasssss
 17 Spa 2011 21:37
Vitoli,viska as suprantu,paprasciausiai biski perdetai ten parasei
 #312234   SauliusM
 17 Spa 2011 22:47
Vitolis rašė:Daug dienų būna, kad apsoliutus nulis būna. Na ir kas? Gamtoje pabuvau, dar kartą isitikinau, kad ne viską išmokau, kad likau be laimikio.
va taip tai jo, buna... dar namies pasiimi voblas ir kazkaip pora gumu ir vartikliu vistiek isimeti, nu tipo jei ant voblu nekibs, tai nors guma uzsidesiu, kadnuo nulio pabegt. bet kelis paskutinius kartus kai su nuliu teko gryzt, tai kazkaip vistiek net nepalieciau tu gumu turimu. kazkaip uzsizaidi voblus bekaitaliodamas ir visai pamirsti apie tas gumas isidetas.
 #312299   Vitolis
 18 Spa 2011 09:06
Orbitą80 DR sukandžiojo vienintelė kilava lydeka taip, kad dantys gerokai sulindo į plastiką. paliko toks šiurkštus, kai tarka LC pointeriukai beveik visi apvalgyti, kai kurie nedaug ir to spalvinimo beturi, tačiau paviršius daug atsparesnis ir iki šiol lygus. Rapaliniai irgi daug atsparesni dantims.
 #312301   SauliusM
 18 Spa 2011 09:10
kokia tai suzverejus lydeka gal papuole. pas mane viens orbituks jau nemazai lydeku mates, tai dazai jau pakramtyti, bet kad dantys i plastika sulystu tai to nebuvo. ir siaip man kazkaip susidare vaizdas, kad nuo rigge ir zbl (ypac blizgiu nepermatomu spalvu) dazai zymiai greiciau nusidrasko nei nuo orbit, nes rigge pavirsius lygus o orbituko toks rifliuotas biskiuka.
 #313008   Ovkas
 21 Spa 2011 09:20
Tai pastebėjau ir aš.
SauliusM rašė: siaip man kazkaip susidare vaizdas, kad nuo rigge ir zbl (ypac blizgiu nepermatomu spalvu) dazai zymiai greiciau nusidrasko nei nuo orbit, nes rigge pavirsius lygus o orbituko toks rifliuotas biskiuka.
 #313082   shelwius
 21 Spa 2011 13:34
Zvejotojas rašė:Koky jus pravedima naudojat ir naudojot upeja technikas su vobleriais.
čia buvo minėta 100-us kartų... Pats turi bandyt eksperimentuot visokiais būdais: pilnas tvičas, su pauzėm, greitas smūgis, lėtas patempimas ir t.t.
 #313084   Xrapas
 21 Spa 2011 13:44
Zvejotojas rašė:Koky jus pravedima naudojat ir naudojot upeja technikas su vobleriais.
1 būdas: Trukt trukt... :stop-; ...tyyympt trukt... :stop-; trukt :stop-; ...trukt trukt trukt
2 būdas: tyyympt... :stop-; ...tyyympt... :stop-; ...tympt... :stop-; ...tympt... :stop-;
3 būdas: ...nors, bendrai, pamėgink pradžioj pirmais dviem ;uolrait :lol:
 #313104   vandenis
 21 Spa 2011 15:08
Xrapas rašė:
1 būdas: Trukt trukt... :stop-; ...tyyympt trukt... :stop-; trukt :stop-; ...trukt trukt trukt
2 būdas: tyyympt... :stop-; ...tyyympt... :stop-; ...tympt... :stop-; ...tympt... :stop-;
3 būdas: ...nors, bendrai, pamėgink pradžioj pirmais dviem ;uolrait :lol:

A cia trukt ir tyympt yra tas pats... tik su kita ranka ? :-D
 #313107   Xrapas
 21 Spa 2011 15:15
Kita ranka suki ritės rankenėlę, negi neaišku? :shock: :-D
 #313119   vava
 21 Spa 2011 16:04
neaisku matyt, jei zmogus klausia :)
negi ant karto negalima buvo parasyt?? :)
 #313168   vandenis
 21 Spa 2011 19:02
Xrapas rašė:Kita ranka suki ritės rankenėlę, negi neaišku? :shock: :-D

Kad rankenele sukti reikia tai ir arkliui aisku... , a va kuria ranka, po tyyympt... :?: :-D
 #313177   p.arturas
 21 Spa 2011 19:24
pamirsot parasyt, kad po visu tympt ir trukt, kai uzkimba reikia toki ,,chujakt" padaryt o paskui rite sukt kitaip pabegs :)
 #313183   vandenis
 21 Spa 2011 19:42
As taip ir maniau, kad trukt ir tyyympt yra tas pats "chuj" tik kitoj rankoj, ale sakau del visa ko paklausiu. O Xrapas matau neisikirto i sukta klausima..., arba suktai atsake... :-D
 #313848   Evaldas Z
 25 Spa 2011 11:50
Xrapo idetoj fotkej, pavadeliu temoj, uzmaciau paprasta ir greit vietoj sumontuojama masalo pasunkinima. pasidare idomu, ar toks budas tinka tik dzerkams, ar ir voblika galima taip pasunkint ? ar sis budas tinka tik tam tikro tipo ir iki tam tikro dydzio masalams ?
Paveikslėlis
 #313849   Xrapas
 25 Spa 2011 12:25
Evaldas Z rašė:...idomu, ar toks budas tinka tik dzerkams, ar ir voblika galima taip pasunkint...
Voblerius- kažin... :? gali būt truputį gruboka.
Fabuose mačiau tokių specialiai tokiems tikslams skirtų švinukų ant "lipučkės":

Paveikslėlis
 #313851   Evaldas Z
 25 Spa 2011 12:37
vo :gutgut buvau kazkur kazkada mates, bet uzmirsau. dekui, kad priminei. uzsiuksiu sian pasiteiraut sio gerio.
 #313858   SauliusM
 25 Spa 2011 13:04
as dar fabuos pirkau svinines vielos muselininku naudojamos kazkada, tai ant kabliuko voblerio tos svinines vielutes pavyniot irgi galima jei ka..
 #313868   Evaldas Z
 25 Spa 2011 13:22
bet mazesniem modeliam, kad zaidimas maziau nukentetu, turbut geriau padidinti pacio voblerio svori, o ne kabliuku.
 #313909   cesius
 25 Spa 2011 17:52
Ant kabliuko vyniot negalima, baisiai sudarko darba, o tos lipuckes but liuks, gal kur klaipedoj yr?
 #313916   Taacis
 25 Spa 2011 18:33
cesius rašė:Ant kabliuko vyniot negalima, baisiai sudarko darba, o tos lipuckes but liuks, gal kur klaipedoj yr?
Aš tai pasigaminau iš švino juostos ir lipnios dvipuses Tesa juostos.
 #313984   Vitolis
 25 Spa 2011 21:29
Ruskeliai mačiau ant kablio koto vynioja. Matyt gaunasi neblogai :shock: Gal tik kai kuriems modeliams ir netiktų. O va tie su lipučkėm tai neblogs sumanyms.
 #314105   SauliusM
 26 Spa 2011 12:36
kaikurie zmones rusu zurnalose raso, kad isvis svina su superglue priklijuoja be jokiu lipuckiu ir tiek. bet kai praeita karta taip parasiau, tai visi labai klykt pradejo. kad tipo svinas su superglue sureaguos ir miltais nubyres. nors man asmeniskai tai siita teorija sunkiai tiketina.
 #314115   giedriuzzz
 26 Spa 2011 13:02
esu vienam vobleriukui klijavęs šviną su superglue ir laiko gerai. jau kokie metai kaip priklijuota :)
 #314401   Vaidotas
 27 Spa 2011 12:39
Sveiki,
ar kas bandėte tampyti plaukiančius vobleriukius su paternosteriu? Kaip sekėsi?
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė